Radioasema-maku

Keskustelu osiossa 'Musiikki' , aloittajana bluesmood, 28.01.2023.

 1. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  497
  Saadut tykkäykset:
  32
  Mitä latasin Samsungin sovelluskaupasta oikeastaan samoihin aikoihin, mitä hankkisin ensimmäisen ja yhä samaa älytelevisiota katsellessani my iTuner -sovelluksen, jossa voi kuunella vapaasti ympäri maailmaa saatavilla olevia radioasemia.

  Kyllä sitä jonkin verran tullut ajan kuluksi kuunneltua muidenkin maiden kanavia, mutta mitä nämä kotimaiset siinä nyt oletuksena on niin ei siellä oikein sitten muita ole, mitä porfiilin osalta parhaiten omaan makuuni sen suhteen, minkä tyyppistä musiikkia ja ohjelmasisällot kanavalla on, niin mielestäni oikein siellä ole muita, kuin tuo nykyisin Sanoma Media Finlandin omistama Groove FM, mitä se on profiloitunut lähinnä rytmimusiikin soulin, funkin, bluesin, jazzin tyyppisiin tyylilajeihin kokonaisuudessaan. Toisaalta, mitä katsoin tuon Wikipedia - artikkelin, niin kuulun kanavan "kohderyhmään" tai sijoitun ikäni puolesta joukkoon täysin, mitä sitä kuuntelee 25-54 vuotiaat ihmiset se ikäryhmä siinä on.

  Välillä jos tykkää puheohjelmaa kuunella ajan kuluksi, Yle puhe on paras, vaikka Areena julkaisee nykyisin melkein saman tien jos jokin podcast - sarja on kyseessä, sen koko sarjan kaikki jaksot siellä Areenassa julkaisupäivänä jo kuunneltavaksi.

  Järkevintä puheohjelmaa noista kaupallisilta kanavilta lienee, mitä tykkään välillä mitä Radio Rock lähettää niitä Aamu - Korporaation uusintakoosteita yoaikaan, niin siinä nyt ihan hyvä porukka sellaista juttua, mitä nyt toisinaan jaksaa kuunella.

  Miten täällä DVDplazalaisten muiden foorumin jäsenten radiokuuntelun laita on, vai kuuntelettko radiota lainkaan.
   
 2. Super-J

  Super-J Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  4 144
  Saadut tykkäykset:
  457
  Radion kuuntelu on jonkin verran vähentynyt viime vuosina, lähinnä autolla ajaessa tulee joskus kuunneltua YleXää tai Suomipoppia, joskus Novaa. Kotona ei tule kuunneltua radiota ollenkaan vaikka sellainen kyllä toki löytyy, keittiöstä.
   
 3. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 614
  Saadut tykkäykset:
  129
  Nova soi autossa, saunan pukuhuoneessa ja aika usein alakerrassa.
  Varsinkin kun on vieraita.
   
 4. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 532
  Saadut tykkäykset:
  102
  Jälkilähetyksinä verkon kautta puhelimelle ladattuna tulee kuunneltua mm. Politiikkaradiota, Kulttuuriykköstä, Stilleriä, Tiedeykköstä, Aristoteleen kantapäätä. Suorana en juuri radiota kuuntele.
   
 5. Mookid

  Mookid Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 745
  Saadut tykkäykset:
  369
  Radio Nova, siellä soi kaikki parhaat kuten Juha Tapio, Haloo Helsinki ja Yö. Lisäksi hauskat juontajat, niin saa nauraa maha kippurassa.
   
  klmake tykkää tästä.
 6. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  497
  Saadut tykkäykset:
  32
  Voiko noita YLE Areenan podcast-jaksoja ladata mobiilisovellluksella, jotenkin tykkään että ainoastaan toisto on ollut mahollista aina kun olen kuunellut jokseenkin samoja, mitä tuossa listassasi. Tosin olen ainoastaan selaimella tietokoneella toistanut, mitä tuossa television Areena -sovelluksessa se puute, että audio-kategoriaa ei ole.

  Stiller siirtyi pyöreän pöydän panelistista juontajaksi, mitä Pauli-Aalto Setälä on vaalikaranteenin takia sivussa, mitä Aalto-Setälä on ehdolla eduskuntavaaleissa, niin siinä vissiin on säännöissä kielletty, että ei saa osallistua Yleisradion toimintaan työsuhteessa, jokin tällainen varmasti.
   
 7. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 808
  Saadut tykkäykset:
  504
 8. Hippo

  Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 343
  Saadut tykkäykset:
  289
  Kasaria autossa, kuinka vanha mä jo oikein olen? Tai jompaakumpaa rock painoitteista asemaa.

  Muuten ei tule kuunneltua radiota ollenkaan. Hiljaisuus on paras taustamusiikki.

  Edit: parturissa oii aina Radio Classic päällä. Jotenkin tykästyin sen rauhallisuuteen ja äänimaisemaan. Muualla ei ole tullut vielä vaihdettua sille taajuudelle, mutta ehkä joku päivä.
   
 9. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 532
  Saadut tykkäykset:
  102
  Kuuntelen noita iPhonessa RSSRadio-appilla, johon ne saa ladattua. Harmittavasti tuota kautta ei saa kaikki Ylen radio-ohjelmia ladattua.
   
 10. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  497
  Saadut tykkäykset:
  32
  Kiitti vinkistä, ohjelmoinkin ja ajastan seuraamani YLE:n audio-ohjelmat tämän kanssa, niin säästää resursseja ja pysyy ajan tasalla!

  Tuo DRM digitaalisen sisällon suojaus ei ole ainoa, käsittääkseni niitä on 3-4 kaiken kaikkiaan kattaen varmaan kaikki tämän hetken ajankohtaiset suoratoistopalvelut maailmalla.

  No, DRM:ääkään ei taida käsijarrulla olla mitään tehtävissä, mitä tuo Handbrake on Gpl-lisenssillä avoimen lähdekoodin projektina saatavilla, mitä tulee siihen, että voisi olla tuon FlickFletch-sovelluksen kehittäjien osalta mielekästä tai ainakin mielestäni toivottua jossain kohtaa tulevaisuudessa julkaista versio ohjelmasta, jossa olisi mahdollisuus myos ladata DRM-suojattua sisältoä edellyttäen tietenkin, että lataajalla on voimassaoleva virallinen tilaus joihinkin noista kotimaisista suoratoistopalveluista, mitä ainakin Viasat play, joka on jossain DNA:nkin DNA Tv - tuotteen myynnissä yhdistettynä Elisa -operaattorin osaksi sopimuksta Elisa Viihde Viaplay tai Elisa Sport Viaplay,
   
 11. marko

  marko Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.01.2001
  Viestejä:
  1 772
  Saadut tykkäykset:
  17
  Tätä on tekijältä toivottu jo aikaisemmin, mutta tekijä oli sitä mieltä ettei lähde tuohon DRM-kikkailuun.
   
 12. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  497
  Saadut tykkäykset:
  32
  Se nyt jotenkin kummalta kuulostaa, mitä kaikki tieteen oppialan asiat toimii molempiin suuntiin, niin lopulta joku taho näkee parhaaksi varmaan ohjelmoimaan pelkästään vastaavan ohjelman, joka pelkästään keskittyy suotajun digitaalisen sisällon lataamisominaisuuksiin.

  Käsittääkseni niitä on olemassa maailmalla ainakin jonkinlaisia ohjelmistoja saatavilla, en tiedä sitten. Tuokin nyt aivan priimaa, että on edes tuossa kehitysvaiheessa mahdollistettuna nuo avoimet vapaat digitaaliset sisällot noista kotimaisista suoratoistopalveluista, mitä tuo "FlickFetch" -ohjelmiston ominaisuudet on tällä hetkellä, erittäin hyodyllinen softa kaikin puolin mielestäni positiivisella tavalla, ja otin sen oitis käyttoon.
   
 13. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 808
  Saadut tykkäykset:
  504
  Ei ole ilmaista, mutta periaate on jos se on verkkokortilla asti, sissen voi tallentaa.

  T: Vesku
   
 14. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  2 040
  Saadut tykkäykset:
  281
  Podcastit voi ladata Areenasta koneella suoraan mp3-tiedostoiksi ilman lisäsovelluksia.
   
 15. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  497
  Saadut tykkäykset:
  32
  No tuo ohjelma nyt lähinnä, mitä itsekin sanoin että säästää resursseja, mitä resurssitehokasta, tai mitä tietojenkäsittelyssäkin puhutaan kustannustehokkaasta ratkaisusta, mikä nyt ei pelkästään liity rahassa mitattavaan resurssiin, varallisuuteen siinä määrin.

  Jos nyt tuohon ohjelmaan pistää ne Areenasta esim. audo-ohjelmat, joita tykkää seurata, mitä katsoin tuota aamupäivällä tuossahan saa ajastimen pistettyä, kuinka usein tuo ohjelma automaattisesti tarkistaa tuon URL:n päivitykset sieltä päästä, mitä nuo ohjelmat ovat pysyvästi samojen URL-resurssin takana.

  Siinä määrin säästyy siis siltä, että tarvitsisi esim. selainta edes avata ja navigoida itseään tuonne Areenan audio-osastolle.
   
 16. Saukko

  Saukko Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  69
 17. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 344
  Saadut tykkäykset:
  612
  Autossa soi Radio Rock, jos on jäänyt cd:t kotiin. Tänä vuonna täytyy yrittää kuunnella enemmän vielä Klasua, jää tämän vuoden jälkeen eläkkeelle. Se jättää kyllä ison loven. Ai että kun jostain sais kuunnella Metalliliiton uusintoja. Töissä jos perjantaina, niin silloin työautossa soi Retroperjantai Novalta.

  Korporaation lätinät kuuntelen nykyään Suplasta. Areenasta tulee kuunneltua Levylautakunta.
   
 18. kimbyyri

  kimbyyri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.07.2013
  Viestejä:
  104
  Saadut tykkäykset:
  18
  Radiota kuunnellaan radiolla eli virittimellä. Kaikki muu on striimiä, vai kuinka se sitten kirjoitetaankin. Tai taitaa olla itse asiassa nykypäivänä podcasteja.

  Suorassa radiolähetykseesä on ihan eri tunnelma kuin näissä podcasteissa.

  Itsellä radio suomi soi viikolla n 7h vrk ja vkl n 12h.
  Satunnaisesti suomipopin tai rockin arkiaamut.

  Tietysti riippuu seurasta, tallilla kun yritin tarjoilla nuorisolle kansanradiota niin yhdestä suusta tuli "äijä on oikee meemi"
   
 19. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 975
  Saadut tykkäykset:
  894
  En kuuntele enää lainkaan.

  Bassoradiosta tuli käytännössä aina jotain mielenkiintoista ohjelmaa ennen kuin joku ekonomi pilasi sen formaattiradioksi ja sitten ei enää kauaa mennytkään, kun taisi koko kanava nimenäkin kadota. Kuuntelijat jo toki ennen sitä. Mutta alkuperäisessä Bassoradiossa oli lukuisa määrä mielenkiintoisia ohjelmia ja niiden persoonallisia juontajia sekä valtavirran ulkopuolista musiikkia hyvin monipuolisesti, mikä laajensi kuuntelijan kokemusta musiikista. Todella sääli, että loppui.

  Itse kestän todella huonosti formaattiradioita, joilla pyörii 10 biisin lista ja juontajat nauraa tyhjälle.
   
  Pulse+ ja 71 dB tykkäävät tästä.
 20. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 531
  Saadut tykkäykset:
  798
  80-luvun lopulla kuuntelin Helsingin paikallisradiota (Ettan, City). Meno oli oikein hyvä, mutta sitä ei montaa vuotta kestänyt ja radion kuuntelu hiipui kunnes 1996 aloin kuuntelemaan classic-radiota ja hurahdin kunnolla klassiseen musiikkiin. Se oli kauan ennen kuin musiikkia pystyi streamaamaan netistä (Youtube, Spotify, jne.) ja tärkeä väline tutustumisessa klassisen musiikin maailmaan. CD-kokoelman karttuessa ja viimeistään Spotifyn kaltaisten palvelujen myötä merkitys on näivettynyt, eli nykyään en juurikaan radiota kuuntele. Vuosien varrella olen myös silloin tällöin esim. Bassoradiota kuunnellut konemusiikin takia. Että sellaista.

  Sama täällä. Tuntuu, että nykyään ei mitään muuta olekaan kuin formaattiradioita.