Suosituimmat joukkuelajit Suomessa ja maailmalla

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana Soni85, 12.05.2021.

  1. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Mitäs KILLPATRICK ja te muut plazan urheilun seuraajat tuumaatte, että kumpi on sekä Suomessa että yleismaailmallisesti suositumpi laji tv:stä tai katsomosta seurattuna - koripallo vai jenkkifutis?

    Kuulin kerran mietteen, että jenkkifutis olisi suositumpi kuin koripallo, koska Superbowl tapahtuma kerää maailmanlaajuisesti enemmän sekä katsomo- että tv-yleisöä tapahtumana kuin NBA finaalin game 7 tai koripallon Olympia/MM-finaali.

    Itse tykkään jossain määrin hyvässä seurassa ja safkan kanssa seurata molempia lajeja - sekä huippukorista että NFL:ää.
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2021
  2. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Vaikea sanoa, kun molemmat ovat marginaali lajeja. Ei minulla ole mitään asiantuntemusta sanoa mikä on suositumpi. Itse katson mielummin koripalloa (Suomen pelit, NBA), kun sitä myös itse pelaan. Suberbowl tulee myös yleensä katsottua. Mutta ei ikinä muita NFL pelejä, joten ehkä se on siinä? Kummassakin on paljon taukoja. En pysty pelejä katsomaan suorana. Pakko tallentaa ja kelata nuo kauheat tauot, jotka eivät kaikki ole edes tarpeellisia, vaan osa on oikeasti vain mainostaukoja.

    Eli on se JALKAPALLO ihan ylivoimainen ykkönen. Ethän sinä tarvitse kuin kumikerän harrastamiseen, jos olet vaikka kaukaisimmassa kohdassa maapallon keskuksesta. Ja eiköhän tuo ole myös kaikkien poikien suurin unelma paremmasta elämästä ala Luke Skywalker.
    Itse en vain pidä jalkapallosta vai voisiko jopa sanoa, etten voi sietää koko lajia. Mutta ei se tarkoita, ettenkö katsoisi jokaista Suomen peliä tulevissa EM-kisoissa tai tulevissa MM-kisoissa muiden maiden otteluita, kun se jotenkin tuntuu sillä hetkellä oikealta?
     
    Viimeksi muokattu: 15.05.2021
  3. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Suomessa SM-koris on toki marginaalilaji, mutta uskoisin, että maailmalla (mm. USA, Eurooppa, Kiina, osa Etelä-Amerikasta ja osa Afrikasta) koripallo on yleisesti melko suuri laji. Olisiko jopa viiden suurimman joukkuelajin joukossa..? Yleisesti koripallo on mielestäni paljon suurempi ja tunnetumpi laji maailmalla kuin baseball, jenkkifutis, pesis, jääpallo ym. oikeasti marginaalilajit.
     
  4. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Varmaan olet oikeassa. Kuten sanoin, en ole mikään asiantuntija. Yleensä katselen urheilua, jos se jotenkin sattuu "kohdalle"
    F1 kisoja katseltiin nuoruudessa, kun Häkä ja Shumi kisailivat ilmaiseksi kolmosella, mutta se jäi, kun olisi pitänyt jotain maksaa. Jo tuolloin kaikki tämä netti maksullisuus oli saatanasta.
     
  5. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Koris ja kriketti ne taitaa olla futiksen jälkeen suurimmat lajit. Mutta laskentatapoja nyt on n+1 erilaista. Itse seuraan korisliigaa ja NBA:ta. NFL:ää tuli joskus nuorempana seurattua, mutta ei oikein iske enää.
     
  6. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Sinänsä ristiriitaista, että NHL-jengit kuitenkin päästävät/ovat päästäneet pelaajansa pelaamaan Olympialaisiin tai World Cupiin, vaikka sellaiset ovat/olisivat kesken kauden tai ennen kautta. Yhtälailla kai niissäkin turnauksissa voi loukkaantua? Vai pelkästäänkö Jääkiekon MM-kisoissa voi loukkaantua?

    Olisihan se kai parasta NHL-jengien menestymismahdollisuuksille, ettei heidän pelaajansa pääsisi NHL-uran alkamisen jälkeen enää ikinä mihinkään maajoukkuepeleihin/turnauksiin mukaan, jotta maksimoitaisiin pelaajien terveystila ja suorituskyky/vireys NHL-otteluihin ja playoffeihin.

    Jos NHL-pelaajat menevät vaikka tammi-helmikuussa Olympialaisiin, niin yhtälailla siellä saattaa väsyä/loukkaantua joidenkin jengien tärkeät avainpelaajat, jotka olisivat olleet maalis-huhtikuun runkosarjapeleissä jengeille elintärkeitä taistelussa NHL:n playoff-paikasta. Eli ei kannata päästää Olympialaisiin.

    Kuinka moni NHL-pelaaja muuten nyt sitten on oikeasti loukkaantunut MM-kisoissa 2000-luvun aikana? Musta tuntuu, että tuota MM-kisoissa loukkaantumisriskiä kauhuskenaariomaisesti ylikorostetaan naurettavuuteen saakka. Vaikka todennäköisesti NHL:ssä on suurempi todennäköisyys loukkaantua. Ja kuinka monella pelaajalla viimeisen 20 vuoden aikana on ura päättynyt MM-kisoissa sattuneeseen loukkaantumiseen? Jos tuollaisia pelkäisi noin paljon, niin tuskin olisivat valinneet jääkiekkoa lajikseen.

    Miksi jalkapallossa ei pelätä samaa asiaa? Kaikki parhaat maajoukkueet saavat aina parhaimmat kunnossa olevat pelaajat MM- ja EM-kisoihin. Jalkapallossa tuo systeemi toimii paremmin maajoukkueiden ja seurajoukkueiden yhteistyössä toisin kuin jääkiekossa. Olisihan se kaikille jalkapallon seurajoukkueillekin parasta, etteivät heidän huippunsa pääsisi väsyttämään ja mahdollisesti loukkaantumaan kesän kisoihin ennen alkavaa seuraavaa kautta, vai mitä? Mutta jostain syystä siellä aina majut saavat parhaat pelaajansa mukaan.

    Tässä taas tämä, missä NHL:n puolesta ammutaan itseään jalkaan jääkiekon globaalin suosion kasvattamisen suhteen. Jos jääkiekon MM-kisoilla on sivutarkoituksena myös kerätä globaalia suosiota lajille, ei siinä onnistuta C-luokan maajoukkeilla. Joka toinen vuosi MM-kisat huippujätkillä todennäköisesti kasvattaisi enemmän jääkiekon suosiota kuin joka vuosi mikä-lie-miehistöillä.

    Jos NHL tekisi parempaa yhteistyötä IIHF:n kanssa ja joka toinen vuosi pääsisi kaikki parhaimmat tai edes 3/4 osaa parhaimmista NHL-pelaajista kisoihin mukaan, niin todennäköisesti kisojen paremman taitotason ja nimekkäämpien rostereiden seurauksena jääkiekko keräisi enemmän kiinnostusta Euroopassa. Mutta kun NHL/sen jengit haluavat maksimoida playoff-pärjäämisen, on se käänteisesti pois jääkiekon (Euroopassa) suosion kasvattamismahdollisuuksista.
     
    Viimeksi muokattu: 17.05.2021
    nepa tykkää tästä.
  7. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Kyse on kisojen suhteellisesta arvostuksesta ja siitä kuka tai mikä niistä hyötyy rahallisesti.

    Olympialaiset ovat olleet ylintä kastia vuodesta 1998, mitä ennen vain Canada Cup (sittemmin erittäin epäsäännöllisesti järjestetty World Cup) keräsi parhaat pelaamaan. MM-kisat on sekundaluokan kisat, koska niissä ei parhaat pelaa mukana, kun on vielä paras sarja käynnissäkin.

    Ihan loppujen lopuksi on kyse rahasta. NHL-pomot ei halua menettää taalaakaan sen takia, että joku haluaa pelata MM-kisoissa. Sen takia ei oteta pienintäkään riskiä loukkaantumisesta, kun on jo muutenkin kova kausi alla. Ei se olympialaisiinkaan osallistuminen niin helppoa ole aina ollut. Jäin käsitykseen, että seura ei katsonut hyvällä Saku Koivun Sotshin kisoihin osallistumista, minkä takia jäi pois kisoista. Sakua tuo harmittaa varmasti edelleen.

    MM-kisat on taas rahasampo sekä kansainväliselle että kansallisille jääkiekkoliitoille. Siksi joka vuosi tahkotaan ja tarjotaan kansalle hupia.

    Lajia vaivaa erittäin pahasti kahtiajakautuminen pohjoisamerikkalaiseen ja eurooppalaiseen kulttuuriin. Jos nyt siis ihan ensin vaikka synkkaisivat ajatukset merkityksellisistä kisoista ja yhdistäisivät säännöt.

    Itse olen sitä koulukuntaa, minkä mukaan kanadalaiset ovat oikeassa ja muiden pitää säännöissä sopeutua siihen. On tosi myrkyllistä lajille pelata näin pientä lajia eri säännöillä. Jos ei pienen kaukalon taklauksia tai tiukkoja tilanteita kestä, voi katsella ja pelata vaikka jääpalloa.
     
  8. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Tuo ei nyt kuitenkaan tainnut mennä ihan noin. Ainakaan tämän alla olevan artikkelin mukaan:
    https://www.leijonat.com/2014/01/07/tassa-leijonat-sotshin-olympialaisiin/

    Saku siis kertoi, ettei ollut olympialaisiin vaadittavassa kunnossa. Ja muuten myös noin 15 muuta kunnossa ollutta suomalaista NHL-pelaajaa pääsi Sochiin. Bergenheim ei sen sijaan mahtunut Leijonien kokoonpanoon mukaan, vaikka olisi halunnut. Aiemmissa olympialaisissa oli myös parhaimmat NHL-pelaajat, mutta silloin J.Jokinen ei mahtunut kokoonpanoon. Lisäksi esimerkiksi Kanadalla oli Sochissa mukana mm. Toews, Tavares, Crosby, Sharp, Bergeron, Benn, Subban, Weber, Doughty, Keith yms. joten ei siellä seurojen puolelta paljoa estelty.

    Eli olympialaisilla ei ole edes kovin kauas kantoista historiaa/juuria jääkiekossa. Noista perusteluista (mitkä varmasti pitävät sieltä NHL-pomojen suunnalta paikkansa) välittyy se, että se on vain niiden Kanadan ja USA:n jääkiekon isojen kihojen valinta, mitä maajoukkueturnauksia nyt ovat sitten päättäneetkin alkaa pitämään arvossa. Koska kuitenkin olympialaisten aikaan suostuvat keskeyttämään NHL-kauden.

    Jalkapallossa taas olympialaiset ovat tyyliin saman arvoiset kuin lätkässä jokin Euro Hockey Tour. Jalkapallossa MM-kisat arvostetuimmat, niin kuin joka lajissa pitäisikin olla. Ja jalkapallo on suosituin laji maailmalla. FIFA:n ja UEFA:n pomot eivät kuitenkaan pidä kisoja joka vuosi, vaikka no tulisiko rahaa enemmän vai ei..? Ei välttämättä.

    NHL:n ja IIHF:n pomoille tuntuu olevankin tärkeämpää lyhyen aikavälin maksimaalinen rahanteko kuin pitkällä tähtäimellä lajin globaalin suosion kasvattaminen.

    Mutta tuo onkin vain tuota lyhytnäköistä ajattelua, miten paljon tienataan rahaa lyhyellä aikavälillä. NHL-pomot eivät kykene/halua ajatella pitkäjänteisemmin lajin globaalin suosion kasvattamisen kannalta vaadittavia uhrauksia.

    Luulisi siinä myös pääsevän johonkin sopuun, että jos MM-kisoihin osallistuisivat joka toinen vuosi parhaimmat pelaajat, niin tv-katsojatulojen lisääntyessä (koska NHL:n tähtipelaajilla helpompi markkinoida ja lisätä tuloja toisin kuin Liiga/SHL/Sveitsi-pelaajilla), että NHL-seurat saisivat kompensaatiota siitä, että heidän pelaajansa osallistuvat MM-kisoihin.

    Näistä viimeisimmistä pointeistasi olen siinä mielessä samaa mieltä kanssasi, että Euroopassa pitäisi pelata saman kokoisissa kapeammissa kaukaloissa kuin NHL:ssäkin.
     
  9. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Niin, tämä oli se virallinen ensiselitys. Muistaakseni muuten tihkui, että tarvitsee lepoa ja seurakin oli kannustanut lepoon, jotta jaksaa änärikauden loppuun. Lisäksi varmaan lähtökohtaisesti lupailtiin vain jotain kolmos-nelosketjun roolia, mitä änärijoukkue ei pitänyt minään jossain Suomen joukkueessa. Sitten olympiakisoissa olikin lopulta tilanne, missä oltiin sentteripulassa ja olisi ollut huutava tarve Sakulle. Aivan paskapuhetta siis, etteikö Saku olisi edelleen ollut joukkueelle vahvistus siinä kunnossa missä oli. Niin sitä Vancouverissakin "pappaketju" joutui lopulta ottamaan joukkueen reppuselkäänsä, jotta pronssit saivat kaulaansa.

    Jussi Jokisen ulos jättäminen Vancouverista on niitä Jukka Jalosen virheitä, mitä ei ole voinut antaa anteeksi. Vancouver oli hyvin heikko valmennusnäyttö muutenkin, missä tuli hyvin valmentajan vajavaisuudet turnausvalmentajana esille. Sama riski vaikuttaa olevan edelleen olemassa ajatellen olympialaisia 2022, kun miettii miten nyt alkavaan MM-turnaukseen on valmistauduttu ja valintoja tehty.
     
  10. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Jussi Jokinen olisi ehkä voitu valita Vancouverin kisoihin mukaan, ehkä Koivun ja Filppulan/T.Ruudun kaveriksi 2. ketjuun tai sitten Ollin ketjuun..? Tosin mulla on jostain kisoista muisto, ettei Olli Jokisen, Jussi Jokisen ja Hagmanin/Peltosen yhteispeli toiminut aivan toivotulla tavalla.

    En kuitenkaan usko, että J.Jokinen olisi ollut mikään sateentekijä Vancouverissa tai muuttanut juurikaan lopputulosta. Ei hän mikään Pavel Bure sentään ollut. Jussi veti yhden ”suonenveto?” -kauden Carolinassa 09-10 kaudella E.Staalin ja Whitneyn kanssa 1. ketjussa tehden 30 maalia. Muutoin Jussi oli epätasaisen ja keskinkertaisen ok-tasoinen 2-3 ketjun ~15-20 maalin all around -hyökkääjä NHL:ssä. Esimerkiksi 08-09 kaudella Jussi teki vain 7 maalia ~70 otteluun (sekä laitettiin Tampassa waiver-listalle) ja 11-12 kaudella ~80 otteluun vain 12 maalia.

    En nyt muista 100-varmasti, miten noi kokoonpanot menivät, mutta oisko olleet jotenkin näin:

    Selänne - S.Koivu - Lehtinen
    Filppula - M.Koivu - T.Ruutu
    Miettinen - O.Jokinen - Hagman
    Peltonen - N.Kapanen - J.Ruutu
    13. Immonen

    Kenen tilalle olisit ottanut Jussi Jokisen, - Peltosen vai Immosen tilalle? Itse olisin ottanut Jussin ehkäpä Immosen tilalle ja olisin laittanut ehkä tämmöiset ketjut:

    Selänne - S.Koivu - Lehtinen
    Filppula - M.Koivu - J.Jokinen
    Miettinen - N.Kapanen - Hagman
    J.Ruutu - O.Jokinen - T.Ruutu
    13. Peltonen

    Mutten usko, että tuo olisi muuttanut silti lopputulosta USA:aa tai Kanadaa vastaan. Turha jäädä katkeraksi valmentajalle yhdestä pienestä ”kauneus-virheestä”/valinnasta, kun samainen valmentaja on kuitenkin valmentanut Suomen kahteen maailmanmestaruuteen.
     
    Viimeksi muokattu: 18.05.2021
    nepa ja Vole tykkäävät tästä.
  11. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Eihän ne seurat tuosta tykkää, että heidän "omistamansa" pelaajat lähtevät tuonne Olympialaisiinkaan. Muistathan, että viime kisoissa 2018 NHL-pelaajat eivät olleet mukana ja vielä on hieman epävarmaa, saavatko NHL-pelaajat osallistua 2022 kisoihin. Kaikki arvokisat ovat yhtä huonoja NHL-seurojen kannalta. Olympialaisten ja muiden arvokisojen kohdalla ongelmaksi tulee monesti vakuutukset juuri siltä varalta, että joku loukkaantuu. Jos IIHF haluaa parhaat pelaajat kisoihin, niin heidän tulee maksaa kalliit vakuutusmaksut siltä varalta, että loukkaantumisia tulee. Tästäkään huolimatta ei se nyt ole NHL.n intresseissä laittaa kautta kesken kaiken tauolle ja seurojen altistaa parhaat pelaajansa loukkaantumista varten. Hyvä puoli on, että pelaajilla on kiinnostus osallistua ja NHL:n pelaajayhdistys ajaa asiaa eteenpäin ja osallistuminen seuraaviin kisoihin näyttää aika todennäköiseltä.

    World Cup on NHL:n järjestämä turnaus, joten kaikki voitot menevät NHL:lle, toisin kuin MM-kisojen tai Olympialaisten voitot, joten sen takia seuroilla ei ole ongelmia päästää sinne pelaajiaan.

    No periaatteessa, jos seurojen omistajat saisivat päättää, niin pelaajat käärittäisiin kuplamuoviin kesäkauden ajaksi, jottei mitään pahaa sattuisi. Pelaajat ovat seurojen tärkein tuote ja omaisuus eivätkä ne halua heidän rikkoutuvan. Seurat laittavat miljoonia dollareita yksittäisiin pelaajiin eikä pelkästään palkkojen muodossa vaan valmentajien, terveysammattilaisten, fysiikkavalmentajien, huoltajien, infrastruktuurin, yksityisten lentokoneiden jne. muodossa eli ei se ole mikään ihme, että seurat eivät innosta hihkuen halua päästää pelaajiaan kisoihin. Tavallaanhan maajoukkueturnausten järjestäjät pääsevät ilmaiseksi nauttimaan NHL-seurojen luomuksista, jotta he pääsevät järjestämään omat sirkushuvinsa. Sitten tulee joku latvialainen KHL-jyrä ja teloo NHL-joukkueen ykkösmiehen jossain alkusarjan pelissä, kun Latvia on jo häviöllä kymmenellä maalilla. Loukkaantumisista ei ikinä tiedä, että mikä vie pelaajan parhaan terän pois ja mistä oikeasti palautuu täysin, niin mieluiten seurat eivät halua ottaa riskejä tämmöisten asioiden kanssa.

    Tähän liittyen Suomessa on tehty tutkimus, jossa tarkasteltiin seitsemän vuoden arvokisoja ja niissä tapahtuneita loukkaantumisia ja tämä tutkimus julkaistiin 2015. Tulos oli se, että loukkaantumisia tapahtuu kosolti eli ei mikään liioiteltu juttu. Jääkiekko on fyysinen laji, jossa sattuu ja tapahtuu, ja loukkaantumisia tapahtuu paljon. Tuosta voit mennä lukemaan tutkimusta, jos haluat tarkemmin tutustua.

    Tässä on vielä juttu, jossa Bleacher Report listasi seitsemän merkittävintä loukkaantumista 2014 Sochin kisoista. Tuossa ei varmastikaan ole kaikki loukkaantumiset, mutta jos miettii vaikka Floridan kannalta, joka lähetti kaksi pelaajaa kisoihin, joista molemmat loukkaantuivat, kuinka iso kolaus se oli joukkueelle. Olympialaisiin osallistuvat pelaajat ovat järjestäänkin seurajoukkueensa parhaimpia pelaajia ja yleisöä kiinnostavia tähtiä, joiden takia pelejä katsotaan. Heidän loukkaantumisensa on siis pahin mahdollinen seurajoukkueelle.

    Ja on varmasti isompi todennäköisyys loukkaantua NHL:ssä, koska runkosarja kestää 82 peliä ja pudotuspelit päälle. MM-kisat kestävät sen reilu kymmenen ottelua ja osalla ei niinkään pitkään. NHL:ssähän muutenkin pelataan loukkaantumisten kanssa (esimerkiksi Hintz tällä kaudella) ja varsinkin pudotuspeleissä, mikä nyt ei varmasti ole hyvä juttu, mutta pelaajat tekevät työtä seuransa eli työnantajansa eteen siellä. MM-kisajoukkue ei ole heidän oikea työnantajansa.

    Kyllä ne pelaajat tietävät riskit ja ei siitä ole kyse etteivätkö pelaajat pääosin haluaisi osallistua arvokisoihin vaan heidän työnantajansa eivät siitä tykkää. Tuskin sinunkaan työnantajasi hyvällä katsoisi, jos kiireisimpänä aikana menisit johonkin toiseen firmaan tekemään kahden viikon intensiivisen projekti ja tulisit väsyneenä takaisin.

    En ole jalkapalloasiantuntija, mutta FIFA taitaa enemmän tai vähemmän hallinnoida kaikkia kisoja ja sarjoja, joten loppujen lopuksi pelaajat pelaavat FIFA:lle, joka päättää että parhaat pelaa.

    Joku täysin jääkiekosta tietämätön ei edes tajua, että kentällä ei ole parhaimmistoa, koska hän ei tunne lajia. Jääkiekkoilijat ovat pääosin hyvin tuntemattomia julkkiksia maailmalla ja joku täysin lajille uusi kisakatsoja ei lähtökohtaisesti tiedä eroa Connor McDavidin ja Zack Kassianin välillä. Mitä enemmän jääkiekko näkyy mediassa yms. niin sitä parempi, koska sitä kautta ihmiset näkevät jääkiekkoa ja mahdollisesti kiinnostuvat. Sen takia on hyvä järjestää arvokisoja usein. Esimerkiksi, vaikka 2018 Olympialaiset eivät olleet niin kovatasoiset NHL-pelaajien puutteen takia, niin Saksan menestys kiinnosti saksalaisia ja pelit saivat ennätykselliset katsojaluvut. Vaikka jääkiekkoa seuraavien mielestä nuo kisat eivät olleet merkittävät, niin varmasti kiinnostus lajia kohtaan nousi Saksassa, koska he saivat menestystä.

    Ja ne kisat kiinnostavat edelleenkin aika hyvin Euroopassa ja tekevät IIHF:lle rahaa, joten jokatoinen vuosi järjestettävät kisat olisivat sen kannalta järjetön. Todennäköisesti näiden kisojen järjestämisen ansiosta IIHF:llä on edes varaa hoitaa NHL-pelaajat Olympialaisiin.

    Eurooppalaiset fanit eivät osta kausikortteja peleihin ja kaljaa ja nachoja katsomoissa. He eivät ole NHL:n ensisijainen kohdeyleisö hyvin yksinkertaisista syistä, he eivät pysty fyysisesti käymään peleissä kovin usein. Osa ostaa fanipaitoja ja muuta krääsää sekä tilaa lähetyksiä, mutta se on aika marginaalista. NHL:llä on vielä paljon potentiaalia USA:n valloittamisen suhteen ja sieltä on odotettavissa isompia tuloja kuin Euroopasta, joten järkevämpi keskittyä ykkösmarkkinaan.

    Se playoff pärjääminen sataa suoraan NHL-seurojen kassaan toisin kuin mitä MM-kisat saattaisivat, ehkä joskus tulevaisuudessa niille tuottaa. Ei ole seurojen kannalta mitään järkeä lähteä heittämään rahaa roskiin uhraamalla pudotuspelejä MM-kisojen takia. Ei kannata edes ajatella sitä.
     
  12. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Vaikka Jokisen jättäminen pois joukkeesta ei varmaan ollut kovinkaan fiksua, niin on aika hölmöä tarttua yli kymmenen vuotta vanhoihin virheisiin, etenkin kun Jalonen on sen jälkeen voittanut kaksi kultaa aikuisten kisoissa ja yhden alle 20-vuotiaiden kisoissa. Ja tosiaankin silloin 2010 joukkue sai silti pronssia enkä usko, että yksi Jokinen olisi kääntänyt pelejä Suomelle sen vertaa, että olisi tullut kiiltävämpää mitalia. Vaikea epäillä Jalosen turnausvalmentajuutta, kun kullat painavat vaakakupissa.

    Ja mikä on tämän vuoden MM-kisoihin valmistautumisessa mennyt pieleen jo?
     
  13. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Median mielestä ilmeisesti jo kaikki. Yhden puolustavan tekstin olen tainnut mediasta lukea. Muuten on joukkuuessa sitä ja tätä vikaa ja väärät pelaajat. Tai sitten luen vain vääriä uutissivustoja.

    Niillä mennään, mitä on valittu ja jälkikäteen voidaan sitten itkeä tai nauraa.

    Varsinkin urheilutoimittajat ovat monesti huutamassa sen ja sen asian tai pelaajan perään.
    Ihan hyvänä esimerkkinä mielestäni käy se muutaman vuoden takainen turnaus, jossa Suomi pelasi hyvin avointa ja hyökkäävää peliä, mikä on täysin päinvastoin, mihin on yleensä totuttu. Isot maat voitettiin hienosti, mutta pieniltä tuli sitten turpaan. Ja Ahokin sai turnauksessa maailman helpoimman kypärätempun.

    Sellaisen pelitavan perään moni huuteli vuosia, mutta ei taida huudella enää. En muista enää, miksi silloin lähdettiin pelaamaan sellaista hurlumheikiekkoa. Viihdyttäväähän se oli, mutta lopulta tehotonta.

    Jalkapallon puolellakin on välillä puhuttu siitä, että pelin pitäisi olla viihdyttävää. Lopulta kuitenkin ne mestaruudet ja voitot muistetaan eikä sitä, miten viihdyttävää peli oli. Kreikka voitti maailman tylsimmällä pelitavalla em-kisat. Kertokaapa joukkue, joka pelasi maailman viihdyttävintä palloa, mutta ei voittanut mitään. Eipä taida kukaan muistaa. :)

    Tuo vaan siitä, että kyllä Suomen pitää jääkiekon mm-kisoissakin pelata omalla pelitavalla ja omilla vahvuuksilla joukkueena. Useasti se tarkoittaa sitä, että vastustaja laukoo enemmän, mutta Suomi voittaa silti niukasti. Eli oman pään kautta eteenpäin.
     
    Vole tykkää tästä.
  14. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Hollanti useammissa kisoissa ja Kroatia takavuosina pelasivat omaan makuun viihdyttävää futista, samoin afrikkalaiset joukkueet mutta he ovat sen verran virhealttiita etteivät tule isoa pystiä voittamaan.

    Lätkän osalta on tottunut tohon mediadumaukseen, eikä se aiheuta mitään värinöitä. Oikeat valinnat, ja pelaajien pelitavan noudattaminen lyhyessä turnauksessa on a ja o.
     
    klmake tykkää tästä.
  15. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Kirjoitin pitkän vastauksen, mutta jätän julkaisematta ja eskaloimatta (jääkiekkomaajoukkue)asiaa. Ehkä vanhoja asioita ei tarvitse puida enää.

    Toivotan sen sijaan J. Jaloselle ja joukkueelle onnea ja menestystä tämän vuoden MM-kisoihin.

    Lisäksi toivon J. Jalosen saavan NHL-päävalmentajapestin. Uskon, että pääsisi käyttämään vahvuuksiaan seurajoukkuevalmennuksessa.

    Olen sen sijaan vähän huolissani miten vähän jalkapallon äärellä on kisakuumetta, vaikka EM-kisat alkamassa ihan kohta. Lieköhän edelleen epävarmuutta koronavaikutuksista kisoihin.
     
    Viimeksi muokattu: 18.05.2021
  16. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Ymmärtääkseni NHL pelaajat ovat osallistumassa '22 ja '26 kisoihin. Tässähän on miljoona liikkuvaa osaa; NHL:n arvioima olympialaisten markkinointipotentiaali, pelaajayhdistyksen sopimukset ja tahto, vakuutus- yms maksut jne^2. Ehkä NHL:ssä ei nähty '14 (Venäjä) ja '18 (Etelä-Korea) tarpeeksi houkuttelevina markkinointikohteina.
     
    Vole tykkää tästä.
  17. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Kiitokset Vole kattavista vastauksistasi! Kivempi lukea tämmöisiä vähän pitempiä ja kattavampia vastauksia kuin vain joitain muutaman sanan ”koris ja lentis on ok, squash ja maahockey taas eivät” -viestejä. Sellaiset one-linerit eivät rakenna juuri mitään keskustelua aikaan.

    Tuo kommenttisi (kaikki arvokisat yhtä huonoja NHL:lle) on ainakin loogisempi näkemys kuin ajatusmalli, että vain MM-kisat olisivat huonoja NHL:n kannalta, mutta Olympialaiset taas eivät olisi. Olin saanut ennen 2018 Olympialaisia sen käsityksen, että NHL-jengit mielellään olisivat päästäneet pelaajansa Olympialaisiin, kun niin monet huiput aikaisemmissa kisoissa olivat useimmiten mukana.

    Mutta alla olevista lainauksista mulla on muutama eriävä näkemys.

    En nyt todellakaan sanoisi, että kyseessä olisi suoranaisesti NHL-seurojen luomukset ainakaan eurooppalaisten pelaajien kohdalla. Toki yhdysvaltalaiset ja kanadalaiset pelaajat ovat lähestulkoon täysin NHL:n, AHL:n ja Pohjois-Amerikan nuorten jääkiekkoliigojen kehittämiä. NHL:n puolelta erittäin ylimielinen, omahyväinen ja vääristynyt näkemys siinä tapauksessa, jos mieltävät myös kaikkien eurooppalaistenkin NHL-pelaajien olevan NHL:n luomuksia.

    Toki joistakin tämmöisistä Antti Laaksosista ja Draisaitlista yms. voi todeta, että Pohjois-Amerikan nuorten sarjojen kehittämiä, sekä jossain määrin Ville Niemisistä ym. että AHL:llä oli myös osansa NHL-pelaajaksi kehittymisessä. Taustalla juurina myös Suomen junnuvuodet.

    Mutta monet NHL:n eurooppalaiset huippupelaajat ovat/olivat kylläkin enemmänkin Euroopan sarjojen kehittämiä ”ilmaisia” tähtipelaajia NHL:lle. Esimerkkeinä Kovalchukit, Kopitarit, Ovechkinit, Ahot, Teräväiset, Granlundit, Koivut, Heiskaset ja lukuisat muut Suomen, Ruotsin, Venäjän, Tsekin, Slovakian, Sveitsin ja Saksan sarjojen kehittämät eurooppalaiset huippupelaajat, joista NHL kerää käytännössä ilmaiseksi ”marjat päältä”. Filppulakin totesi ensimmäiseksi ja tärkeimmäksi valmentajaksi hänen kehitykselleen Jokerien Jortikan.

    Eihän tuossa sopimuksessa ole Euroopan jääkiekon sarjojen ja maiden kannalta sitten mitään järkeä, että kehitetään täällä hyvällä junnutyöllä huippupelaajia, jotka NHL-seurat poimivat puoli-ilmaiseksi jollain 200k kasvatusrahalla, eikä päästä edes nauttimaan näiden pelaajien suorituksista MM-kisoissa. (NHL:n seuraaminen hankalampaa Euroopassa, kun aikaero.) Ja jos NHL kehtaa vielä nimittää näitä omiksi luomuksiksinsa. Eli kanadalaiset ja USA:laiset NHL-jengit ja lätkäseuraajat pääsevät siellä nauttimaan ilmaiseksi eurooppalaisten junnutöiden hedelmistä antamasta juuri mitään takaisin eurooppalaiselle jääkiekolle.

    Euroopan pitäisi irtisanoutua tuosta NHL:stä ja perustaa oma huippuliigansa (on se sitten jo olemassa oleva KHL tai jokin muu), mutta sarja, johon kerääntyisivät Euroopan parhaimmat jääkiekkoilijat. Olisi mahdollisesti kovempi kuin NHL. Suomen, Ruotsin, Venäjän, Tsekin, Tanskan, Slovakian, Saksan, Sveitsin jne. kaikki parhaimmat pelaajat samassa eurooppalaisessa liigassa (mutta kaukalon koko olisi kapea niin kuin Kanadassa). Ja jos NHL haluaisi pelaajia Euroopasta, niin okei tarjotkaa 50 miljoonaa, niin neuvotellaan asiasta... :D

    Voitaisiin pitää/järjestää myös helpommin kiinnostavammat MM-kisat kaikkien Euroopan parhaimpien osallistuessa niihin. Kanada ja USA saisivat osallistua tai olla osallistumatta ja pitää sitten eristyksissänsä omat USA:n ja Kanadan väliset NHL-kuppikuntansa :D.

    Tästä tuohon ensimmäiseen kappaleeseesi: Eikö se voisi lisätä USA:n valloitusta —> jääkiekon kiinnostavuutta siellä USA:ssa, jos ne voittaisivat esim. Kanadan MM-kisoissa ja voittaisivat maailmanmestaruuden? Jenkithän varmaan tykkää lajeista, joissa ovat kanukkeja parempia? Tämä tietenkin olisi paljon mahdollisempaa, jos Team USA:ssa olisivat MM-kisoissa mukana nämä Kanet, Kessellit, Hughesit, Eichelit, Gaudreaut, Tkachuckit, DeBrincatit ym. pudonneiden jengien parhaimmat kuin jämäjengien 3-4 ketjun sarjajyrät + junnupelaajat.

    Toiseen kappaleeseesi: En tiedä, mutta itse uskoisin NHL:n puhtaan bisneksen kannalta, että jos Etelä-Korean Olympialaisissa olisivat pelanneet parhaimmat NHL-pelaajat, niin se olisi tuonut hyvää NHL:n markkinanäkyvyyttä E-Korean, Kiinan ja Japanin potentiaalisille kiekkoseuraajille.

    Heillä olisi mahdollisesti lisääntynyt kiinnostus NHL:ää kohtaan ja olisi ehkä lisääntynyt kiinnostus NHL:n kanavapaketeista. Esim Kiinan ja Japanin aikaeroilla vrt. USA:an, esim. NHL:n länsirannikon jengit + Colorado, Arizona ja Vegas voisivat pelata viikonloppuisin perjantai- ja lauantai-iltaisin iltamatsit, niin että ne näkyisivät suorina Kiinassa, Koreassa ja Japanissa lauantai- ja sunnuntai-aamu/keskipäivällä klo 12-14 alkaen.
     
    Viimeksi muokattu: 18.05.2021
  18. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Tutustuin eilen uuteen joukkuelajiin: Roller Derbyyn. Siinäpä vasta laji!
     
    Hippo ja TheRealThing tykkäävät tästä.
  19. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Aikamoista! En ollut ikinä kuullutkaan, mutta heti tuli mieleen tuosta nimestä vastaavan tyyppinen laji, kuin miltä näytti duckduckin kuvahaussa.

    Mitäs nepa, kummat kiinnostaa sua yleisesti enemmän - futiksen EM-kisat vai semmoiset jääkiekon maajoukkuekisat, joissa on myös huippupelaajia mukana?
     
    nepa tykkää tästä.
  20. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Tästä sitten palstan henkeen sopivasti rouheampi versio Rollerball, niin meikäläinenkin voisi hakeutua yleisöön. :)

    Erityisesti kuvauksissakin käytetylle areenalle, mikä olisi mielenkiintoista muutenkin joskus nähdä.
     
    nepa tykkää tästä.