Samsung ATIV Smart PC Pro 11.6" Windows 8 Pro 3G - tabletti

Keskustelu osiossa 'Laitteet' , aloittajana Maxi, 21.02.2013.

 1. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Päätinpäs sitten hankkia moisen tabletin (Samsung ATIV Smart PC Pro, XE700T1C-H01SE) pääasiassa seuraavista syistä:
  x kotitaloudessa on kohtuullisen tehokas PC, mutta ei kannettavaa tietokonetta tai älypuhelinta (vain normikännykkä), tämä tabletti sijoittuu tehokkuudeltaan ja näytön kooltaan lähemmäksi kannettavaa mutta se on sen verran kevyt ja pienempi että sitä voinee kuljettaa lähes kaikkialle
  x seuraksi erinäisille pidemmille matkoille
  x Wifin & 3G:n ansiosta pitäisi toimia kaikkialla jossa on edes jonkunlainen yhteys
  x käyttiksenä "aito" Windows 8 Pro 64 bit johon saa itse asennettua kaiken mahdollisen, ei mitään rajattuja RT-virityksiä
  x tehokas: Intel Core i5 3317U (Dual-Core), 4 GB RAM, 128 GB SSD
  x näyttönä tabletiksi iso 11,6" FullHD PLS-kosketusnäyttö
  x tabletissa USB3-liitin
  x "tarpeeksi pitkä" akkukesto eli 8h (toteutuu kuulemma säästöasetuksilla, mutta tämä nyt oli odotettavissa)

  Tuon mukana tulee vielä näppäimistö/telakka jossa on tarjolla hieman lisää liitäntöjä.

  Tarkat speksit
  Vielä hieman paremmat speksit Atean sivuilta

  Huomioita/huolia:
  x ilmeisesti tabletin mukana ei tule palomuuriohjelmaa joten semmoinen pitänee tuohon itse järjestää
  x Windows 8:sta ja sen käyttöliittymästä ei ole lainkaan kokemusta (Win7 alkaa jo olla tuttu), Classic Shell tuohon pitänee laittaa välittömästi
  x 3G liittymä pitänee hankkia ja SIM-kortti tunkea tabletin sisään jollakin tavalla, toivottavasti liittymiä myyvässä liikkeessä saa palvelua...
  x MS Officen täysversiota ei tuossa taida tulla valmiiksi asennettuna
  x tarpeeksi laadukas musiikin toisto-ohjelma (Foobar ?), Bit Perfect -tuki selvitettävä
  x videotoiston kuntoon saaminen, kuinkahan laadukas softa tulee mukana...
  x kaiken muun Windows-sälän asennus: Firefox ESR ja sen pluginit, erilaiset playerit ja lukuohjelmat, yms, yms.
  x kotiverkossa ei ole Wifiä, mutta pitää harkita jos tulisi toimeen 3G:llä koska semmoinen pitää kuitenkin tähän järjestää...
  x suojakotelo ja/tai kantolaukku pitää hankkia

  Hankinta tuli tehtyä nettitavaratalo.net-nimisestä verkkokaupasta hintaan 1580 eur (sis. kuljetus). Hankintapaikkaan vaikutti aika paljon palvelualttius: tuetteeseen liittyviin kysymyksiin vastattiin nopeasti aukioloajan jälkeenkin ja kohtelu oli ystävällistä. Lisäksi hintaseurannan mukaan paikka oli toiseksi edullinen ja tuotetta oli jopa varastossa, lisäksi toimitusaika näytti olevan nopea.

  Tilaus on nyt siis tehty, laitan lisää kokemuksia kunhan saapuu ja tuota pääsee oikein kunnolla säätämään.
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2013
 2. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 110
  Saadut tykkäykset:
  121
  Windowsin oma vakiopalomuuri siinä on. Se on aivan riittävä käytännössä. Itse olen sillä kannalla ettei Windows 8 tarvitse myöskään mitään erillistä virustorjuntaa. Winukan oma kasiin kehitetty uusi systeemi riittää.
  Kosketusnäytöllä tuo uusi laatikkomallinen kevytkäyttöliittymä olisi juuri parhaimmillaan ja todennäköisesti paljon kätevämpi kuin W7 perusnäkymä. Tavallisessa vain hiirellä ja näppäimistöllä käytettävässä koneessa siitä uudesta laatikkosysteemistä on enemmän haittaa. Kannattaa edes kokeilla sitä uuttakin käyttöliittymää ennen classic shelliä. Voi yllättää tablettimoodissa.
  Jos osasit asettaa sim-kortin siihen nykyiseen peruspuhelimeesi, niin osaat myös tähän. Ei vaadi työkaluja eikä laitteen purkamista.
  Eipä ole, kun se täysversio maksaa 500 euroa. Kevyempi Home and Student maksaa sekin 130 euroa.
  Mukana tulee jo seiskasta tuttu perinteinen windows mediaplayer sekä kasissa uutena kännykkä/teblettityyliset yksinkertaistetut musiikki- ja videosoittimet. Mediaplayer on sinänsä 'ihan ok', mutta näiden uusien yliyksinkertaistettujen kosketusohjelmien käytettävyys sekä formaattituki ovat ala-arvoiset eikä niiden käyttö ole ainakaan hiirellä missään nimessä mielekästä. Kosketuksellakin käytettynä homma kaatunee liian rajoitettuihin (yliykinkertaistettuihin) toimintoihin. Itse tykkään winampista, mutta foobarilla on myöskin kannattajakuntansa.
  Jep. Mukana ei tule juurikaan muita sovelluksia kuin kynän käyttöön liittyvä muistilappuohjelma ja laitteen kameran käyttöön oma ohjelmansa sekä kuvagalleria. Lähestulkoon 'tabula rasa' mallia, mikä on oikeastaan vain hyvä asia koska esiasennetut vitsaukset lähinnä vain nostavat niitä poistelemaan joutuvan käyttäjän pulssia.
   
 3. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Lähinnä tarkoitin tabletin mukana tulevaa "S Player"-ohjelmaa joka manuaalin mukaan hanskaisi kuvat, musiikin ja leffat, tuon toimivuus siis hieman epäilyttää. Winukan vakio-ohjelmiin ei tässä taloudessa tukeuduta. Nykyään kotikoneessa hoitaa videotoistimen roolia MPC-HC & FFDShow-yhdistelmä, joka on kyllä hoitanut leiviskänsä mallikkaasti. Normi-rautakiidytettävä materiaali toistuu ihan MPC-HC:nkin voimin, mutta hieman eksoottisempia tapauksia varten on hyvä olla tuo FFDShow

  Joo, minä olen kanssa WinAmp-miehiä, mutta respectiä löytyy myös Foobarin suuntaan. Soittimella ei nyt niin hirmuisesti ole väliä kunhan Bit Perfect järjestyy tavalla tai toisella.


  Tänään tuli sitten tärvättyä lisää rahaa:
  ASUS RT-N66U Gigabit Dualband 802.11n WLAN-reititin
  Sandisk 64GB Mobile Ultra microSDXC muistikortti
  Kingston USB 3.0. Media Reader -muistikortinlukija
  Samsung Stand Case - jalusta/suojakotelo Slate PC:lle
  Belkin 12" Messenger Bag -kantolaukku 12.1"

  Sanoin itselleni, että en tuon WLANin kanssa ala temppuilemaan, mutta näin siinä sitten kävi. Kunhan nyt tuon saa viritettyä siten, että tabun saa verkkoon niin se riittäisi aluksi. Myöhemmin sitten voisi ihmetellä noita lisäominaisuuksia.
  Tuon microSDXC-kortin osalta on hieman epäselvää, että tukeeko tuo tabletti noita isompia microSDXC-kortteja kun spekseissä lukee vain "MicroSD", mutta netistä luetut kokemukset ovat rohkaisevia. Kaverina on tuo kortinlukija jota käytetään PC:n puolella (ja hätätapauksessa myös tabletin USB3-portin kanssa).
  Suojakotelo on tosiaankin tehty Slate PC:lle, joten on tuurista kiinni että kuinka hyvin se toimii tämän Smart PC:n kanssa. Kokoluokka on ainakin sama (11.6") joten mahdollisuudet lienevät kohtuullisen hyvät.
  Hihnallinen kantolaukku tarvitaan vapauttamaan kädet :)
   
  Viimeksi muokattu: 22.02.2013
 4. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Taloudesta sattui löytymään yksi vapaa Nortonin 2012 -lisenssi joten tuota voisi kokeilla ihan huvikseen. Ominaisuudet tosin pitää laittaa akkuystäväliiseen asentoon eli ehkä käytössä olisivat vain palomuuriominaisuudet ja muut sitten on-demand.
   
 5. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Olisiko kenelläkään tietoa, että meneekö tuohon ihan normaali sim-kortti vai vaatiko tuo micro-sim:n ? Viimeistään kaupassa tuo tullee esille, mutta olisi tietysti kiva tietää etukäteen. Edes hieman laajempi netin syövereistä etsiminen ei tuonut valaistusta asiaan, myös käyttöohje on kovin epämääräinen tämän asian osalta.
   
 6. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tabletti saapui: pojot nettitavaratalo.net/:lle hyvästä toimitusnopeudesta - tabletti tuli yhden arkipäivän toimitusajalla, toimitusmuotona oli näköjään Itella Express (14). Avaamisen jälkeen alkoi sitten infernaalinen säätäminen ja totuttelu. Win8:n default käynnistysruutuun en ole vielä tottunut joten melko pitkälle temmellys on tapahtunut työpöytä-käyttöliittymässä ja kyllä, Classic Chell oli pakko laittaa. Nyt ei yksinkertaisesti jatkaa opetella kaikkea uusiksi kun tuota säädettävää ja asennettavaa on aika hirmuisesti.

  Huomioita:
  - Iloinen ylläri oli, että tablettiin oli esiasennettu koeversio Nortonin tietoturvaohjelmistosta joten aktivoinnin jälkeen vain koti-Nortonin tuoteavaimen (product key) syöttö ja homma alkoi pelittämään. Nortonia en alkanut vielä tässä vaiheessa säätämään, oletusasetukset riittävät vielä tässä vaiheessa
  - Osoittimeksi päätyi nakkisormien sijasta tabletin mukana tullut kynä, jolla "tökkiminen" on tarpeeksi tarkkaa eikä tahraa näyttöä vastaavalla tavalla kuin allekirjoittaneen sormet. Jonkun verran on tullut opettelemista kynän käytössä kun on tavanomaisesti tottunut näppiksen ja jyrsijän teho-comboon, kannattaa hyödyntää kaikki käyttiksen tyrkyttämät helpotukset, mm. resurssienhallinnan murupolun (bread crubs)
  - Tabletin mukana tuli myös Samsunin omia ohjelmistoja sekä niiden päivitysohjelma. Nuo omat ohjelmistot ovat ilmiselvästi tehty helpottamaan toisaalta Windows 8:iin tutustumista (yhtenä näytön painikkeena esiin tulee käynnistysvalikko) ja toisaalta helpottamaan tabletin hallinnointia mm. virransäästön osalta "Silent mode"-toiminnon saa täältä (minulla se on asennossa "auto"). Näytön kirkkauden hallinta tapahtuu Windowsin oman virran hallinnan kautta (tällä hetkellä kirkkaus 40, mukautuva kirkkaus pois päältä).
  - MPC-HC x64 hanskasi 1080p mp4-musiikkivideon ongelmitta (DXVA, ei tiputettuja frameja). MPC-HC:ta kykeni ajamaan muuten ihan samoilla asetuksilla kuin koti-PC:tä paitsi tabletti ei tykännyt renderin osalta Full / Half floating point processing -valinnoista. YV12 croma upsampling oli pikselivarjostimista päällä ja resizer-asetuksessa "Bilinear PS2.0"
  - MKV-tiedostoja en vielä kokeillut, mutta en odota mitään ylläreitä näiden osalta. FFDShow pitää vielä asentaa eksoottisempia tapauksia varten.
  - Virta-profiilien osalta on tekeillä jotain eksoottista, tuntuu että käynnistyksen jälkeen kun menee koskemaan/katsomaan virransäästöön liittyviä asetuksia niin käytettävä profiili vaihtuu joksikin muuksi kuin Samppa-profiiliksi. Tätä varten asensin "Power Plan Assistant"-nimisen ohjelman jos tuolla voisi hieman vakoilla tabletin sielunelämää noilta osin ja on siinä kätevä ominaisuus myös virta-profiilin vaihtamiseen yhdellä klikkauksella.

  Säätäminen jatkuu...
   
 7. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tänään tuli verkkiksen tämä tilaus: tuo Sandiskin 64 GB microSDXC muistikortti meni sisään ihan heittämällä ja saman tien ilmestyi Winukan levyasemaksi, ihan oikealla koolla varustettuna. Ei siis ongelmia tämän osalta. Tabletin korttipaikka on siis yhteensopiva microSDXC-korttien kanssa.

  Tuo SlatePC:n jalusta oli liian pieni tälle Smart PC Pro:lle.
  Belkinin kantolaukku oli juuri sopiva, jopa hieman tiukka (tämän tabletin laukulle ideaalikoko liene joku 13") mutta mahtui sentään sisään ja vieläpä kannettavalle tarkoitettuun "taskuun". Eipä tarvitse pelätä tabletin turhaa liikehdintää ja pystyliikettä saa vielä eliminoitua taskun yläpuolen tarrakiinnitteisellä hihnalla.
   
 8. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Hienosti sujui tämänkin asennus ja nettiin pääsi aivan OK, speedtest.net antoi tabun latausnopeudeksi noin puolet pöytäkoneiden latausnopeudesta, uppinopeus olikin jo sitten yllättävän lähellä pöytäkoneiden lukemia. Yhteytenä Soneran VDSL2 (100/10 mbps). Pojot helpolle reitittimen helpolle asennusohjelmalle. Pitäisi kai noihin asetuksiin tutustua vieläkin lähemmin...
   
 9. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tuli sitten tänään järjestettyä tuohon Soneran 3G-liittymä mallia "Liikkuva netti" & "Täysnetti" tarkoittaen 3G-liittymää hintaan 9,90 eur/kk sis. 20 GB etuoikeudettua tiedonsiirtoa (jatko 64 kbps eli ei käytännössä mitään). Rajoittamatonta liittymää tähän ei kannata hankkia koska kotona on jo paljon nopeampi WLAN & netti-liittymä. Pääasiassa sopiva silloin kun pitää käyttää tablettia talouden ulkopuolella ja muuta kunnollista WLANia ei ole saatavilla.

  Myymälässä paljastui, että tähän tabletiin menee vain micro-SIM -kortti eli tuo on huomioitava jos menee liittymää tilaamaan esim. netin kautta.

  Kortti meni sisään ongelmitta, tosin kortin asettamisen jälkeen tabletti piti buutata ennen kuin se tajusi, että on sisällä on SIM-kortti. 3G-yhteyden luominen tapahtui tabletin yhteyksien hallinnan kautta eli siellä oli oma "Mobile Broadband"-osuus jonka kautta tapahtui sitten liittymän muodostaminen ja hallinta. Pin-koodia tuo tietysti kyseli, mutta laiskimmat laittavat moiset kyselyt pois päältä (tapahtuu Windowsin laiteasetuksista). 3G-yhteys toimi aivan OK ja se oletuksena mallia "Metered" eli tuon kautta ei nyt pitäisi tapahtua turhia päivityksiä ja muutenkin yhteyden käyttö on rajoitetumpaa.

  Muita huomioita: Nortonin kanssa on ollut haasteita. Softa ei aina käynnistynyt heti Windowsin muuten käynnistyttyä ja tämä aiheutti tietenkin kuhinaa Action Centerissä. Tällä kertaa ongelma tuli korjattua siten, että "Boot Time Protection" laitettiin asentoon "Normal". Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ohjelma lataa itsensä muistiin jo käynnistymisen yhteydessä joka tietenkin jonkun verran hidastaa käynnistymistä, mutta lopputulos on kuitenkin haluttu: softa valvoo yhteyksiä ja tietoturvaa välittömästi eikä "sitten joskus". Ai niin, Nortonista tabletissa oli esiasennettuna Norton Internet Security 2013.

  Videotoiston osalta tapahtui operaatio närkästys kun selvisi, että VLC Media Player ei kykene toistamaan (rautakiihdytys päällä) joitakin videoita akkua käytettäessä ja "Power Saver"-profiilin ollessa päällä. Verkkovirta & "Power Saver" toimii ihan OK, mutta ei siis sama akulla. MPC-HC:lla ei mitään ongelmia kummassakaan tapauksessa (DXVA, MPC-HC x64:n omat dekooderit). Käytössä prossutehoa rajoittava "Silent Mode" (ja siinä "Auto"-asetus joka on se hiljaisin).
   
  Viimeksi muokattu: 27.02.2013
 10. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 110
  Saadut tykkäykset:
  121
  Minulla on ollut kohta neljännesvuoden ajan tuo kasi asennettuna ilman mitään turvakilkkeitä. Seiskapuolella luotin Avastiin (jo XP ajoista asti). Onko jossain sanottu että W8 vaatisi myöskin virusturvaa? Asia on ilmeisesti ainakin jossain määrin kiistanalainen. Ainakaan varoituskeskus ei missään vaiheessa huomauta virustorjunnan puutteesta tai kehota sellaista hankkimaan, kuten seiskan ensiasennuksen yhteydessä tapahtuu.
  Kauankos muuten on akku kestänyt esim yhtäjaksoista full screen-videotoistoa taikka satunnaista netti+mediakäyttöä (välillä ruutu pois päältä ja sitten taas takaisin -tyyliin)?
   
 11. Mistä tiedät että se on etuoikeutettua tiedonsiirtoa, sanoiko myyjä vai lukeeko niin sopimuksessasi tai jossain Soneran sivuilla? En löydä Soneran Liikkuvan laajakaistan sivuilta tuollaista tietoa.

  Elisan ja DNA:n verkoissa kyllä on priorisointia, mutta netissä pyörivä Soneran edustaja väittää tiukasti noissa kahdessa postauksessa että Soneran verkossa asiakkaat eivät ole eriarvoisessa asemassa, eivät myöskään Tele Finlandin asiakkaat.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 11.03.2013
 12. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 110
  Saadut tykkäykset:
  121
  Sillä tavalla priorisoitua että sen jälkeen kun olet saanut tuon 20gt täyteen täydellä nopeudella, niin kaikki muut ajavatkin ohitsesi ja oma nopeutesi putoaa. Tällä estetään esimerkiksi warettajien kaistarohmuaminen, mutta toisaalta haittaa tulee olemaan myö ahkerille netflix/muunettivideo käyttäjillekin.
   
 13. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 386
  Saadut tykkäykset:
  166
  Kasissa onkin se Mä$än oma Defenderi heti oletuksena päällä "leikkimässä" virusturvaa...
  AVG free hoitaa homman "hyvin" (lainausmerkit, koska ei ole tapana uhmata "kuolemaa" ehdoin tahdoin)...

  T: Vesku
   
 14. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Joo, muistin väärin, se olikin DNA jossa oli noita rajoituksia. Tuli katsottua niin monen liittymän tietoja, että menin kirjoituksissani iltamyöhällä sekaisin :)

  Se hyvä puoli tässä Soneran liittymässä oli, että eivät pakottaneet ottamaan määräaikaista sopimusta toisin kuin jotkut muut operaattorit...
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2013
 15. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Eiköhän kaistarohmut nyt jo ihan oletusarvoisesti valkkaa rajoittamattoman liittymän.
   
 16. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 110
  Saadut tykkäykset:
  121
  Täys-OT
  Aina ei voi valita. Suomesta maantieteellisesti enin osa on jo vailla mahdollisuutta kiinteään yhteyteen; langattomien varassa. Puhelinpiuhoja on kerätty metsistä pois vuosien ajan eikä uusia kaapeleita käytännössä asenneta muutoin kuin uusien asuinalueiden rakentamisen yhteydessä. Maaseudulla, jota on paljon, ei välttämättä kuulu kuin yhden mobiilioperaattorin verkko kerrallaan; silloin on otettava se mikä kuuluu. Mastolle saattaa tulla esimerkiksi 2x8mbps maayhteys (ja tiedän huonompiakin tapauksia), joka sitten jaetaan kaikkien kuuluvuusalueen sisällä olevien kesken. Siihen ei tarvitse sattua yksi häiriökäyttäjä mukaan, kun johan on koko kyläpahasen yhteydet juntturassa.
  Ja jos sattukin niin hienosti että olisi ihan valinnanvaraa, niin liittymää ei suinkaan voi valita noin vain. Esimerkiksi Sonera on suututtanut vuosien saatossa niin monta ihmistä että boikotoijista ei ole ainakaan pulaa.
   
 17. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  En tarkoittanut "rajaamattomalla" liittymän teknistä toteutusta vaan sitä, että liittymätyyppi on siirretyn datan määrän osalta rajoittamaton - näitähän löytyy 3G-puolelta, mutta ovat tietenkin hieman hintavampia vs. nämä "rajoitetut" yhteydet.
  Muuten komppaan kyllä mitä "Täys-OT":ssa sanoit :)
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2013
 18. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Ensimmäisiä kokemuksia tämän tabletin matkakäytöstä (lentoasemalla & lentokoneessa, hotellissa...):

  Akkukesto
  x akkukesto oli aivan riittävä - oikeastaan mitään haasteita tältä osin ei ollut, virtaprofiilina "Power Saver", "Silent Mode" asetuksena "auto", näytön kirkkaus "40", "Adaptive brightness" asetuksena "Off", akkukäytössä kannattaa laittaa näytön dimmaus kohtuullisen nopeaksi (max. joitakin minuutteja) ja tuosta sitten jonkun ajan päästä tabletti "Sleep"-tilaan (5-10 min), muutenkin näissä tableteissa kannattaa keskittyä toimiin jotka mahdollistavat mahdollisimman pitkän akkukeston latauksien välillä
  x ennen reissuja nämä vermeet kannattaa tietysti ladata etukäteen kaikkialla missä mahdollista vaikka lentokentillä onkin näitä latauspisteitä, esim. tämän tabletin lataaminen kestää lukemani perusteella jopa 3h joten kannattaa siis ladata mahdollisuuksien mukaan jo etukäteen

  Yleinen käyttö:
  x hieman raskashan tämä tabletti on (0,888 kg) kämmenten tuettavaksi (jos on tuettava kämmenillä niin sitten tabletti syliin tai tukea otettava jostakin), kannattaa harkita telakan mukaan ottamista vaikka pelkästään sen vuoksi, että siinä voi tuon näytön kulman laittaa itsellensä sopivaksi, sopii hyvin istuintarjoittimessa käytettäväksi
  x näyttö heijastaa jonkin verran, tosin oikeastaan tämä tuli esille vain leffojen pimeissä kohtauksissa
  x kynä sopii hyvin tämän ohjaamiseen, oikeastaan johtuen edellisestä rastista niin sormenjäljet heijastuivat näytössä yllättävänkin tehokkaasti
  x resoa, kontrastia ja kirkkautta riittää aivan mainosti kaikkeen mahdolliseen käyttöön, leffat ja musavideot toistuivat ilman sen kummempia ongelmia (tosin itse en käyttänyt vakio-ohjelmia vaan MPC-HC x64:sta DXVA tietenkin käytössä aina kun mahdollista)
  x leffat, sähköiset sarjakuvat, kirjat, HS digilehden näköislehti sopivat tähän hyvin pääasiassa tuon ison ja tarkan näytön vuoksi - kätevin tabletti onkin surffi & lukulaitteena, leffakäytössä OK tosin toivoisi ehkä jopa vielä vieläkin isompaa näyttöä, leffoissa ja videoissa kun tuumat ratkaiset - matkakäytössä tosin aivan riittävä ratkaisu näihin kaikkiin
  x sulkemisen (Shut Down) sijasta kannattaa harkita "Hibernate"-toiminnallisuuden käyttämistä, ideana on että Winukka tallentaa tilanteen ja siitä sitten jatketaan (nopeasti) kun laittaa virrat takaisin päälle - ainakin tämä tabletti käynnistyy niin nopeasti, että tuota kannattaa ehdottomasti käyttää koska tuolloin jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin, oletuksena valikoissa ei näy tuota toiminnallisuutta vaan se pitää itse asetuksista laittaa sinne näkymään, olenkin tabletin virta-painikkeen "Sleep"-toiminnallisuuden korvannut tuolla "Hibernate"-toiminnallisuudella
  x 3G liittymän järkkääminen oli järkevää, Inarissakin pääsi nettiin 3G:n maksiminopeudella

  Oikeastaan yleisesti voisi summata, että matkakäytössä tämä on aivan kelpo laite ja täyttää ainakin omat asettamani odotukset. Kevyempi tämä tietenkin saisi olla ja akun käyttöä saa valvoa, mutta tabletin plussat ovat moninaiset ja painavat vaakakupissa paljon enemmän.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2013
 19. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tuli sitten tänään rakennettua kotiverkko tämän ympärille ja tulos oli loppujen lopuksi onnistunut. Nyt tabletilla pääsee molempien koneiden verkkojakoihin ja nopeuskaan ei ole huono: spekseissä luvattu "300 mbps" WLAN toteutui eli siis kun tabletilla kytkeytyi WLAN-reitittimeen niin tuon se ilmoitti kytkentänopeudeksi. Käytännön toteutuneet siirtonopeudet liikkuivat reitittimeen (langallisesti) kytkettyihin pöytäkoneisiin kirjoituksen osalta 140 mbps ja luvun osalta 180 mbps -tasolla, ei mitenkään huonoja lukema. Ulkoverkon latausnopeus myös parantui hieman aikaisempaan verrattuna, lukunopeuteen tuli jokin 5-10 mbps lisää (pyöritään jossakin 35 mbps toteuneessa lukunopeudessa, uppikaista tuntuu olevan sama kuin pöytäkoneilla). Nämä kaikki tuli mitattua 1m-2m etäisyydellä reitittimestä, varmasti tippuu kunhan tuon vie seinän taakse olohuoneeseen, mutta noille sisäverkon koneiden väliselle siirtonopeudelle tulee käyttöä vain kun siirretään isompia tietomääriä ja silloin tabletin voi pitää WLAN-reitittimen läheisyydessä. WLAN reititin oli asettu "N-only"-tilaan 5 GHz-taajuudella ja 40 MHz kaistanleveydellä. Lisäksi tietysti tabletin WLANin asetuksia oli säädetty tukemaan noita asetuksia. LAN-kytkimenä tuo WLAN-reititin on ihan toimiva, toteutuneet siirtonopeuksien rajoituksena ovat käytännössä fyysisten levyjen siirtonopeudet, maksimissaan olen testeissä nähnyt noin 850 mbps nopeuksia. Kytkimen asetuksista jumbo framet päällä, työasemien verkkokortit komennettu käyttämään 4k jumbo frameja, tuo koko kun nyt jostakin syystä tuntuu antavan parhaimmat ja luotettavimmat siirtonopeudet kotiverkkoon kytkettyjen kahden pöytäkoneen välillä, noiden välillä kun tapahtuu eniten tiedonsiirtoa.
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2013
 20. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 629
  Saadut tykkäykset:
  10
  Nyt kun tablettia on käyttänyt vähän aikaa niin hieman jo osaa toimia sen kanssa:
  - Kätevin ominaisuus on tehdottomasti käyttö lukulaitteena: Hesarin digilehden lisäksi Amazonin W8 Kindle-apsi on ollut aika kovassa käytössä. Kätevää kun ostetut kirjat saa ladattua tablettiin jolloin ei aina tarvitse olla verkkoyhteyttä lukeakseen näitä kirjoja. Kindlen lisäksi Calibre on myös aika kätevä e-kirjojen lukuohjelma
  - Mukana tulleet Samsungin omat softat helpottavat tabletin käyttöä ja hallinnointia - uusia laiteajureita ei tarvitse itse alkaa etsimään netin uumenista vaan helppokäyttöinen käyttöliittymä lataa ja asentaa ne käyttäjän toimesta, jopa BIOS-päivitys asentui aivan kiltisti. Lisäksi mukana tulee muitakin Sampan omia ohjelmistoja hallinnoimaan virransäästöä ja tuulettimen melua sekä myös Windowsin säätöjä ja asetuksia. Tabletin mukana tuli myös esiasennettuna aimo määrä W8 appseja; tämä ja Sampan omat softat antavat tästä tabletista hyvin viimeistellyn tuotteen kuvan. Yllättästi tässä onkin kyseessä helpoimmin hallittava tietokone tähän mennessä. Vielä jos noiden kaikkien erillisohjelmien asioita voisi hallinnoida yhden yhteisen käyttöliittymän kautta ja Sampan ohjelmat saisi asentamaan laiteajureiden päivitykset automaattisesti (tällä hetkellä vaan ilmoittaa uusista päivityksistä, päivitysten asentamisen aloittaminen on komennettava itse) niin tämänhän voi antaa myös varttuneemmalle ikäpuolelle helppokäyttöisenä tietokoneena.
  - Akun käyttöaika sekalaisella käytöllä tuntuu olevan 6-7h ja tämä siis aika aggressiivisella virransäästöprofiililla (Samsungin softasta "Eco mode"-päällä joka tarkoittanee että käytetään Winukan "Power saver"-profiilia - vielä pitää kokeilla noiden eri "Silent mode"-asetusten vaikutusta tuulettimen mekastukseen. "Auto"-asetus tuntuu olevan jonkinlainen kompromissi eli käynnistää tuuletinta tarvittaessa, mutta "Low" ja "Off"-asetuksiea pitää vielä kokeilla jos niillä saisi vielä lisää käyttöaikaa. HD-videoiden osalta tosin pitää varmistaa, että ne pyörivät ongelmitta noilla vihaisimmillakin virransäästön asetuksilla.