Tapaus SK1 ~ L’Affaire SK1 (2014)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 06.09.2021.

 1. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 219
  Saadut tykkäykset:
  153
  [​IMG]

  Tämä rikoselokuva on julkaistu pohjoismaissa vain DVD:nä, jonka kuvalaatu on kehno. Koska aihe vaikutti kiinnostavalta, oli lopulta pakko sijoittaa amerikkalaiseen blu-rayhin Serial Killer 1, sillä ranskalaisessa ei tiettävästi ole englanninkielistä tekstitystä.

  Frédéric Tellier’n L’Affaire SK1 (2014) kertoo tositapahtumista ja perustuu Patricia Tourancheaun kirjaan Guy Georges: La Traque. Sarjamurhaaja Guy Georges (Adama Niane) tappoi seitsemän naista Pariisissa 1990-luvulla.

  Elokuvassa seurataan rinnakkain vuoden 2001 oikeudenkäyntiä ja vuosien 1991–1998 rikostutkintaa. Poliisin tutkintaryhmästä keskushahmoksi nousee nuori komisario Franck ”Charlie” Magne (Raphaël Personnaz). Tapaus tuotti poliisille suuria vaikeuksia muun muassa siksi, ettei samanlaisia tapauksia tutkittu aluksi yhtenä kokonaisuutena. Raakoja murhia tapahtui aina vain lisää, ja uhrit oli valittu sattumanvaraisesti. Poliisi yritti kyllä kaikkensa, mutta pidätetyt jouduttiin päästämään vapaiksi, koska DNA-tutkimus osoitti heidät syyttömiksi.
  Tapaus oli Ranskan ensimmäinen sarjamurhatutkinta, joka lopulta ratkesi DNA-todisteiden avulla.

  Tässä elokuvassa poliisipäähenkilö ei kuitenkaan kärsi karmeista yksityiselämän ongelmista (juopottelu, huumeet yms.) vaan hän saa kaksi tytärtä ja perhe on yleisesti ottaen onnellinen.

  Oikeudenkäynnissä Georges kiistää syytökset, ja asianajajat (rooleissa Nathalie Baye ja William Nadylam) pyrkivät puolustamaan häntä, vaikka julkisuudessa hänet on jo leimattu syylliseksi. Oikeudenkäyntimenettely on Ranskassa tietenkin erilainen verrattuna Yhdysvaltoihin tai Suomeen, ja prosessissa on dramaattiset käänteensä.

  L’Affaire SK1:tä voi verrata hiukan aikaisempaan korealaiseen rikosdraamaan 살인의 추억, ja yhteistä niissä on se, että poliisin toimintatavat ja niiden ongelmat nousevat keskiöön, samoin kuin tutkijoiden turhautuminen. Visuaaliselta sävyltään SK1 on kuitenkin selvästi kirkkaampi ja dokumentaarisempi; oikeudenkäyntijaksoissa kuva on terävä ja valoisa, kun taas 1990-luvun takaumissa kuva on rakeisempi.

  3½/5

  Ensi-ilta Ranskassa: 7.1.2015

  Amerikkalaisessa blu-rayssa (BD-50) on hyvä kuvanlaatu mutta ei lisämateriaalia. Muutama kuvanäyte:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Traileri (Full HD)
   
 2. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 853
  Saadut tykkäykset:
  727
  Heti teki mieli tilata, mutta on kyllä Vi...maista, että postitus on lähes 16 taalaa ja mahdollisia veroja/tulleja melkein yhdeksän.