Ruokakorin hinta

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana Make73, 06.04.2013.

 1. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Otsikosta poiketen ei koko ruokakorin, vaan tässä tapauksessa vain yhden esimerkkituotteen hinta.

  Jostain syystä olen mieltynyt Activia luumujogurttiin.
  Ostan sitä sellaisen 4x125g pakkauksen ja vetäsen kitusiin 1-2 päivässä.

  Pääasiassa käyn kaupassa lähimmässä eli Valintatalossa, siellä tuon paketin hinta maksaa 2,39 euroa
  Hämmästykseni huomasin että S-marketissa tuon paketin normihinta on 1,59 euroa

  Olen nyt taas miltei vuoden kerännyt Lähikaupan bonuksia keskittämällä ruokaostokset Valtsuun ja sitä on nyt tuloillaan vähän yli 130 euroa (silloin kun perheen lukumäärä oli isompi saatiin joskus yli 400 euroakin).
  Laskin että jos ostan pelkästään kaikki vuoden Activia jogurtit S-marketista säästän vuodessa 146-292 euroa, siis noilla bonuksilla ei ole mitään merkitystä!
  En ole aiemmin jaksanut tehdä hintavertailua eri kauppojen välillä mutta tuo pisti kyllä miettimään.
  Palkat mulla menee S-Pankkiin ja kortilla maksaessa saa lisäksi 0,5% maksutapaedun ja jos ostan kaikki sapuskat vakuutusten ja polttoaineen lisäksi S-ryhmästä, niin viivan alle taitaa jäädä melko paljon enemmän kuin nykyisellään.

  Ehkä muut ovat tämän hoksanneet jo aikoja sitten, mutta itse heräsin vasta nyt ja päivittäistavarakauppa vaihtui.
   
 2. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 459
  Saadut tykkäykset:
  74
  Valintataloa ei ole lähellä, mutta satunnaisissa pistäytymisissä on kyllä tullut huomattua, ettei mitenkään halvimmasta päästä ainakaan ole. Onhan noissa eroja. Prismassa yleensä asioin ja esim. Estrellan sipsipussi maksaa siellä 1,89 €. Mitähän se keskustan (K-/City-/Whatever)marketissa olikaan, lähemmäs 3 €?
   
 3. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  ABC myy aina Suomen sekä jokaisen yksittäisen paikkakunnan kalleinta bensaa. Esimerkiksi Espoossa 98E litrahinta ABC 1.749€ tai Neste Oil Express 1.704€. Pelkän maksutapaedun hinnalla jäät reilusti tappiolle. Bonusta pitäisi saada useita prosentteja, jotta tuo ABC-hinta olisi kannattava. Esim Mikkelissä on hintaeroa ollut ABC:n ja halvimman kilpailijan välillä pahimmillaan yli kuusi senttiä. Vakuutuksetkin kannattaa toki kilpailuttaa yleisesti.
  Safkat ja päivittäistavarat toki voi ja jopa on kannattavaakin ostaa Prismasta ja kilpailuttamatta. Yksittäisten "prismaa halvempien" elintarviketarjousten perässä juokseminen ei ole mitenkään järkevää. Mikäli maidon, juuston, leivän jne brändillä ei ole väliä, niin nekin saa Lidlistä edullisemmin sen omilla merkeillä. Valikoima voi olla mega-automarkettia suppeampi ja tietyistä tuotteista vähemmän eri vaihtoehtoja, mutta kyllä Lidlin valikoimastakin keskivertoruokaostokset saa kasattua. Hinnassa tulee paljon enemmän suoraa säästöä kuin bonusprosentilla.
   
 4. Raimo

  Raimo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.02.2000
  Viestejä:
  2 650
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kyllä Liiteri (LIDL) on ihan hyvä vaihtoehto perusruokaostoksissa. Bonusten perässä juoksemisen olen jo lopettanut ja tarjousten perässä ei tule liikuttua, paitsi jos todella hyvä tarjous sattuu silmiin paikallislehdissä tai liikkeen omissa mainoksissa. Sen olen kuullut joiltain Liiterin asiakkailta ohimennen, että eihän täältä mitään löydä tai osaa ostaa, pitää lähteä CM:n tai Prismaan. Sitten jossain megamarketissa kori täyttyy tuotteista joita ei tarvitse, kuten itsellekin on käynyt joskus.
   
 5. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Täällä on SSO:n mafia ;) joka ajaa kaikki muut huoltamot alas ja kohta ei ole kuin ABC-asemia. Kun 95%:sti tulee liikuttua vain paikkakunnalla niin ei ole kannattavaa lähteä hakemaan sitä kauempaa.
  Työni takia auto on kuitenkin pakollinen.
  Joo pitäisi tosiaan vakuutuksetkin jaksaa kilpailuttaa. Nyt auto ja kotivakuutukset on If:ssä. Sain sitä kyllä tingattua joku aika sitten n. 100€/vuosi kun uhkasin siirtää ne toiseen yhtiöön syystä että neljä vuotta vanhaan autoon ei saanut kuin kaikkein kalleimman kaskon. Täyskaskolla sainkin sitten kolmen vakuutuksen keskittäjäalennuksen ja tuo satku vielä pois niin hinta meni suunnilleen samoihin kuin vanhan auton osakaskolla.
  Tosiaan mikään bonus ei ole niin hyvä että se kattaisi yksin tai kaksin asuvien eron halvimpaan myymälään. Ehkä ero sitten kaventuu jos saa täydet bonukset. Kohtahan ilmeisesti näihin bonuksiin on tulossa valtion taholta jotain muutoksia.

  Prismassa en tykkää käydä kun ruokakauppa on hehtaarin kokoinen, mieluiten sitten S-marketissa joita täältä löytyy ainakin kolme kappaletta. Mahtaako Salessa olla suunnilleen samat hinnat.
  Liiteristä ei ole tullut haettua kuin jotain yksittäisiä erikoistuotteita kun siellä on niitä jotain kampanjoita esim. kreikkalaisia tuotteita tms. Pitänee käydä sielläkin muutama kerta päivittäis sapuskoja hakemassa ja vertaamassa hintoja.

  K-marketissa on ainakin täällä paras lihatiski!
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2013
 6. claude

  claude Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 078
  Saadut tykkäykset:
  7
  Siwan ja Valtsun huonoja puolia on myös se, että limskaa ei saa koskaan halvalla ellei osta ketjun omaa halpismerkkiä. Esim. Cittarista tai Prismasta saa usein 4 pulloa 5 eurolla, kun sama neljä pulloa kustantaa Suomen Lähikauppa Oy:n liikkeissä kympin hujakoilla.
   
 7. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Suomessa ruoka on niin kallista, että kannattaa olla syömättä. Tai keskittää ostokset ulkomaille.
   
 8. OTJ

  OTJ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2000
  Viestejä:
  485
  Saadut tykkäykset:
  0
  S-ryhmällä on ylivoimaisesti paras bonusjärjestelmä. Hintataso on jo lähtökohtaisesti edullinen ja vielä bonukset päälle. Bensakin tulee laskennallisesti Abc:lla usein halvimmaksi, kun perheellämme on yleensä bonusprosentti vähintään 4% kuukaudessa. "Vihreä escortti" vinkuu meillä paljon.

  Jotta en nyt kuulostaisi ihan S-uskovaiselta, niin en minäkään pidä siitä, että S-ryhmä jyrää kaikki muut ja tappaa kilpailun. Lisäksi poliittikkojen kytkökset ko. kauppaketjuun on epäilyttäviä. Siksi käytämmekin myös muiden kauppojen palveluja, myös Lidlin. Fakta on, että S-ryhmä on vain onnistunut tosi hyvän ja palkitsevan bonusjärjestelmän luonnissa, josta olisi muillakin opiksi ottamista, mm. K-ryhmän plussa-järjestelmä on ihan surkea vitsi.
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2013
 9. papukaija

  papukaija Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2005
  Viestejä:
  1 522
  Saadut tykkäykset:
  0
  itse olen jo pitkään pyrkinyt keskittämään ruoka-ostokset Lidliin. Lukuunottamatta kuitenkaan leivän päälle pistettäviä leikkeleitä (kinkku, metvursti tms.), ne ostan pääasiassa paikallisen lihajalostajan tehtaanmyymälästä (edullisia kakkosluokan siivuja, jotka ei kelpaa kauppaan). K-supermarketissa tai Prismassa käyn jonkun yksittäisen tarjouksen vuoksi lähinnä silloin, kun käyn muutenkin ruokakaupassa. Kuitenkin molemmat (K-supermarket ja Prisma) sijaitsevat alle 100m säteellä suosimastani (lue: lähimmästä) Lidlistä, eli ei kuitenkaan tarvi kauas koukata...
   
 10. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin Google Play kaupasta ja WP Storesta löytyy sovellus "Ruokakaupat", jonka avulla voi katsoa lähimmät ruokakaupat ja niissä olevat tarjoukset. Ihan kätevä softa.
   
 11. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tuon ABC vs Neste kylmäasemat eroa on ollut samana päivänä jopa 10centtiä. Toki ABC lisänä on aina kauppa, samoin jos menee Nestelle jossa on jokin pikku k-market kytköksissä, on bensa vastaavasti kallimpaa. Pelkkinä boonuksina tuota eroa ei saa takaisin! :D

  Lidl taas on huijari ketju muutenkun, joka vaihtaa hintojakin menekin mukaan. Esim. normikaupassa on 1kg riisia vaikka 1,89 on Lildl oma 1,69€, mutta se onkin 800/900g. Katsokaa aina kilohintoja! :D

  Sitten taas että kaikki pikkukaupat oli se sitten Siwa, Valintatalo, S-market, K-market yms. tarjoo kovimmat hinnat että pärjäävät. Isommat Prisma tai CM voi myydä jotakin tavaroita tappiollakin, koska tavaraa liikku huomattavasti enemmän päivän aikana kuin pienissä viikossa..
   
 12. papukaija

  papukaija Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2005
  Viestejä:
  1 522
  Saadut tykkäykset:
  0
  Väittäisimpä kyllä, että Lidlissä monella tuotteella se kilohintakin on edullisempi kuin monessa muussa kaupassa. Jos nyt joku yksittäinen tuote onkin vähän hinnakkaampi, niinse äkkiä kompensoituu muiden tuotteiden hinnoissa... Vai käytkäö Bumer muka yhden riisipaketin tms. elintarvikkeen kerrallaan ostamassa?

  Edit: Pienen selvitystyön jälkeen alko ihmetyttään: Mistä on moinen hinta Lidlin riisille keksitty? Ainakin paikallisessa 1.19€ 1kg:n paketti riisiä. Siis EI 900g paketti, eikä varsinkaan 800g:n paketti, vaan nimenomaan 1kg:n paketti. Pikkuisen toisenlaisessa paketissa 1.39€. Pakkauskoko edelleen 1kg...
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2013
 13. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 418
  Saadut tykkäykset:
  19
  Polttoaineissa ainakaan Oulussa ABC ei ole mikään edullinen, bensat +5snt ja diesel +3snt verrattuna halvimpaan (vertailutiedot 13.04.2013, tankkaus.com).

  Bonusjärjestelmien jujuhan on just että saadaan ihmiset "huijattua" keskittämään kaikki ostokset samaan ketjuun eli kun kerryttävät hyvin "bonuksia", niin ajattelevat että kaikki on edullista :D

  Oulussa S-ryhmän ja päättäjien kytkökset ovat niin selvästi nähtävissä, niin periaatteestakin tuon takia vois boikotoida koko ketjua :grr:
   
 14. Zanytwo

  Zanytwo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Periaatteestakin...voisi...". Kyllä minä ainakin boikotoin ruokakauppojen ja peukku-aseman osalta ja ostan s-ryhmästä vain jos on ehdoton pakkotilanne. Tahtoo vain olla, että moni ravintola ja vaatekauppakin ovat s-ryhmäläisiä ja pirulaisista kun ei tiedä ennen kuin maksettaessa pyytävät vilauttamaan taikakorttia.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2013
 15. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lol wut? Ainakaan Oulussa ei voi sanoa vakavalla naamalla edulliseksi. Osuuskauppa Narnian ja KKK:n kartellia olen vältellyt vuosia. Lidlissä sama ruokakori 15-30% halvempi, riippuen mitä tuotteita koriin lastaa.

  Bensa ABC:llä törkeän kallista. Lähimmällä ABC:llä tällä hetkellä 98E 1.719, Nesteellä 1.644.
   
 16. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tuo oli vain esimerkki. Mutta K kaupoistaa saa monesti ES tai Pirkan 1kg riisinkin joka maksaa 0.99€ ja vastaavasti S kaupoista sen Rainbow, mikä ei ole sen huonompaa kuin Uncle Bens. Kyllä Lidl on myös jotakin halpaa, esim. monesti lihaa on tarjouksessa. Mutta on sielläkin paljon samoja tuotteita jotka on vain huonon/oudon makuisia. Silloinhan sillä hinnalla ei ole väliä. Samoin välillä osuu noiden muiden kauppojen halppismerkin tuotteita, joita tavara merkit tekee maukkaimmiksi. Se on hyvin tuotekohtaista siis. :)
   
 17. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Lopeta harhaanjohtaminen. LAATUEROJA ON. Ja parempi laatu maksaa aina enemmän. Uncle Bens esimerkiksi on "paras ja kallein" riisi, jota ei kannata verrata huonolaatusiiin kopioihin. En voi huonompia edes syödä, ne liisteröityvät limapuuroksi ja niiden keitinvesi on kuin harmaata oksennusta. Makuerot riiseissä ovat valtavia. En ala luennoida nyt mm. siitä, miten Tumma Uncle Bens pilattiin sillä, että sen keittoaika lyhennettiin nykykakaroille sopivan nopeaksi. Nykyinen nopeakeittoinen on helposti hajoavaa mössöä. Alkuperäinen puolen tunnin tms. keittoaikainen versio oli kiinteää JA maukasta; paras tumma riisi. Uusi versio on rakenteellisesti pilalla, joten sen mahdollisesti hyvä makukaan ei sitä voi pelastaa. Siispä ei ole enää maapallolla olemassa hyvää tummaa irtonaista riisiä. Kilpailijoiden tummat merkkiriisit taas ovat maultaan väkeviä ja nekin puuroutuvat, joten sekä rakenne että maku on pilattu. Merkittömiä tummia halpiksia en edes uskalla kokeilla, menisi raha ja aika hukkaan.

  Euron kilohinnan halpariisit tapelkoon omassa hinta- ja laatuluokassaan. Niitä siis verrattakoon toisiinsa, siis paskalaatuisiin. Esim. Liiterin halpa riisi on ihan mautonta eikä se edes ole tarpeeksi irtonaista.

  Joku muu luennoikoon siitä, miksi on järjetöntä ja turhaa vertailla toisiinsa appelsiinia ja hiusharjaa, etsiä niiden keskinäistä paremmuutta ja hintalaatusuhdetta. Sama tilanne on halpariisin ja laaturiisin välillä, kummallekin on ihan oma käyttötarkoituksensa: toinen niistä syödään ja toinen heitetään hääparin päälle (ja samalla tapetaan tuhat pikkulintua). Halpariisi EI OLE RAVINNOKSI TARKOITETTU, sen parempi tehtävä on maanrakennusaineena asfaltin alla, tai lannoitteena pellolla, tai pihakoristeeksi hiekan asemasta. Suuhun sitä ei kannata tunkea.

  Luonnollisesti maapallosella on 7 miljardia eri mielipidettä siitä, mikä on hyvää ja mikä pahaa riisiä, mutta minulla ainakin hintalappu kertoo yksiselitteisesti sen mistä minä tykkään: kalliimpi on aina parempi. Paitsi etten ole edes alkanut vielä tutkia ökyriisejä, eli yksitellen jyvä kerrallaan käsin kiillotettuja (hintalappu viittaa siihen) luomu-ekoriisejä tai vastaavia, joiden kilohinta karkaa köyhän ostajan ulottumattomiin. Uncle Bens -hintaluokan riisejä vain ostan. Kun paketissa mainitaan irtonainen, niin kypsennyksen jälkeen toisiinsa liimautuneita riisinjyväsiä ei sallita. Kun mainitaan puuroutuva, niin silloin ei sallita irti toisistaan irti karkailevia jyväsiä. Halpariisit eivät toteuta näitä määräyksiä.
   
 18. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 880
  Saadut tykkäykset:
  204
  Priceless! :D
   
 19. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
  Mä syön ainakin sen riisin, enkä sitä harmaata oksennusta. NIIN, ja Uncle Benshan ei puuroudu..... Voit maksaa enemmän sinne kauppiaan/valmistajan kukkaroon ihan rauhassa, ei sua kukaan estäkään. :D
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2013
 20. papukaija

  papukaija Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2005
  Viestejä:
  1 522
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä tahansa riisi, myös se "Ben-sedän" tuote on mautonta, jos se keitetään pelkässä vedessä. Keitinveteen tarvitaan vähintään ripaus suolaa, mutta mielellään liemikuutio, oli sitten liha-, tai kala- tai kasvisliemikuutio ja mielellään vaikkapa vielä pikku ripaus esimerkiksi Curryä. Ja mitä irtonaisuuteen tulee, niin ihan riittävän irtonaista on se Lidlin riisi, kun sen keittää oikein. Eli ei mitään tunnin kiehutussessioita, vaan sen mukaan, mitä paukkauksessa sanotaan.