squeezebox duet ja verkkokiintolevy

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana teemu1, 17.08.2009.

 1. teemu1

  teemu1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.08.2009
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onnistuuko squeezebox duetin käyttö verkkokiintolevyltä ilman että tarvitsee pitää erillistä tietokonetta käynnissä?
  Onko suosituksia minkä verkkolevyn kanssa laite parhaiden toimii?
   
 2. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Squeezebox Duet saa musiikkinsa a) SqueezeNetworkista = ulkomaailmasta webradiot yms. ja b) SqueezeCenteriä pyörittäviltä laitteilta. Ymmärtääkseni laite ei kytkeydy muualle.

  Itse askartelin SqueezeCenterin Qnap TS-209PRO levypalvelimeen ja softa toimi periaaatteessa, mutta ongelmia oli enemmän, kuin hyötyjä, joten tällä hetkellä Duet on puhtaasti webbiradio, kunnes Logitech saa toimivan Perl-version asennettavaksi levypalvelimeen. Raapustelin valitusvirren * 10.8. perusteluineen Logitechin tukeen ja lupasivat vastata 24 h kuluessa - arvatkaapa onko vastausta näkynyt. :sleep:

  Käytännössä levypalvelimen tulee olla sellainen, jossa toimii ehdottomasti viimeisin versio 7.3.3, muuten tulee ongelmia. Netin ihmemaasta löytää erilaisia ohjeita, kuinka SqueezeCenterin saa toimimaan. Ilmeisesti D-Linkin DNS-sarjassa toimii.

  * Hi Support. There is a serious annoying feature in SqueezeBox controllers software. I have a NAS Qnap TS-209PRO where I have a huge collection of CDs. The Linux based NAS is running SSOTS-server 3.15 as the newer versions (3.18) are not compatible with SqueezeCenter. However the latest SqueezeCenter that is possible run on top of SSOTS is 7.2.xx. as later ones don't start MySql-service but crash. So the SC 7.2 (PERL-version) runs on SSOTS 3.15 nicely. However the SqueezeNetwork is "based" on SC 7.3.3. version. The problem is that as I have latest version 7.3. r6038 running on handheld controller immediately when I connect to SC 7.2 it FORCES to downgrade controllers firmware to older version. The controller doesn't backup and the only way to move forward is to downgrade. After that if I connect to SqueezeNetwork it again wants to upgrade controllers fw to latest version. There should be a selection to disable automatic firmware upgrade/downgrade as now I can't use SqueezeBox with my NAS, but only with SqueezeNetwork services. Any solution available?

  Your question has been received. You should expect a response from us within 24 hours.
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2009
 3. karimes

  karimes Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.02.2004
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  aika erikoista, itselläni on Qnap-219:een asennettu Squeezecenter 7.3.3 ja ei mitään ongelmia, olisikohan NAS:ssa ~ 18000 biisiä (ogg,mp3,flac) ja ei mitään ongelmia.:confused:

  Saattaa olla, että uudemman 219:n (vrt 209) parempi prossu ja muistin lisäys (256->512Mt) on auttanut.

  Joka tapauksessa omasta mielestäni todella toimiva paketti.
   
 4. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onk sulla SSOTS 3.18 + SqueezeCenter 7.33 ? Vai joku muu serverisofta, jonka päällä SC pyörii ??
   
 5. karimes

  karimes Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.02.2004
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  ihan virallinen, 3.18 taitaa olla, en viitsi käynnistää enää yöllä, kun qnapin ainoa paska ominaisuus on pietsosummeriääni käynnistettäessä ja sammutettaessa.
  Mulla oli pieniä ongelmia -kun firmwarea päivitin - mysql:n kanssa, koska jouduin resetoimaan sen alkuasetuksiin ja alustamaan kannan uusiksi ihan qnapin graafisen käyttöliittymän kautta, mutta tämän jälkeen on toiminut tosi hyvin.

  Hyviä ohjeita mahd ongelmiin löytyy kuitenkin squeezeboxin ja qnapin foorumeilta.

  Oikeastaan tärkein asia selvittää näissä media serveri -asioissa on se, että onko ongelma verkossa vai kuvan/äänen prosessoinnissa. Itse vierastan wireless-sanaan ja uskon gigabitin verkkoon :), koska verkkopuolella, jopa kytkimissä, clientien verkkoasetuksissa (esim mtu), jne on kummasti eroja. Winkkaripuolella saa esim tiedonsiirtoon hetkessä 30-50% käytännönlisää, jos jaksaa hieman googlata
  (esim : http://forums.pcper.com/showthread.php?t=464211)

  Gigan kytkimiä taitaa olla jo uusimmissa adsl-purnukoissa, ja erilliset kytkimet taitaa maksaa halvimmillaan siinä 30-50€, joten jos kiinteällä verkolla pätkii, niin sitten pitää siirtyä selvittelyissä prosessoinnin puolelle.

  Huomasin muuten squeezeserverssä ominaisuuden, jossa voidaan laskea bitratea tai siis käytännössä laskea lennossa uusiksi "clientille" sopivaa streamia.. Tällöin esim mp3-tiedoston de-/encodaus taisi aiheuttaa musiikin katkeamista, eli musiikinlaadun pitäminen sellaisena kun se on, pitää serverin vähiten kuormitettuna, kun serverin ei tarvitse laskea mitään uusiksi..

  Mulla toimii Qnap myös leffapuolella (mkv jne..), joten gigabitin verkon yli se tarjoaa riittävästi (35-40Mt/s jatkuvaa, 70-100Mt/s hetkellistä) streamia sitten PC:lle, joten mun mielestä Qnap on ehdottamasti riittävä tiedostopankki eri medioille, varsinkin musiikille. SIlti annan kaikki pisteet Squeezeboxin eri versioille; loistavia pikkulaitteita, jotka toimivat, ainakin omasta mielestäni moitteita. Kyllä musiikkiin pitää olla sellainen käyttöliittymä, ettei telkkaria/näyttöä tarvitse avata.
   
 6. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa mieltä: Wlan out, Gigan verkko in.

  Mulla on koko mediaympäristö gigan verkossa CAT-6 kaapeloituna, eli siitä ei ole kiinni.

  Pitääpä kokeilla jos saisi SSOTS 3.22 Betan ja SqueezeCenter 7.3.3 kombon toimimaan....flipflip'in mukaan 3.18 + SC pitäisi toimia ARM-prossulla TS-209:ssä. Pitääpä hoitaa tietokantakin kuntoon, tosin muistelen tehneeni sen jo aikaisempien kokeilujen yhteydessä.
   
 7. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  1. Firmiksen uudelleen flashays Qnappiin
  2. SSOTS 3.18 asennus QPKG-liittymän kautta
  3. SqueezeCenter 7.3.3 Perl-version asennus SSOTS:n kautta
  4. Oletusasetuksilla lukuunottamatta:Autostart päälle ja kielitaulukko fi_FI.UTF-8
  5. MySql tietokanta ReInitializoitu
  6. :eek: vehjehän toimii !

  Ilmeisesti alkuperäinen ongelma oli tietokannan käynnistysongelma, jos kanta oli sekaisin ?? Tällöin ei SC käynnistynyt, vaan kaatui välittömästi ??

  Pitääpä vielä kokeilla jos toimisi, kun Swappi on ohjattu USB-tikulle ja SqueezeCenter siirretty samalle tikulle, jolloin Qnapin muistia vapautuu.
   
 8. samsung

  samsung Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.10.2000
  Viestejä:
  383
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen käyttänyt SqueezeCenter 7.3.3 SSOTS versiolla 3.15 ihan menestyksekkäästi. Nyt kokeilin asentaa uuden 7.4:n. Asennus onnistuu kun muuttaa paketin nimen squeezeboxserver -> squeezecenter. Käynnistys ei kuitenkaan onnistu vaan tulee virheilmoitus: Starting SqueezeCenter 7.4.0-28672 (stay tuned) ..... FAILED!

  Onko joku saanut asennettua uutta 7.4 versiota? Mikä SSOTS versio jne...
   
 9. alpobass

  alpobass Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.04.2003
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  minulla toimii kombinaatio

  qnap ts209II, 3.1.0 Build 0708T
  ssots, 4.6
  SqueezeboxServer, 7.4.2-30215

  ...serveri on siis pystyssä, ainut ongelma on se että soittimeni (2kpl) eivät löydä sitä. osaako joku auttaa miten puhkaisen laitteisiin buffalo whrg54s ja telewell tw-ea500 aukot niin että voisin yhdistää?

  kiitos.
   
 10. brum

  brum Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2003
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Myös ReadyNASin laitteet toimii SqueezeCenterin pyörittäjinä, on tuettujen lisien joukossa ja on virallinen asennuspaketti.

  Jopa halpis-Duo pyörittää OK, joskin pitkien listausten esillesaaminen vähän kestää.

  brum