Sony HMZ-T1 3D Headset

Keskustelu osiossa '3D - laitteet, soittimet ja sisältö' , aloittajana monkeyalert, 24.02.2012.

 1. monkeyalert

  monkeyalert Member

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei löytynyt aiheesta vielä threadia. Sonylta on tulossa keväällä markkinoille varsin mielenkiintoiselta vaikuttava, joskin kornin näköinen, headset-näyttölaite. Speksien mukaan 1280x720 ja kuva-ala vastaa 150" ruutua n. 3m päästä. 5.1 äänet yms. VK.com listaa hinnaksi 800e.

  Mahtaakohan oikeasti toimia ja olla mukava käyttää sitten.. Aikooko joku hankkia? Alla muutama linkki.

  http://store.sony.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921666383670&XID=O:hmz%20t1:dg_tv_gglsrch:e&k_id=2acaec79-9452-d9a9-1a9e-000000e154e1#

  http://www.theverge.com/2011/11/10/2552518/sony-hmz-t1-personal-3d-viewer-review
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 107
  Saadut tykkäykset:
  121
  Kuvapuoli toimii kuulemma ihan kivasti. Äänien tilavaikutelma on sitten vähän heikompi. Valitettavasti tuohon ei saa "vaihdettua" omia luureja. Tuon kanssa on sitten ikuisesti jumissa noiden vakiomuovikolisijoiden kanssa. Jokin omiin kuulokkeisiin kiinnitettävä kitti DS speakersin kuulokesurroundjärjestelmän tyyliin olis parempi. Ymmärrettävästi sellaisen toteuttaminen olisi melko hankalaa, sillä kakkulat pitää säätää erittäin tarkasti oikeaan asentoon ja oikealle etäisyydelle silmistä jotta kuva toimisi.
   
 3. poku

  poku Member

  Liittynyt:
  14.01.2001
  Viestejä:
  488
  Saadut tykkäykset:
  6
  Kävin tänään Sony Centerissä Kämpissä kokeilemassa ko. lasit. Pari kommenttia visuaalipuolelta, äänipuolta en nyt ehtinyt niin kokeilla enkä varmaan osaisi siitä muuta sanoa, kuin että riittävästi pöhinää niistä kuulokkeista tuli :D No, mutta siis: valoa tuli todella paljon sivuilta läpi, ihan häiritsevyyteen asti (kokeilin valoisessa huoneessa noita). Pikseliverkko myös erottuu ajoittain 720P:llä. 3D:llä ei nyt crosstalkia esiintynyt ja OLED:it toimivat värien toistossa oikein hyvin. Sitten tämä laite pitää kytkeä lisäyksikköön, mihin kytketään soitinlaite. Eli kyse ei ole laitteesta, jonka kanssa voidaan lähteä noin vain reissun päälle. Oikeastaan voisi sanoa, että fiilis oli hieman sama, kuin wanha viewmaster olisi päässä, mutta kuvat liikkuivat :D :D Kuva saisi olla vielä kyllä paljon suurempi siellä visiirin sisällä, nyt se taisi peittää horisontaalitasossa puolet näkökentästä. Ei ole vielä teknologia mielestäni kyllin kypsää, mutta sitten, kun mukaan tulee head-tracking pelikäyttöön ja 1080P ja kuvankatselua saadaan pimennettyä paremmin ja kuvakoko kasvaa, niin sitten tämä on kiva lelu ennen kaikkea pelikäyttöön. Mutta oma kotiteatteri on siis edelleen erittäin pop tähän verrattuna :D
   
 4. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 107
  Saadut tykkäykset:
  121
 5. poku

  poku Member

  Liittynyt:
  14.01.2001
  Viestejä:
  488
  Saadut tykkäykset:
  6
 6. monkeyalert

  monkeyalert Member

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täytyypä käydä joskus testailemassa itekin. Voihan olla, ettei aika ole vielä kypsä näihin, mutta jonkinlainen päänavaus kuitenkin. Ehkä vuodessa parissa saadaan hankinnan arvoinen setti sitten..
   
 7. PH_

  PH_ New Member

  Liittynyt:
  04.01.2011
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin tämän uteliaisuuttani. Tarkoituksena leffojen katselu ja pelailu suurella näytöllä valoisaan aikaan.
  Kokemuksia:
  Kuva ja 3D-efekti erittäin hyviä. Henk koht ei resoluution puute haittaa - materiaalikin ollut max 720p toistaiseksi.
  Kuva ei tunnu niin isolta kuin oletin ja "teatterin reunat" ovat lähes kiinni kuvan reunoissa minkä ihmettelyyn kuluu tovi alussa. Kuva on ehkä kuitenkin tarpeeksi suuri sillä välillä epähuomiossa koittaa kääntää päätä kuvan eri alueita tarkastellessa - tämä ei tietenkään onnistu vaan pelkästään silmiä liikuttamalla onnistuu.
  Laite on parhaimmillaan pimeässä, jolloin kuvaan syventyy todella hyvin. Valoisassa - mihin laitetta ajattelin - näyttöjen alta näkyvä valaistu huone pilaa tunnelmaa.
  Äänet ei pärjää kunnon kuulokkeille. Tilaäänen valinnoilla ehkä voisi vaikuttaa. Ei ihan huttuakaan, muttei high endiä.
  Laite ei ole järin mukava päässä - en ole saanut säätöjä vielä nappiin. Itsellä suurin ongelma on liian pieni otsatuki. Jos tuki jakaisi painetta laajemmalle alalle, homma toimisi paremmin. Tilasin Japanissa modatun kiinnityssysteemin tuolle, saa nähdä auttaako.

  Summa summarum: muuten värkki olisi ehdottmasti hintansa väärti, mutta huonon päähänistuvuuden takia sitä on käytännössä pakko modata. Voin raportoida tuloksista, kun saan japsivirityksen paikoilleen tuohon.
   
 8. beddis

  beddis New Member

  Liittynyt:
  08.12.2005
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämähän tuli itse asiassa jo viime vuoden puolella myyntiin, saatavuus on vain ollut erittäin heikkoa. Kiinnostava laite kyllä 3D-kuvaa ajatellen, mutta tuntuu jokaisessa käyttäjäarviossa olevan enemmän miinuksia kuin plussia.
   
 9. Zerp

  Zerp Member

  Liittynyt:
  03.06.2005
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin tuli tämä laite hankittua ja täytyy sanoa, että nuo PH_:n kommentit ovat plussien ja miinusten osalta melkein kuin omasta kynästä.

  Kuva tuntuu hieman pieneltä, ja melkeinpä toivoisinkin, että tulevissa 1080p-resoluution laittessa virtuaalinäyttöä olisi kasvatettu lisääntyneen pikselimäärän suhteessa sen sijaan, että näyttö tuntuisi tarkemmalta ja vastaavan kokoiselta. Kuva on todella hyvä ja varsinkin 3D-kuva on uskomattoman kaunista katseltavaa. Muutaman päivän taistelun jälkeen alkoivat asetukset olla itselläni siinä hantissa, että näytön kuvan saa kalibroitua lähes täydelliseksi muutamassa sekunnissa.

  Sitten se suuri miinus: ergonomia. Itse pystyn käyttämään laitetta maksimissaan 35 - 40 minuuttia yhtä soittoa. Tämän jälkeen se on pakko ottaa pois päästä muutamaksi minuutiksi, sillä paine otsalla, ja pidemmillä sessioilla myös takaraivossa, alkaa käydä häiritseväksi. Tuollaisen reilun puolen tunnin session jälkeen otsalla näkyy kirkkaan punainen 1cm x 5cm läntti. Ironista kyllä laitteessa on sellainen toiminto, joka varoittaa pitkästä katseluajasta kolmen tunnin kohdalla. Jos joku oikeasti saa ko. varoituksen näkyviin modaamattomalla laitteella, niin aika teräskuuppa on kyseessä...

  Äänet laitteen kanssa menettelevät, mutta eivät tosiaan ole mitään huippulaatua. Suurin ongelma itselleni äänien kannalta on siinä, että ainoastaan HDMI:n läpi tulevia ääniä voi syöttää laitteelle. Koska itselläni PC-äänet menevät vahvistimelle analogisen monikanavaliitännän kautta, ei ko. ääniä saa kuuluviin. Tämäkin olisi pieni ongelma, jos kuulokkeet saisi kunnolla pois korvilta, jolloin voisi käyttää olemassa olevaa kaiutinjärjestelmää.

  Summa summarum, jos noihin ergonomiaongelmiin löytyy sellainen ratkaisu, että reilut pari tuntia pystyy katselemaan ilman ongelmia, niin tässä on kuvan puolesta aivan unelmalaite. Pimeä tila kyllä on optimi tämän kanssa, sillä kuten PH_:kin taisi mainita ulkoa tuleva valo heikentää aika lailla laitteen synnyttämää immersiota.
   
 10. PH_

  PH_ New Member

  Liittynyt:
  04.01.2011
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain tuossa jo jonkin aikaa sitten Japanista Blaze3D:ltä (voi olla että nimi muistuu nyt väärin) panta-modin tuohon kypärään.
  Se on parantanut ergo-ongelmia jonkin verran. En ole saanut säätöjä täysin tyydyttäviksi koska aikaa katseluun on ollut varsin vähän. Voin kuitenkin suositellamtätä moduamhelpittavana joskaan eimtäysin ongelmia poistavana ratkaisuna.
   
 11. Bnde

  Bnde Member

  Liittynyt:
  03.09.2009
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hifistudio myllystä 1kpl 399€, juuri julkaistu tarjous facebookissa.
  Edit: taisi mennä samantien.
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2012
 12. monkeyalert

  monkeyalert Member

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  1
  Näyttäisi uusi malli HMZ-T2 tulleen saataville. Täytyypä katella arvioita.