Television kalibrointia

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Make73, 24.01.2010.

  1. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Huomasin juuri netistä, että HCFR on ilmeisesti yhteensopiva Google Chromecastin kanssa, jolloin testikuvat voidaan näyttää suoraan sen kautta. Onko kukaan kokeillut tuota ominaisuutta, saako tuolla siis automatisoitua valkotasapainon ja värien mittaamisen niin, ettei enää tarvitse testimittauksia ottaessa aina käsin vaihtaa seuraavaan videotasoon tai väriin?
     
  2. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Vietin eilen illalla laatuaikaa i1D3:n ja LG 55E6V:n kanssa. Ohessa tulokset.

    e6vcie.jpg e6vgamma.jpg e6vlum.jpg e6vnearb.jpg e6vrgb.jpg e6vtemp.jpg
     
  3. baba

    baba Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    7
    Jossain vaiheessa pitäisi kalibroida LG 55EG910V kunnolla, sillä välin innostuin virittelemään käytettynä ostettua Sony 46X4500:ta.

    Tässä ei ole ihan uusien telkkujen veroisia säätömahdollisuuksia (värejä ei voi oikein säätää lainkaan), mutta 2 pisteen white balance-säädöillä pääsi kuitenkin asialliseen tulokseen. Ongelmaksi muodostui paikallishimmennys ja sen vaikutus gammaan: defaulttina gamma putosi tumman pään 2.4:stä kirkkaan pään 2.1:een (monella eri window-koolla ja APL:llä testattuna). Tätä sai hieroa jonkinkin verran: ratkaisu oli pudottaa kontrastia, laskea R/G/B gain asetuksia tasaisesti ja yllättäen asettaa Black corrector Low-asentoon.

    Suoraan edestä kuvanlaatu on erittäin hyvä. Musta ei ole ihan OLED-mustaa eikä värit yhtä voimakkaan oloisia, mutta pitää olla melko säkkipimeässä että tämä alkaisi häiritsemään esim. 4:3 mustien sivureunusten osalta.
    Toisaalta liiketoisto on kohtalaisen luonnollisen oloista vaikka MotionFlowin laittaa päälle Standard-tai Clear-tasolla, erityisesti verrattuna LG:n TruMotioniin.

    Kannattaa kyllä antaa digiboksin ja blu-ray-soittimen skaalata SD-materiaalin Sonyn sijasta. Ja jos menee hiemankin sivuun, mustat harmaantuu ja bloomingia ilmestyy. Viimeisen 8 vuoden aikana on kyllä tapahtunut kehitystä, mutta on tämä Sony edelleen ihan soiva peli.

    Asetukset joihin päädyin tähän mennessä:
    Backlight 1
    Contrast 80
    Brightness 51
    Colour 49
    Colour Temperature Warm2
    Sharpness 50
    Noise Reduction Off
    MPEG Noise Reduction Off
    DRC Mode Off
    Advanced settings ->
    Black corrector Low
    Adv. contrast enhancer Off
    Gamma Off
    LED Dynamic Control Standard
    Auto Light Limiter Off
    Clear White Off
    Colour Space Standard
    Live Colour Off
    Detail Enhancer Off
    Edge Enhancer Off
    White Balance ->
    R Gain -5
    G Gain -8
    B Gain -14
    R Bias -1
    G Bias 0
    B Bias 1
    Motionflow Off tai Standard (Clear muutti taas gammaa selkeästi, en jaksanut lähteä sitä enää säätämään)

    sony45x4500_gamma.png RGB levels.png nearblack.png CIE.png

    En ole varma onko telkussa uusin firmware tai vaikuttaisiko se local dimmingin toimintaan - Sony ei firmiksiä tälle mallille sivuillaan julkaise, ja vanhat latauslinkit Megauploadiin ym paikkoihin on tietty kauan sitten kadonneet.
     
  4. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    "Säätö- & kalibrointinurkka" vai "Television kalibrointia" ?
    Ensimmäiselle ei voi kuin Mika eli ylläpitäjä ja ketjun aloittajana oli mielestäni luonnollisinta laittaa tämä tänne kalibrointinurkkaan, vaikka koskeekin televisioita eikä tykkejä tai projektoreja. Olet ensimmäinen kun asiaa ihmettelee :)
    (Foorumiin voisi .zip tiedostokoon rajoitusta hieman väljentää, jotta voisi .chc tiedostot pakata ja laittaa tänne, mukavampi niitä on tutkailla kuin pelkkiä screenshotteja.)

    Itsellä ei ole OLED telkkujen säädöstä vielä mitään kokemusta, onko siinä jotain omia niksejä?
    Eräs foorumilainen oli hiljattain yksityisviestillä yhteydessä ja kysyi tulisinko kotiin säätelemään OLED telkkua kun joku oli jo käynyt eikä ollut onnistunut, en sitten tiedä mikä siinä mahtoi klikata o_O
    i1D(3)Pro ei tietysti kykene OLED:in mustaan (ja sehän on nolla kuitenkin), mutta kirkkauden säädön voi tarkistaa sitten vaikka IRE1 kuvalla laskemalla sen gammasta ja maksimiluminanssista.
    HDR:ssä mittarin maksimikirkkaus saattaa myös sitten rajoittaa hommaa, mutta sen voi kuulemma kiertää käyttämällä 75% luminanssin testikuvia.
    HDR-tila pitää siis käsittääkseni säätää erikseen HDR-testikuvilla !?

    Kytkin läppärin vahvarin (Denon X4000) kautta telkkuun (Samsung 75H6475) kun ei nyt selkävammaisena pysty istumaan tietokonetuolilla...
    Kokeilin ensin i1Profiler softalla tehdä profiilin ja tarkistin HCFR:llä sen omilla testikuvilla, no sehän näytti ihan mitä sattuu, jopa yli 3000% dL :confused:
    Tein sitten Display CAL softalla profiilin ja sitä olen käyttänyt joka näyttää hyvältä, mutta HCFR:llä en saa tarkistettua vaan edelleen näyttää värit ihan persiilleen, valkotasapaino koko matkalla alle dE1.
    Olen aina säädellyt blu-ray soittimen avulla testilevyn kanssa, siis saako HCFR:llä ja sen omilla testikuvilla kalibroinnin hoidettua ja missä olen mennyt vikaan, väärä täppä jossain kohdin asetuksia?
    Vahvistimesta kytketty kuvanmuunnokset ja skaalain pois päältä ettei vääristäisi mitenkään (tai pass through), kokeilin myös suoraan telkun DVI HDMI:iin ja sama homma.
    PC:stä RGB alue 0-255 käytössä (Intel HD grafiikka & GeForce GTX 850M)
    Valkotasapainoa mitatessa IRE0 = R:0, G:0, B:0 ja myös IRE10 = R:0, G:0, B:0 miksi ihmeessä?
    Generator-->Configure GDI options on valittuna 0-255 ja testikuvilla todennut että se todella on myös käytössä, mustan tasot 1-15 on eroteltavissa.

    Kun läppäri oli tietokonepöydällä kytkettynä LG:n LCD telkkuun HCFR näytti ihan oikein kun sillä tarkistin i1Profilerin tekemän kalibroinnin, mut nyt joku mättää ja aivot sutii tyhjää...voisko joku jeesata kiitos :)
     
    Viimeksi muokattu: 11.10.2016
  5. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Ihmettelin vain siksi kun etsin ja etsin että missä se ketju on. Ei haittaa enää kun löysin...

    No eilen tuli taas touhuttua mittarin ja läppärin kanssa joten tuoretta kokemusta luvassa. Ainakin APL pitää muistaa ottaa koko ajan huomioon. LG:n OLEDit aikavat pudottaa kirkkautta nits kerrallaan kun suht staattinen kuva on ollut näytöllä muistaakseni 105 sekuntia. Itse tein niin että aina n. minutin välein käväisin AVS HD:n menussa ja sitten takaisin APL -kenttään. HCFR:n kanssa pitää käyttää tyyppiä "Non-refresh display". Valikossa on myös OLED mutta se ei ilmeisesti ole ihan kunnossa.

    Sen huomasin ainakin omassa paneelissa että kannattaa hieroa 2pt valkobalanssi aika huolella sinne päin ennen kuin ryhtyy 20 pt hommiin. Pari kertaa piti resetoida kaikki asetukset ja aloittaa alusta kun oli saanut sellaiseen solmuun ettei käyrät vaan meinannu oieta. Mutta kalibrointihan ON iteratiivinen prosessi... Parhaaksi metodiksi osoittautui lopulta säätää ensin yläpää 80IRE kohdalla tarkasti ja alapää 30IRE mikä tarkoitti käytännössä ankaraa vihreän miinustamista. Sitten 20pt -säätimillä kymmenen välein APL-kentillä RGB ja gamma suoraksi eikä enää missään nimessä paluuta 2pt säätimiin. Yritin pari kertaa iteroida molempien välillä eikä menny kuin Strömsössä.

    Lopuksi väpelsin aikani 5IRE:n kanssa jonka saa kyllä hyvin sopivaan luminanssiin ja RGB:n balanssiin mutta aikaa tuhrautuikin siihen että sekä 5IRE että 10IRE ovat molemmat kunnossa. Gamman säätö suoraksi vei ehkä kokonaisuutena eniten aikaa mutta onneksi 20pt on sekä toimiva että ainakin tässä mallissa melko pienin askelin toimiva. 20pt -säädössä on RGB:n lisäksi luminanssi mutta se on ilmeisesti vähän rikki ja aiheuttaa artefakteja joten kannattaa vaan siirtää kaikkia kolmea väriä saman verran samaan suuntaan jos haluaa nostaa tai laskea luminanssia. En testannut luminanssi-säätimen toimintaa itse vaan uskoin vain suosiolla ettei kannata. Oli muuten virkistävää Kuron jälkeen käyttää ihan oikeasti toimivaa 20pt säätöä!

    Aluksi sai muuten ihan reilusti unohtaa vanhan säännön että vihreää ei säädetä. Paneeli puskee vihreää roimasti alapäässä ja sitä on vaan pakko laskea reippaasti. Jos yrittää vain nostaa sinistä ja punaista nousee MLL ja sitähän ei sitten OLEDssa kukaan halua....

    HDR saa odottaa kalibrointiaan myöhemmälle ajalle. Ehkä sitten kun se OPPPO 203 tai Panan UDP 700 aikanaan saapuu.

    Ohessa viimeisimmät tulokset. Näillä mennään nyt jonkin aikaa. Valkobalanssin dE average 0,31 ja maksimi 100IREn 0,7. CMS:ään en koskenut vielä lainkaan. Värit heittävät hieman mutta ei silmää häiritsevästi. Zipissä chc-faili.

    e6vcie.jpg e6vgamma.jpg e6vlum.jpg e6vrgb.jpg e6vtemp.jpg
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 13.10.2016
    Make73 tykkää tästä.
  6. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    ^ Näyttäs ainakin käppyröiden ja arvojen perusteella melkolailla täydelliseltä :)
    Laitas uusi tiedosto kun olet saanut värit säädettyä, niin ja ei muuta kuin ostat samantien tuon Masciorsin HDR-testikuvapaketin ni saat senkin hierottua valmiiksi kohdilleen, sehän ei ole levyllä eli et tarvitse UHD-soitinta siihen hommaan ;)

    Olikos siellä near black kuvissa pahempia häröjä/artefakteja vai siistin näköisiä ja tasavärisiä testi-ikkunoita?
     
  7. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    ^^ Hyvältä näyttää OLED-television tulokset. Jos haluaa välttää OLED-televisioilla tuon APL:n aiheuttaman himmennyksen, niin pitääkö tosiaan palata säätölevyn alkuvalikkoon, kun olen luullut tähän asti ehkä virheellisesti että pelkästään se riittäisi kun avaa jonkun television valikon?

    Onko tuo sinun televisiosi mallia E6V? Jos on niin värinhallinan säätämistä kannattaa miettiä tarkkaan, sillä hdtvtest.co.uk testin mukaan CMS:n säätäminen voi aiheuttaa kuvaan sivuvaikutuksia ja artefakteja. En tosin tiedä kuinka hyvin tuo pitää paikkansa eri yksilöiden kohdalla, ja onhan LG:ltä voinut tulla jopa päivitys joka korjaa noita säätöjä. Muistelisin että CMS:ssä oli ongelmia myös jossain aiemmissa LG:n OLED-malleissa.
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/oled65e6v-201608104333.htm
     
  8. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Joo 55E6V se on ja olin lukenut tuon maininnan CMS:n mahdollisista sivuvaikutuksista. Sen verran noiden käppyröiden oton jälkeen muokkasin että laskin väriä oletusarvosta 50 pari pykälää mikä korjasi eniten pielessä olleen punaisen alle kolmen dE -arvoon.

    Niitä artefakteja tässä on tullut metsästettyä mutta näyttäisi siltä että niitä esiintyy lähinnä huonolaatuisen materiaalin kanssa. Dark Knight blu rayta on tullut tihrusteltua eikä näy mitään hassua. Erittäin hyvä, kolmiulotteinen 2D-kuva. Paras mitä olen koskaan nähnyt.

    Edit: en tiedä mikä riittää APL:n estoon. Mun peukalo oppi aika nopsaan kiertämään AVS HD:n HCFR APL-valikon kautta takas. Toisaalta i1D3 on niin nopsa että 11-pisteen valkobalanssit mittaa tuohon 105 sekuntiin joten ei se paljon haittaa. Gamman säädössä sen huomasi joskus kun jumitti samaa kuvaa kauemmin.
     
  9. baba

    baba Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    7
    Onhan Samsungissa HDMI input labeloitu PC:ksi (4:4:4 moodi päällä)? Itse olen säätänyt television asetuksista mahdollisimman kohdilleen ennen Windows-profiilien tekoa. Mutta en ole juuri muita kokeillut kuin sitä karvalakki-Colormunki softaa kun peleissä profiilit ei kuitenkaan ole toimineet.

    HCFR Preferences -> References oikea valinta lienee sRGB

    Onko Display Mode myös GDI?
    Disable video LUT (GDI) jos on päällä niin taitaisi laittaa väriprofiilit pois mittauksen ajaksi...

    Saako Nvidian näytönohjaimen kokonaan pois päältä? Onhan sekä Intelin että Nvidian ajurit laitettu Full rangeksi (en tiedä miten tuo kombinaatio-näyttishässäkkä toimii, siksi ehkä tyhmiä kysymyksiä)...

    OLEDeista, jos pääsee service menuun niin ilmeisesti sieltä saa saa tuon ABSL:n pois päältä. Itse en saanut Logitech Harmonyyn ladattua noita infrapunakoodeja joilla service menuun pääsisi, ilmeisesti Logitechin softaa MyHarmony on "parannettu" ohjeiden teon jälkeen.

    http://www.avsforum.com/forum/40-ol...ral/2440714-how-turn-off-absl-lg-oled-tv.html
     
  10. JanneB

    JanneB Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2016
    Viestejä:
    177
    Saadut tykkäykset:
    25
    Tuossa Home Theatre Geeksien videossa on juttua OLED CMS artifakteista n.37 minuutin kohdalta lähtien. En väitä että kaikilla olisi tuota ongelmaa, mutta heillä oli ollut.
     
  11. JanneB

    JanneB Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2016
    Viestejä:
    177
    Saadut tykkäykset:
    25
    Eikös HCFR:ssä saa manuaalisestikin kirjoitettua mittaustuloksia. Eli mustan tasoksi voit ihan siis kirjoittamalla kirjoittaa mittaustuloksen päälle nollan, kun ruksit ylhäältä View valikon vierestä Editable data ruksin. (Voitaneen olettaa että kyllä se OLED:lla on nolla). Jos mittari virheellisesti jotain muuta näyttää? En tosin ole nyt varma ymmärsinkö lainkaan mistä alunperin oli tässä kysymys :)

    Yksi tai kaksi versiota sitten sain mitattua HCFR:n omilla testikuvilla kaikki mittaukset. Olikin aika kätevää ajaa laakista kaikki mittaukset, laittoi koneen mittaamaan ja kävi itse kahvilla. Uusimilla tai ainakaan uusimmalla en ole saanut toimimaan kuin valkotasapainon mittauksen. Värit menee ihan pieleen. Testikuvien näyttämistä ja mittausten etenemistä seuraamalla päädyin siihen, että melko varmasti testikuvat ja mittaukset eivät ole synkassa värimittauksilla. Vanhalla HCFR versiolla sain värimittauksetkin taas toimimaan, mutta tuo meni jossain vaiheessa päivittämään itsensä, olen sen jälkeen käyttänyt bd:ä mittauksissa. Asiasta oli ainakin jokusen viestin verran juttua AVS foorumilla, mutta tuolta foorumilta on kyllä aivan yli vaikea löytää mitään viestiä, jos ei laita linkkiä talteen. (En laittanut).
     
  12. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Kiitos tästä eli turha enää repiä enempää hiuksia jos kerta softassa on se vika :)
    Valkotasapainon mittaus mullakin muuten ok, paitsi että se tuntuu arpovan IRE0 kohdalla mistä lähtee liikkeelle ja tosiaan myös IRE10 se antaa välillä RGB 0 testikuvan.
    Tosiaan tuonne värien valkoiseen se vetää ihan ihmeellisen arvon ja vaikka sitä käsin säätää samaan kuin valkotasapainon IRE100 niin ei auta.
    (Niin ja kyllä voi ja pitää tosiaan OLEDien kanssa käsin laittaa sen 0 luminanssiksi, tosin se taitaa sen sinne tyrkätä muutenkin)

    Kiitos baba myös vinkeistäsi, Intelistä on laitettu 0-255 (YCbCr pois) kuin myös telkusta HDMI musta normaali (telkun valinta ei toimi jos YCbCr on aktiivinen).
    4:4:4 näyttäs olevan testikuvienkin perusteella ja on tosiaan PC label, siksi kokeilin varuiksi myös tuota TV:n DVI HDMI porttia ja siinäkin PC label, mut ei sille näemmä ole tarvetta.
    Nvidiasta ei pääse muokkaamaan kuin 3D asetuksia, näemmä jokin viimeisten ajurien kirous kait tämäkin. Niin tai sitten se on tuo Optimus mikä käyttää halutessaan integroitua Inteliä tai GeForce 850M:ää.
    3D:n osalta tuon saa asetettua NVIDIAn ohjauspaneelista kumpaa se käyttää vaiko automaattisesti.
    Näistä jutuista on nykyään niin pihalla kun vaan tulee käytettyä koneita, eikä kuten ennen kun niitä kasaili ja kaiket illat etsi jotain ajuriongelmia tms :)

    Siis sRGB on oikea valinta?
    Kokeilin kyllä sitäkin, mutta samalla tavalla se antaa sekavat mittaustulokset ja IRE10 testi-ikkuna on sama kuin IRE0 vaikka jälkeenpäin IRE10 saraketta klikatessa ei ole, vaan R:026 G:026 B:026
    Pistin siitä tänne, josko zoyd tai joku vastais...
     
    Viimeksi muokattu: 11.10.2016
  13. baba

    baba Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    7
    Katsotaan josko vastaavat. Itselläni näyttäisi olevan 3.4.0 asennettuna, ja tietokoneen väriprofiilit olen varmaan mittaillut muutaman version vielä vanhemmalla. Miksiköhän 100% white on screenshoteissasi harmaasävyissä 64 cd/m2 kun värimittauksissa esim. Cyan Y on 76 ja White vain 21.9... on tosiaan hämärää.

    Edit: kokeilin Displayport-liitännällä kiinni olevaan monitoriin tuota HCFR 3.4.0 versiota, kun valitsi Display Mode GDI ja Gray scale (GDI) 0-255 niin tuli ihan järkeviä tuloksia Colormunki Displaylla. Kun muutin Floating window:ksi, se ei päivittynytkään automaattisesti ja tuloksena oli jotain hyvin kummaa. Eli tuota GDI:tä voisi kokeilla?
     
    Viimeksi muokattu: 11.10.2016
  14. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Kertokaas viisaammat miten noita 75% värejä käytetään HCFR:n kanssa? Jos valitsen referenssiksi Rec709 %75%75 ja AVS HD:ltä 75% kuvat niin HCFR näyttää päin peetä. Jotain en nyt tässä hiffaa. Onko niin että AVS HD:n kuvat on 75% luminanssi mutta 100% saturaatio (tai vice versa) ja HCFR odottaa 75% molemmilta?
     
  15. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Itse käytin Masciorsin testilevyä plasmoissa ja siinä 75%A / 75%S värejä, saturointien mittauksissa 75%A (nollaa ei ole joten sen joutuu käsin naputtelemaan jos haluaa dE:t oikeaksi.
    Tämän tein siksi että jotkut kertoivat että värit saa paremmin kohdalleen näin ja vastaa enemmän todellista tilannetta kuin että aina vain haettaisiin se 100% kohdalta oikeaksi ja 75% voi olla sitten jo mitä sattuu.
    http://www.tlvexp.ca/2013/03/color-management-system-pie-eat-half-or-all/

    HDR:n osalta valkoinen 75% siksi että i1D(3)Pro mittarin maksimi taitaa olla 1000nit, OLED:ssa ei tosin tuosta ole vielä pelkoa.

    baba, niin tosiaan en tiedä mistä se arpoo väreihin tuon valkoisen oudon arvon vaikka siinä on ihan oikeasti 255 255 255 ikkuna.
    Jotain on mennyt päivityksissä pieleen...no eipä tuo katastrofi ole, uskoisin että DisplayCAL softa melko onnistuneesti profiilin on luonut ja näemmä jos tällä läppärillä pelaa niin se muuttaakin 16-235 ja kuvatilaksi esim. CAL Night jonka olen testilevyllä säätänyt kohdilleen. Eikö PC peleissä olekaan 0-255 ? Tosin peli nykii ellei laita Game modea päälle ja sit ollaankin taas kuvatilassa jota en ole edes tässä telkussa säätänyt (valkotasapaino, mut samapa se on jossain Dirt Rallyssa :)).
     
    Viimeksi muokattu: 14.11.2016
  16. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Kiitos :D
    Kirjoitit GDI jo tuonne aiemmin mutta en huomannut sitä kokeilla, sillä toimii siis :)
    (mistäs tuo GDI on lyhenne :oops:)
    edit: Lienee Graphics Device Interface

    Hyvin oli DisplayCAL tehnyt profiilin, sininen on ainut jossa luminanssi heittää mut se on tän telkun ominaisuus, sitä ei saa käsinkään säädettyä.
     
    Viimeksi muokattu: 11.10.2016
  17. Raptor

    Raptor Guest Guest

    Liittynyt:
    27.06.2006
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mikähän näyttötyyppi mahtaisi olla sopiva HCFR:ää käytettäessä Sony X8505C televisiolle?
    Siinä on Triluminos-näyttö, jos se jotain merkitsee.

    Avsforumilta löysin tällaista Nuken viestistä

    "On the other hand, the 850B wasn't quite as problematic. It is true that X-Rite does *not* supply a spectral file for the 2014 Sony "Triluminos" display (with the imroved LED), but I found that the colorimeter will do a reasonable job on it. The profile for wide gamut two phosphor led displays will get you pretty close to what the spectroradiometer (I1Pro) will tell you. "
    post #13 of 19

    Mittarina toimii X-Rite i1 Display Pro.

    Kun kokeilin LCD RG fosforia näyttötyyppinä, vihreä ja punainen menivät suurinpiirtein 100% RGB taulukossa, mutta sininen oli kauttaaltaan noin 110%.
    White LED IPS Sininen oli jälleen lähes 110% ja punainen taas alempana, ehkä vähän 90% yläpuolella.
     
  18. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Ostinpa paketin ja iskin tikun töllön kylkeen. Todella perseestä. LG:n käyttis ei salli yhtä aikaa valkobalanssisäätimien ja transport-kontrollin näppäimien käyttöä. Aina kun haluaa vaihtaa kuviota pitää peruutella monen klikkauksen kautta ulos säätövalikosta ja vasta sitten voi vaihtaa tikulta tulevaa kuvaa. Sitten pitää taas naputella tie säätövalikon syövereihin.

    Muutenkin HDR10-kalibrointi vaikuttaisi olevan vaikeaa. Käytössä on vain 20pt säätimet joista osa ei näytä vaikuttavan kuvaan lainkaan. Kaikilla pisteillä luminanssi on aivan liian korkea. Täytyy kattella uudestaan sitten kun on UHD -soitin josta saa kuviot ulos vähän kätevämmin.
     
    Make73 tykkää tästä.
  19. xtn

    xtn Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    27
    Jeps, asia selvisi lopulta. LG tarvitsi omanlaiset testipatternit mitä ensiyrittämällä käytettiin. Telkkarin valikot vaikuttivat kuvaan, joten kun teki uudet mittaukset ilman menuja, niin tulokset heittivät häränpyllyä. 25% peitto, jota vielä kompensoitiin erilaisella taustavärillä, sitten meni oikein. Kaleidos & co tämän sai selville ja hoiti homman hienosti maaliin. Kannattaa heiltä kysellä tarkemmin.
     
    Make73 tykkää tästä.
  20. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ei Sulla satu olemaan PS4:sta?
    Eikös se jo tue HDR:ää (vanhemmat 1080p), joten toimisko tuo HDR-testitikku sen kautta kätevämmin vai toimiiko se ylipäätään?
    http://blog.us.playstation.com/2016/09/12/ps4-system-software-update-4-00-out-tomorrow/
    High Dynamic Range (HDR)
    When we announced PS4 Pro and the new slimmer PS4 last week, we also announced that all PlayStation 4 systems — back to the very first console sold in 2013 — would be HDR capable. After updating your system to version 4.00, you’ll see HDR settings in the Video Output Settings and be ready to enjoy HDR gaming and entertainment content once it’s available on any PS4 system you own. Of course, you’ll need an HDR compatible display as well.

    Kiitos tiedosta xtn, hyvä jakaa täällä vinkkejä OLED-telkkujen kalibrointeihinkin, moni sellaisen on kuitenkin jo kotiinsa hankkinut ja niissäkin säädettävää näyttäs riittävän.
    kmruuska kertoi käyttäneensä APL testikuvia, koosta ei ollut mainintaa.
    Huomasitko kmruuska samaa ongelmaa että TV:n menut aiheuttaisivat eri tulosta kuin ilman niitä?
    Plasmassahan tämä oli myös vähän ongelmana.

    Onko Kaleidolla jo kokemusta HDR-säädöistä?

    Ps. HCFR:ssä on hyviä testikuvia kalibroinnin onnistumisen testaukseen (Advanced-->Targets/Images/Patterns-->)
    Tässä myös yksi hyvä jolla testata tummaa päätä ja varjojen erottelua tasolta 0--> ja miksei valkoistakin, paidan nappien kiilto on miltei 255:
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 13.10.2016