Possession (1981)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana jodorowsky, 06.01.2015.

 1. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Minä olin luullut että olen näistä vanhemmista elokuvista jo nähnyt kaiken minkä olen halunnut. Mutta sitten kun kuulin tästä niin ajattelin että tuo on pakko nähdä. Olihan se aikamoinen elokuva.
  Se alkaa jonkimmoisena ihmissuhde draamana ja muuttuu joskus ehkä puolessa välissä jonkillaiseksi ehkä david cronenberg tyyliseksi kauhuksi ilman mitään kummempia selittelyjä ja muuttuu koko ajan oudommaksi ja oudommaksi leffaksi. Tosin joku oli sanonut tätä ahdistavammaksi kuin anticrist mutta minun mielestä ei tämä niin ahdistava ole. Monessa kohtauksessa rupesi jopa vähän naurattamaan kun meni mielestäni todella mustan huumorin puolelle.
  Tämä katsomani versio oli joku ohjaaja versio joka kesti yli kaksi tuntia kuulemma noin 40 minuuttia pidempi normaali versiota. Pisteet ainakin :):):):)
   
 2. dixi

  dixi Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2003
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tämä on kyllä hieno pätkä. Olen huomannut, että se jakaa katsojat harvinaisen vahvasti kahteen leiriin - joko lähes vihaa tai sitten diggailee kovasti, kuten minä.

  Aika kuvaavaa on, että aikoinaan leffa sai sekä parhaan naispääosan palkinnon Cannesissa että oli brittien Video Nasty -sensuurilistan kärkisijalla :)


  Tuli vastaan Leffatykki-sivuston arvio, joten pistetääs sieltä pari osuvaa (vaikkakin vähän liioittelevaa) lainausta vielä:

  Joo tosiaan olennaista on myös katsoa tästä oikea, alkuperäinen eurooppalainen/ohjaajan versio, sillä jenkkiversiota lyhennettiin n. 40 minuuttia ja sen rakenne raiskattiin täysin ja siitä yritettiin tehdä normaali kauhuelokuva :) Jenkkiversio ei siis missään nimessä ole se normaali versio, vaan täysin raiskattu raakile.
   
 3. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kiitos täkystä, vaikuttaa ehdottomasti mielenkiintoiselta. Onko tämä varmasti tuo alkuperäinen versio?
   
 4. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Alkuperäinen kestää vähän yli kaksi tuntia näyttää tuossa takakannessa ainakin olevan 124min. Itse ostin sen cd on comista oli siellä ruotsijulkaisu dvd jossa ei ollut suomi tekstejä ja kannessa luki ruotsiksi se 40 minuurttia pidempi versio.
   
 5. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tuli katsottua, juuri sopivan sekopäistä menoa minun makuun. Yhden lauseen kuvaus voisi olla - David Cronenberg ja Roman Polanski tekemässä Hellraiseria.
  Molemmat pääosanäyttelijät Adjani ja Neill vetävät roolinsa turkkamaisesti räkäposkella. Musiikki ja Berliinin autiot kadut pohjustavat hienon tunnelman.
  Todella mielenkiintoinen ohjaaja tämä Zulawski.
   
 6. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 391
  Saadut tykkäykset:
  467
  Viimeksi muokattu: 17.09.2021