Televisio alkoi piipittämään?

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana hex, 06.12.2016.

  1. hex

    hex Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.03.2000
    Viestejä:
    773
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olisiko mitään vinkkiä mikä voi olla pielessä kun jokin aika sitten alkoi televisio avatuessaan piipittämään ja napsumaan äänten tullessa kotiteatterin kautta? Tätä kestää muutaman kymmenen sekuntia ja sitten ongelma loppuu kunnes toistuu taas kun seuraavan kerran tv avataan.

    Televisio saa äänensä vahvistimesta hdmi yhteydellä ja lähettää omat äänensä optisella kaapelilla. Yhdistelmä on toiminut vuosia kunnes ihan vime viikkoina ongelma alkoi. Ääntä on hieman vaikea kuvailla mutta hieman sellaista R2D2 tyyppistä ääntelyä on kyseessä (vaikkei Tähtien sota olisikaan ruudussa). Optisen kaapelin kokeilin vaihtaa mutta se ei auttanut mitään.

    Televisio on Panasonicin plasma vuosimallia -09 ja vahvistin hieman uudempi Marantz.

    Muista äänilähteistä (dvd, ps3, appletv) ei ole ongelmaa...
     
  2. hex

    hex Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.03.2000
    Viestejä:
    773
    Saadut tykkäykset:
    1
    Syy jäi epäselväksi... korjasin vinkuvan äänen vaihtamalla johdon analogiseen stereoon.

    Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
     
  3. hex

    hex Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.03.2000
    Viestejä:
    773
    Saadut tykkäykset:
    1
    Laitetaan nyt täne vielä kommenti, jos joku joskus törmää samaan, kun lopulta ei ollut mitenkään ainutlaatuinen ongelma...

    Eli ongelma paheni ajan myötä, häiriöitä alkoi ilmaantua kaikista äänilähteistä. Lopulta syyksi selvisi kuivuneet kondensaattorit, korjausohjeet sai täältä: http://www.avsforum.com/forum/90-re...m-receiver-owners-thread-12.html#post30528338

    Eli ko. äänisekoilu lienee ihan yleinen näissä Marantz NR1501 malleissa.