"Riittävä" äänentoisto, minimimäärä johtoa ja laatikkoja

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana kenzy, 14.09.2014.

 1. kenzy

  kenzy New Member

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten otsikkokin kertoo, olisi mietinnässä miten olohuoneen äänentoiston saisi "riittäväksi" ilman, että tarvisi taistella piuhaviidakon kanssa ja miettiä miten venkslata huonekalut, jotta saa erinäisiä ääntä tuottavia purkkeja ripoteltua pitkin huonetta. Tänään meni siispä hermot vanhoihin jalustakaiuttimiin, keskikaiuttimeen, takakaiuttimiin sekä vahvistimeen niiden asettamien rajoitteiden vuoksi - olkkari kun on jo valmiiksi riittävän haastava kalustaa :)

  Vahvarina löytyy tarvittaessa Onkyon 578, mutta mielelläni välttäisin tämänkin käyttämisen. Bosen Cinemate 1 SR on lähimpänä sellaista konseptia, jota itse hakisin takaa, eli siisti yleisilmeeltään sekä minimimäärä piuhoja. Bosen "subbari" yhdistyy langattomasti tuohon mölypaneeliin: http://www.youtube.com/watch?v=KqNqWa25ytc
  Tiedän kuitenkin, että Bosen vehkeissä maksaa 2/3 tuo itse merkki, joten mieluusti kuulisin vähän erilaisia perspektiivejä tähän itsepohdinnan tueksi. Budjetista en osaa nyt suoraan sanoa mitään, mutta olen valmis laittamaan 1000-1200e kiinni tuohon, jos vain rahalle saa oikeasti kokonaisvaltaisesti vastinetta.

  Olkkari on tosiaan haastava, TV-taso on sijoitettava siten, että sen takaosa ei ole missään seinässä kiinni, vaan takaosa näkyy toisella puolen huonetta. TV-taso on myöskin suhteellisen kapea, jonka vuoksi mitään massiivisia hyllykaiuttiia ei tason päälle saa, eikä taas toisaalta sen ympärille mitään jalustakaiuttimiakaan.

  "Riittävä" äänentoisto tässä ahdingossa tarkoittaa sitä, että olisi mukava katsella elokuvia, pelata pleikkaria ja joskus kuunnella musiikkiakin, mutta minkäänlaiseksi kultakorvaksi en tunnistaudu. Tässä vaiheessa elämää alkaa helppous, vaivattomuus ja kliineys menemään täydellisen äänen edelle.
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 110
  Saadut tykkäykset:
  121
  Katsoisin mieluummin osastoa Bang&Olufsen Beoplay A9 (saa myös seinäkiinnityksellä) tai Geneva Model L. Näissä on äänenlaatu oikeasti jo täysin hyväksyttävissä oleva. Kumpikin ottaa linjaa sisäänsä vaikkapa suoraan telkkarin ääniulostulosta, sikäli kun sellaisia vielä nykyään telkkareista löytyy. Muut laitteet ovat sitten oletettavasti kytkettynä siihen telkkariin, joten av-vahvarin voit laittaa kiertoon.
   
 3. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 246
  Saadut tykkäykset:
  350
  Melkein puolet edullisemmin vielä aavistuksen pienempää: Beoplay S8 2.1.
   
 4. JayKay70

  JayKay70 Member

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mites jos vaihtaisi koko tason Ikean Upplevaan?

  Audiovideo.fi:n mukaan ihan ok systeemi ja ainakin toissaviikonloppuna Espoon Ikeassa oli tätä myynnissä ilman telkkaria (Ikea Family-hinta oli 99€ :), tosin ei voimassa enää). Tässä vielä linkki tuohon AV:n testiin: http://audiovideo.fi/testi/ikea-uppleva-integroitu-televisio-ja-21-stereojarjestelma. Lisätietoa myös Ikean omilta sivuilta.

  Omiinkin korviini kuulosti ihan mukiinmenevältä tuotteelta tuo. Tosin tällä iällä sitä on alkanut asettaa äänenlaadun helppouden ja vaivattomuuden edelle, eikä siksi ole ostoslistallani ;)
   
 5. Dragon/

  Dragon/ Active Member

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 331
  Saadut tykkäykset:
  15
  Eiköhän tv:n omat kaiuttimet ole tuossa tilanteessa riittävän hyvät ja ei maksa 1200euroa.

  Enpä tiedä noista soundbareista, eikö Esim Genen G1:n saisi kiinnitetty telkun sivuihin telineellä.
   
 6. kenzy

  kenzy New Member

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia vastauksista!

  Ei, siksi tämän topicin perustin, koska TV:n omat kaiuttimet eivät tosiaan ole riittävän hyvät.

  Pienet Genelecit olisi kanssa toki vaihtoehto, mutta niiden alapään toisto on aika onneton, ja alkaisi sitten taas erillinen subbari polttelemaan. Lisää johtoja ja lisää vaivaa.
  Taidan ottaa tänään pienen riskin ja marssia Giga-Anttiin ja ottaa sieltä testiin Sonyn Soundbar. Tuo helppoudellaan houkuttelee kyllä, koska tarjoaa 3+1 HDMI- liitännät, optisen liitännän ja langattoman subbarin + NFC- ja Bluetooth- liityntämahdollisuudet esim. luurilta tai iPadilta musiikkia toistaessa. Subbarin saa sohvan viereen pois silmistä ja itse mölybar istahtaa telkkarin eteen suhteellisen näkymättömästi. Äänenlaadullisesti melko varmasti vähintään tuota aloitusviestissä mainittua Bosea vastaava, ellei jopa parempi... ja onhan siinä aina se 30 vuorokauden palautusaika.
   
 7. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 246
  Saadut tykkäykset:
  350
  Olenko ainoa, jonka mielestä tässä ei ole logiikan häivääkään? Ei millään pahalla, mutta ihan vakavissasi valittelet pikku-Genejen bassotoistoa... ja siitä pääsee jotenkin Soundbariin? Soundbarissa ei voi mitenkään olla parempi bassotoisto. Tai itseasiassa koko toisto ylipäätään.
   
 8. kenzy

  kenzy New Member

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksikäs ei? Genelecin G Onejen elementti taitaa olla 3" kooltansa, joten ei tuolla kamalan matalalle vaan voi päästä. En itse jaksa ihan noin radikaalisti rajata mahdollisuuksia kuuntelematta ja testaamatta, koska kuten jo aloituspostauksessa kerroin, on helppous ja siisteys nykyään sen täydellisen äänenlaadun edellä. Minimimäärä johtoja, minimimäärä laitteita ja langattomuus on aika isoja juttuja itselle tällä hetkellä. Huonekaan kun ei ole mikään akustiikan ihme, eikä Geneleceille ole tarjota mitään TV:n ja Pleikkarin outputia parempaa äänenlähdettäkään, niin erot tasottuvat aika suuresti.

  Tämä on lähdössä testiin: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/43915/dshgm/Sony-HT-CT770-2-1-3D-Soundbar-kaiutinjarjestelma
   
 9. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 246
  Saadut tykkäykset:
  350
  No ei siitä SoundBarin puolet pienemmästä voi paljoa olettaa siitäkään. Linkkisi avattuani huomasin, että SoundBarissasi on erillinen subwoofer. Tekisi mieli kysyä, miksi SoundBarin erillinen subwoofer on ok, mutta kaiuttimilla ei. No, se siitä.

  Soundbareista on ollut testi Hifimaailmassa vuoden sisään, diginumeron saa luettavaksi muutamalla eurolla (tai sitten kirjastoon etsimään). En muista testiä sen tarkemmin, mutta erot taisivat olla suuria haitarilla luokaton - yllättävän hyvä.
   
 10. kenzy

  kenzy New Member

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, jonkinlaisia testejä noista olen löytänytkin. Soundbarin erillinen subbari on ok siksi, että siihen tuodaan ääni langattomasti, jolloin subbarin sijoittelu muuttuu aika vapaaksi, eikä tarvitse pohtia mistä piuhat kiskotaan, jotta ne ei ole esillä, tiellä tai haittaa kalusteiden siirtelyä esim. Siivotessa.
   
 11. "Q"

  "Q" Member

  Liittynyt:
  03.01.2009
  Viestejä:
  151
  Saadut tykkäykset:
  8
  Aika surkeat oli soundit omassakin televisiossa aluksi, joten ei yllätä laisinkaan jos on kiinnostusta parempaan. Soundbareista ei mitään hajua, mutta jos sellaisen läpi vie hdmi:llä esim. pleikkarin, niin tuleeko kuvaan lisää input lagia, eli tuleeko pelaamisesta mahdotonta? Ei kyllä luulisi. mut...

  Onko se taso niin kapea että siihen ei millään saa mitään aktiivipönttöä (esim. G-merkki tai B-merkki) tv:n viereen? Tuollainen vähän reilummankokoinen aktiivi voisi olla kuitenkin bassoltaankin riittävä, jolloin sen "subbarin" voisi ehkä jättää laskuista pois.
   
 12. jonsey

  jonsey New Member

  Liittynyt:
  24.11.2009
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
 13. Dragon/

  Dragon/ Active Member

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 331
  Saadut tykkäykset:
  15
  Ja tuota, miten halusitkaan että soundbar toimii äänilähteenä?

  Imo 500euroa on aika paljon tuollaisesta sonyn muovirimpulasta. Jos tuosta poistaa supparin niin eipä taida olla erityinen bassotoisto vrt. genen 3" bassoihin. Pari minuuttia selailin Sonyn sivuja mutta enpä löytänyt mainintaa tuon soundbarin elementeistä. Veikkasin kooksi jotain 0,5".

  Tuon kuvan http://www.gadgetfreak.gr/wp-content/uploads/2014/04/HT-CT770.jpg Perusteella voin vain kuvitella miltä tuo näyttää suojaverkko poistettuna. Veikkaisin että samaa tasoa kuin halvimmat pc kaiuttimet verkkiksestä.
   
 14. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 110
  Saadut tykkäykset:
  121
  Geneleciltäkin saa subbareita, jopa ihan sisustuskelpoisen näköisiä. Sellaisella saa mukavasti tukea niille 3" tai 4" pääkaiuttimille.
  Lisävarustevalikoimasta löytyy pienelle subbarille seinä- ja kattoasennussarja. Ripusta valkoinen pikkupata kattoon, niin eipähän ole imuroidessa tiellä.

  Kaiuttimien "langattomuus" on ehkä typerin villitys vähään aikaan. Onhan jokaiselle "langattomalle" pöntölle vedettävä käyttösähkö jokatapauksessa, niin eikö muka signaalinarun laittaminen onnistu samalla kertaa?
   
 15. iluvai

  iluvai Member

  Liittynyt:
  20.02.2011
  Viestejä:
  773
  Saadut tykkäykset:
  9
  Viimeksi muokattu: 19.09.2014
 16. kenzy

  kenzy New Member

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei siinä mitään typerää ole. Signaalinarun ongelma on se, että se ei kulje pistorasian läpi, mutta käyttösähkö kulkee. Pistorasioita meillä on olohuoneessa kaikilla 4 seinällä yhteensä 12 kappaletta (nurkassa/keskellä seinää/nurkassa). Kaikki kiinteät lattia/katto/seinäkiinnitykset ja muut vaativat piuhoituksen ja piuhojen peittelyn listoilla tai muilla virityksillä + aiheuttaa alkuperäisen ongelman, eli sen, että äänentoisto sanelee liikaa huonekalujen sijoittelua jo valmiiksi hankalassa tilassa.

  Eilen hain tuon Sonyn setin testattavaksi, ehdin laittaa setin toimintakuntoon ja muutaman minuutin katsella telkkaria + kuunnella musiikkia. Ensikokemukset: Törkeän helppokäyttöinen ja siisti kokonaisuus, helppo sijoitella, eikä vaadi tosiaan mitään kiinteitä asennuksia, vaan huonekaluja pystyy venkslaamaan miten haluaa. NFC- tuki on älyttömän hieno innovaatio Bluetooth- toiston ohella - tähän ei päästä aktiivikaiuttimilla ilman päätevahvistinta, josta moinen tuki löytyy.
  Kun laskee 500 euron hintaan 3+1 HDMI- liitäntää ja tuon Bluetooth- toiston, saakin laittaa jo moisen päätevahvistimen hintaan äkkiä sen 300-400 euroa lisää rahaa kaiuttimien lisäksi kiinni. Sitten onkin kädessä taas sama määrä laitteita ja sama määrä piuhoja, joista alunperin oli tarkoitus päästä eroon. Täytyy aina ajatella sitä kokonaisuutta ja vastaavaa toiminnallisuutta, ei pelkästään absoluuttisia elementtien fyysisiä mittoja ja virheetöntä äänentoistoa (sitä kun tässä topicissa ei haettu). Näitä Soundbareja saa myös halvemmalla, mutta niistä puuttuu vastaavat ominaisuudet.

  Äänenlaadullisesti... no, se on kompromissi. Bassoelementti on 6,5", eli ei sillä taloja kaadeta, mutta oikein sijoitettuna tuo ihan mukavan napakan alakerran sohvan vieressä. Itse soundbarin toisto on kirkasta eikä mitenkään ylikorostettua, kuten äkkiä näiltä voisi olettaa. Harmony One toimii setin kanssa, joten lapsillekin käyttö on helppoa, eikä eroa vanhoista toimintatavoista mitenkään. Telkkarin omiin kaiuttimiin verrattuna kokonaisuus on nyt jo sentään ihan äänentoistojärjestelmän kaltainen, eikä muoviämpärin paukuttelua muistuttava elämys. Kaikinpuolin siis vaikuttaa vastaukselta tuohon alkuperäiseen ongelmaan, koska en halua enää palata kiinteiden johtovetojen aikakauteen, se on nähty, eikä sovi nykytilanteeseen. Testaillaan kuitenkin vielä, tässä on 29 päivää aikaa palauttaa laitos :)
   
 17. Esa ZX-12R

  Esa ZX-12R New Member

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  119
  Saadut tykkäykset:
  2
  No miten on testaus sujunut? Minulla on ihan samat mietteet. Vaatimukset eivät ole enää niin valtavat kun on itse äänentoistosta kysymys, vähän tv-ääntä paremmat pitää olla, eikä metritolkulla johtoja ympäri kämppää.
  Katselin noita soundbaareja minäkin vähän sillä silmällä...
   
 18. JayKay70

  JayKay70 Member

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos itse olisin hankkimassa yhden laatikon ratkaisua, niin Naim Mu-So olisi listallani varsin korkealla: https://www.naimaudio.com/mu-so

  Wired totesi laitteesta, että: "Naim Does the Impossible: Build a Soundbar Even Audiophiles Love" :rolleyes:

  Monelle Naim on varmaankin tuntematon merkki, mutta firma on perinteisissä hifiipiireissä iso toimija ja nauttii varsinkin syntysijoillaan Englannissa vankkumatonta suosiota. Toimitti myös jossain vaiheessa äänentoiston Bentleyn varsin laadukkaisiin ajoneuvoihin, jos tämä nyt on mikään referenssi ;)

  Mu-So:n suositushinta Suomessa on 1190€ ja jos yhtään osaa tinkiä, niin kivijalassa saa nätisti pyytämällä varmasti tuostakin jonkin verran pois...
   
 19. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 246
  Saadut tykkäykset:
  350
  Myös kotimaassa on pidetty laitteesta, joskin hintaa tietenkin on vähän enemmän, kuin jollain muulla ratkaisulla.

  Hillopäälliköille ja muille isommalla budjetilla operoiville on tarjolla myös tällainen.
   
 20. Martti Keijomäk

  Martti Keijomäk New Member

  Liittynyt:
  16.12.2014
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viimeksi muokattu: 20.12.2014