Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) (Jonathan Liebesman (Michael Bay) / Megan Fox, Will Arnett, William Fichtner, Alan Ritchson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 07.04.2014.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Maailma tarvitsee sankareita... Pimeys on laskutunut New Yorkin ylle kun Silppuri ja hänen ilkeä Foot Klaaninsa on saanut otteeseen kaiken poliiseista poliitikkoihin. Tulevaisuus näyttää synkältä kunnes neljä veljestä nousee viemäreistä, ja he heistä tulee Teini-ikäiset Mutanttininjakilpikonnat. Nämä kilpparit ryhtyvät yhteistyöhön pelottoman toimittajan Aprilin ja hänen sanavalmiin kuvaajansa Vern Fenwickin kanssa pelastaakseen kaupungin ja paljastaakseen Shredderin koko maailmaa uhkavan suunnitelman.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 08.08.2014)
   
 2. Freekster

  Freekster Guest Guest

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Megan Fox :D
  Michael Bay :(
   
 3. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 144
  Saadut tykkäykset:
  503
  Michael Bay on tässä ihan vaan tuottajana.

  Katsellaan joskus sitten BD:ltä. Näytty ihan kivalta... :)
   
 4. ColdAsIce

  ColdAsIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  Trailerin julkaiseminen oli iso hetki kaltaiselleni fanipojalle, jolle ninjakilpparit olivat suoranainen pakkomielle joskus kasarin ja ysärin taitteessa. Suurella todennäköisyydellä Megan Fox pilaa tämän elokuvan läsnäolollaan. Aivan karmea valinta April O'Neilin roolin. Judith Hoagia tulee kova ikävä.

  Silppurin ja jalkaklaanin taustatarina on ilmeisesti rukattu uuteen uskoon. William Fichtner on hieno näyttelijä, mutta totta kai suhtaudun äärimmäisen skeptisesti tällaisiin uudelleentulkintoihin. Edellisestä kilpparileffasta on kuitenkin kulunut parikymmentä vuotta (jos animaatioleffoja ei lasketa). Mielestäni uudelleentulkinnalle ei olisi ollut tarvetta. Näin pitkän tauon jälkeen oltaisiin ihan hyvin voitu palata niiden alkuperäisten asetelmien ja taustatarinoiden äärelle.

  Motion Capture-kilpparit näyttävät ihan hyviltä, mutta toki salaa toivoin, että homma olisi hoidettu vanhan liiton malliin. 90-luvun leffoissa kumipuvut ja animatroniikka pelittivät sen verran hienosti, että olisin halunnut nähdä, mitä sillä saralla olisi voitu saavuttaa näin 2010-luvulla. Hurjimmissa toimintakohtauksissa olisi voitu hyödyntää tietokone-efektejä, mutta muuten olisi voitu vetää "practical effects"-linjalla.
   
 5. pasala

  pasala Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2005
  Viestejä:
  392
  Saadut tykkäykset:
  5
  Michael Bay/Megan Fox -yhdistelmä ei oikein iske ja tuo kilpparien uusi look on karmivan huono mutta muuten ei (vielä) ole mitään pahaa sanottavaa.
   
 6. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  Uusi trailer julkaistu ... tosin ensimmäiseen verrattuna alku on sama ja uusi osuus alkaa n. 58 sekunnin kohdalla.
   
 7. ColdAsIce

  ColdAsIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ei vakuuta. Megan Fox ja William Fichtner ovat eksyneet aivan väärään elokuvaan ja ennen kaikkea aivan vääriin rooleihin. Minua ärsyttää suunnattomasti tuo trailereissa nähty kohtaus, missä Megan Fox pyörii kännykkäkameran kanssa. Siihen jotenkin tiivistyy kaikki se, mikä minua etukäteen tässä elokuvassa epäilyttää.

  TMNT:n viehätys on aina loppupeleissä perustunut ninjakilppareiden ja heidän rottamestarinsa keskinäiseen kemiaan ja ryhmädynamiikkaan. Kaikki riippuu siitä, missä määrin Liebesman, Bay ja kumppanit ovat tajunneet tämän. Mikäli tähän aspektiin ei ole tässä elokuvassa kunnolla panostettu, niin siinä tapauksessa leffa on tuomittu epäonnistumaan. Mikäli tähän aspektiin ei ole kunnolla panostettu, niin siinä tapauksessa meille ei jää juuri muuta kuin huuliaan mutristeleva Megan Fox ja hidastettuna armeija-ajoneuvoja vasten paiskautuvia sieluttomia CGI-örkkejä.
   
 8. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Guest Guest

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi? (kymmenen merkkiä)
   
 9. Dragon/

  Dragon/ Guest Guest

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Michelangelon naama näyttää väärältä :weep:
   
 10. PeeVee79

  PeeVee79 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  1 035
  Saadut tykkäykset:
  16
  Samaa ihmettelen. Foxista en piittaa, mutta tuotahan se nykyään on, kun jotakin sattuu, niin ensimmäiseksi kaivetaan puhelimet taskusta ja aletaan kuvaamaan.
  Mieluummin olisin nähnyt kilpparit toteutettavan kuminaamareina, kuin cgi:nä. 2001 Planet of the Apesissa naamarit toimi erittäin hyvin, tänäpäivänä, toistakymmentä vuotta myöhemmin varmasti toimisi vielä paremmin.
  Kyllähän tämä luultavasti melkoista silmäkarkkia tarjoaa, mutta toivottavasti vähän muutakin.
   
 11. ColdAsIce

  ColdAsIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  Oli huono.

  Olen seurannut ninjakilppareita aktiivisesti yli neljännesvuosisadan verran. Tämä tuorein tekele on ilman muuta negatiivisin TMNT-kokemukseni.

  Motion Capture-kilppareihin on panostettu teknisesti, mutta muuten leffa on täysin juosten kustu. Tyypillistä 2000-luvun tusinatoimintaa. Ei lämpöä, ei charmia, ei minkäänlaista syvyyttä. Kilppareiden taustatarinaan tehdyt muutokset eivät toimi. Kaikki ihmishahmot roolitettu päin persettä. Varsinkin Megan Foxin pornotähtinaama jaksoi ärsyttää kohtauksesta toiseen. Jokaista kohtausta vaivaa käsittämätön kiire. Koko kolmannesta näytöksestä huokuu sellainen fiilis, että kunhan nyt vaan raapaistaan jotain kasaan ja saadaan homma pakettiin. Edes action ei ole kovin kummoista. Pahikset sössittiin täysin. Jalkaklaanista puuttuu glamour ja mystiikka. Karismaattinen pääpahis Silppuri on tässä leffassa pelkkä persoonaton sivuhahmo. Vaikuttaa vahvasti siltä, että William Fichtnerin hahmon oli alunperin määrä olla Silppuri, mutta vihaisen palautteen takia "oikea" Silppuri kirjoitettiin viime hetkellä mukaan elokuvaan. Koko leffasta huokuu se, että monia asioita on rukattu uuteen uskoon aivan viime metreillä. CGI-hahmojen ääninäyttely on korkeintaan keskinkertaista.

  Olen iloinen, että uusi sukupolvi on innostunut kilppareista ja että TMNT porskuttaa vahvasti eteenpäin.
  Vaikea kuitenkaan kuvitella, että kovin moni vanha TMNT-diggari lämpenisi tälle uusimmalle leffalle.

  1/5
   
 12. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Olen aiemmat Turtles-leffat joskus katsonut ja irrottaisin vertailun niihin kokonaan pois, niin paljon tätä on ruuvattu erilaiseksi. Aikalailla täydellinen kaljoitteluillan elokuva, karkkia ja sipsejä oli myös sopiva määrä. Ei turhaa ajattelua, pöhköä toimintaa ja Megan Fox. Selvinpäin voi napsasta 1,5 tähteä pois. Jatko-osan katson myös nousuhumalassa.

  3/5
   
 13. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 472
  Saadut tykkäykset:
  245
  Olihan tämä kokonaisuutena kohtalaisen surkea esitys. Vanhat turtles-elokuvat olivat aikansa tuotteita, pukuineen ymn. Tässä taasen kaikki oli todella hienosti CGIllä tehtyä, mutta se käsikirjoitus/juoni ei oikein uponnut. Olisin ehdottomasti halunnut tykätä, mutta kun ei, niin ei:(

  2,5/5

  Ehkä seuraavalla kerralla sitten:confused:
   
 14. Radikus

  Radikus Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  28
  Katsoin koko alkuperäisen trilogian putkeen ennen tätä, ja täytyy sanoa että kaiken tämän itkun jälkeen olin erittäin positiivisesti yllättynyt. Kyllä tämä ainakin kakkosen ja kolmosen voittaa helposti kun unohdetaan kaikenlaiset nostalgialasit muualle.

  Leffassa on kyllä virheitä ja hölmöyksiä ja surkeaa näyttelyä (kiitos Megan Fox), mutta pystyn antamaan kaiken anteeksi sen takia että tykkäsin tosi paljon siitä miten Turtlet ja niiden luonteet on tässä tuotu esiin jo ulkokuoresta lähtien. Aivan loistavaa settiä alkujärkytyksen jälkeen, odotan jatko-osaa ja uskon viihtyväni senkin parissa.

  Suuri osa vihasta johtuu varmasti siitä ettei tämä ollut uskollinen alkuperäisille elokuville, mutta hyvä niin, sarja kaipasikin jo uudistusta ja paljon.

  Nainenkin tykkäsi tästä, mutta ei voi sietää niitä alkuperäisiä ollenkaan.

  Huumori nyt ainakin on koko sarjan parasta, juuri sopivan huonoa läppää (vaikka kaikki ei luonnollisesti toimi tässäkään).

  Have you seen that video where the cat is playing Chopsticks with chopsticks?

  3.5/5
   
 15. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 144
  Saadut tykkäykset:
  503
  Itsellä kun ei ole mitään kummempia tunnesiteitä tai tietämystä näihin kilppareihin (toki mukulana sitä piirrettyä tullu katseltua), niin oikein viihdyttävä ja vauhdikas kokemus oli tämä. Juoni varsinkin loppua kohden oli kyllä vähän kiirehditty, eikä kaikista hahmoista saatu tarpeeksi irti. Fox sopi mielestäni hyvin rooliinsa. 3D ajoi asiansa kotioloissa.

  ***
   
 16. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 332
  Saadut tykkäykset:
  355
  Töllöstä tuli tämäkin kalkkuna katsottua.
  Megan Fox onnistui näyttämään Negan Foxilta suurimman aikaa, joten edes beibilisäpisteitä ei voi hyvällä omallatunnolla antaa.
  Nykytyylin ADHD-leikkaus ja kameratyöskentely verotti myös:
  1/5

  T: Vesku
   
 17. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 869
  Saadut tykkäykset:
  338
  Turtleista en paljoakaan tiedä, tai no tiedän jotain, en ole elänyt tynnyrissä, mutta eipä ne ole koskaan pätkääkään kiinnostaneet. Tuli tämä leffa nyt tosiaan katsottua kun telkkarista tuli. Ja sanoisin että ihan huvikseenhan tämän katsoi, mutta ei kyllä jäänyt tarvetta katsoa uudestaan ainakaan lähitulevaisuudessa. Heikoin lenkki on juurikin nämä mutanttikilpparit. Tai ne erikoistehosteet joista ne on tässä muodostettu. Huumoripuoli oli kuitenkin asiallisesti hoidettu ja näyttelijät hoitivat hommansa hyvin.

  2,5/5
   
 18. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 144
  Saadut tykkäykset:
  503
  Mielestäni tässä oli todella hyvät tehosteet varsinkin kilpparit on hyvin tehty. Itse tosin katsoin tämän 3D BD-levyltä, joten voin kyllä kuvitella, että perus televisiokanavalta ne ei ehkä näytä yhtä hyviltä ;)
   
 19. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 332
  Saadut tykkäykset:
  355
  ^
  HD-kanavalta tuli ainakin meikun katsomuskokemus...

  T: Vesku