Sonos ulkoilmakajarit?

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana Peke78, 20.07.2014.

 1. Peke78

  Peke78 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  545
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joskus muistelisin nähneeni mainoksissa tuollaiset, onkohan niitä ja jos on niin mistä löytää? Valkoiset oli. Ja pitäs olla langattomat.
   
 2. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 966
  Saadut tykkäykset:
  293
  Kuukkelikin on keksitty....

  T: Vesku
   
 3. TwoDolphins

  TwoDolphins Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.04.2014
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  No Sonosin Play1 on kosteuden (humidity) kestävä, ei kuitenkaan esim suoraa sadetta siedä ja toiminta lämpötila on spesifioitu 0-40 asteeseen ja varastointi -20 - 70 asteeseen. Siinä mielessä siis toimii ulkonakin, mutta sivuilla sanotaan näin: "The speaker units that we sell, the PLAY:1, PLAY:3 and PLAY:5, are not weather-rated. They can certainly be moved outside, but they are not designed to live outside unless they are in a covered space." Kaikki nuo Sonosin kaiuttimet on langattomia siinä mielessä, että toimivat wifiverkon ylitse, mutta akullista versiota ei ainakaan toistaiseksi ole, vaan tarvitsevat virtajohdon.

  Ja kannattaa ehkä huomioida miten Sonosissa tuo äänentoisto on järjestetty ettei tule yllätyksiä. Musiikki on pääasiassa suunniteltu soitettavaksi Spotify, Google Play, iTunes, nettiradio tms lähteestä, joista kaiuttimen ohjelmisto hakee sen itse. Mikäli esim tietokoneelta tai muusta äänilähteestä haluaa äänet kuuluviin, vaatii se joko langallista liitäntää äänilähteestä johonkin osaseen jossa on jonkin tyyppinen audio in (connect, playbar, play5) tai kikkailua luomalla äänistreamista nettiradiokanavan.
   
 4. Peke78

  Peke78 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  545
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ahaa, no hyvä tietää. Minulla on ollut ajatuksena ostaa JBL:n langaton setti parvekkeelle(lasitettu, ei sada) http://www.hifistudio.fi/fi/tuottee...ss-langattomat-kaiuttimet-on-air/500369226610
  mutta mietin, että jos nämä olisivat vastaavat tai jopa paremmat kun muija ei tykkää oikein noiden JBL:ien ulkokuoresta. Yksi musta setti JBL:ää on jo asennettu saunaan, mihin musiikki tulee olohuoneen vahvarilta.
  Parvekkeen kajareille musiikki tulisi yläkerrassa olevasta makuuhuoneesta tietokoneelta. Mitkähän tuohon tarkoitukseen olisi parhaat vaihtoehdot?
  -virta tulee kyllä eli pistorasia löytyy parvekkeelta kajareiden asennuspaikan vierestä
  -väri pitäs olla vaalea, mieluiten valkoinen
  -rakenne edes jotenkin tyylikäs, ehkä (muijaa lainatakseni) jopa siro
  -kaukosäätimestä iso plussa
  -säänkestoa sen verran, että toimii +30 / -10 välillä ja kestää olla paikallaan +40 / -30 asteiden välillä, sadetta ei tarvitse kestää
   
 5. GET

  GET Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.10.2007
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä Sonos toistaa musiikin tietokoneelta, verkkojaosta ja puhelimesta ihan ilman piuhavirityksiä.

  Sonos Play1. Puhelin tai tabi on aina käsillä joten kaukosäädin ongelmaa ei ole. Ja perheen muutkin jäsenet voivat omilla luureillaan lisäillä kappaleita soittolistaan tms.
  Itellä käytössä 2kpl moisia lasitetulla terassilla. Soi todella hyvin ja halutessaan net saapi napattua sisälle tai autotalliin.
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2014
 6. TwoDolphins

  TwoDolphins Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.04.2014
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, saat siis kyllä paikalliset musiikkitiedostot jaettua Sonosille ja tukee myös windows media serveriä, mutta tarkoitin että ei toimi esim tietokoneen kaiuttimina että toistaisi audio outin sellaisenaan kuten esim bluetooth kaiuttimet.