Subbari ei jytise

Keskustelu osiossa 'Autohifi' , aloittajana Umz, 20.06.2011.

 1. Umz

  Umz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.06.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heipparallaa!

  Ostin tuossa viikonloppuna uudet disco-vehkeet autoon, mutta en saa niitä toimiin kunnolla! :mad:

  Soitin on Pioneerin DEH-4300UB
  Subi MDS FR12W, jossa mds tehdas-refleksikotelo
  ja vahvistin on ADS atg750.1

  Niin semmoista tahtoisin tietää, että pitäisikö sen subin jytistä vaikka gain on nollilla? Koska itsellä subi ei ala soimaan vasta kun säädän gainin n. yli puolenvälin. Se kyllä soi sitten ihan kunnolla kun laittaa gainia tarpeeks mutta lueskelin tuolta netistä että sen säätämisessä pitäis olla varovainen(?). Myöskään itse elementin liikettä ei tahdo erottaa silmällä vaikka soi ihan hyvin, kädellä kun kokeilee niin tuntee jotain tärinää. Subi on kytketty 2:een ohmiin myyjän ohjeiden mukaan, ja muidenkin kaapeleiden pitäisi olla oikein.

  Vahvistimestä löytyy myös tämmösiä säätimiä: Bass Boost, L.P.F, Sub sonic ja Phase shift. Bass boostia on nollilla kun sekin ilmeisesti voi hajottaa ton subin, L.P.F on suunnilleen 60-80hz tienoilla, Sub sonic ja phase shift on kans nollilla kun en tiedä mihin vaikuttaa.
  Itse soittimessa on subbarin katkaisutaajuuden ja ulostulotason säätö.
  Oon yritelly säädellä noita jo jonkin aikaa mutta ei tunnu toimivan...
   
 2. papukaija

  papukaija Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2005
  Viestejä:
  1 522
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ketään hieman asiantuntevampaa et saisi avuksi säätöjä tekemään/ neuvomaan säädöissä?

  Gainin ei tarvi olla nollilla, mikäli soittimen linja-annon jännite ei sitten ole yhtä korkea, kuin gainin nolla-asentoa vastaava vahvistimen sisääntulojännite. Toki gainit pitää osata säätää.. Todennäköisesti tuonkin vahvistimen sisääntulon herkkyys on niin pieni nolla-asennossa, ettei tuollaisen "perus"-Pinskun linjajännitteet riitä, vaan pitää säätää herkemmälle (lähemmäs maximia siis)

  Edit: Tuli vaan vielä mieleen, että sulla lienee "pääkaiuttimet" soittimen perässä? Se on omiaan sotkemaan laitteiston säätöjä. Soittimen oma vahvistinaste kun menee särölle helpostikkin ennen kuin linjalähdöstä saadaan lähellekkään täysi linjajannite. Ja silloin vahvistin ei anna kunnolla tehoa. Säätämisen kanssa pitää kikkailla. http://www.powerset.fi/autohifi/ohjeet/linjaulostulon-taso.html on aiheesta tarkempaa tietoa ja ohjeistusta, miten maximoida soittimesta saatava linjajännite tälläisessa tilanteessa ilman, että pääkaiuttimet menee särölle.

  Subsonic= Subin ylipäästösuodatus, jolla voidaan suodattaa subilta esimerkiksi refleksikoteloa käytettäessä kotelon viritystaajuutta alemmat taajuudet pois. Refleksikotelolla kun kotelon elementtiä kontroiva vaikutus tippuu olemattomiin ja nollaan viritystaajuuden alapuolelle. Kartion liike kasvaa muuten helposti liian suureksi ja elementti alkaa pohjaamaan helpommin vallankin kovemmilla kuunteluvoimakkuuksilla ilman subsonicia.

  Gainin ja jakosuodattimien säätämiseen hyvät ohjeet löytyy: http://www.powerset.fi/autohifi/ohjeet/vahvistimet-gain.htm

  Jaa, niin se Phase on subin vaihe, eli kun phase 0-asennossa subi tekisi liikettä eteen-taakse-eteen-taakse... jne, niin phasen kun pistää 180-asentoon, niin subi tekeekin liikkeen taakse-eteen-taakse-eteen jne. Saman vaikutuksen saa kun kääntään subin kaiutinjohdot (+ ja -) toisinpäin. Oikea vaiheistus paitsi parantaa subin toiston yhtymistä pääkaiuttimien toistoon, myös vaikuttaa matalimpien taajuuksien "potkuun"...
   
  Viimeksi muokattu: 21.06.2011