Star Trek teräväpiirtona

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Maxwell, 09.09.2009.

 1. Maxwell

  Maxwell Guest Guest

  Liittynyt:
  08.02.2002
  Viestejä:
  428
  Saadut tykkäykset:
  0
  Selvittelin omaksi ilokseni Star Trek -sarjojen ja -leffojen blu-ray-tilanteen ja ajattelin läntätä lopputuloksen tänne siltä varalta, että joku muukin haluaa nähdä, missä mennään. Spekulaatioilla höystettynä, toki. :)

  Tilanne elää koko ajan, joten päivittelen tätä viestiä sitä mukaa, kun jotain uutta kuuluu.

  SARJAT

  Star Trek: The Original Series

  Kausi 1
  Julkaistu niin USA:ssa kuin UK:ssakin.

  Amazon.com
  Amazon.co.uk

  Lehdistötiedote, jossa mm. levyjen sisältö: tässä.

  Huomionarvoista:
  • brittiversiossa suomitekstit
  • USA-versio on aluekooditon, mutta ei sisällä suomitekstejä.
  Kausi 2
  Julkaistu niin USA:ssa kuin UK:ssakin.

  Amazon.com
  Amazon.co.uk

  Lehdistötiedote tässä.

  Huomionarvoista:
  • brittiversiossa suomitekstit
  • USA-versio on aluekooditon, mutta ei sisällä suomitekstejä.

  Kausi 3
  Julkaisupäivä USA:ssa 15.12.2009.

  Amazon.com

  Lehdistötiedote tässä.

  Huomionarvoista:

  • mukana sekä alkuperäinen pilotti The Cage että aiemmin julkaisematon vaihtoehtoversio kakkospilotista Where No Man Has Gone Before (lisätietoja yo. lehdistötiedotteessa).

  Amazon.comissa on varattavissa myös kaikkien kausien yhteissetti, joka ilmestyy niin ikään 15.12.2009.

  Star Trek: The Animated Series

  Ei virallista tietoa suuntaan eikä toiseen. Toivottavasti ilmestyy, koska TAS on kökköanimaatioistaan huolimatta kevyesti parempaa Trekkiä kuin vaikkapa Voyager. Lähdematsku on ilmeisesti 35 mm filmiä, joten teknisiä esteitä julkaisemiseen ei ole.

  Star Trek TOSin kakkoskauden mukana on yksi TASin jakso HD-tasoisena (More Tribbles, More Troubles), mutta siitä ei ole varmaa tietoa, onko kyseessä aito HD vaiko vain DVD-versio (tai siis sen lähdematsku) skaalattuna.

  EDIT: Arvostelujen mukaan kyseessä tosiaan on aito HD.

  Star Trek: The Next Generation

  Ei virallista tietoa suuntaan eikä toiseen. Lähdematsku on kuitenkin 35 mm filmiä (jotkin ”tietolähteet" ovat tosin sitä mieltä, että filmiä on vasta kolmoskaudesta eteenpäin, toiset taas tietävät, että [iso] osa tehosteista ei ole filmillä). Tullee blu-ray-muodossa, mikäli CBS/Paramountin pomot kalkuloivat, että saavat HD-käännökseen upotetuille rahoille vastinetta. Ja kun ottaa huomioon maailman HDistymisen, niin eiköhän sieltä ennen pitkää näytetä vihreää valoa. Varsinkin kun leffojen lisäksi TOS ja TNG ovat ne viralliset Star Trek -rahantekokoneet. (TNG tienasi syndikoinnilla ja krääsämyynnillä jo vuoteen 1994 mennessä yli 500 milj. dollaria).

  Lisäksi Trek-hörhöjen Michael ja Denise Okudan mukaan filmimatsku on yhä kokonaisuudessaan/lähes kokonaisuudessaan tallessa (tai niin heille on kerrottu), joten ei se nyt täysin tuulesta temmattu ajatus ole.

  Kysymys kuuluukin, että jos tulee, niin milloin ja minkälaisessa muodossa. TOSin tapaan restauroituna vaiko alkuperäisenä? Vaikka KAIKKI matsku olisi 35 mm filmillä, niin työmäärä on silti koko lailla hurja uudelleen leikkaamisineen yms. Ja jos siihen tulee vielä upouusien tehosteiden nysväämistä päälle niin...

  Mielenkiintoisimpana spekulaationa voisi olla TNG:n mahdollinen julkaiseminen laajakuvana. Kun yhteen, laajakuvaisen Star Trek Enterprisen jaksoon upotettiin pätkä TNG:tä, filmit kaivettiin arkistosta ja niistä tehtiin 720p:tä. Vertailumatskua tässä. En tietenkään tiedä, onko laajakuvaisuus suuremmassa mittakaavassa ylipäätään edes mahdollista, mutta jos olisi, niin ainakin saataisiin vastaus kysymykseen "miten saadaan sama kama myytyä jälleen kerran samalle porukalle kovalla hinnalla?"

  Huhujen mukaan muuten sama firma, joka remasteroi TOSin, teki myös TNG:stä yhden jakson HD:lle näytiksi CBS/Paramount-pomoille.

  Star Trek: Deep Space Nine

  Ei virallista tietoa suuntaan eikä toiseen, ja muutenkin ilmeisesti sama tilanne kuin TNG:llä. Sillä erotuksella tosin, että DS9 ei ole koskaan nauttinut yhtä laajaa kansansuosiota kuin TNG, mikä on siinä mielessä harmi, että parin ensimmäisen kauden jälkeen sarja puhkeaa kukkaansa. Sanoisin, että on kiikun kaakun, tuleeko oikeaa HD-versiota ikinä (= seuraavan 10 vuoden aikana), jos sitä varten jouduttaisiin tekemään samanlainen mahtityöstö kuin TNG:lle. En ainakaan henkeä pidättelisi.

  Star Trek TOSin kakkoskauden mukana tulee muuten yksi jakso HD-DS9:ää (Trials and Tribble-ations), mutta se ei CBS/Paramountin mukaan ole aitoa HD:tä vaan skaalattu DVD-version lähdematskusta.

  Star Trek: Voyager

  Ei virallista tietoa suuntaan eikä toiseen, ja mitä ilmeisimmin sama tilanne kuin TNG:llä ja DS9:llä. Paitsi että Voyager on syystäkin parjattu ja aika pienen väkimäärän fanittama. Veikkaan, että HD-versiota ei oo, ei tuu (paitsi korkeintaan jonain feikki-upscale-versiona, jos CBS/Paramount kaipaa epätoivoisesti rahaa).

  Star Trek: Enterprise

  Ei virallista tietoa suuntaan eikä toiseen. Sarja on kuitenkin kuvattu kokonaan HD:nä, joten julkaiseminen ei vaadi suurtakaan vaivannäköä tai rahankäyttöä. Saattaa jopa olla CBS/Paramountin seuraava Star Trek -aiheinen blu-ray-julkaisu TOS Season 3:n jälkeen.

  ELOKUVAT

  Star Trek: The Motion Picture
  Star Trek II: The Wrath of Khan
  Star Trek III: The Search for Spock
  Star Trek IV: The Voyage Home
  Star Trek V: The Final Frontier
  Star Trek VI: The Undiscovered Country


  Julkaistu kuuden leffan boksina sekä USA:ssa että UK:ssa. Boksissa on mukana myös bonuslevy ”Captain's Summit".

  Amazon.com
  Amazon.co.uk

  Muina julkaisuina (Anttilan hyllystäkin) voi bongata Motion Picture Trilogyn, jossa on elokuvat II, III ja IV sekä yksittäisjulkaisut elokuvista II-VI.

  Huomionarvoista:

  • kaikki leffat ovat alkuperäisinä teatteriversioina, myös The Motion Picture. DVD-julkaisuista täytyy siis pitää vielä kiinni, VI:n kohdalla sekä alkuperäisestä DVD:stä että Special Editionista!
  • vain elokuvasta II on tuliterä HD-restoraatio, muissa on käytetty vanhaa lähdeaineistoa (lue: blu-ray special editionit tulevat ennen pitkää)
  • brittiversioissa suomitekstit
  • USA-versiossa on yksi dokkari (A Tribute to Ricardo Montalban, 4:44) enemmän kuin UK-julkaisussa, lisäksi kaikilla USA-levyillä on valokuvia ja storyboard-kuvia
  • USA-versio on aluekooditon, mutta ei sisällä suomitekstejä.
  Star Trek: Generations
  Star Trek: First Contact
  Star Trek: Insurrection
  Star Trek: Nemesis


  Julkaistu boksina niin USA:ssa kuin UK:ssakin. Boksissa on mukana myös bonuslevy "Evolutions".

  Amazon.com
  Amazon.co.uk

  Britti-Amazonin listoilla on myös leffojen 1-10 kokoelma.

  Huomionarvoista:
  • brittiversioissa suomitekstit
  • USA-versio on aluekooditon, mutta ei sisällä suomitekstejä.
  Star Trek XI

  Julkaistu niin USA:ssa kuin UK:ssakin.

  Kolmen levyn versio Amazon.comissa
  Limited Edition Replica Gift Set Amazon.comissa

  Kolmilevyinen versio + Exclusive-sarjakuva (Amazon.co.uk)
  Kolmilevyinen Steelbook Exclusive
  (Play.com)
  Kolmilevyinen perusversio (Play.com)

  Kuriositeettina Saksan Amazonin Exclusive-setti (joka on joko loppuunvarattu tai peruttu kokonaan).
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2009
 2. Picard

  Picard Guest Guest

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Star Trek Voyagerista:

  Itse ainankin tykkäsin sarjasta.Hyvää vaihtelua siihen että aina oltaisiin seikkailemassa alpha alueella.Ja miksei nainenkin voisi olla ihan yhtä hyvä kapteeni kuin mieskin.En oikeen tajua tätä yleistä negatiivista mielipidettä sarjaa kohtaan, tehtiinhän sitä kuitenkin 7. kautta.Kai sitä riittävä määrä ihmisiä kuitenkin seurasi että tekeminen kannatti.

  Leffoista:

  Vaikka uusin leffa tuleekin marraskuussa ja seuraavakin on jo suunnittelussa niin mielestäni trekki kuitenkin tarvitsisi uutta tv-sarjaa enemmän kuin lisää ja lisää uusia elokuvia.Leffojen tekeminen maksaa todella paljon ja kestää vuosia valmistua.Tv-sarjassa kustannukset olisivat huomattavasti pienemmät ja aina tulisi se viikottainen annos trekkiä vuosien odottelun sijaan.
   
 3. vemkki

  vemkki Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 968
  Saadut tykkäykset:
  338
  Voyagerissa oli pari ongelmaa. Ensinnäkään tuo kapteeni ei ollut kovinkaan karismaattinen, toisin kuin Kirk ja Picard. Toisekseen tuo oli jo vähän vanha juttu, että lennellään ympäri galaksia ja törmätään jatkuvasti uusiin kummallisiin juttuihin ja painetaan reset-nappulaa aina jakson päätteeksi. Sarja kuitenkin koheni rutkasti ajan mittaan ja viimeiset kaudet olivat täyttä rautaa.

  Joo, samaa mieltä.
   
 4. khan

  khan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.07.2001
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toivottavasti TNG julkaistaisiin remasteroituna. Onhan erikoistehosteiden uudelleentekeminen varmasti työlästä puuhaa mutta toisaalta kun ajattelee, on niiden osuus itse 45 minuutin ohjelmasta melko pieni. BD-julkaisu voi olla suhteellisen kannattavaa, sillä HD kausiboksista voi helposti kiskoa saman verran mitä DVD-julkaisut aikanaan maksoivat.

  Olisihan se myös loogista kun kerran TNG-leffatkin julkaistaan syksyllä.. :)
   
 5. Maxwell

  Maxwell Guest Guest

  Liittynyt:
  08.02.2002
  Viestejä:
  428
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutama päivitys avausviestiin:

  Star Trek TOSin kakkoskausi ja Star Trek Next Generation -leffaboksi on nyt julkaistu USA:ssa. Arvosteluja on etenkin elokuvista vielä tosi niukasti, mutta ilmeisesti laatu on kummassakin setissä kauttaaltaan hyvää. TOSin mukana tuleva piirros-Trekin jakso on oikeaa ja hyvännäköistä HD:tä, kun taas DS9-jakso on vain kehnoa upscalea.

  Lisäksi TOSin kolmoskaudelle on saatu USA-julkaisupäivä: 15.12.2009. Kolmoskauden mukana tulevat myös sekä alkuperäinen pilotti The Cage että aiemmin julkaisematon vaihtoehtoversio kakkospilotista Where No Man Has Gone Before. Erot julkaistuun Where No Man... -jaksoon ovat tiemmä rakenteessa, joissain kuvakulmissa yms. Hieno ekstra kuitenkin!

  Voyagerin ongelma oli pliisut hahmot (paitsi tohtori), pliisut näyttelijät (paitsi tohtori) ja pliisut juonet, joista iso osa oli vielä TNG:stä kierrätettyjä. Olihan siellä hyviäkin jaksoja joukossa, ja tosiaan loppuaan kohden vähäsen petrasi, mutta silti Voyager on minusta selvästi heikoin Trek-sarjoista.

  Ei sillä, etteikö uusi tv-sarja maistuisi minullekin, mutta tuskin se kovin todennäköinen on. Voyager kitkutteli mitenkuten loppuunsa, ja Enterpriselta vedettiin töpseli seinästä ennen aikojaan. Yhden jakson tuotantokustannukset (saati sitten sarjan aloituskustannukset) ovat kuitenkin miljoonan pari, ja jos sarjaa ei katsota, niin persnettoa tulee heti niin että heilahtaa.

  Uusi leffa puolestaan kustansi 150 miljoona dollaria ja on tuottanut tähän mennessä lipputuloina karvan vajaa 400 miljoonaa. Dvd-/blu-ray-myynti on vasta alkamassa, ja oheistuotteet + vanhojen sarjojen kasvanut kysyntä päälle, niin ei ihme, että toista elokuvaa ollaan pykäämässä. Ja mikäli kakkosleffa ei ole sisällöltään yleisesti haukuttu kasa roskaa (rahaa se tekee joka tapauksessa), niin eiköhän sieltä kolmonenkin vielä putkahda.

  Uuden sarjan viimeinen ja paras toivo on varmaan siinä, että Enterprise tekisi futuramat ja myisi dvd:nä ja blu-rayna (jahka joskus ilmestyy) niin paljon, että CBS/Paramountin rahamiehet vakuuttuisivat franchisen kysynnästä. Ehkä jonkinlainen reboot-sarja kolahtaisi suureen yleisöön... ;)

  Jos pelkkä tehosteiden uusiminen riittäisi, niin TNG nähtäisiin blu-rayna taatusti. Ongelma onkin se, että se ei riitä. Joka ikinen TNG:n jakso pitäisi työstää (leikata) uusiksi alusta alkaen blu-rayta varten - olettaen, että alkuperäiset filmit vielä löytyvät CBS/Paramountin varastoista. Leikkausurakan kun toistaa jokaisen 178 jakson osalta, niin tarvittava aika ja raha voi olla sellaisissa mittaluokissa, ettei hyväkään blu-ray-myynti riitä sitä kattamaan. Varsinkin, jos siihen täytyy vielä tehdä uudet tehosteet päälle...

  Itse tosin uskon, että TNG vielä nähdään. Kun sen mahtiurakan kerran tekee, niin sittenhän matsku on käyttökelpoista (ja rahanarvoista!) pitkälle tulevaisuuteen. DS9:n ja Voyagerin kohtalo voikin sitten olla karumpi.
   
 6. erep

  erep Guest Guest

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  1 534
  Saadut tykkäykset:
  0
  eikö tonne ekaan olisi hyvä mainita mitkä ovat koodivapaita, vai ovatko kaikki?
   
 7. Maxwell

  Maxwell Guest Guest

  Liittynyt:
  08.02.2002
  Viestejä:
  428
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, hyvä pointti. Lisätty. Kaikki tähän astiset ovat tosiaan olleet aluekoodittomia (ja luultavasti loputkin ovat, mutta mistäs sitä ikinä tietää).
   
 8. pinkeliviinica

  pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  19.10.2004
  Viestejä:
  1 836
  Saadut tykkäykset:
  0
 9. Maxwell

  Maxwell Guest Guest

  Liittynyt:
  08.02.2002
  Viestejä:
  428
  Saadut tykkäykset:
  0
  Parit linkit lisätty. Amazon.comista on nyt varattavissa Star Trek TOSin kolmoskausi, vaikka hintaa onkin jostain syystä vajaa kolmekymppiä enemmän kuin ekassa kahdessa kaudessa. Varattavana on myös kaikki kolme kautta sisältävä yhteissetti, joka on ilmeisesti vain boksien yhteenkelmutus ilman sen kummempia bonuksia.

  Star Trek The Next Generation -leffasetistä ja leffojen kuvanlaadusta on myös alkanut tippua arvosteluja. Tiivistettynä: ihan hyvää, mutta ei huippua. Eli epäilemättä kaikista leffoista on tulossa vielä viimeistä piirtoa myöten remasteroidut Special Editionit ennen pitkää.

  Arvosteluja:
  Digital Bits
  Trekmovie.com
  Blu-ray.com
  DVD Verdict

  Onko tuota DVD Collector’s Editionia tyrkyllä missään muualla kuin Discshopissa? Etsin pikaisesti enkä löytänyt. Blu-raylle on tulossa ainakin yksi, ehkä kaksikin Collector's-settiä – ja ne ovat kummatkin listattuna ykkösviestissä. USA-Amazonissa on se hienompi: blu-ray + 8,5 tuumainen tina-Enterprise. Saksan Amazonissa taas on listattuna (mutta ei varattavissa/ostettavissa) just prikulleen tuon Discshop-paketin näköinen Star Trek -setti. Ja sitä mainostetaan Amazon.de-eksklusiivina...
   
 10. Siusau

  Siusau Guest Guest

  Liittynyt:
  09.10.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pahoittelut jos tämä on jossain jo mainittu, mutta onko kellään vainua siitä onko Star Trek - The Original Series Season 2 UK-julkaisussa suomitekstejä? Ekassa kaudessa tietty oli, mutta onko kukaan varmistunut vielä kakkoskaudesta?
   
 11. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 525
  Saadut tykkäykset:
  100
  Eikös tuo UK-versio ilmesty vasta marraskuussa?
   
 12. Siusau

  Siusau Guest Guest

  Liittynyt:
  09.10.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  No hittolainen, totta puhut. Olisin voinut vaikka vannoa että näin sen tilattavana Amazonissa, mutta ei näköjään. Kysellään sitten myöhemmin.... :hitme:
   
 13. Laastari

  Laastari Guest Guest

  Liittynyt:
  28.05.2004
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  ...näyttäisi play.com:in mukaan maaliskuussa olevan tulossa
  blu-ray:lle Director's edition ainakin motion pictures:ta !!

  Star Trek 1

  toivottavasti tulee myös 6. osasta... :confused:
  :naminami:
   
 14. Nobody

  Nobody Guest Guest

  Liittynyt:
  27.05.2002
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis onko pidennetyt versiot olemassa vain ensimmäisestä ja kuudennesta osista? Huomenna minulle pitäisi tulla kaikki 1-10 Star Trekit yhdessä boksissa. Ärsyttävää jos kaikista elokuvista tulisi pidennetyt versiot.
   
 15. mihy

  mihy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2004
  Viestejä:
  292
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mistä päättelit, että kyseessä on director's edition? Eiköhän kuitenkin kyse ole leffojen yksittäisjulkaisuista, esim. ykkösosaa ei UK:sta saa kuin ostamalla Original Motion Picture Collection 1-6 -boksin tai leffat 1-10 sisältävän boksin.
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2009
 16. Laastari

  Laastari Guest Guest

  Liittynyt:
  28.05.2004
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  siinä lukee : " ...this beautifully restored Director's Edition.. " :rolleyes:

  (tosin play.com on monesti loistanut "hyvillä" tuotetiedoillaan...joten voin olla vääräs....??)
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2009
 17. Laastari

  Laastari Guest Guest

  Liittynyt:
  28.05.2004
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseasiassa osista 1,2 ja 6 on olemassa ns. director's editionit (director's cut)
  (tosin eroa noissa versioissa teatteri versioihin on vain 3-4 min/ leffa)

  IMDB

  korjatkaa jos on muuta tietoa... :thumbsup:
   
 18. mihy

  mihy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2004
  Viestejä:
  292
  Saadut tykkäykset:
  1
  No niinpä lukeekin :hitme:, mutta otsikossa sitä ei mainita - kuten ei myöskään Amazon.co.uk:ssa - ja myös kesto viittaisi normiversioon. Kyllä se ihan normiversio on.
   
 19. Maxwell

  Maxwell Guest Guest

  Liittynyt:
  08.02.2002
  Viestejä:
  428
  Saadut tykkäykset:
  0
  On epäilemättä normiversio. Play.comissa on vain nohevasti kopioitu DVD-Director's Cutin esittelyteksti sellaisenaan blu-ray-julkaisuun.

  Jos oikein nörteiksi heittäydytään, niin leffoista 1, 2 ja 6 on olemassa kolme eri versiota.

  Leffasta 1 on alkuperäinen teatteriversio (joka julkaistiin nyt blu-rayllä), Director's Cut (joka julkaistiin DVD:llä) ja sitten vielä "extended cut", joka julkaistiin pan&scan (eli reunat leikattuna) VHS-versiona. En ole tarkistanut, onko Suomessa vuonna 1980 Esselte Videon julkaisema Star Trek - Avaruusmatka myös tuo samainen extended cut, mutta sellainen muistikuva mulla on, että se olisi kestänyt aika rutkasti kauemmin kuin mitä takakannessa mainitaan (2 h 4 min). Tai sitten se vain tuntui siltä...

  Leffan 6 versiot ovat niin ikään teatteriversio (nyt blu-rayllä), Director's Cut (Special Edition DVD:llä) ja "myyntijulkaisu" (perus-DVD:llä, kuva on ei-anamorfinen). Näiden nokkimajärjestys menee niin, että "myyntijulkaisuun" lisättiin matskua teatteriversioon nähden ja Director's Cutiin lisättiin&muokattiin sitten vielä vähän enemmän.

  Leffasta 2 on teatteri- ja ohjaajanversion lisäksi telkkuversio, mutta ilmeisesti se eroaa ohjaajanversiosta vain sekunnilla tai parilla. Sitä ei ole koskaan julkaistu missään muodossa tv-esitysten lisäksi.

  Siinä sitä on kompletistilla keräämistä. :D

  Päivitin myös avausviestin - lisäsin mm. tiedon siitä, että leffojen 1-6 USA-paketti on "parempi" kuin UK-paketti.
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2009
 20. Nobody

  Nobody Guest Guest

  Liittynyt:
  27.05.2002
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäisellä BD-levyllä on 8 minuuttia poistettuja kohtauksia. Onko sinulla tietoa sisältääkö poistetut kohtaukset pidennettyjen versioiden kohtaukset?

  Sinulta muuten puuttuu maininta ensimmäisestä postauksesta The Next Generation boksin 5 BD-levy (Evolutions). Siis molemmissa bokseissa on bonuslevyt.

  Suomessa näyttäisi olevan myös 13 BD:n boksi: http://cdon.fi/elokuvat/star_trek_1-10:_movie_box_(13_disc)_(blu-ray)-7333112

  Onko tässä nyt siiten Star Trek XI yhden levyn versio mukana. Omasta mielestäni UK version boksi (12 BD:tä) näyttää hienommalta...