Suosituksia 55 tuuman 4K telkkariksi

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana The_Daywalker, 06.02.2015.

 1. The_Daywalker

  The_Daywalker Active Member

  Liittynyt:
  01.03.2003
  Viestejä:
  1 003
  Saadut tykkäykset:
  2
  Olisi tarkoitus hankkia piakkoin uusi TV, joten ajattelin kysellä suosituksia täältä.
  Vaatimukset ovat:
  - 4K resoluutio
  - HDMI 2.0 tuki
  - 3D tuki
  - Netflix tuki 4K resoluutioon asti
  - 55 tuuman koko

  Ja mikäli on mahdollista Android taikka Smart-TV tuki netti sovellusten takia.
   
 2. sokka

  sokka Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 516
  Saadut tykkäykset:
  263
 3. splinky

  splinky Member

  Liittynyt:
  09.01.2004
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä on myös tuo kyseinen LG Ub950v, mutta tosin 65-tuumaisena. Mustan tasoa moni on moittinut arvosteluissa, mutta itse en kyllä käytännössä sitä kovin huonona pidä. Olen yrittänyt katsoa kriittisemmälläkin silmällä, mutta ainakin omilla säädöillä ei ole juuri moitittavaa. Toki ylös ja alas sijoitetut reunaledit saattavat joskus muistuttaa olemassaolostaan, mutta pääosin kuva on erittäin tasainen ja mustakin on ihan riitävän mustaa :)
   
 4. Doctore

  Doctore New Member Blokattu

  Liittynyt:
  14.01.2015
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mustan taso ainoana kiinnostavana kuvanlaadun parametrina on opaskoiraa tarvitsevan video"hihistin" merkki.

  Kuten monissa muissakin asioissa, myös mustan tasossa tasaisuus on valttia. Mielummin matalampi mutta tasainen mustan taso.
  Lcd-telkkareissa LG:n valmistama IPS-paneeli on ainut vaihtoehto videohifistelijälle. Ihan siitä syystä, että IPS-paneelin mustan taso säilyttää yhdenmukaisuutensa maks. 1,5x näytön leveyden mitan päästä katseltuna.
  Mustan tasoltaan "hyvät" VA-paneelit ovat sitä vain pienestä katselukulmasta l. videohifistin käyttöön aivan liian kaukaa katseltuna. Kuvan reuna-alueilla tapahtuu yö-päiväksi -tason "valaistuminen" paskimmillaan jo 10-15 asteen kulmasta. Tämä rajaa käytön etäkatselusovelluksiin. Katsokaapa esim. Tekniikan Maailman telkkaritesteissään julkaisemia kontrastisuhde- ja mustan taso katselukulman funktiona -käppyröitä.

  Jos jollekin asia ei ole selvä, katselukulmaa muodostuu paitsi ihan raa´asta sivussa istumisesta, myös suoraan edestä katseltaessa NÄYTÖN REUNOILLE. Kulma reunoille raksuttaa sitä suuremmaksi mitä lähempää näyttöä katsellaan. Internetin telkkari-revieweri -kirjoitelmissa tätä seikkaa ei esitetä oikein juuri milloinkaan: niissä katselukulma on "suuri" vain fyysisesti sivuun parkkeeratusta nojatuolista yms. Suoraan näytön edestä reunoille muodostuvaa kulmaa ei ole niiden perusteella olemassakaan.  Jos varsinaista suositusta pitää antaa, niin osta telkkari jossa IPS-paneeli. Käytännössä vaihtoehdot on LG tai Panasonic, siis. Ledit mielellään koko paneelin alalla (direct led); vähentää taskulamppuefektejä yms. taustavalo-ongelman riskiä henkilökohtaisella tasolla. Loppu on täysin tuurista kiinni, millainen yksilö paketista juuri sinulle sattuu napsahtamaan.
   
 5. sokka

  sokka Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 516
  Saadut tykkäykset:
  263
  Vielä sen verran pitää mainita tästä mallista, että passiivinen 3D on parasta, mitä olen koskaan nähnyt tv:stä.