Tatuoinnit

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana Summeri94, 14.04.2012.

?

Tatuointeja?

 1. Kyllä

  3 ääntä
  27,3%
 2. Ei

  6 ääntä
  54,5%
 3. Aion hankkia

  2 ääntä
  18,2%
 1. Summeri94

  Summeri94 New Member

  Liittynyt:
  14.04.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi!
  Mä olen 17 vuotias tyttö joka käy IB lukiota. Osa opiskelujani on tehdä extended essay johon olen aiheekseni valinnut tatuointien historian ja tarvitsisin tietoja että voisin tehdä tilastointia työtäni varten.
  Olkaa siis ystävällisiä ja vastatkaa näihin:
  Sukupuoli
  Ikä
  Tatuointeja? Kyllä? Ei? Aiotko hankkia?
  Jos on tatuointeja niin missä ja montako?

  Kiitos jo etukäteen!
   
 2. tpi

  tpi Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 316
  Saadut tykkäykset:
  8
  Kuten aikaisemminkin olen sanonut, mielestäni tatuoinnit ovat oivia osoittamaan ketkä ovat idiooteja muotivirtauksien perässä juoksijoita. Onneksi tämäkin hullutus on ilmeisesti vähitellen muodista poistumassa, ainakin jotenkin sellainen vaikutelma tuntuu tulevan.
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 102
  Saadut tykkäykset:
  95
  Eivät tatuoinnit ja niiden ottaminen sinänsä edusta mitään muotivirtausta jo sillä perusteella, että niitä on otettu iät ja ajat useammassa kulttuurissa. Ymmärtääkseni tatuointeja on alunperin otettu jonkun saavutuksen tai ominaispiirteen merkiksi ja juuri tämän motiivin kautta lähtisin itse erottamaan, ketkä ovat niitä tpi:n idiootteja ja ketkä eivät. On ihmisiä, jotka ottavat vaikkapa feeniks-linnun sen merkiksi, että ovat selvinneet jostain traumaattisesta ja vaikeasti asiasta. Sitten on ihmisiä, jotka esimerkiksi näkevät mediassa tribaalihauiksiaan esitteleviä hahmoja, kokevat kyseessä olevan "coolin asian" ja ottavat pelkästään tämän takia perustribaalikuvion sen enempää ajattelematta asiaa. Tähän minä henkilökohtaisesti vedän sen rajan ja tuomitsen jälkimmäisen "vääräksi syyksi ottaa tatuointi". Omat kaksi tatuointia olen ottanut juuri siitä syystä, että ne liittyvät itseeni ja elämänkokemuksiini, ja tulevat aina edustamaan minulle keskeisiä asioita. Toisaalta kyseessä on vain minun rajani ja jokainen saa vapaasti ottaa mistä syystä tahansa tatuointeja. Tietenkin "tribaalihauiksissa" kummastuttaa sekin, että kun ne tatuoinnit ovat yleensä käytännössä identtisiä, niin eikö moisen pitäisi äijäkulttuurissa merkitä jotain vähemmän äijempää. :rolleyes:

  Summeri94 huomannee, että Plazalla (kuten varmaan monella muullakin foorumilla) on vaikea saada pelkkiä aiheenmukaisia vastauksia. :D Voin kuitenkin omalta osaltani valottaa sen verran, että olen 29-vuotias mies, jolla on kaksi tatuointia ja kolmas on suunnitteilla.
   
 4. tpi

  tpi Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 316
  Saadut tykkäykset:
  8
  Höpö höpö. Ei sillä perusteella, että tatuointeja on aina ollut voi väittää, etteikö kyseessä olisi viimeisten reilun 10 vuoden muoti-ilmiö, joka reilun kymmenen vuoden kuluttua on yhtä vanhanaikainen ja naurettava kuin takatukka tällä hetkellä. Eivät ne fenix-linnunkan nahkaansa ottaneet sitä olisi tehneet 70-luvulla, joten kyllä siinäkin ihan muodista on kyse.
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 102
  Saadut tykkäykset:
  95
  En minä väitäkkään, etteikö olisi ollut muoti-ilmiötä nimeltä tatuoinnit. Väitän sen sijaan, että osalle se on muoti-ilmiö ja osalle lähes samankaltainen asia kuin alkuperäisille tatuointien ottajille.
   
 6. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 082
  Saadut tykkäykset:
  108
  En tiedä kuinka tarkasti siellä päin suhtaudutaan tutkimusten tekemiseen, mutta tällaisella foorumikyselyllä ei tulla missään nimessä saamaan tilastollisesti tai tieteellisesti päteviä koko väestöä kuvaavia tuloksia. Tutkimuksen arvo tilastollisesti tulee valitettavasti olemaan aika lähellä nollaa.

  Ensimmäinen ongelma on että tämän foorumin käyttäjät ovat suurelta osin 20-30 vuotiaita ja lähes kokonaan miehiä. Tältä pieneltä ihmisjoukolta kysymyllä ei tulla saamaan koko väestöä kuvaavia tuloksia. Toisekseen tällaiseen vapaaehtoiseen kyselyyn tulevat vastaamaan enimmäkseen henkilöt joilla joko on tatuointeja tai jotka ovat niistä muuten kiinnostuneita. Useimmat asiaan välinpitämättömästi suhtautuvat henkilöt eivät tule edes avaamaan ketjua jonka otsikkona on "Tatuoinnit". Erittäin harva jaksaa vaivautua tänne erikseen vastaamaan että "ei ole, en ole kiinnostunut".

  Ainoa mahdollinen tapa tehdä pätevää tutkimusta on valita tutkittava otos tutkimuksen kohderyhmää kuvaavaksi. Sinä et ollut määritellyt kohderyhmää erikseen, eli tarkoituksenasi on todennäköisesti tutkia tatuointeihin suhtautumista koko väestössä. Vastaajien joukossa olisi siksi oltava tatuoinneista kiinnostuneita sekä kiinnostumattomia eri ikäisiä henkilöitä henkilöitä samassa suhteessa kuin maan väestössä.
  Helpompaa olisi ehkä rajata kohderymää; esimerkiksi oman oppilaitoksesi opiskelijoiden suhtautuminen tatuointeihin. Tällöin voisit helposti poimia kattavan kohderyhmää kuvaavan otoksen ja lähettää tutkimuksen esimerkiksi koulunne tietokannassa olevia yhteystietoja hyödyntäen.
  Mikäli ehdottomasti haluat tutkimuksesi tulosten kuvaavan koko väestöä, voit ostaa väestöä kuvaavan valmiiksi poimitun otoksen vastaajia esimerkiksi tilastokeskukselta.

  Ehkä tavallisen viiden vuosiviikkotunnin lukiokurssin läpäisemiseen ei vaadita täydellistä tilastollisesti pätevää tutkimusta, mutta tällaisia asioita olisi silti ihan hyvä edes jollain tasolla pohtia.
   
 7. tpi

  tpi Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 316
  Saadut tykkäykset:
  8
  Niin, ehkä 99,5% muoti-ilmiö. Monellekko joka "kokee" tatuoinnit joten merkittäviksi samassa mielessä kuin niiden historiallinen käyttö tulisi edes mieleen moisia itselleen ottaa jos asia ei olisi muotia.
   
 8. Juhivol

  Juhivol Member

  Liittynyt:
  15.07.2004
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehkä viimeisen 10 vuoden aikana on laitteet ja tatuoijat sen verran kehittyneet ettei nykyään kaikki tatuoinnit näytä enää (70-luvun) ns. "vankilatatuoinneilta". ...niin ja eikös se takatukka ole muotia tälläkin hetkellä ? :D