Sonera Viihdepaketti vs. Elisa Viihde

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana toke, 27.02.2012.

 1. toke

  toke Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 005
  Saadut tykkäykset:
  0
  ElluViihteestä 2 vuoden henk.koht. kokemus, särinäViihteestä ei ensikäden kokemusta.

  Molempien plussat:
  * ajastuksia voi tehdä etänä

  Molempien miinuksia:
  * vain yksi boksi per liittymä
  * ohjelmia ei voi tallentaa ulkoiselle tai verkkolevylle (paitsi tietty Ellulla eViihteen avulla)

  Elluviihteen plussat:
  * ohjelmat voi ladata omalle koneelle (eViihde)
  * ohjelmia voi katsoa selaimella miltä tahansa koneelta
  * vanhassa boksimallissa mediatoistin
  * IPTV-kanavat ilmeisesti eivät ole Viihteeseen uudelleenkompressoituja eli kuvanlaatu säilyy broadcast-tasoisena

  Elluviihteen miinukset:
  * maksukanavia (tai "ilmaisia" eli kk-maksuttomia ei-vapaita-kansallisia-haravakanavia) ei voi tallentaa
  * tallennusta ei voi alkaa katsoa ennen kuin tallennus on päättynyt
  * uudesta boksista poistettu mediatoistin
  * uudella boksilla ei voi paussata maksukanavia
  * onneton kanavalistojen muokkaus
  * uuden boksin macrovision estää myös maksukanavien analogisen tallentamisen

  SärinäViihteen plussat:
  * maksukanavien tallennus (paikallisesti boksiin)
  * kunnollinen kanavalistojen muokkaus
  * tietokoneilla voi katsoa live-iptv-kanavia (kaikki kanavat iptv-kanavia, ei antennijohtoa boksiin)
  * tallennetta voi alkaa katsoa ennen tallennuksen päättymistä

  SärinäViihteen miinukset:
  * boksissa onnettoman pieni kovalevy, jota ei tietenkään voi vaihtaa isompaan tai jatkaa ulkoisella tai verkkolevyllä
  * verkkotallenukset kuolevat 3 kuukauden ikäisinä
  * ei toistuvia ajastuksia
  * ei mediatoistinominaisuutta
  * IPTV-kanavat ilmeisesti Viihteeseen uudelleenkompressoituja eli kuvanlaatu ei säily broadcast-tasoisena
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2012
 2. toke

  toke Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 005
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kohta ollut 2 vuoden määräajan toi elluViihde ja monet asiat siinä ärsyttää sen verran, et vois ajatella vaihtavan särinän versioon.
  Maksukanavien tallennus olis kiva juttu, varsinkin kun ellun uusimmasta ja huonoimmasta lootasta on estetty ulkoinen tallennus ja poistettu jopa "ajansiirto"-pause-toiminto maksukanavilta.

  Oisko kellään kokemuksia molemmista?

  Saako särinän tallentavaa boksia kiinni nas-purkkiin ja jos saa voiko tallenteita toistaa suoraan nas:sta?
  Onko tallenteet jotain peruskauraa (esim. .ts-striimi), jota monet softaplayerit eri alustoilla osaa pyöritellä?

  Toimiiko särinän purkki mediatoistimena (niin, tämäkin poistettu ellun uutuuspurkista...)?
  Bufferoiko purkki etätallenteita tai vuokravideoita ollenkaan?
  (Ellun purkki ei tietenkään ja vaikka on 100/10-letku, niin aina pari pätkäsyä per hd-vuokraleffa tulee...)
  Saako kanavajärjestystä muutettua särinän lootassa?
   
 3. Frequnator

  Frequnator Member

  Liittynyt:
  06.05.2007
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Älä hyvä ihminen edes harkitse Soneraa tässä tapauksessa. Itselläni on ollut Soneran KotiTV /Viihde kohta vuoden ja on pitkälti käyttämättä kun käyttö ja toiminta on niin suolesta.

  - JOKAINEN tallennettava ohjelma ajastettava erikseen. Sonera ei tunne termiä "nauhoita ohjelma kerran viikossa / joka arkipäivä/ kerran kuussa" yms. Sarjojen ajastukset pitää siis tehdä jokainen viikko uudelleen ja uudelleen.
  - Hakusanatallennus, mikä se on? Jotain syötävää?
  - Ei dedikoitua ohjelmaa esim älypuhelimille (android, iOS jne) kuten Elisalla. Ajastus tapahtuu Soneran omien sivujen kautta jäykästi eikä tallennuksia voi katsoa etänä (koneella tai puhelimella / tabletilla kuten Elisalla).
  - Tallennetut ohjelmat voimassa vain 90 vrk jonka jälkeen pyyhkiytyvät bittiavaruuteen.
  - Vuoden aikana en ole huomannut mitään edistystä palvelun kehittämisessä asiakaspalautteesta huolimatta.

  Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Ainoa asia mikä Soneran viihteessä on paremmin niin tallennetun ohjelman katsomisen voi aloittaa vaikka ohjelma ei olisi vielä päättynyt. Tosin saattaa olla että Elisan viihde on ottanut tämänkin toiminnon jo käyttöön...

  Toisaalta, Soneran viihde tuli kaupan päälle kun tein 24kk sopimuksen 24/1M taloliittymästä (20e/kk) mutta erikseen en siitä maksaisi kyllä latiakaan elleivät ala kehittämään palvelua edes samalle tasolle kuin Elisa...
   
 4. toke

  toke Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 005
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmmm, elluViihde on 40€/kk, joten jos särinäViihteen sais puoleen hintaan, niin se vois jo houkuttaakin...

  Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että varsinainen tv-töllötys siirtyy takaisin dvb-c-tekniikkaan ehkä yhdistelmällä miraclebox+nas.
  Tässä tilanteessa elluViihde säilynee nettiyhteyden kylkiäisenä, vaikka se ei vaikuta muun maailman mukana kehittyvän, lähinnä ominaisuuksia poistetaan ja uudet boksit ovat vanhoja huonompia.
  Haaveilin, että särinäViihde voisi korvata sekä dvb-c-boksin että elluViihteen, muttei siitä näihin ilmeisesti riittäne...
   
 5. Frequnator

  Frequnator Member

  Liittynyt:
  06.05.2007
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä kautta tietokoneella voi katsoa Soneran iptv-kanavia? Tämä toiminto on mennyt ohi korvien täysin mikäli pitää paikkansa.

  Itse olen vähän alkanut miettimään noita Soneran naurettavia ominaisuuspuutteita sillä että onkohan niillä liian vähän kapasiteettia palvelulle ja sen takia esim automaattiset (tai edes viikottaiset) tallennukset on estetty (ja 90vrk raja tallennuksille)... Selittäisi hyvin sen miksi palvelun ylläpitäjät eivät ota kuuleviin korviinsa pyyntöjä lisätä näitä ko. ominaisuuksia vaikka foorumeilla väki on vuoden päivät huudelleet niiden perään... Ei meinaan voi olla kyse liian haastavasta teknisestä mahdottomuudesta lisätä kunnon ajastustoiminnot, voihan siinä koodaillessa mennä kesäharjoittelijalta ainakin aamupäivä...

  Ottakoon Sonera viihteen ken haluaa mutta itse en sitä kenellekään voi näillä ominaisuuksilla suositella, kateellisena haaveilen ajasta kun tuon saa pois jaloista ja Elisa viihteen tilalle... :)
   
 6. antiHD

  antiHD Member

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  288
  Saadut tykkäykset:
  3
  Elisa viihteestä haaveilevien kannattaa kuitenkin huomioida yks varoituksen sana: Elisa Viihteen Pace-merkkiset digiboksit on täysin susia. Niissä on macrovision-suojaus scartissa joten etpä tallenna maksukanavia edes dvd:lle tai vhs:lle ja verkkoon maksukanavia ei voi tallentaa lainkaan. Sama koskee myös maksuttomia lisäkanavia kuten vaikka MTV Finlandia (ent. Music Television). Tuo macrovision, jota ei edes olla poistamassa vaikka on täysin älytön ratkaisu eikä perustu edes tekijänoikeuslakiinkaan, sai minut valitsemaan Elisan sijaan Maxivisionin josta sentään saa scartin kautta tallennettua esim. Canal+ kanavia.
   
 7. toke

  toke Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 005
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://www5.sonera.fi/keskustele/viewtopic.php?f=67&t=3542

  Ajastusköpöisyys voi olla myös särinän juristien tulkinta "käsikäyttöisestä" ajastamisesta. Liiallinen automaatio kun voitaisiin tulkita uudelleenlähettämiseksi. Kuten TV-kaistan syytteessä. Joka oliski kiva, jos saisivat hoidettua jutun selväksi lähiaikoina. Voi olla et se määrittäis aika pitkälle alan kehityksen Suomessa lähivuosina...

  TV-kaista kun vois aika kivasti korvata elluViihteen "vapaiden" kanavien kanssa. Ja ne maksulliset sit perinteisellä boksilla.
  Mutku pitäs tehä pidemmän aikavälin valintoja, niin niin kauan kun TV-kaistan keissi on auki, ei voi oikeen tietää mikä kannattais...
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2012
 8. antiHD

  antiHD Member

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  288
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kyllähän TV Kaistaa voi käyttää siihen asti kunnes päätös on tehty ja mikäli päätös on sen toiminnan kieltävä niin sit vaan lopettaa sen käytön ja maksamisen sille, tai jos päätös on myönteinen eli salliva niin sitten jatkaa sen käyttöä. Ei TV Kaistan käytössä sinänsä ole mitään laitonta, tulkittiin itse palvelu sitten laittomaksi tai ei. Eli ei ne ala jahtamaan TV Kaistan asiakkaita vaikka palvelu tulkitaan ehkä joskus vuosien päästä laittomaksi. Kyseessä on palvelu joka toimii etä-ajastettavana (tai no ei ajastettavana) digiboksina.

  Tai jos tosiaan pelkää niin voi käyttää Nettidigiboksi-nimistä palvelua joka on muuten samanlainen mutta siinä pitää itse ajastaa ohjelmat, toki voi käyttää sellastakin asetusta että kaikki ohjelmat tallennetaan automaattisesti TV Kaistan tyyliin ja sitten itse valkkaa mitä katsoo.

  Laatu ei tosin Nettidigiboksilla ole ihan samaa kuin TV Kaistalla koska Nettidigiboksi tallentaa uudelleenpakattuna MP4-tiedostoina ja jostain syystä kuvanlaatu ei yllä samaan kuin TV Kaistan 8 Mb PRO-asetuksella jossa tallenteet menee kovolle sellaisena kuin ne on alunperin lähetetty, uudelleenpakkaamattomana ts-tiedostoina. Digiboksit on TV Kaistalla ilmeisesti Dreamboxeja, jostain muistan sellasta lukeneeni tai olisko niin että tutkin jotain tallennetta ja se infosi tallenteen olevan Dreamboxin tekemä. Nettidigiboksin tallenteet on uudelleenpakattu Handbrakella joka ei tee ihan priimajälkeä vaikka MP4-tiedostotkin saisi näyttämään todella hyviltä jos asetukset on kohdallaan ja koodekki laadukas.
   
 9. Frequnator

  Frequnator Member

  Liittynyt:
  06.05.2007
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin eli ilmeisesti vaatii Soneran ylimääräisen boksin moiseen, itselläni on vain tuo iptv-päätelaite.

  On se kumma juttu että Elisan Viihde sisältää helpot ja monipuoliset ajastustoiminnot ja on pyörinyt suomen maalla jo vuosikausia ilman oikeusjuttuja mutta yhtäkkiä Sonera ei voisi tehdä samoin koska on vastoin tekijänoikeuksia... Wut?

  Elisa viihde on kaiken kaikkiaan oman käsitykseni mukaan valovuoden edellä ominaisuuksissa Soneran näennäisesti samaan palveluun. Sonera voisi oikeasti vähän petrata näissä asioissa ja ottaa kopioida raa'asti kilpailijalta ominaisuudet eikä peittää korviaan ja jättää huomoimatta kehityspalautetta... :[
   
 10. toke

  toke Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 005
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se että elluViihteellä ei voi tallentaa maksukanavia ja uudella boksilla edes paussata on vaan sen tason kynnyskysymys monelle, ettei palvelu nykymuodossa voi mitenkään korvata "tavallista" tallentavaa digiboksia.
  Ovat kyllä suunnittelemassa kk-maksuista tialusvideopalvelua, mutta saa nähä miten saavat senkin torpattua torsoksi.

  TVkaistan valinta on kuitenkin investointi, koska mediatoistimia pitää sitä varten hankkia.
  Jos sitten ens kuussa homma laitetaan pakettiin, niin olis sittenkin pitäny investoida johonkin miracleboxiin.
  Jos vaikka elgatolla olis dvb-c+ci+-paketti tarjolla, niin pomminvarma olis macmini töllön alle.
  Mutku ei, eikä ees elgaton sat-paketilla saa hd-kanavapaketteja näkyviin.

  Noi operaattoreiden tulkinnat "yksityistallentamisesta" tosiaan vaihtelee, koska ovat vain tulkintoja ilman tarkempaa lainsäädäntöä tai ennakkotapauksia.
  Siksi kai ellukin veti pois 36h-automaagitallentamisominaisuuden (toistaiseksi paras ominaisuus mitä näissä verkkodigibokseissa on ollut).
  Kunhan nyt saisivat ton TVkaista-rosiksen hoidettua, niin homma selgenis edes hitusen. Tietty se on vain yksittäistapaus ja siitä valitetaan vuosikausia ylempiin asteisiin.
  Asiaan uhratuista resursseista ja etenemisnopeudesta voi jotaan päätellä homman yleisestä tärkeydestä sekä yleensäkään alan lakiasiantuntemuksesta tässä maassa.
   
 11. janilxx

  janilxx Active Member

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yksi vaihtoehto on Maxivision, mutta sekin on kaukana täydellisestä. Itse päädyin kuitenkin valitsemaan sen, koska en käytä maksukanavia.
  Testiartikkelissani mainittu softapäivitys on venähtänyt ja on näillä näkymin tulossa kuukauden sisällä.

  Toivottavasti softapäivitys korjaa useimmat ongelmat, jotta palvelun voisi ottaa pääpalveluksi nykyisen Topfieldin tilalle. 50 hakusanan rajoitus voi kyllä estää palvelun täyden käytön.
   
 12. toke

  toke Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 005
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisko joku vahvistaa, et särinäViihteessä ei voikaan katsoa tallenteita kesken tallennuksen, ei paikallisella eikä verkkotallenteella?
  Vaikuttaa siltä, et sain hieman ristiriitaista infoa asiasta...
   
 13. Frequnator

  Frequnator Member

  Liittynyt:
  06.05.2007
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä mielestäni ainakin omassa soneran viihteessä pystyy aloittamaan nauhoituksen katselun vaikka ohjelma ei olisikaan vielä loppunut.

  Nimenomaan siis verkkotallenne, itselläni on vain tuo motorolan iptv-boksi ilman lokaalia tallennusta... Tosin en ole ko ominaisuutta käyttänyt varmaan 9kk aikana ollenkaan, voihan olla että ovat viime kevään jälkeen downgradenneet ominaisuuden pois...
   
 14. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 689
  Saadut tykkäykset:
  425
  Voi katsoa.
   
 15. toke

  toke Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 005
  Saadut tykkäykset:
  0
 16. toke

  toke Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 005
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin kauan kun Viasat Film HD (tai c+:lta tulevaisuudessa tuleva kilpailija) ei ole tallennettava, en näe itselleni mitään etua maxivisionista. Elluviihteen streamaus lienee laadukkaampi ja "ilmais"kanavien ohjelmille on enemmän tilaa. Hinnoittelumalli on maxivisionilla varsin "reilu", mut ei houkutteleva; isot alotuskustannukset, pienemmät kk-kustannukset ja netti sitten jostaan muualta.
   
 17. Zanytwo

  Zanytwo New Member

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse olen aivan tyytyväinen Soneran Koti-tv palveluun pienine puutteineen, mutta siihen en ole ollenkaan tyytyväinen, että otin koko paketin sen vuoksi, että näkisin Urho-tv totalilta sm-liigan kokonaisuudessaan. Ei näy ei. Kuinka hankalaksi voidaan tehdä yhden lajin yhden liigan seuraaminen. Kuka ne loppupelit sitten näyttää ja saako niitä hankittua Soneran Koti-tv:hen?

  Listaanpa tähän muutaman itseäni ärsyttävän asian.

  1. Ei mahdollisuutta toistuvan tallennuksen asettamiseksi

  2. Selaimella tehtävät ajastukset järjettömiä. Kaipaisin sovellusta myös puhelimeen ajastuksien tekemiseksi.

  3. Laskutusjärjestelmä on hämärä. Vuokratut elokuvat näkyvät boksin tilaushistoriassa päivämäärällä ja xxx tunnuksella, joten ei voi katsoa historiaa, mitä on katsonut. Samoin laskussa nämä ovat "palvelutilauksia".

  4. Ohjelmakirjasto ehdottaa maksua vaikka olen Urho-tv totalin tilaaja ja tällöin matsien pitäisi minulle näkyä myös sieltä. En ole uskaltanu"t aloittaa toistoa, jos sieltä tulee sen jälkeen maksu merkillä "220212 xxx", niin miten toteat, onko laskutettu oikeasta palvelusta. Ei jaksaisi katsoa vain yhtä ja merkitä katsomispäivää ylös ja odottaa seuraavaa laskua.

  5. Kaipaisin myös valikkoa, josta pääsisi katsomaan Nelosen Ruutu-, MTV3 Katsomo, ja Ylen Areena -palvelut.

  Kerrotaanpa vielä muutama aivan järjetön asia.

  Aikaisemmin asunnossani oli Soneran 8/1M liittymä, jonka korvaajaksi tuli sitten tämä Koti-TV 24M liittymällä. No se oli kytketty hienosti uutena liittymänä entisen rinnalle, jolloin käytössäni oli molemmat liittymät. Näitä sitten tietenkin laskutettiin myös molempia. En tiedä teknisesti miten voi toimia, mutta aluksi palvelu pätki ajoittain ja kun huomasin tämän kytkentävian ja se korjattiin, myös pätkiminen hävisi.

  Aikaisemmin käytössäni oli pp.inet.fi sähköpostiosoite, jota käytän useassa eri paikassa. Tämä sitten poistettiin 8M linjan mukana avaruuteen ja minulle tehtiin pp1.inet.fi osoite. Aspaan soiton jälkeen sain pp.inet.fi osoitteen taisin uudella salasanalla, mutta Koti-TV:n hallinta jäi pp1.inet.fi osoitteelle, jota ei kuulemma saa siirrettyä vanhalle osoitteelle. Nyt sitten eri asioita hallitaan eri sähköpostitunnusten takaa, joka tuntuu aika typerältä.

  Kirjauduin Omille sivuille pp1.inet.fi osoitteella hallitakseni tallennuksia ja päätin samalla vaihtaa Soneralta saamani salasanan uuteen, jonka jälkeen sain ilmoituksen, että "Kun vaihdat Omien Sivujen salasanan, samalla vaihtuu yhteydenmuodostamisessa ja sähköpostiohjelmassakäyttämäsi salasana." Siis tä?! Voiko peruskuluttajaa hämmentää enempää. Eikait puhelinverkkoyhteyden muodostamista tai siihen liittyviä salasanoja ole enää tarvinnut aikoihin vai vaatiiko tämä nyt jonkun purkin uudelleen konfigurointia?
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2012
 18. Frequnator

  Frequnator Member

  Liittynyt:
  06.05.2007
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin mihin asioihin olet Soneran vastikkeessa tyytyväinen jos nuo olivat asioita mitkä ärsyttää? :) Kyllähän live-tv kanavat näkyvät mutta muutenhan tuo "digiboksin korvikkeena" on ihan syvältä...
   
 19. Zanytwo

  Zanytwo New Member

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toimivuus on ollut hyvä, nopeampi intenet-yhteys melkein entisen yhteyden hinnalla, mahdollisuus vuokrata elokuvat kaukosäätimellä, ohjelmakirjastossa vapaasti katsottavia ohjelmia kuten Madventures-sarjan kaikki kaudet, mahdollisuus lisätä kanavapaketteja kohtalaisen helposti. Sanoisin, että hyvä aihio, kunhan parantavat käytettävyyttä. Sanotaan vielä, että itse tallennan vain ohjelmia, joita en ehdi katsoa livenä ja katson ne jäkikäteen kun ehdin. Minua ei haittaa, että ne eivät ole ikuisesti tallennettuna tai se, että en saa siirreltyä niitä koneelle ja tallennettua omaan kirjastoon. Ne sarjat ja ohjelmat, jotka haluan itselleni, ostan alkuperäisenä.
   
 20. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 689
  Saadut tykkäykset:
  425
  Täytyy sen verran kommentoida itekin, että olen kohta varmaan parisen vuotta käyttänyt KotiTV:tä eikä siitä kauheasti pahaa sanottavaa ole. Tietenkin pitkä miinus on se, että maksukanavia ei voi tallentaa, mutta toisaalta tällä hetkellä Surf-paketissa saan juuri ne kanavat, mitä tarvitsen ja hinta on jopa alle puolet verrattuna Maxivisioniin ja halvempi verrattuna kaapeliin tai satelliittiin. Digiboksi itsessään on ihan jees. Tekstitv on paras, mitä missään olen nähnyt ja tuo normaalikanavien tallennus on myös toteutettu ihan hyvin. Jos jotain ohjelmaa en 90 päivän aikana katso, niin luultavasti en tule katsomaankaan ja toisaalta, kun nyt toistaiseksi on myös TVKaista käytössä, niin sieltä voi sitten tallennella, jos jotain tarvitsee. Lähinnä tosin lastenohjelmia.

  Itse en tuota toistuvaa tallennusta ole vielä isoksi ongelmaksi kokenut. Ainoat toistuvat tallennukset ovat oikeastaan vain vaimon katsomat Salkkarit, joten sen kyllä saa talteen, jos tarvii.

  Tuota selaintallennusta en ole kokeillut, mutta Android-luurille mielellään ottaisin softan, jos sellainen olisi.

  Tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta kuin joko antennikanaviin, Soneran KotiTv:hen tai paikalliseen iptöllöön, joka on persiistä. Heillä ei kuulemma teknisesti ole mahdollisuutta hd-kanaviin, joita tuossa KotiTV:ssa tulee kuitenkin puolenkymmentä, olkoonkin että ei fullhd:nä, mutta sd:tä selkeästi parempaa kuitenkin. Maxivision lienee olisi saatavilla myös, mutta siinä kanavapaketit ovat meidän perheen tarpeille liian kalliit.

  Aiemmin käytössä oli Canal Digital ja kyllä heidän hd-boksin kanssa enemmän tappelemista oli ja hitaampi ja huonompi se oli käytössä muutenkin.

  Kaksi toivetta meikällä palvelun suhteen kuintenkin olisi: se että myös maksukanavat saisi talteen (mikä onnistuisi tallentavalla boksilla, joita ei ole nyt kuitenkaan tarjolla) ja että hd-kuvan saisi full hd:nä. Tosin en tiedä miten meidän 24-megaisen kaista sitten riittäisi.