Totta kait olen katsonut muutakin kuin testimateriaalia (kuka testimateriaalia jaksaa töllätä koko ajan ). Tosi hienolta näyttää HD-materiaali, mutta kuten sanoin aikaisemmin niin ensimmäinen FullHD-tykkini joten ei ole vertailukohtaa - tarpeeksi hyvä mulle kuitenkin. SD-materiaalia en ole katsonut joten tykin skaalausta ja lomituksenpoistoa en ole testannut mitenkään. Mulla on HQV testilevyt (HD ja SD), joten voin nuokin pyöräyttää läpi kunhan ehdin. Sen verran voisi mainita, että tykki päihittää XBOX360:n skaalauksen (kuva näytti silmämääräisesti terävämmältä ainakin), mutta tuo nyt ei paljon mitään vielä kerro .
Dynaaminen iiris saattaa vaikuttaa aikalailla mitattuun gammakäyrään, varsinkin jos käyttää testikuvaa, jossa suurin osa on mustaa ja keskellä pieni ikkuna. Itse käyttäisin koko ruudun täyttäviä kirkkauksia tai dynaaminen iris OFF.
Aivan totta. Noita ikkunoita käytettäessä kyllä sitten näkee miten hyvin gammakorjausalgoritmi on tykissä implementoitu kun dynaaminen iiris on päällä. Mutta tosiaankin olen ihan aloittelija näissä hommissa joten on vähän hakusessa miten kannattaa mikäkin asia mitata/säätää juuri noiden dynaamisten iiriksien vaikutusten takia. Pitää tarkistaa löytyykö AVSHD levyltä myös koko ruudun täyttävät kuvat. Koska tarkoitus on kuitenkin käyttää dynaamista iiristä lienee järkevää tehdä säädöt se päällä eikä Off tilassa? Eli kysymys kuuluu toimiiko dynaaminen iiris myös koko ruudun täyttävillä kuvilla vai onko sama asia jos dynaaminen iiris olisi Off asennossa (veikkaan että ensimmäinen, mutta voi riippua myös tykistä)?
On totta että RCP:stä puuttuu lightness säätö, mutta onneksi sitä ei tällä tykillä tunnu tarvitsevan. Kun ottaa mukaan säätöihin kaikkien värien color-säädön niin sillä saa hinattua Y-arvoa toiseen suuntaan jos päävärin saturaation muuttaminen vie sitä toiseen suuntaan. Käytin tätä kikkaa vihreän säätämisessä. Muilla väreillä Y arvot pysyi hyvin kohdillaan. Itseasiassa säätö vain pienensi värien deltaE:tä perusasetuksiin verrattuna. Tässä auttaa että tykki on perusasetuksillaan niin lähellä optimaalista, että säätöä on tarvetta tehdä vain vähän.:thumbsup:
Olen sitä mieltä kuvaa livenä katsoneena ja alustavien mittauksieni valossa (vaikka mittatukset nyt eivät välttämättä ole oikein suoritetut ikkuna vs. koko kuvan testisignaali), että nämä tykit on sen verran hyvin tehtaalla säädettyjä ettei peruskäyttäjän tarvitse asetuksiin koskea - virrat päälle ja hyvästä kuvasta nauttimaan. :thumbsup:
Mukava on ollut lukea tätä ketjua. Paikallisesta Sony Centeristä Kuopiosta lähti tänään ainoa paketissa ollut 10-yksilö mukaan 2200 eurolla. Ei tullut kysyttyä olisiko tinkimisen varaa. Toinen kappale oli näyttelytilassa ja lähinnä varmistelin tuota hiljaisuutta korvat höröllään. Ostopäätöstä vauhditti myyntipuhe, että seuraava erä tulisi maahan vasta joulukuun puolivälissä. Aikamoinen mötikkä paketista otettuna entiseen Optomaan verraten. Hyllysijoitus takaseinälle kuitenkin sujui kivuitta. Ja nyt sitten säätämään...
Tein eilen mittaukset uudelleen koko ruudun kokoisilla testikuvilla ja Gamma1 asetuksella ts. kaikki oletusasetuksin paitsi Lamp Control = Low. Seuraavaksi säädin harmaasävyt kohdalleen. Punainen oli liian alhaalla joten jouduin laittamaan punaista Gainia reilusti lisää. Tästä seurasi tietenkin se, että punaisesta loppui puhti kesken joten kontrastia jouduin pudottamaan 90 -> 86 jotta sain myös 90 ja 100 IRE:illä punaisen kohdalleen. Nyt näyttää todella hyvältä. Gamma laski myös (varmaan tuon Gamma1 asetuksen myötä), mutta edelleenkin 90 IRE:n kohdalla nousee aika jyrkästi. Yritin pudottaa kontrastia vielä hitusen, mutta sillä ei ollut vaikutusta enkä kyllä halua pudottaa kontrastia enää tuosta yhtään alaspäin muutenkaan. Pitää kokeilla vielä miten eri Gamma asetusvaihtoehdot ja dynaamisen iiriksen poiskytkeminen vaikuttavat tuohon gammakäyrään. Väriasetuksiin en ehtinyt vielä koskea lainkaan, mutta laitoin CIE diagrammit kuitenkin mukaan sellaisina kun ne nyt ovat ilman mitään värisäätöjä.
Hyvin näyttää onnistuvan harmaasävyjen ja väriavaruuden säätäminen, eikä gammankaan taida tarvita tuon parempi olla. Itselleni on ainakin mielenrauhan kannalta em. asiat tärkeitä. Kiitoksia tarkingille tulosten esittelystä. Eikö löydy mitään heikkouksia, focuksen epätasaisuutta, uniformityongelmia, välkkymistä jne?
No jos jotain negatiivista pitää sanoa niin iiriksen toiminnan huomaa aina joskus. Panasonicissa en huomannut iiristä lainkaan. Väripuolella luma (siis se Y) on aika paljon pielessä, mutta katsotaan tätä asiaa vielä uudestaan sitten kun olen ehtinyt värisäätöjen kimppuun. En sitten tiedä kuinka tuon i1 Display 2:sen luma lukemiin voi luottaa kun tuolla AVSForum:illa suositellaan projektoreiden kalibroinnissa käytettäväksi erillistä LUX-mittaria. Ainoa millä lumaa voi säätää HW10:ssä on Color asetus joka sitten vaikuttaa kaikkiin väreihin joten täydelliseksi värikalibrointia ei käyttäjäasetuksilla varmaankaan saa vaikka väriavaruuden muuten saisikin säädettyä kohdalleen. EDIT: focus on tasainen, konvergenssiä piti säätää jonkun verran (voi osittain johtua linssinsiirroista; mulla molempiin suuntiin siirtoa toistaiseksi), uniformityongelmista en osaa sanoa tarkemmin kun en ole sitä erikseen testannut, mutta ainakaan noissa harmaasävyissä ei mitään silmiinpistävää ollut.
No niin... oppia ikä kaikki. Olisi pitänyt ehtiä tarkistaa harmaasävyramppi ennen kuin röyhistelin rintaa. Tuossa rampissa 90 IRE:n kohdalla näkyi kiva jouluinen vivahde jonka sai pois vain laskemalla kontrastin 80 - 81. Joten aloitin säätämisen alusta ja pelkän punaisen gainin nostamisen sijaan laskin ensin vihreätä ja sinistä jotta punaista ei tarvitse nostaa niin paljoa. Nyt harmaasävyt ovat vielä paremmin kuosissa ja gamma on nyt lähellä 2.22 tavoitearvoa. Kokeilin myös RCP:tä, mutta sen jälkeen lähes täydelliset harmaasävyni olivat sitten taas pielessä (liikaa punaista nyt) enkä jaksanut enää hieroa noita harmaita enempää joten saattaa olla, että en RCP:hen koske kun on kuitenkin aika lähellä oikeaa. Color ja Tint säätöjä voisi vielä kokeilla kunhan ehdin.
Mites HW10 toimii tietokonekäytössä? Onko 24p sulavaa Blu-ray - leffoilla? Esiintyykö pelatessa häntimistä? Entäs terävyys vaikkapa yksilastuisiin DLP - tykkeihin verrattuna?
Testasin eilen illalla vielä tykkiä HQV-testilevyillä. SD versiolla en pysty kunnolla testaamaan koska HD-XE1:stä ei saa SD signaalia ulos kuin 576p. Pyöritin kuitenkin sekä tuossa 576p moodissa (jolloin HD-XE1 = Reon tekee lomituksenpoiston ja tykki skaalauksen) ja 1080i moodissa (jolloin HD-XE1 = Reon tekee skaalauksen ja tykki lomituksenpoiston). Ei liene yllättävää, että HD-XE1 oli mielestäni hitusen parempi, mutta ei tykki huonokaan ole varsinkaan kun en jaksanut alkaa leikkimään tykin kohinanpoistoasetuksilla. Joku muu voinee kommentoida SD suorituskykyä tarkemmin... itse en tähän tämän enempää aikaa käytä koska Reon hoitaa mulla skaalauksen ja lomituksenpoiston kuitenkin. HD versiolla saan sitten vertailukelpoisia testituloksia ja tykki läpäisi mielestäni kaikki testit täysillä arvosanoilla :thumbsup:. Ainoa asia jonka huomasin oli, että tykiltä kestää hieman Reonia kauemmin löytää oikea lomituksenpoistomoodi (video vs. filmi).
Kaikki töpselit ovat kattoasennuksessa vasemmalle tykin alapuolelta katsottaessa :hitme: Ei tullut edes mieleen miettiä tälläistä aiemmin, tuolla puolella on heti ikkuna ja pimennysverhot joten se ei sovi tänne. Kiitos linkistä, valinnanvara supistui.
Olen tässä mittaillut HW10:tä pari tovia ja pakko sanoa, että enpä muista toista tykkiä, joka olisi ollut suoraan paketista nostettuna noin käsittämättömän hyvissä säädöissä. Tehdasresetin jäljiltä Cinema-tila oli niin lähellä Rec.709:ää, että kalibrointiin ei tarvitse tuhlata aikaa -- leffa pyörimään ja nauttimaan.
Kuusi sensoria omaavana voin kertoa, että i1 Display 2:n tuloksiin on syytä suhtautua todella varauksella videoprojektoreita mittaillessa. Taulutöllöjen mittailuun tuo piisaa.
Kiitos Teittinen varmistuksesta. Eipähän tarvitse säätelyillä päätänsä vaivata. Itseltä sujui tykin säätäminen n. minuutissa. Virta päälle, zoomaus suurin piirtein kohdalleen, pystysiirto kohdalleen, zoomailu ja tarkentelu optimiin. Hiljainenkin on. Eli ei valittamista hinta-laatusuhteessa. Skaalaimen laatuarvioista olisi myös mukava lukea. Sen totesin jo itsekin, että saavat nyt jäädä Sonyn DVD:n ja Maximum C8000 boksin 1080i skaalaimet viratta eikä Sonyn 5300ES:nkään skaalainta näytä tarvittavan.
Terveppä terve Mr Teittinen. Mites uusi Sony HW10 toimii verrattuna vanhaan kovaan luuhun Sony Rubyyn? Kaipaatko xenonlamppua? Olithan tehnyt Rubyyn tarvittavat kirkkaus/kontrastijipot iirikselle?
Oletko Petri löytänyt tykistä mitään "erikoisominaisuuksia", esim: valoisuuden pumppaamista tai värjäytymiä?
En ole kajonnut Rubyn iirikseen (ja hyvä etten, olisi saattanut tarpeeseen tullut takuu raueta). HW10 teki vaikutuksen; sääli, että oli kylässä vain pikavisiitillä. Kyllä tuollaisen kelpaisi Rubyn tilalle laittaa.