Retropelikysymys

Keskustelu osiossa 'PC-pelit' , aloittajana Takeshi666, 19.11.2017.

 1. Takeshi666

  Takeshi666 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.01.2003
  Viestejä:
  2 001
  Saadut tykkäykset:
  12
  Ajattelin asentaa alkup. Unrealin taas pitkästä aikaa ja aloin miettimään, oma kopio pelistä on suomenkielisillä kansilla ja ohjekirjalla. Mahtaakohan tuo olla minkään arvoinen? Lokalisoitua painosta tuskin löytyy enää kauhean montaa, onhan kyseessä sentään melkein 20 vuotta vanha peli.
   
 2. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 452
  Saadut tykkäykset:
  633
  Niin, taitaa aika moni kappale olla jo kaatopaikan syvyyksissä. En itse usko, että PC-peleillä on kovinkaan suurta keräilyarvoa, koska niitä itsessään saa varsin hyvin verkosta nykykoneille sovitettuina. Jotkin vanhemmat pelit voisivat olla miekenkiintoisia keräilymielessä, mutta silloin pitäisi olla virheettömässä kunnossa ja kaikki alkuperäinen mukana. En tosin varsinaisesti näe tälle kyllä isoa skeneä varsinkaan näin pienessä maassa. Mielenkiintoisimpia keräilymielessä voisivat olla "vanhan kunnon ajan" pahvilaatikkoihin pakatut ja runsaan manuaalin sisältävät pelit (lähinnä simulaattorit). Olen Falcon 4.0:n (kansioversion) ostanutkin joskus käytettynä verkosta. Muovikoteloihin, pelkän levyn sisältävät pelit taas silkkaa roskiskamaa. 90-luku oli muuten hienoa aikaa PC-pelaajan näkökulmasta, juuri hienoine pelipakkauksineen. Tunsi, että osti jotain spesiaalia toisin kuin nykyisinä muovikoteloaikoina.
   
 3. Takeshi666

  Takeshi666 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.01.2003
  Viestejä:
  2 001
  Saadut tykkäykset:
  12
  Nimenomaan tuollainen ns. kenkälaatikkoversio onkin kyseessä. Minusta on aika erikoista että tuosta pelistä on viitsitty vääntää, ainakin ulkoisesti (itse peli on tietysti englanniksi), paikallinen versio. Yleensä suomenkielinen boksi löytyy lähinnä jostain lasten peleistä ja manuaalitkin vähintään kaikilla skandikielillä.
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 867
  Saadut tykkäykset:
  743
  Kannattaa pitää tallessa ja ehkäpä kysyä jollain toisella foorumilla. Pelit.fissä voisi ehkä olla aiheesta keskusteluja, tai muropaketissa. Itse en kummassakaan ole, joten en tiedä.
  Hyllyssä on myös minulla ysäripelejä, mutta ihan vain nostalgiasyistä. Noilla meikäläisen peleillä tuskin mitään rahallista arvoa on.