Raakalaiset (Savages) (2012) (Oliver Stone / Taylor Kitsch, Blake Lively, Aaron Taylor-johnson, John Travolta, Benicio Del Toro, Salma Hayek, Emile Hi

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 06.08.2012.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Kolminkertainen Oscar®-voittaja Oliver Stone palaa valkokankaalle vauhdikkaalla trillerillä Raakalaiset. Rikoselokuvan näyttelijäkaarti on täynnä tähtiä: nuorten nousevien nimien Taylor Kitschin, Blake Livelyn ja Aaron Johnsonin rinnalla nähdään valkokangasveteraanit John Travolta, Benicio Del Toro ja Salma Hayek sekä Emile Hirsch ja Demian Bichir. Elokuva perustuu amerikkalaisen rikoskirjailija Don Winslown samannimiseen bestseller-romaaniin, joka on ilmestynyt myös suomeksi käännettynä (Raakalaiset, Like 2011, tulossa syksyllä leffapokkarina).

  Buddhalaista filosofiaa harrastava Ben (Johnson) ja hänen hyvä ystävänsä, nuori sotaveteraani Chon (Kitsch) pyörittävät Laguna Beachilla menestyvää kasvuyritystä: he viljelevät maailman laadukkainta marijuanaa. Toimeentulo on erikoinen ja niin on miesten rakkauselämäkin, sillä heillä on myös yhteinen tyttöystävä, kaunis Ophelia (Lively). Elämä hellii nuoria Etelä-Kalifornian auringossa, mutta kaikki muuttuu kun meksikolainen kartelli kiinnostuu miesten bisneksestä ja vaatii päästä osingolle.

  Kartellin johtaja Elena (Hayek) ja hänen kovaotteinen kätyrinsä Lado (Del Toro) eivät kuitenkaan tiedä, keiden kanssa ovat tekemisissä. Ben ja Chon lähtevät sotaan kartellia vastaan, vaikka tilanne vaikuttaa epätoivoiselta. Apua he saavat kaulaansa myöten korruptiossa rypevältä huumepoliisilta (Travolta). Näin käynnistyy häikäilemättömien juonien ja petosten sarja, jossa panokset ovat korkeat - raakalaismainen tahtojen taisto.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

  [​IMG] [​IMG]

  Ensi-ilta Suomessa 12.10.2012 (USA:ssa 6.7.2012)
   
  Viimeksi muokattu: 06.08.2012
 2. John McClane

  John McClane Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.05.2007
  Viestejä:
  135
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tyypillistä 2000-luvun Stonea, eli huipputöiden intensiteettiin ei ylletä, mutta siltikin erinomaisen hyvin toimivaa yhteiskuntakritiikillä ladattua viihdettä. Suhteellisen uskollinen kirjalle, mutta loppua on viilattu enemmän sopivaksi Stone-elokuvien nykyiseen maailmankuvaan.

  ****
   
 3. jardahl

  jardahl Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  690
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ihan ok pätkä, aika kevyttä viihdettä kuitenkin. Kovia otteita mutta vedetään hieman kieli poskella. Benicio tuimana meksikaanina pelastaa tämän leffan (ja Salma, of course).
  Annetaan kolme tähteä tälle.
   
 4. Jürgen

  Jürgen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.01.2003
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olipas hyvä leffa! Etenkin kokenut näyttelijäkaarti teki todella laadukasta työtä. Del Toro oli taas kuin luotu rooliinsa :) Kyllä tälle sen ****/***** täytyy antaa.
   
 5. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Keskivertoa selvästi parempaa toimintaa. Meininkiä ja toimintaa oli sopivasti ja tyyli oli sujuva, melko rento eikä vähimmässäkään määrin tiukkapipoinen. Ihan alkupuolella O:n kertojaäänen dialogi oli jotenkin kömpelöä tai kömpelösti rytmitetyn oloista, toimimatonta, mutta korjaantui kuitenkin loppua kohden. Muuta merkittävää huomautettavaa en huomannut. (No, onhan tuo Travolta joskus näytellyt paremminkin..)
  Se on yleensä kelvollisen elokuvan merkki, kun ei keksi enempiä valituksen aiheita. 4/5

  Miksi näin vähän keskustelua? Itsehän odotin tätä innolla ensimmäisistä trailereista asti. Olisin olettanut tämän olleen suosistumpikin nimike.
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2012
 6. Crockett

  Crockett Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 052
  Saadut tykkäykset:
  107
  Ennen joulua tuli tämä katsottua ja omasta mielestä koko leffassa ei ollut taas mitään järkeä. Todella epäuskottavaa ja suorastaan typerää kohellusta ja elokuvaan oli aika vaikea suhtautua kun se koitti olla kovin raaka mutta samalla kieli poskella vedettyä menoa.
  Taylor Kitschin menekkiä tämän hetken isohkoissa tuotannoissa en ymmärrä koska mies on todella kehno näyttelijä. Muissa rooleissa olevat näyttelijät olivat ihan ok, erityismaininta Del Torolle joka kyllä niljakkaana latinona varasti show:n ja oli ainoa todella uskottava hahmo. Salmaa on muuten aina kiva katsella.

  2/5.
   
 7. dixi

  dixi Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2003
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ehkä tämä ei nyt vaan ole kauhean puhutteleva elokuva, vaikka onhan tästä tykättykin. Ja toki tällä on hetkensä, mutta aika laimeaksi jäi meininki kaikin puolin, jos verrataan miehen 80- ja 90-luvun raivoisiin ohjauksiin. Kokonaisuus on tylsähkö ja repaleinen viritelmä ja näkemistäni Stonen leffoista ehkä toiseksi huonoin (WTC:n ollessa se kehnoin.).

  Stone oli pitkään suosikkiohjaajiani, mutta 2000-luvun puolella ei tuntuisi juuri mainittavaa olevan. Fikkareiden sararalla siis, dokkaripuolellahan ukolla menee vielä ihan mukavasti. Pitää ehdottomasti tsekata myös herran uusi Untold History of the United States -dokusarja, josta luulisi löytyvän sitä alkuaikojen uskaliasta Stonea.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2013
 8. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 927
  Saadut tykkäykset:
  81
  Hyvä pätkä, tapahtumarikas ja eikä niin arvattava. Aaron Johnson venyy kyllä hyvin eri rooleihin, Blake Livelystä en tykännyt juurikaan eikä Kitchkään suuremmin vakuuttanut. Valitettavasti sivurooliin jäänyt Emile Hirsch olisi kyllä ollut parempi valinta toiseen päärooleista, nyt hänen taitonsa menivät hukkaan. Kitch ja Johnson kohtasivat kemian puolesta, mutta kun pääkolmikko jäi niin pahasti jälkeen Del Torolle, Hayekille ja Travoltalle sekä hahmojensa puolesta että näyttelyn. Mielenkiintoinen näyttelijäkaarti kumminkin. Tarinan puolesta ei suurempia valituksia, sen naisen selostuksia ei ehkä olisi tarvinnut ja oikeastaan tuo lopun "kelailu" toi mieleen typerän Deja Vu -leffan. Senkin olisi voinut korvata suoraviivaisella lopetuksella ilman mitään pelleilyä.

  4/5 Vaikka lähinnä keskityinkin tässä postauksessa leffan heikkouksiin niin noita lukuunottamatta kyseessä oli laadukas leffa, joka piti hyvin otteessaan. Hyvät suoritukset "vanhuksilta", nuorilla oli petraamisen varaa.
   
 9. mattipuh

  mattipuh Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.05.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ite en tykännyt leffasta, juoni arvattavissa 5min katselun jälkeen.
   
 10. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 971
  Saadut tykkäykset:
  118
  mattipuh on ilmiselvästi selvännäkijä, sillä kyllä mun ainakin on tunnustettava että ihan viidessä minuutissa ei tämän elokuvan asetelma, juoni ja henkilöiden suhteet paljastuneet. Aika kevyttä viihdettä Savages oli Stonen mittapuulla. Se ei tarkoita etteikö elokuva olisi ollut hyvä ja toimiva. Vähän epäuskottava tarina oli kerrottu ammattimaisesti ja sujuvasti. Jos, ja toki mun pitää, vähän kritisoisin, niin turhan pitkä tämä oli. Tykkäsin silti kertaalleen katsottavasta elokuvasta. 4/5