Sony VPL-HW40ES ja vihreä häiriö

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana penakoski, 11.01.2016.

  1. penakoski

    penakoski New Member

    Liittynyt:
    19.07.2012
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisiko kellään neuvoja/vinkkejä miten pääsisi seuraavanlaisesta vihreästä häiriöstä eroon:

    https://www.dropbox.com/s/cew9o043sefcoop/20160111_003.jpg?dl=0


    Tykkinä Sony VPL-HW40ES. Bosscom 15m HDMI 1.4 kaapeli.
    Lähteenä perus HTPC varustettuna Geforce GTX660 näyttiksellä
    (virkistystaajuus 60Hz, resoluutiona natiivi 1080p).

    1. Toisena lähteenä toimii PS3 jonka kanssa ei ole mitään ongelmia kuvan kanssa.
    2. Kokeilin myös toisella PC:llä missä uudempi GTX970 näytönohjain, sama ongelma näkyvissä.
    3 Nvidian ohjauspaneelissa on asetus "Output dynamic range" mikä oli vakiona kohdassa "limited". Vaihdoin tämän "full" riville mikä pienentää ongelmaa mutta ei poista sitä.
    4. Vika näkyy yleensä suurikontrastisissa kohdissa (ei väliä onko webbisivulla tai katsomassa Blu Raytä) missä mustaa ja valkoista samaan aikaan (näkyy esimerkkivideossa).
     
  2. penakoski

    penakoski New Member

    Liittynyt:
    19.07.2012
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toivottavasti palsta on oikea, ajattelin että liittyy juuri "säätöön".
    Liitin HDMI:n tykin kyljestä televisioon (1080p, 60Hz) niin juovat katoavat, eli kaapelivika voidaan poistaa laskuista.

    Virkistystaajuuden pudottaminen 50Hz ja sen alle poistaa ongelman.
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Well-Known Member

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    6 771
    Saadut tykkäykset:
    203
    Tuolla ei valitettavasti voida vielä poissulkea kaapelivikaa.

    Itsellä on JVC:n tykki, jotka ovat tunnetusti kranttuja pitkille kaapelivedoille. Minulla yksi kaapeli ei toiminut lainkaan ja seuraava vaikutti toimivan täydellisesti - kunnes kokeilin PS3:lla 3D-materiaalia. Kolmas kaapeli sitten toimi kaikella.

    Yhdellä käyttäjällä - muistaakseni Makemich? - aiemmin hyvin pelittänyt muu laitteisto ja kaapeli kyykkäsivät niin ikään JVC:n kanssa. Ongelma ratkesi kaapelin vaihdolla.

    Onko kaapeli pitkä (yli 5m)? Jos on, onko mahdollista kokeilla jonkinlaista tilapäissetuppia jossa kaikki muut ovat samoja, mutta kaapeli olisi toimivaksi todettu huomattavan lyhyt naru (esim. 2m)? Jos tällöin toimii, ongelma paikallistuisi pitkään vetoon ja käytettyyn kaapeliin.
     
  4. makemich

    makemich Well-Known Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 242
    Saadut tykkäykset:
    36
    Toiset laitteet ovat huomattavasti krantumpia pitkille hdmi-kaapeleille kuin toiset joten en "kaapelivikaa" kyllä ihan vielä poistaisi kokonaan laskuista, helpottaisi diagnoosia jos pääsisit kokeilemaan huomattavasti lyhyemmällä, nimittäin 15m alkaa olla jo pitkä.

    Oma JVC on tunnetusti ronkeli noiden pidempien kaapeleiden suhteen ja siinä ainakin GTX670 toimii samalla resolla moitteetta 7m piuhalla, 10m alkoi olla siinä rajoilla.

    EDIT: no niin. x_jmt_x ehti ensin...
     
  5. penakoski

    penakoski New Member

    Liittynyt:
    19.07.2012
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset vinkeistä, koitan päästä kokeilemaan lyhyellä kaapelilla viikonlopun aikana.
     
  6. penakoski

    penakoski New Member

    Liittynyt:
    19.07.2012
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitin HTPC:n käyttöjärjestelmän Windows 10 versioon.
    Tämän jälkeen pystyin asettamaan "YcbCr 4:4:4" kuvamuodon Nvidia:n kontrollipaneelissa.
    Entinen asetus oli "rgb". YcbCr ei ollut valittavissa Windows 7:ssa.

    1080p @ 60Hz toimii nyt moitteettomasti tuolla samalla 15m HDMI kaapelilla.
     
  7. latexii

    latexii Well-Known Member

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    2 777
    Saadut tykkäykset:
    245
    Toi on kyllä sellainen hiton soppa.. tarkoitan siis tuota rgb,ycbcr, full range 0-255, limited auto etc. perkeleen sekamelskaa...
     
    =Rike= tykkää tästä.
  8. anoniitti

    anoniitti Member

    Liittynyt:
    06.10.2005
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    3
    Itse veikkaisin ton ongelman aiheuttajaksi liiallista bitratea eli siis liian pitkää kaapelia tuolla tykillä/näytönohjaimella tuolla resoluutiolla. Vanhemmilla ajureilla noissa tasoissa voi olla kaikenlaista bugia (varsinkin Nvidialla oli pitkään) mutta Atilla ainakin on uusimmilla ajureilla:

    YCbCr 4:4:4 = 16-235
    YCbCr 4:2:2 = 16-235
    RGB 4:4:4 Pixel Format Studio (Limited RGB) = 16-235
    RGB 4:4:4 Pixel Format PC Standard (Full RGB) = 0-255

    Content type kannattaa varmaan lukita Desktoppiin ja ITC processing pois päältä mahdollisuuksien mukaan.

    Ja tykistä pitää myös olla valittu vastaavat tasot 16-235 tai 0-255. Tuo 4:4:4 tarkoittaa täyttä chroma eli värikanava resoluutiota ja 4:2:2 on chroma puoliresoluutiolla. Chromaresoluutiota ei tarvitse tykistä yleensä erikseen valita, mutta tasovalinta tai presettivalinta saattaa valita 16-235 asetuksilla automaattisesta 4:2:2 värit ja 0-255 4:4:4 värit.

    PS3:ssa pystyy myös vaihtamaan display asetuksista noita tasoja (super whitet, blacker than blackit tms kannattaa laittaa pois päältä kun ei niitä vissiin missään käytetä) ja sen lisäksi bd-videosoittoasetuksista tms voi valita RGB (ottaa tasot varmaan tuolta display asetuksista) tai YCbCr (aina 16-235) joka myös vaikuttaa tasoihin kun soitetaan videoita.
     
    Viimeksi muokattu: 22.05.2016