Sony MDR-HW700DS 9.1 (langattomat monikanavakuulokkeet)

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana ZED, 28.01.2015.

 1. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 941
  Saadut tykkäykset:
  56
  Onko tämän foorumin jäsenistöllä omakohtaisia kokemuksia Sony MDR-HW700DS 9.1 -monikanavakuulokkeista? Erilaisten nettiarvioiden mukaan kyseisten luurien ainoa puute on se että dialogi/keskikanava ei paikannu optimaalisesti, mutta ilmeisesti se on fakta joka koskee kaikkia kuulokkeita. Itselläni on tällä hetkellä keskikaiutin melko alhaalla screeniin nähden, joten enpä tiedä että huononisiko tilanne paljoakaan verrattuna kaiutinkuunteluun. Lisäluureja saa ilmeisesti tilattua eli mikäli haluaa kuunnella isommalla voluumilla useammankin henkilön toimesta äänentasoltaan rajoitetussa ympäristössä, niin nämä kuulokkeet voisivat olla oiva ratkaisu?

  Mistäköhän tuollaiset kannattaisi hankkia? Kun siirtotie on kaikissa versioissa 2,4/5Ghz niin kaiketi ulkomailta tilaaminenkin on ok.

  http://www.sony.fi/electronics/pantakuulokkeet/mdr-hw700ds

  http://www.trustedreviews.com/sony-mdr-hw700-review
   
 2. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 941
  Saadut tykkäykset:
  56
  Jaaha, taitaakin olla niin että vain Japanin markkinoille tarkoitetussa versiossa on tuki useammalle kuulokeparille. Saattaa olla niin että Sony saa pitää tunkkinsa...
   
 3. Jokke79

  Jokke79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  885
  Saadut tykkäykset:
  2
  Olen kanssa lueskellut noista, onhan täällä plazalaisilla ainakin ollut noita vanhempia malleja. Kuinkahan järkevästi tuon saa yhdistettyä av-vahvistimeen? Olishan tuo kätevä silloin kun emäntä nukkkumassa.
   
 4. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 941
  Saadut tykkäykset:
  56
  Tuskin tuossa mitään ongelmaa on kunhan vaan HDMI -liitäntä löytyy.
   
 5. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 941
  Saadut tykkäykset:
  56
  Osaisiko joku sanoa että onko joitakin taajuus/viranomaisongelmia odotettavissa jos tilaa tuollaiset luurit Japanista? 2,4/5 Ghz on käytettävä taajuus niin JP kuin myös EU -versioissa, mutta onko se tae siitä että kaikki on OK?
   
 6. Drainy

  Drainy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.02.2015
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä Japanista tilaamisessa mitään erikoista pitäisi olla odotettavissa. Itse tilasin näiden luurien edeltäjän MDR-DS7500 pari vuotta sitten sieltä eikä mitään muuta ylimääräistä tilauksessa ollut kuin tullin/ALVin maksu. Nuo kuulokkeet ja keskusyksikkö liitäntöineen ovat aivan samannäköiset kuin tämä uudempikin malli, erona lähinnä että luurit ovat 7.1 ja käytettävä taajuus pelkästään 2,4 Ghz. Tuohonkin malliin olisi saanut myös lisäluureja, mutta tyydyin vain yksiin.

  Kuulokkeet ovat toimineet oikein hyvin peli- ja leffakäytössä, musikkikäytössäkin ne menettelevät, mutta eivät mitenkään erityisemmin loista. Ainoa ongelma kuulokkeiden kanssa oli, että en saanut millään konstilla keskusyksikön HDMI-läpiviennistä toimivaa signaalia ulos vahvistimelle enkä myöskään suoraan Panan plasmalle. Tietokonemonitorille kuva läpiviennistä kyllä tuli. Ratkaisin ongelman 4x2 HDMI-jakajalla, johon kytkin liitettävät laitteet (PC, blu-ray, 2 pelikonsolia). Jakajan toisesta ulostulosta vein HDMI:llä signaalin Sonyn keskusyksikön inputiin ja toisesta ulostulosta AV-vahvistajalle, josta se jatkaa TV:lle. Tällä konffauksella saan äänet sekä kaiuttimista että Sonyn luureista tarpeen mukaan.
   
 7. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 941
  Saadut tykkäykset:
  56
  Pitkällisen sipilöinnin jälkeen sain aikaan hankintapäätöksen. Postilakon loputtua sain luurit vihdoin haltuuni ja yhden illan testailun jälkeen voin todeta sen että ainakaan äänessä ei ole häiriöitä siten kuin analogisten langattomien kanssa. Asetuksia on jonkin verran säädeltävänä, joten ihan vielä en uskalla sanoa että minkä tasoisen surround -efektin nämä pystyvät tuottamaan. Luultavimmin ainoa oikea asetus toistettavasta materiaalista riippumatta on Cinema/NEO:X.

  Selvää on kuitenkin jo se että näillä voi katsoa elokuvia huomattavasti myöhempään ja kovemmalla äänenvoimakkuudella kuin 5.1 -kaiutinsettiä käyttäen ja äänimaailma on laajempi kuin pelkillä stereokuulokkeilla. Toiston selkeydestä ja kirkkaudesta johtuen ääniraidoilta löytyy sellaisia ääniä joita normaalilla kerrostaloäänenvoimakkuudella ei kaiutinkuuntelussa huomaa laisinkaan.

  Ainakaan vielä en kadu hankintaa, vaikka hinta olikin varsin suolainen..
   
 8. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Toimivan kuulokesurroundin tekijät on reipas crossfeed, toimiva kanavaohjaus, kunnon kuuloke ja realistinen asenne kuuntelijan pään sisällä. Oikein asennetun surround-kaiutinsetin kaltaista äänien 360 asteen paikannusta ja täydellistä panorointien liikkumista on turha odottaa.

  Sonyn setti kannattaa laittaa happotestiin: surround-tila päälle ja tavallista 2ch-musiikkia sisään. Jos ääntä "ei kärsi" kuunnella värittymisen takia, systeemi on huono.
   
 9. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 941
  Saadut tykkäykset:
  56
  Käytin Dredd:iä testi-BD:nä ja ainakin siinä erinäiset rytinät ja kolinat paikantuivat kivasti taakse ja sivuille. Eli surround kuuluu vähintäänkin jossain määrin. Äänen värittyminen ei näillä puukorvilla taida nousta ongelmaksi. Näiden testien perusteella äänikenttä levittyy "riittävän" luonnollisena ja tasaisena, joten hankinta lienee onnistunut.

  Kahdella kuuloke-elementillä tuotetun prosessoidun monikanavaäänen "toimiminen" taitaa olla yksilökohtaista, eli kunkin ihmisen aivot/korvat kuulevat ja paikantavat äänet hiukan eri lailla ja joillakin tuon tapainen "virtualisointi" ei toimi ollenkaan.
  --
  Tuosta stereomateriaalin käyttämisestä testimateriaalina en ole ihan vakuuttunut: Jos signaali ei sisällä minkäälaista matriisikoodausta, niin silloin kursailematon kaksikanavatila varmaankin tuottaa parhaan lopputuloksen..?
   
 10. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kuuntelehan vielä jonkin aikaa lisää. Kun uutuuden viehätys parin kuukauden kuluessa häviää & arki koittaa, ne vielä alussa erinäisistä suunnista tulla kuulostaneet efektit saattaa löytyä taas pääkopan tilavuuden alueelta. Aivoilla on nimittäin taipumus keksiä viive-, taso-, taajuuskorjaus -muokkauksilla tehty tuontyyppinen kusetus ennemmin tai vielä ennemmin. Noin kävi mm. itselleni muinoin Dolby Headphonen kanssa. Tämän jälkeen surround-illuusio romahtaakin täysin: ääni kuulostaa enää tasolla, viiveellä ja pahimmassa tapauksessa raa´alla taajuuskorjauksella mulkatulta scheisselta.


  Riippuu enemmänkin kokemuksesta ja kyynistymisen asteesta. Eli miten paljon kuulokekuuntelutunteja on mittarissa ja miten kovasti uuteen ihmevehkeeseensä haluaa uskoa. Aloittelijat menevät helposti lankaan asiassa kuin asiassa, niin tässäkin.

  2ch -testi koeponnistaa surround-algoritmin toiminnan tehokkaana käytännön värityskirja-palikkatestinä: älyääkö pitää näppinsä irti tietyistä asioista l. olla tekemättä typeryyksiä. Tuosta ei ole tähän asti testaamistani virtuaali-surround -tiloista selvinnyt vielä yksikään.
   
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 455
  Saadut tykkäykset:
  595
  Eikös tuon toiminnan voisi osittain testata sitenkin, että pyytää kaverin kylään, laittaa testivideon pyörimään, jossa on eri suunnista tulevia ääniä ja videolla kerrotaan, mistä suunnasta eri äänet tulevat ja testaaja silmät kiinni kuuntelee videota ja vaikka kädellä näyttää, mistä päin ääni kuuluu hänen mielestään?
   
 12. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 941
  Saadut tykkäykset:
  56
  Tjaa, voisihan tuota asiaa toki lähteä tutkimaan tieteellisemmin, mutta omalla kohdallani tutkimustulos olisi ns. nollainformaatiota:

  Nuo ovat kuitenkin mitä ilmeisimmin parhaat tällä hetkellä kaupan olevista edes jonkinlaiseen surround -toistoon kykenevistä kuulokkeista. Koska ääni kuitenkin kuulostaa subjektiivisesti arvioiden stereota paremmalta elokuvakäytössä, niin eipä taida kannattaa alkaa pilaamaan omaa illuusiotaan.. Eipä se äänikuva ole kohdallaan 5.1 -kaiutinsetillänikään kun keskikaiutin on screenin alapuolella. Kuva ja kuulijan aivot kuitenkin saavat puheen paikantumaan enemmän tai vähemmän liikkuvien huulien suuntaan..
  --
  Kovinkaan paljoa ei (elokuva)monikanavaluureja ole missään vertailtu keskenään, mutta niissä yksittäistesteissä joihin olen netissä törmännyt on kehuttu näiden Sonyjen elokuvaääntä ja samalla todettu että niiden hankintahinnalla saa paljon paremmin stereokuuntelussa pärjääviä langattomia kuulokkeita. Eli toimivat hyvin siinä tarkoituksessa johon ne on tehty.
   
 13. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Surround-suuntien kuulemista/luulemista oleellisempaa kaikessa kuulokekuuntelussa on neutraali taajuustoisto, kaikkien monikanavaäänen audiokanavien kuuluminen ylipäätään ja varsinkin kuuntelijan de-korvatulppaus riittävän runsaalla crossfeedillä (tämän Sonynkin toiminta perustuu justiinsa crossfeedin ideaan). Tärkein suuntaefekti on tieysti stereon LR -suunta.

  Surround-suuntaefektit etu-taka -suunnassa olisi hyvä immersio-bonus. Mutta vain siinä tapauksessa, jos sen saisi aikaan ilman penalti shottia johonkin tärkeämpään asiaan. Kuten hölmöjä kaikuefektejä tai neutraalin balanssin tuhoavia taajuuskorjauksia.
  Tässä Sonyn setissä speksitasolla eniten kaivertava seikka on itse kuuloke. Omaa huippukuulokettaan ei voi systeemiin liittää. Vaan olisi pakko käyttää Sonyn wiretöntä pakettikuuloketta.
   
 14. FREIWILLIG

  FREIWILLIG Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2008
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kirjoittelin tuossa reilu kuukausi sitten (Surround-kuulokkeet onko niistä mihinkään osioon) seuraavaa:
  "Naapurisovun ylläpitämiseksi olisi tarkoitus hankkia nuo sonyn kuulokkeet. Jos olen oikein käsittänyt,että ainoastaan japanilainen versio sallii ylimääräiset kuulokkeet (jopa neljät kuulokkeet). Ei se olisi kivaa,jos parempi puolisko joutuu olemaan ilman ääntä.

  https://www.avforums.com/threads/so...4k-passthrough-and-9-1-channel-audio.1870217/

  Onko teillä kellään kokemusta asiasta tai vielä parempi jos joku olisi hankkinut tuon japsiversion."
  http://www.smartimports.net/MDR-HW700DS/

  Nyt olen kyseiset kuulokkeet hankkinut ja pari viikkoa jo testaillut. Tulihan siinä vähän hintaa tullin kanssa,mutta oli kuitenkin halvempi,kuin omakotitalon osto. Kahdet kuulokkeet toimivat moitteettomasti yhtaikaa ja ainoastaan prosessori tarvitsi pistokeadapterin. Itse asensin sen Marantzin vahvistimen jälkeen,mutta voin ehkä kokeilla asennusta ennen sitä joskus myöhemmin. Aluksi pään sisäiset keskikanava-äänet hiukan häiritsivät,kun oli tottunut edestä tulevaan puheääneen,mutta nyt ei enää niinkään ja se täytyy sanoa,että kuulee kaikki äänet tarkemmin,kuin kotiteatterista. Ainostaan Lfe-kanavaan olisi voinut olla vielä pari pykälää lisää. Käytössä on ollut cinema ja DTS neoX
  Kuulokkeet ovat tosi miellyttävät käyttää. Voi pitää ainakin kuusi tuntia yhteenmenoon (pidemmät sessiot jäävät lomakauteen) ja wifi-yhteys prosessoriiin on säilynyt. Pelikäyttöä en vielä ole ehtinyt testata (Witcher 3:n jälkeinen masennus :) ) Musiikin kuunteluun en aio kokeilla. Sennheiserit ovat sitä varten käytössä. Kokonaisuudessaan hyvä hankinta ainakin minulle. Tulen korjaamaan arviota tarpeen vaatiessa.
   
 15. Jokke79

  Jokke79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  885
  Saadut tykkäykset:
  2
  Niin oliko tosiaan niin, että Suomessa myytäviin ei saa paritettua toista paria luureja? Sitten tilaukseen Japanista.

  Millasia kokemuksia porukoilla muuten?
   
 16. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  652
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kun hankin vastamelukuulokkeet niin asumismukavuus parantui huomattavasti metelöivien naaputeiden takia (yöt ovat vielä ongelma) ja ei kiinnosta hankkia kuulokkeita ilman hyvää vastamelutoimintoa. Hyvät monikanavakuulokkeet kuitenkin kiinnostavat siinä määrin että onko moisia olemassa (hyvällä) vastamelutoiminnolla?
   
 17. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 199
  Saadut tykkäykset:
  581
  Jos haluaisi monikanavakuulokkeet, niin olisiko nämä ne tämän hetken parhaat? Käyttö lähinnä paremman puoliskon suojelua melulta, kun itsellä vapaa ilta ja elämäni valo on menossa aamulla aikaisin duuniin.
  Stereona mennyt Sennheisereilla, mutta jos kuitenkin kokeilisi...
   
 18. Hege

  Hege Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2017
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  7
  Mulla on nuo kuulokkeet, ja voin kyllä suositella. Äänenlaatu on erinomainen ja monikanava toimii hyvin, äänet paikallistuvat oikein.
  Leffoja ei ole näillä juuri tullut kateltua, lähinnä käytän pelatessa.
  Vastameluahan näissä ei ole, mutta ääneneristys toimii kumpaankin suuntaan todella hyvin.

  Ainoa moitteen paikka on, että nämä eivät tue HDCP 2.0:aa, joten näitä ei voi kytkeä suoraam vahvistimen ja telkkarin väliin, jos 4K:ta haluaa. Itse ratkaisin ongelman kytkemällä boksin Zone2:een HDMI:llä, jolloin kuva menee telkkariin ja äänet saa sitten kuulokkeista. Myös onnistuu, jos bd-soittimen audio-outin kytkee suoraan tähän. Pleikkarissa valitettavasti on vain yksi HDMI.
   
 19. Jokke79

  Jokke79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  885
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ajattelin tietokonehuoneeseen hommata 55" television, soittimen ja nämä itselleni sellaiseksi kakkos kotiteatteriksi, kun niin harvoin pystyy nauttimaan elokuvista hellasärön vuoksi.

  Mitens nämä nyt toimisi esim. LG B7, 4k uhd blu-ray soitin ja PS4 pro setupin kanssa ja miten kytketään?
   
 20. Jokke79

  Jokke79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  885
  Saadut tykkäykset:
  2