Suosituksia stereovahvistimeksi

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana tekarijee, 24.11.2017.

 1. tekarijee

  tekarijee Member

  Liittynyt:
  22.04.2005
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  1
  Morje

  Sorry tyhmästä kysymyksestä, mutta mitä stereovahvistinta suosittelisitte B&W DM 602 S2 kaiutinparille? Käyttötarkoitus musiikin kuuntelu. Kiitos asiallisille vastaajille. Nyt käytössä muutaman kympin höpöhöpövahvari ja ajatus päivittää hieman parempaan.
   
 2. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 855
  Saadut tykkäykset:
  268
  Eipä tuo tyhmä kysymys ole.. Tai sitten on tämäkin, pitääkö sen olla juurikin stereovahvistin, vai kävisikö esim Denon AVR X1400 ? (jota vielä kirjoitushetkellä saa black friday alella)

  En osaa suositella jotain stereovahvistinta myyvillä korulauseilla (kuten läsnäolevan läpikuultavan dynaamisen puhdas ala, ylä ja keskirekisterin toistin, joka tuo orkesterin kotisohvallesi täääääääydellisen stereokuvan piirtävänä superybervehkeenä... niin ja käy puolestasi jopa kaupassa + pesee vaimon kainalot... (sry).

  Itsellä on musalla toiminu vallan hyvin Marantzin Denonin / Anthemin monikanavavahvistimet ja ompahan varaa laajentaa. Eikä tässä tapauksessa sinullekkaan varmaan haittaa ole tuosta Denonin huonekorjaus -toiminnosta (oletan ettet omaa täydellisesti akustoitua kuuntelu tilaa, jos omaat niin pyydän anteeksi). Eli tuota Denonia siis ehdotan.
   
 3. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 232
  Saadut tykkäykset:
  119
 4. Hippo

  Hippo Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  1 820
  Saadut tykkäykset:
  68
  Ehkä siinä on muutama ylimääräinen vahvistin, mutta toisaalta paljon elämää helpottavia asioita jotka stereo-vahvistimista tuppaavat puuttumaan. Kuten HDMI-liittimet, streaming palvelut, airplay, huonekorjaus yms. Ei ole yksi eikä toinenkaan kerta kun täällä on ihmetelty miten stereovahvistin kytketään muihin laitteisiin.
   
 5. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 537
  Saadut tykkäykset:
  353
  Niin, tarvittavista ominaisuuksista olisi hyvä tietää ensin enemmän. Jos ihan perinteiseen stereokuunteluun CD-levyiltä tai muuten analogisesta lähteestä, niin käytettyjä laitteita on vaikka kuinka tarjolla.
   
 6. hex

  hex Member

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  773
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vahvistin olisi haussa minullakin, kahdelle kaiuttimelle kuten avauspostauksessakin, mutta

  - HDMI sisääntulo ainakin DVD-soittimelle, Apple TV:lle, digiboksille ja Chromecastille
  - HDMI uloslähtö televisioon
  - pieni lämmöntuotto, jotta voisi sijoitaa kaappiin
  - hint alle 500 euroa

  en oikein vain tiedä onko vaatimuksiani täyttävää olemassakaan...
   
 7. Hippo

  Hippo Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  1 820
  Saadut tykkäykset:
  68
  Onkyo TX-L20D. Tosin Onkyon ollessa kyseessä tiedä sitten millainen kiuas lienee.
   
  hex tykkää tästä.
 8. rahonen

  rahonen New Member

  Liittynyt:
  08.01.2017
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onkyo TX-L20D ja Pioneer SX-S30DAB. Näistä Pioneer ainakin d-luokan vahvistimilla, eli ei pitäisi lämmetä niin paljoa. Äänenlaadusta en osaa kommentoida. Löytyy varmaan arvosteluja netistä.
   
  hex tykkää tästä.
 9. hex

  hex Member

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  773
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ilmeisesti sama laite kyseessä kahdella eri brändillä, ihan hyvä kanditaatti, ainakin teoriassa. Pitää tutustua lisää, Saksan Amazonin asiakaskommenttien perusteella ihan asiallinen ainakin vaikuttaisi olevan.
   
 10. eCu-

  eCu- Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.05.2005
  Viestejä:
  587
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lainataan nyt säiettä kun stereovahvistin varmaankin hakusessa täälläkin. Ikävuosien ja mukuloiden myötä oma kulutukseni on kääntynyt yhä enemmän leffoista musiikille, ja lähiaikoina onkin herännyt ajatus laitekatraan painottamisesta enemmän musiikin kuunteluun. Kuitenkin leffojakin tulee katseltua, ja lasten kasvaessa varmasti kokoajan enemmän erikoistehostein varusteltuja massiivituotoksia (eikä niinkään pelkkää romanttista komediaa volumet minimissä kun muksut nukkuu), eli kotiteatteri saisi pysyä olemassa. Kuitenkin kun tällähetkellä ei kotiteatterille pyhitettyä tilaa ole, tapahtuisi leffojen katselu sekä musiikista nautiskelu samassa olohuoneessa kumpikin. Itse kaiuttimet (SA 1730) saisivat pysyä samoina, niiden soundista kun pidän kovin edelleen, mutta musiikille olisi kiva kokeilla jotain nimenomaiseen käyttötarkoitukseen tarkoitettua 2-kanava laitetta.

  Nyt kun asiaan hieman perehdyin, tapoja näyttäisi olevan useampia. Erillinen päätevahvistin etukanaville tai integroitu vahvistin jossa (HT Bypass / Direct IN). Termi on itselleni uusi, mutta jos nyt oikein ymmärsin, kyseisen bypass/direct tulon kanssa varusteltua integroitua voisi käyttää siis päätevahvistimena, jolloin nykyinen AV-vahvistimeni (Marantz 5009) hoitaisi esivahvistimen työt?

  Se mitä en täysin ole sisäistänyt, toimisiko tällainen järjestelmä niin, että leffoja katsoessa kyseinen vahvistin toimisi vain ja ainoastaan päätevahvistimena ja kun haluan kuunnella musiikkia, voin käynnistää pelkästään tuon integroidun ja nautiskella musiikistani ilman Marantzin käynnistämistä / johtojen siirtelyä?
   
 11. kmruuska

  kmruuska Active Member

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  972
  Saadut tykkäykset:
  226
  Just noin se toimii. HT Bypass on käytännössä yks input joka ohittaa esiasteen. Muilla inputeilla stereovahvistimen esi-ja pääteasteet toimii normaalisti ja bypassilla se on pelkkä pääte.
   
  eCu- tykkää tästä.