Posti kulkee kun kusti polkee

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana MikkoM, 05.01.2006.

 1. MikkoM

  MikkoM Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  ..........
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2011
 2. Benedictus

  Benedictus Guest Guest

  Liittynyt:
  24.12.2004
  Viestejä:
  473
  Saadut tykkäykset:
  0
  Törkeää. Paria leffaa ei ole muuten tullut minulle postissa.
   
 3. JR1911

  JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2004
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ihmisiähän siellä postissakin vain on töissä ja joillekin kiusaus käy ilmeisesti liian suureksi. Tai sitten oli suunnitellut koko jutun jo etukäteen.
   
 4. jms

  jms Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  1 845
  Saadut tykkäykset:
  4
  22-vuotias osallisuutensa asiaan kiistävä poikaystävä on varmaan suunnitellut keikan? *itun nerokasta, ei voi jäädä kiinni.
   
 5. Style

  Style Guest Guest

  Liittynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  104
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heh. Sattuipa thread silmään ja koska itse postissa ole työskennellyt viimeiset 8 vuotta niin kommentoinen vähän. Työntekijällä on ihan turha edes kuvitella pääsevänsä pöllimään mitään sillä ainakin meilläpäin paikka on katettu kameroin aika lahjakkaasti. Lisäksi logistiikka ja kulunseuranta on nykypäivänä sitä luokkaa, että jäljet loppuvat lyhyeen.

  Mitä lähetysten katoamiseen tulee niin se on todella harvinaista. (puhuttaessa tavarasta joka liikkuu maan sisällä) Jos näin käy niin silloin on usein vika postipojassa joka on sujauttanut leffan naapurin luukkuun ja naapurin on nihilisti palauttaakseen lähetyksen. :thumbsup:
   
 6. Jaklo

  Jaklo Guest Guest

  Liittynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rikollinen palaa aina rikospaikalle ;)
  Lainattu sanomalehti karjalaisesta.
  Nainen varasti satoja posteja Kuopiossa
  Lajittelijana toiminut nuori nainen anasti paketteja, kirjeitä ja kortteja, jotka oli lähetetty Etelä-Kuopioon.

  Kuopio
  Asta Tenhunen

  Postin käsittelijänä työskennelleen nuoren naisen epäillään varastaneen satoja, jopa toistatuhatta, postilähetystä Kuopiossa.
  19-vuotias kuopiolainen opiskelijanainen oli lokakuusta jouluun saakka varastanut Postin jakelukeskuksessa Kuopion Särkiniemessä paketeissa ja kirjekuorissa olleita dvd- ja cd-levyjä, pelejä, vaatteita ja kirjeitä.
  Lisäksi nainen oli ilmeisesti vienyt kotiinsa myös esimerkiksi lehtiä, lähetyksissä olleita asiapapereita sekä muun muassa satoja joulukorttejakin.
  Postilähetyksiä on jäänyt jakamatta erittäin isolle alueelle Kuopiossa. Varastetut lähetykset ovat ilmeisesti yli 290 katuosoitteen alueelta Petoselta ja Lehtoniemestä eli postinumeroalueilta 70820 ja 70840.
  Asiakkaiden lähetykset ovat nyt Postin hallussa ja ne jaetaan koteihin lähiviikkoina.
  Saatekirjeessä on kerrottu, miten asiakas voi toimia mahdollisen korvausvaatimuksen suhteen, jos lähetys on pilalla ja lähetyksen myöhästymisestä on haittaa.
  Postin jakelukeskuksessa Kuopion Kaivotiellä olivat työntekijät juuri ennen joulua huomanneet määräaikaisessa työsuhteessa esilajittelijana toimineen naisen laittavan posteja kassiinsa kesken työvuoron.
  Työntekijät olivat yrittäneet pysäyttää naisen, joka oli paennut vessan kautta ulos.
  Seuraavana päivänä hän tuli normaalisti työvuoroonsa, jolloin Postin henkilökunta oli ottanut naisen kiinni ja hälyttänyt poliisin.
  Nainen myönsi poliisille anastaneensa kymmeniä postilähetyksiä syksyn aikana. Hänen työsuhteensa oli alkanut lokakuussa.
  - Alkuun sekä Posti että poliisi luulivat opiskelijan vieneen 20-30 kirjettä. Kun inventaariota jatkettiin, huomattiinkin anastetun omaisuuden määrän olevan huomattava. Asianomistajia voi olla jopa tuhatkunta, komisario Harri-Pekka Pohjolainen Kuopion poliisista sanoo.
  Nainen oli alkuun ilmeisesti poiminut itselleen dvd- ja cd-levyjä, pc-pelejä sekä keittiö- ja atk-tarvikkeita, mutta hän oli vienyt kotiinsa myös kirjeitä, laskuja ja jopa satoja kiinnostavina pitämiään joulukortteja.
  Poliisi on löytänyt tavarat naisen kotoa sekä naisen 22-vuotiaan poikaystävän asunnosta.
  Lähetykset olivat ensin Postin, sitten poliisin hallussa, mutta sitten ne kuljetettiin Jyväskylään Postin selvityspalveluun.
  - Omaisuuden inventointi voitiin aloittaa vasta tällä viikolla, joten tarkempi erittely omaisuuden kappalemääristä ja arvosta sekä lähettäjistä ja vastaanottajista on kesken.
  Nainen on ollut kiinniotettuna ja pidätettynä rikosepäilyjen vuoksi. Kuulusteluissa hän on myöntänyt syyllisyytensä, mutta syytä tekoihin hän ei ole osannut selittää.
  Hän ei ollut myynyt tavaroita eikä ilmeisesti ollut erityisemmin rahantarpeessakaan.
  Poliisi epäilee naista ainakin törkeästä varkaudesta ja viestintäsalaisuuden rikkomisesta. Poikaystävää epäillään törkeästä kätkemisrikoksesta, mutta mies on kiistänyt osallisuutensa asiaan.
  Nainen ei ole enää postinkäsittelijänä.
  - Postin asiakaspalvelu neuvoo asiakkaita numerossa 0200 71000. Palveluun kannattaa ottaa yhteyttä, jos epäilee, että oma lähetys on jäänyt toimittamatta perille. Posti olisi kiitollinen lähetysten sisältöä koskevista lisätiedoista, jotka auttaisivat selvitystyössä, Postista kerrotaan.
  Postinjakelun aluepäällikön Eikka Urpilaisen mukaan epäilty väärinkäytös on erittäin harvinainen. Suomessa postivarkaudet ovat yleensä olleet huomattavasti pienempiä.
   
 7. cityjeesus

  cityjeesus Guest Guest

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  2 314
  Saadut tykkäykset:
  4

  Ei helvetti. Mitä on mahtanut päässä liikkua tällä mestaririkollisella? :D Ajattelikohan tyttönen maksaa vähävaraisten laskutkin?
   
 8. kebek

  kebek Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 623
  Saadut tykkäykset:
  9
  Kiusa se on pienikin kiusa. Tässä tapauksessa firma X lähettää asiakkaalle Y laskun joka ei tule koskaan perille. Muutaman viikon sisällä firma X lähettää laskun viivästyskorolla ryyditettynä jolloin asiakas Y hermostuu ja alkaa inttää ettei ole saanut alkuperäistäkäään laskua ja firma X taas väittää sellaisen lähettäneen. Siinähän sitten riidellään puolin ja toisin kuka maksaa ja mitä.
   
 9. musta_haalari

  musta_haalari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.07.2004
  Viestejä:
  207
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itsekin olen odotellut Play:n ja CDON.COM:min paketteja, jotka on jo tilattu ennen joulua. Syy siihen, miksi eivät ole saapuneet taisi paljastua. Ja korvauksia tulen hakemaan. Osa levyistä oli tarkoitettu joululahjaksi. :mad:
   
 10. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 364
  Saadut tykkäykset:
  725
  Minulle on kerran käynyt näin luottokunnan laskun kanssa, en jaksanut tapella vaan maksoin kiltisti viivästyskoron (se oli sitä aikaa kun vielä rahaa piisasi). On se kiva jos menee luottokelpoisuus jonkun kusipäisen laskujennyysijäkustin takia. :thumbsup: En tosin tiedä mihin se lasku oli kadonnut...
   
 11. trgo

  trgo Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.04.2005
  Viestejä:
  1 534
  Saadut tykkäykset:
  5
  Törkeää toimintaa. Mene vankilaan, mene suoraan vankilaan! :(
   
 12. Imlego

  Imlego Guest Guest

  Liittynyt:
  09.03.2003
  Viestejä:
  1 416
  Saadut tykkäykset:
  2
  :)

  Vittu näitä mestaririkollisia. "Jäin eilen kiinni Postilta varastamisesta ja pakenin paikalta. Onneksi eivät saaneet kiinni. Menenpäs huomenna takaisin töihin niin voivat kokeilla uudestaan. Tai ehkä ne ovat unohtaneet koko jutun."
   
 13. jukra

  jukra Guest Guest

  Liittynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  321
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joulun alla paljastui täälä E-pohjanmaalla vastaava juttu.
  Tien penkalta oli löytynyt iso kasa leimattuja avattuja kirjeitä eri vastaanottajille.
  Posti aluksi yritti väittää että ne on varastettu laatikosta (siis siitä mihin ne laitetaan) ja heillä ei varkaita ole töissä, eivät vain tulleet ajatelleeksi että miten hitosse ne siinä tapauksessa olisivat voineet olla jo leimattuja!
  Parin päivän selvittelyn jälkeen myönsivät käsittääkseni että eräs postipoika oli availlut kirjeet.

  Rikollisen nerokkaita mieliä taas: heitämpä nämä avatut kirjeet tuohon ojanpenkalle! Roskikseen asti kun olisi jaksanut kantaa ei kukaan olisi mitään huomannut.

  Taas huomasi postin kannan joka heillä tuntuu olevan joka asiaan, kiitos monopolin: "vika ei ole meissä" Usein paikallisessa lehdessä(Ilkka) on ollut kirjoituksia postin huonosta toiminnasta ja 99% vastineista postin suunnalta on ollut "vika ei ole meissä" tyyppisiä.
  Brittien malliin saisi mennä tääläkin, sielähän juuri purettiin Royal Mailin monopoli. Kilpailu tekee melkein alalla kuin alalla hyvää.
  Suomen Posti sen sijaan osaa nostaa vain hintoja, oli näemmä taas noussut peruspaketin hinta, ennen meni 6,8€ ja tiistaina kun heitin paketin postiin sai maksaa 7,1€, "kustannukset nousseet" kuulemma.
   
 14. Raimo

  Raimo Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.02.2000
  Viestejä:
  2 650
  Saadut tykkäykset:
  4
  Näppärä "mestaririkollinen" on ollut kyseessä kieltämättä. Onneksi ei ollut tilauksessa mitään ennen joulua. Toisaalta postia häviää varmaan muidenkin "taskuun" joten kyseinen henkilö nyt vaan sattui jäämään kiinni.
   
 15. kebek

  kebek Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 623
  Saadut tykkäykset:
  9
  No jaa, eikös British Railways aikonaan yksityistetty? Ei ole kuulemma koskaan olleet junat niin paljon myöhässä kuin nykyään.

  Mutta kilpailusta olen samaa mieltä, kyllä pakettien kuskaamisessa täytyisi kuriirifirmojen, Matkahuollon yms. laitosten pistää kova kovaa vastaan ja viedä isompi siivu ainakin tästä kotimaan kakusta.
   
 16. Vox

  Vox Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2003
  Viestejä:
  873
  Saadut tykkäykset:
  6
  Just just. Aika hyvin vaan tämäkin neitokainen oli pistellyt lähetyksiä omaan talteensa kuukausien ajan. Ja kuten aiemmista kommenteistakin on käynyt ilmi, tämä ei todellakaan ole ensimmäinen kerta, kun Postissa on tapahtunut vastaavaa.
   
 17. Vox

  Vox Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2003
  Viestejä:
  873
  Saadut tykkäykset:
  6
  Ei kyllä ihan säteillyt muillakaan kyseisen Postin toimipaikan työntekijöillä. Asiasta olisi pitänyt ilmoittaa poliisille heti - nyt sankarityöntekijälle annettiin päivä aikaa hävittää todisteita ihan rauhassa. Kaikeksi onneksi järjen jättiläinen ei ollut osannut edes sitä, ainakaan kaikkien todisteiden osalta.
   
 18. kebek

  kebek Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 623
  Saadut tykkäykset:
  9
  Kyllähän sä tiedät miten (varsinkin) suuryrityksissä peitellään kaikki kavallukset, naisten ahdistelut, varkaudet yms. ettei vaan firman maine luotettavana toimijana mene.
   
 19. Style

  Style Guest Guest

  Liittynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  104
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä postissakin töppäillään sen myönnän. Tavaraa voi aina pölliä, mutta useimmiten siitä jää kiinni, jopa postissa. :thumbsup:
   
 20. winterland

  winterland Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2