T.amp Mk-X kytkentäviiveen modaus?

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Ikidur, 10.08.2010.

 1. Ikidur

  Ikidur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.07.2009
  Viestejä:
  231
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan kukaan mahtanut tehdä T.amppiinsa modausta millä saisi sitä virrankytkennän yhteydessä olevaa kaiuttimen releviivettä pidennettyä? Jonkinlaiset yleistiedotkin kiinnostavat jos joku on yhtään kaivellut tätä: esim perustuuko viive virtalähteen latautumiseen vai erilliseen pienjännitteellä toimivaan RC-komparaattori-yhdistelmään vai kenties erilliseen viivepiiriin?

  Olettaisin, että perusratkaisu on suunnilleen sama ainakin Mk-X-sarjassa, ehkä jopa sarjojen keskenkin samanlainen. Nyt kyseessä olisi tarkkaan ottaen TA600 Mk-X, minkä modausta voisi harkita, mutta into ei riitä lähteä ihan puhtaalta pöydältä kaivelemaan tilannetta.

  Jaa mitä tällä modauksella voittaisi? Voisi harkita sitä, että ajaisi pääkaiuttimien signaalit myös läpi DCX2496:sta, kun DCX ja Tampit kytketään päälle samasta kytkimellisestä jatkojohdosta. Tampin releen tehdasviiveellä välttää sen isoimman paukahduksen DCX:stä, samoin virranpoiskytkentäpaukahduksen välttää, mutta DCX:n bootin loppuessa tulee vielä pienempi naksahdus läpi ja sen voimakkuus tuntuu vähän vaihtelevan kun tuota subin käynnistystä kuuntelee eikä viitsisi kokeiluun polttaa diskantteja.

  Jaa... ennen kuin menee tuohon harkintavaiheeseen niin voisi tietty tehdä myös kuuntelukokeita, että häiriköikö DCX pääkaiuttimien signaalia kuultavasti... Saa nähdä milloin ehtii ja jaksaa, mutta tästäkin voi heittää kommentteja jos joku on kokeillut.