Screeni Epson eh-tw3200:lle. Omatekoinen vai valmis?

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Pahavaatturi, 01.09.2012.

 1. Pahavaatturi

  Pahavaatturi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2009
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve. Olen pari iltaa viettänyt lueskellen palstaa ja löytämäni tiedot vaikuttivat vähän turhan vanhoilta.
  Ensimmäinen tykki olisi siis tarkoitus hommata ja screeni sille.
  Joskus monta vuotta sitten kun olin ostamassa, niin piti itse rakentaa mdf-levystä screeni ja vetää siihen harmonyä päälle.
  Enää ei lukemani mukaan kannata harmaata väriä käyttää vaan mattavalkoista.
  Eli kuinka paljon parempi on vaikka 200e~ valkokangas verrattuna mdf-levyyn joka on maalattu vaikka sillä mattavalkoisella?
  Myös tuo mdflevy olisi aika paljon kivemman näköinen seinällä kuin valkokangas..
   
 2. Tege

  Tege Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  2
  Nostetaas tätä. Itsekin miettimässä TW3200 screeniä maksimissa 270cm leveää ja 170cm korkeaa. Kannattaako ottaa ihan maksimi kokoinen vaiko harkita jotain muuta? 120" ilmeisesti sopisi mutta mikä olisi sopiva? Itse tehty, jokin valmis? Ilmeisesti tämä tykki vaatii jotain harmaampaa taustaa?
   
 3. makemich

  makemich Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 523
  Saadut tykkäykset:
  135
  Tykki jossa mustan taso ei ole ihan parasta A-ryhmää hyötyy siitä että kangas on hieman harmaa, hieman toki huoneestakin riippuen sekä kuvan koosta. Itse tehty ja harmonyllä maalattu on ihan hyvä vaihtoehto, neutraaleissa harmaasävyissähän löytyy vaihtoehtoja eikä sitä "perinteistä" näissä hommissa käytettyä kohtuu tummaa tarvitse käyttää, vaan vaaleampiakin on tarjolla. Ja se parhain ominaisuushan on absoluuttinen suoruus, mikään ei vituta enempää kuin kankaan aaltoilu. Nyt taitaa markkinoilta löytyä myös valmiita kiinteitä kankaita jotka lienevät myös hyvä vaihtoehto mutta jos laadukkaan rullakankaan meinaa hankkia saa varmaan nykyäänkin pulittaa pitkän pennin...

  Ja mitä sopivaan kokoon tulee, jos mahdollista asenna tykki ensin ja testaile seinälle eri kokoja, sillä se selviää, valoteho tuossa riittänee isollekin koolle.
   
 4. Tege

  Tege Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tykki ollut sen vuoden verran nyt käytössä ja tällä hetkellä aaltoileva rullakangas, joka vituttaa. Omasta mielestäni seinälle saisi vaikka koko seinän kokoisen mutta siinä taas ei ole järkevää.

  Ehkä paras vaihtoehto olisi tämmöinen: http://www.valkokangas.net/tuote/51/carelia-screen-100-valkoinen

  Tosin olisiko tuosta harmaana mihinkään?

  Toinen vaihtoehto olisi ostaa mdf tai kapa -levyä ja maalata se ilmeisesti tällä H499:llä? http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/ideat/maalausideat/valkokangas_edullisesti/
   
 5. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos olette täältä muita keskusteluita lukeneet, tietänette, että ainakaan minä en suosittelisi suoraan kaikille täysimattaa Harmonya. Sen ongelma on, että se on aivan ääripään ratkaisu ja oikeasti levittää valoa yhtä hyvin kaikkiin suuntiin. Hotspottaus on toki vältetty tolla, mutta joku hiukan kirkkaampi maali voisi antaa huomattavasti paremman tuloksen monessakin olohuoneessa (enemmän valoa katsojalle, vähemmän seinille). Omaan käyttöön harmony sopii hyvin, kun on pieni, pimennetty ja tummaseinäinen teatteritila. Lisäksi voi viereisestä huoneesta seurata lasten katselu, lähes 180 asteen katselukulmasta, tinkimättä kuvalaadusta :)
   
 6. makemich

  makemich Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 523
  Saadut tykkäykset:
  135


  Noh, itsellä on ollut jokusen vuoden käytössä G499 ja ei moitteen sijaa. Jos tosi miehekkääseen kokoon päädyt en välttämättä H499:n päätyisi, se nimittäin on jo melkoisen harmaa ja muistaakseni alkoi jo häiritsemään siinä vaiheessa kun tykin lamppu alkoi yhtään hiipumaan. Edullinen ja hyvä ratkaisuhan DIY-kangas on kunhan saa speksit mieleisekseen, noista muista kiinteistä ei minkäänlaista kokemusta. Ja maaleistahan on keskustelua täällä ollut paljon ennenkin, kannattaa etsiä...
   
 7. Tege

  Tege Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  2
  Oishan se aina hienoa ihailla omaa kädenjälkeä mutta pitää tässä katsella miten tekee. Levy ja maali ei hirveästi maksa, enemmän se on siitä kiinni missä sitä voisi tehdä koska en omaa täällä kaupungissa mitään työtiloja ja kämppääkin saa kyllä aika pitkälti suojailla jos alkaisi täällä maalailemaan. Kun puhuitkin tuosta G499 niin kyllä se kuvissa näyttää paremmalle kuin H499.

  Maaleista on täällä juu ollut juttua ja niitäkin luettu. Ainut mikä hämää, että kun puhutaan aina Harmonystä niin en hiffaa, että mistä niistä koska ei ole jaksettu kertoa. Se vaikeuttaa vähän hahmottamista mikä väri nyt kelläkin on.

  Lisäksi toiset taas suosii MDF-levyä jos kiinteä ja jos tarvitsee taas liikutella niin kapa-levyä. Toiset taas sanookin, että plexi olisikin oiva vaihtoehto myös. Menee kyllä vähän hankalaksi. Voisin lähteä sillä, että selvittäisi mitä Valkokangas.net suosittelee tykilleni ja sitten samalla etsiä vaihtoehtoja, jos tekisi itse.
   
 8. makemich

  makemich Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 523
  Saadut tykkäykset:
  135

  MDF-levy on tuttu kaikille DIY-miehille ja siksi sitä on paljon käytetty tässäkin yhteydessä, muuten oiva materiaali mutta tiheydestä johtuen massaakin sitten on melkoisesti ja siten aika kankea käsiteltävä isona levynä. Itse asun omakotitalossa mutta oman ~2m leveän screenin ihan pesuhuoneessa pystyasennossa superlonitelalla maalasin ja vaikka miten hyvää yritin niin täydellinen siitä vaan tuli. :thumbsup: Kapalevystä on ollut paljon puhetta ja varmasti toimii, se sijaan plexi tuntuu erikoiselta vaihtoehdolta...

  Harmony-buumi alkoi joskus reilu 10v sitten, aluksi taisi olla X073 mutta Tikkurilan uudistaessa koodijärjestelmänsä tms. haettiin sille korvaajaa joka oli juuri tuo H499. Kehityksen ja varsinkin tykkien kehittyessä ollaan tuosta melko tumman harmaasta siirrytty vaaleampiin, ja kuten Bagheeran mainitsi voisi joku "hieman vähemän matta" olla jopa parempi vaihtoehto. Värikysymys on ihan preferensseistä kiinni, häiritseekö enemmän vaalea musta vai värien "likaisuus" jne...
   
 9. Tege

  Tege Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  2
  Värit saisi olla ihan väreinä ja musta niin lähellä mustaa kuin olla ja voi. Tulisiko sitten panostaa vahvempaan vaiko heikomaan harmaaseen? Noin 100-108" olen tässä nyt menemässä kun tuota tykkiä testailin. 120" tulee jo liian iso seinään nähden ja tulee kokonaisuus rumaksi.

  Tuo levy lienee melkein sama ottaako MDF taiko Kapaa. Kapalevystä on ilmseisesti saatavilla eri vaihtoehtoja, jotenka niistä tulisi valita se oikea ja paras. Pohjavärinä ilmeisesti H499 tai G499. Jotenkin tuo G sopii paremmin omaan silmään mitä tuolla Tikkurilan sivuilla on...

  Edit. Plexistä suositeltiin sopivan kokoista ja noin 1mm paksuista. Sen kun voisi laittaa rullalle noin metrin halkaisijalle. Lisäksi varovaisuutta avatessa. Sitten vain maali pintaan mikä estää valon kulun itse plexiin. Kuulemma toimii hyvin.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2012
 10. traxx

  traxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.12.2005
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  1
  Lainaan tätä topiccia.

  Olen aikeissani hankkia kohtapuolin ensimmäiseksi tykiksi Epson EH-TW3200:n ja kiinteän screenin. Seinällä leveyttä 210cm, joten siihen mahtuu 77", heitto- ja katseluetäisyys on n. 3,2m.

  Ja sitten niitä vaihtoehtoja mitä on tarjolla:

  -Multibrackets Framed Projection Screen Deluxe 77" hinta n. 299€
  -Lumene Movie Palace Premium 77", hinta 499€
  -Grandview Flat Series 16:9 96x170cm WB White svh. 495 €

  Nuo kaikki yllämainitut näyttäis löytyvän ainakin Laatulaitteelta http://www.laatulaite.com/projektorit.htm

  Näiden lisäksi tarjolla on myös:

  -Reflecta Cinehome Lux 77" 171X96CM 16:9 448,50€ http://www.valkokangas.net/tuote/422/reflecta-cinehome-lux-77-171x96cm-169
  -Definite Sapphire 77" 16:9 (172x97cm) 389,90 € http://www.valkokangas.net/tuote/12/definite-sapphire-77-169-172x97cm

  Eli 5 vastaavaa tuotetta. Multibracketsista sain jo vielä paremman tarjouksen eräästä paikasta hintaan 219€. Hintahaitaria siis löytyy.

  Ja sitten päästäänkin siihen valinnan vaikeuteen. Osaako joku sanoa noiden laaduista jotain? Multibracketsin omaa ketjua vähän jo lueskelinkin, eikä kenelläkään tuntunut olevan siitä kovin pahaa sanottavaa.

  Onko mitään järkevää perusteltua syytä hankkia esim. Grandview tai joku muu noista kalliimmista vai maksaako niissä vain merkistä, kuin että valitsisin tuon halvimman Multibracketsin? Takuuajat noissa näyttää vähän vaihtelevan.

  Valinnan joutuu varmaan tekemään vähän "sika säkissä" -mentaliteetilla ja muiden suosituksia kuunnellen. Mitään noista ei taida valitettavasti olla mahdollista itse käydä katsomassa liikkeissä, matkaa tulisi liikaa ja täällä Keski-Suomessa noita ei taida olla missään esillä.

  Kaikki vinkit tervetulleita.
   
 11. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 996
  Saadut tykkäykset:
  490
  Teet DIY screenin ja maalaat sen Silver Fire 2.5 seoksella... Pieksee 200-0 noi edellä mainitut. http://www.avsforum.com/t/1311989/the-official-silver-fire-v-2-thread ..tuolta hieman lisäinfoa (jos itse olisin nyt screeniä vailla tekisin todellakin tuon. Noi aineet löytyy myös Suomesta. Jos kiinnostaa mitä toi väri saa aikaiseksi niin kannatta vilasta http://www.avsforum.com/t/1432177/painting-onto-a-106-tab-tensioned-screen-with-silver-fire-v2-5-4-0 , olen nähnyt yhden screenin maalattuna tuolla ja pienessä valaistuksessakin se näytti helvetin hyvälle)

  . Jos tämä ei onnistu niin Grandview on hyvä vaihtoehto. Kangastahan sinä katsot etkä tykkiä, panosta siis siihen. Mitä Keski-Suomeen tulee niin mun luona voisit ehkä tulla kyttäämään Screenline Amleton High Contrast Grey kiinteää kangasta 113" mikäli nappaa..
   
 12. traxx

  traxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.12.2005
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  1
  Joo DIY ei tule nyt kysymykseen. Ei ole oikein tiloja missä väsätä eikä viitsi asunnossa sisällä ruveta tekemään. Mikäs tykki latexiilla on? Kyllähän sitä mahollisesti vois kävästä vilkasemassa, riippuen toki missä päin keskistä-suomee majailet...

  Kurkkasin Lumenen ja Grandviewin kasausohjeita ja taulujen rakenne & osat ovat aivan samanlaiset, joten lieneeköhän kyseessä sama taulu eri merkillä vain varustettuna.
   
 13. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 996
  Saadut tykkäykset:
  490
  JKL :ssä. Tykkinä vielä toistaiseksi tw 6000 (joka on myynnissä)
   
 14. traxx

  traxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.12.2005
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jep, sama kaupunki. Voisin kyllä tulla joku ilta vilkasee millaselta tuon setin kuva näyttää, jos se vaan sulle passaa? Ei täällä Jyväskylässä oikein noita laitteita ole liikkeissä esillä. Pistäpä vaikka pm:llä jotain ehotuksia milloin sulle passais...
   
 15. duuhannes

  duuhannes Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2006
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaisiko täällä kukaan kertoa olisiko Tikkurilan Joker maali parempi kuin Harmony EH-TW6100 tykille?
  Olisiko F499 hyvä sävy vai pitäisikö olla tummempi harmaa vai vielä vaaleampi ehkä jopa valkoinen?