Sony PS-FL770 ihmettelyä

Keskustelu osiossa 'Levysoittimet sekä vinyyli' , aloittajana dj_pirtu, 12.10.2016.

 1. dj_pirtu

  dj_pirtu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2005
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tuli hankittua tuollainen: http://www.vinylengine.com/library/sony/ps-fl770.shtml

  Luukku on rikki, levyn raitojen lukumäärän haistelu ei toimi täysin luotettavasti ja kappalevalinta ei pudottanut neulaa ihan oikeaan kohtaan biisin alkuun vaan vähän pidemmälle.

  Parin illan huoltomanuskan tavaamisen ja "neulajunan" säätämisen jälkeen onnistuin saamaan biisivalinnan toimimaan suht luotettavasti eli neula putoaa tarkasti biisien väliin. Säätöönhän oli myös pari potikkaa piirikortilla mutta niiden säätövara ei tähän riittänyt, sen verran oli pielessä.

  Poweri hurisee turhankin kovin kun pistokkeen lyö seinään, 30v vanhat konkat tuskin on parhaimmassa terässä. Huoltomanuskasta löytyy onneksi piirikaaviot, sijoittelukuvat ja komponenttilistaus joten saan elkoja vaihdettua helposti.

  Neulapaino näytti 1,3g, spekseissä 1,25 (+-0,25g). Äänestä päätellen uutta neulaa kaipaa, paremmin tuo toisessa ketjussa mainittu Audio Technica soi.


   
 2. dj_pirtu

  dj_pirtu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2005
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tänään tuli briteistä uusi neula ja soundit parani huomattavasti, vanha oli selkeästi loppu.

  Diskanttipää tuntuu hyppäävän ihan naamalle, varsinkin vanhemmilla levyillä. Upouusi Beck - Mornin Phase -vinyyli soi aivan perkeleen hienosti ja tasapainoisesti. Suoraveto"rumblea" tosin kuuluu biisien välissä jos kääntää nupin melkein kaakkoon.

  Olen koittanut etsiä lisää näitä kelkka-Sonyjä mutta juuri tätä kyseistä mallia ei ole missään, ei edes ebayssä. Taitaa olla vähän harvinaisempaa kamaa.