Sons of Anarchy (FX)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Sabbe, 07.10.2008.

 1. Sabbe

  Sabbe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  736
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomasin suuren hämmästyksen saattelemana, ettei tästä loistavasta sarjasta ole vielä tehty ketjua.

  Sons of Anarchy on siis yhden The Shieldin tekijän luoma sarja, joka kertoo moottoripyöräjengistä. Tämä on järeän luokan draamasarja, jossa tiiviissä yhteisössä elävä moottoripyöräjengi suojelee Charmingin pikkukaupunkia ulkopuolisilta. Sarjassa on mukana todella vakuuttavia näyttelijöitä, mukaanlukien Ron Perlman. Muutenkin koko kaarti tuntuu olevan erittäin laadukas.

  Tätä on tullut vasta 5 jaksoa ja se on melkein silti tällä hetkellä se sarja, mitä odotan kaikista eniten. True Blood on toinen todella mahtava sarja uusista tulokkaista. Sitä on kuitenkin vähän vaikea verrata tähän, kun ovat niin erilaisia.

  Sons of Anarchy on tähän mennessä saanut kriitikoilta todella hyvän vastaanoton ja katsojaluvut ovat olleet vakuuttavia. Varmistus toisesta kaudesta tuli äskettäin ja en voi sanoin kuvailla miten liekeissä olen siitä. :thumbsup::thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 07.10.2008
 2. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  Jep, tämä tosiaankin on itsellenikin True Bloodin ohella se tämän hetken kiinnostavin sarjauutuus. Ihan ensimmäisistä jaksoista en innostunut niinkään paljoa, mutta on ollut ilo huomata että nyt viisi jaksoa katsoneena sarja on alkanut toimimaan vallan mainiosti. Lisäksi tähän pätee myöskin sama mitä olen tuolla True Blood -ketjussa vöyhöttänyt, eli varsin nautittavat musiikit ovat tässäkin sarjassa!
   
 3. prkl

  prkl Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katsastin illalla pari ensimmäistä jaksoa ja kylläpä nousikin hymy huulille! Mahtavaa menoa mahtavilla näyttelijöillä varustettuna. Nousi kyllä True Bloodin ohella ykkös seurattavien listalle.
   
 4. prkl

  prkl Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäiset kuusi jaksoa katsottuna ja täytyy sanoa että on äärimmäisen viihdyttävä sarja. Näyttelijäkaarti ei jätä kylmäksi ja henkilökemiat toimivat.
  Ei ihan toisen uutuussarjan, True Bloodin veroinen mutta pirun hyvä silti! Näitä kahta tulee seurattua silmä kovana jatkossakin. Kumpa päätyisivät nopeasti suomenkin ohjelmistoon.
   
 5. itnortti

  itnortti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  582
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisinpa sanoa että tämä on aivan hel**** hyvä sarja. Tämä on se sarja joka tulee katsottua aina heti. Näyttelijät ovat kautta linjan hyviä ja sopivat rooleihinsa. Ei ole "turhaa" väkivaltaa mutta ei myöskään turhaan kaunistella asioita. En vertaisi sarjaa ehkä suoraan shieldiin (niin erilaisiahan ne ovat) mutta ehdottomasti saman kaliberin sarja. Shieldiä on tullut katsottua jo pariin kertaan uudestaan ja uskon että tälle sarjalle käy samalla tavalla.

  Toistaiseksi lässytys-osastolla ollaan pysytty ruodussa eikä homma ole mennyt miksikään ihmissuhdesössötykseksi :thumbsup: Tietysti sarjassa ei kovin montaa naista ole
  varsinkaan viimeaikaisten tapahtumien jälkeen
  joten aika pitkälti äijähenkistä menoa on luvassa

  Ekaan 12 jaksoon on mahtunut jo niin paljon tapahtumia että täytyy vain toivoa että homma kantaa pidemmälle. Oma pelko on siinä että tapahtumien paikkakunta (ilmeisesti vähän pienempi kaupunki) asettaa omat rajoituksensa. Toisaalta voihan sitä hypätä prätkän selkään ja ajaa vähän kauemmaksi :)
   
 6. Sabbe

  Sabbe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  736
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika koskettava oli tuo uusin jakso, silmät kostui ihan kivasti. Tämä sarja ei näköjään petä, pääsee jo ekalla kaudella melkein itkemään niin ei ole valittamista meikäläisellä. Tuossa jaksossa oli myös mahtavaa se, miten Hale pisti vastaan ATF:n muijalle. Monella tasolla irtosi fiilareita ja niin se pitää olla.

  Tuo kaupungin pienuus on kieltämättä pieni rajoite, mutta onhan sitä kerran menty jo Nevadaan, jossa olikin aika mielenkiintoista settiä. Tuskin tuo on viimeinen kerta, kun poistutaan Charmingista. Saa nähdä tapahtuuko semmoista pidemmäksikin aikaa.

  Ensimmäistä kautta tulee vielä yksi jakso ja odotan sitä erittäin suurella mielenkiinnolla. Tämän viimeisen jakson tapahtumat voivat aiheuttaa aika huikeita tilanteita prätkäjengin keskuudessa. Opie saattaa hyvinkin haistaa mistä oli kysymys ja selvästikin Jaxin suhtautuminen Clayhin on muutenkin kyseenalainen, saa nähdä mitä tapahtuu. Jännäksi menee varmasti.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2008
 7. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  ÄÄÄÄ halusin nähdä koston perkele, janosin verta mutta ei:OI Ainaki sen Clayn oikean käden olis pitäny kokea tuskainen kuolema, perkele ku finaali jätti kylmäks muuten hienon kauden jälkeen:mad:
   
 8. rinsu

  rinsu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.03.2006
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  5 ensimmäistä jaksoa katsottu, ja hiukan ristiriitaiset tunnelmat.

  Näyttelijäkaarti on tuntunut hyvältä, poislukien Charlie Hunnam.
  Jax hahmona on jotenki epäsopiva, liian siloposkinen, ja hyväntahtoinen.
  Ehkä tämä hahmo olisi helpompi hyväksyä, jos Hunnam olisi samanlainen arpinaama kuin muutkin kerholaiset. Tai jos sinänsä komea mies olisi täysi mulkku. Tai jos hän omaisi edes yhden vastenmielisen piirteen (kuvittele tähän jotain todella sairasta).

  Noh, ilmeisesti tämä ei ole muita vaivannut, niin pistetään omien henkilökohtaisten ongelmien joukkoon.

  Täytyy myöntää, allekirjoittanutta vaivasi sama ongelma "prison break" ohjelman kanssa. Ensimmäisen kauden sivuhahmot olivat hyviä, ja pääosan veljeskaksikko surkea. Onneksi senkin sarjan katsomisen pystyi lopettamaan kakkoskauden tasonromahduksen myötä.

  Annan ennakkoarvioksi **½
   
 9. itnortti

  itnortti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  582
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos 5 ekaa jaksoa pistää tuollaisen arvion niin kannattaa lopettaa katsominen.
   
 10. spacegoose

  spacegoose Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.07.2004
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä on sitten loistava uusi sarja. En ajatellut että moinen nappaisi mutta ihan mielenkiinnosta katsoin ekan jakson ja heti saivat minut koukkuun. 13 jaksoa nähty (ilmeisesti koko 1. kausi) ja oli kyllä aivan mieletön! Upea näyttelijä kaarti ja menevä juoni, viihdettä parhaimmillaan. :thumbsup:
   
 11. prkl

  prkl Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  0
  Allekirjoitan. Mahtavaa menoa oli ainakin eka kausi ja jäi melko makoisaan kohtaan monellakin tapaa. Äkkiä jatkoa :thumbsup:
   
 12. Backbone

  Backbone Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2006
  Viestejä:
  369
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli tämänkin sarjan kanssa kärsivällisesti odoteltua, että ensimmäinen kausi loppuu ja sitten pyörähtikin alle viikossa kaikki 13 jaksoa läpi. True Bloodin ohella syksyn sarjauutuuksien kirkkainta kärkeä. Tälläisten jälkeen on kovin vaikea palata esimerkiksi Prison Breakin tai Heroesin uusien kausien pariin.

  Mukavan äijämäistä ja viihdyttävää meininkiä draamasarjaksi ja herkistelyt hoidettiin oikeasti sykähdyttävällä tavalla josta sellainen kliseinen siirappisuus oli kaukana.

  Deadwoodista tuttu Dayton Callie tuntui aluksi vähän oudolta roolissaan, mutta kauden edetessä hän oli aivan loistava!

  Viimeisen jakson loppufiilistelyt saattoivat ampua joidenkin mielestä vähän yli, mutta omasta mielestäni oli todella tyylikästä.

  Sons Of Anarchy = COOOL!
   
 13. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Pilotti katsottu ja nyt jo tietää, että hienoa menoa varmasti tulossa.
   
 14. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuli kahlattua kausi läpi ja on helvetin hyvä sarja! Yksi parhaista ikinä, mitä olen nähnyt.
   
 15. rinsu

  rinsu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.03.2006
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  En lopettanu vaan katsoin loppuun.
  Edellisestä ennakko-arviostani en kuitenkaan luovu.

  Näyttelijät ovat parasta A-luokkaa, itse Hunnamia lukuunottamatta.
  Hunnamin puolustukseksi sanottakoon, että rooli on kauniille pojalle liian pehmeäksi kirjoitettu.

  Käsikirjoituksessa on muutenkin toivomisen varaa, kliseitä ja ennalta-arvattavia kohtia on liikaa.
  Toivon sarjalle parempia aikoja, potentiaalia on hurjasti. Toisella tuotantokaudella tavataan.

  3/5, eli puolikas lisää, säälistä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2009
 16. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hitaasti mutta varmasti sarja voitti minut puolelleen. Ensimmäiset parijaksoa katselin vähän puoliväkisin, mutta puolessavälissä kautta sarja alkoi koukuttamaan oikein kunnolla. Viimeiset viisi jaksoa pitikin sitten katsoa putkeen.
  Sarjan vahvuus on kyllä vahvassa näyttelyssä ja monipuolisessa hahmogalleriassa. Deadwoodissa Charlie Utterin suosikkihahmokseni(yhdeksi niistä) nostanut Dayton Callie oli tässäkin aivan loistava. Halfsack oli myös varsin hauska :D.
  Jos jotain negatiivista pitäisi keksiä, niin juoni starttasi ehkä hitusen hitaasti. Oikeastaan vasta Opien paluusta seuranneet tapahtumat alkoivat olemaan sitä huippujännää seurattavaa. Myös ärsytti se, että kaikki ATF-tyypit oli mustavalkoisesti täysiä kusipäitä.

  Kuitenkin todella kiinnostava sarja, ja hieno ensimmäinen kausi.
  4/5
   
 17. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Vaikuttaapa lukemani perusteella mielenkiintoiselta. Pitääpä katsastaa mistä on kyse. :thumbsup:
   
 18. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Melkein kaikki jaksot katsottu, kiitoksia tästä threadistä. Olin jo melkein menettänyt toivon, että hyviäkin sarjoja vielä tehdään (vrt nykyinen 90% "katson kun ei muuta ole" sarjat). Hemmetti, kun muija vaan ei jaksanut katsoa kuin kello 1 asti, niin nytten pitää katsoa heti perään samoja jaksoja uudestaan, että pääsee uusiin jaksoihin käsiksi.

  Innolla odotellaan kakkoskautta.

  :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
   
 19. poples

  poples Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.05.2005
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuulemani perusteella sarja vaikutti aivan liian jenkiltä ja machoilulta. Sons of Anarchy, voi hyvä isä sentään.

  Mut täähän olikin aivan pirun kova, tai siis on. Oon jo niin tottunut siihen, et hyvät sarjat saa kirveestä just kun meno alkaa parantua. (Hemmetin FX kun Richesin murhasivat...) Takas aiheeseen. Mainiota miesdraamaa, eikä sitä pullisteluakaan ole ollenkaan niin paljon kuin pelkäsin. Hunnam on kekkaloinut vain pariin otteeseen ilman paitaa, hyvä hyvä. Kun muut motoristit vielä ovat riittävän rumia, ei tässä ole pelkoa mistään vatsalihasnäyttelystä. Charlie boy on tosiaan ehkä vähän turhan nätti, mutta kaikkea ei voi saada. Olihan Ozissakin komeita miehiä, eikä se silti sarjaa haitannut.

  Juoni kulki hyvin eteenpäin, vaikka jossain välissä näytti hetken aikaa siltä että joka jakso alkaa parin raadon löytymisellä ja niitä sitten kolmen vartin ajan piilotetaan uuteen lepikkoon. Isompi kaari kulki kuitenkin hyvin mukana, hyvältä näyttää jatkoa ajatellen.

  Tätä sarjaa katsoessa tuli varmaan ensimmäisen kerran eteen tilanne, jossa sivistymättömyydestä on hyötyä; Sons of Anarchy seurailee (kuulemma) väljästi Hamletin kiemuroita, mut multa olisi mennyt moinen ihan täysillä ohi ellen olisi wikipediasta lukenut.
   
 20. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Sanotaan nyt ainoat miinukset, kun pitää jostain maristakin:

  - Ammuskelukohtaus, kun uusi jengi liittyy Sons of Anarchyihin. Vaikutti vähän, että olisi pitänyt enemmän jengiä kuolla.
  - Koko Opie homma... Mikä ihmeen idea olisi pistää mikki omaan autoon, missä ei ikinä puhuta bisneksistä. Open kännykkä heitettiin oluttuoppiin, varmaankin tilanteessa ihmestyttäisi vähän, minne luuri hävinnyt, muutenkin koko homma drive-by-shooting kohtauksen kanssa ei tuntunut ihan uskottavalta.


  Noh onneksi sarjassa riitti paljon hyvää, ja nuo ainoat ärsyttävät asiat + Stahl.
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2009