Popcorn hour A-400

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana petrive, 08.02.2013.

 1. petrive

  petrive Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2005
  Viestejä:
  126
  Saadut tykkäykset:
  6
 2. vrinne

  vrinne Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.02.2001
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ostin A-400n äskettäin kun vanhasta A-200sta poksahti tuuletin ja se alkoi muutenkin vähän käyttäytymään oudosti. Ei ollut vaikea valinta korvata se saman valmistajan tuoreemmalla mallilla koska tuo A200 palveli monta vuotta ihan hemmetin hyvin.

  En ole montaa päivää vielä pyörittänyt mutta ensituntuma positiivinen. A200 pyöritti jatkuvasti tuuletinta ja tässä uudessahan ei taida moista edes olla eli sikäli selkeä parannus. Habitukseltaan A400 myös ihan eri planeetalta kuin tuo vanha malli muovikuorineen. Normaalikäytössä laite vaikuttaa perustoiminnoiltaan samalta kuin A200 mutta on selvästi nopeampi. Minulla on verkkolevyllä joitakin satoja elokuvia joiden scrollailua alkoi tuolla vanhalla mallilla jo vähän tökkiä. A400 pyörittelee ainakin tuota määrää elokuvia mitä minulla on suhteellisen mukavasti.

  Kuvan tai äänenlaadusta en osaa sanoa vielä muuta kuin että heti pisti silmään että liiketoisto tuntuu olevan ratkaisevasti paremmalla tasolla kuin vanhassa. Surffailin läpi muutamia MKV:ta, BD imageja ja hakemistoon purettuja BD-levyjä ja kaikki pyörivät nätisti. Äänipuolesta en kommentoi mitään koska käytin vain kuulokkeita.

  Marketplacesta löytyvistä appseista ja muista uusista ominaisuuksista en tiedä mitään eivätkä ne minua kiinnosta joten tuskin tulen niitä sen kummemmin katsomaan. Ainoa mitä yritin kokeilla oli se iPad applikaatio mutta se kokeilu kaatui heti kättelyssä siihen ettei minulla ollut Popcorn Hourissa kovalevyä joka ilmeisesti vaaditaan tuon media-indeksin tallentamiseen.
   
 3. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 247
  Saadut tykkäykset:
  326
  Miten laite on sittemmin toiminut? Onko firmispäivitykset olleet hyviä ja ongelmia korjaavia? Itsellä on vielä antiikkinen A110, jonka firmishistoria on siitä surullinen, että loppua kohti uudet firmikset aiheuttivat enemmän ongelmia kuin ratkaisuja. Tosin firmis, jonka lopulta jätin käyttöön, on toiminut ts ja mkv tiedostoilla loistavasti.
   
 4. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  Toistaa huomattavasti paremmin uudempia filuja jotka jäivät toistamatta A-110:lla.

  Jukebox toiminto on näyttävä jos jaksaa näprätä. Itse käytän kyllä tiedostonhallintanäkymää, kun ei ole varsinaista tarvetta jukeboxnäkymälle. Nuo appit ovat yhtä tyhjän kanssa, ainakin minulle.

  Ostin kotimaasta, mikä oli hyvä koska sain ensin yksilön jossa kovalevyn kelkan muovisalpa jakautui kahteen kun sitä hipaisi. Tuotevaihto. Puolen vuoden jälkeen seuraava yksilö kuoli. Tappoi mennessään kovon. Tuotevaihto molemmille. Seuraavassa oli hapettunut hdmi ja ei lähtenyt käyntiin. Tuotevaihto. Nykyinen onkin taas alunperin erikseen ostetun kovon kanssa toiminut kuukauden verran OK.

  Kuvan- ja äänenlaadussa ei ole valittamista kun materiaali vaan on kelvollista.
   
 5. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 247
  Saadut tykkäykset:
  326
  Eli taattua kiinalaatua.

  Useat "uudemmat" mkv:t eivät toistu vanhalla A110:lla, koska niissä tuntuu olevan käytössä jokin mkv header compression juttu. Korjattiin jossain viimeisimmissä firmiksissä, mutta niitä ei välttämättä kannata asentaa, jos ajatellaan laitteen toimintaa kokonaisvaltaisesti. Ongelman voi ohitaa muksaamalla mkv:n uudelleen ilman header compressionia. Alle minuutin juttu nyky-PC:llä. Muutenhan A110 ja A400 pyörittänevät aika pitkälle korkeintaan L4.1 tasoista H.264 videota. A400:ssa toki lisänä mm. Blu-ray ISO/file ja 3D frame packing tuet.
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2013
 6. vrinne

  vrinne Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.02.2001
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  3
  Palataanpas tähän vielä, kun nyt on aika kulunut ja käyttökokemuksia laitteesta kertynyt. Yleisfiilis laitteesta on edelleen ihan positiivinen. Kuten kaikki muutkin mediatoistimet laite kaatuu ehkä kerran kuukaudessa siten että pitää vetää virtajohto irti ja takaisin. Ei nyt suurempi ongelma, mutta olisi tietty kiva ettei noin kävisi. En kuitenkaan ole vielä yhteenkään tämän tyyppiseen laitteeseen törmännyt joka kävisi ja kukkuisi 24/7 ilman jonkin sortin jäätysmistä ennemmin tai myöhemmin.

  Laite toistaa käyttämäni mediat yleisesti ottaen hyvin (x264 MKV:t, Blu-Ray:t .iso-formatissa ja hakemistossa, AVCHD). Blu-ray medioiden kanssa on välillä ollut ongelmia, ehkä luokkaa 80% toimii virheettömästi. Ongelmat ovat yleensä sen tyyppisiä että toistoa ei vaan saa käyntiin, mutta välillä myös kuva nylkyttää ihmeellisesti. Vaikea sanoa johtuuko tämä popcorn hourista vai itse mediasta.

  Päivityksiä on myös tullut mukavaa tahtia, mutta mitään suurta näkyvää parannusta niistä ei minun käyttööni ole tullut. Laite on alusta asti palvellut minun tarpeitani mainiosti. Minulle tärkeintä on vain se että saan verkkojaot näkyviin ja laite toistaa kaikki levyllä olevat mediat virheettömästi. Tässä popcorn hour on mielestäni paras ja esim. Boxee boxin kanssa jonka myös omistan on ollut paljon enemmän ongelmia.

  Äskettäin on tullut hankittua 3D-telkkari ja myös kaikki kokeilemani 3D mkv:t ja blu-rayt ovat toimineet ihan hyvin. Jos laite vain pysyy ehjänä niin varmaan jatkan tällä niin kauan kunnes tulee enemmän selkoa 4k-formaatteihin ja siinä vaiheessa viimeistään pitää ostaa sitten uusi verme.
   
 7. matarvai

  matarvai Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.12.2000
  Viestejä:
  1 466
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oma media toistimeni alkaa temppuilemaan ja olen uutta hankkimassa. Olen juuri miettinyt A-400 tai Oppo BDP-105D tai Oppo DBD-103D.

  Pakolliset ominaisuudet ovat hyvä 1080p toisto, 3D, 3D toisto MKV ja .iso tiedostoista, hyvä Blu-ray toisto, Plex tuki ja Netflix tuki. 4K tykki tulee varmaan loppuvuonna jos medioita alkaa saamaan kaupoista.

  Kertokaapas gurut mitäs tässä kannattaisi laittaa tilaukseen? Ei jaksa käynnistellä vanhaa toistinta enää kauaa paria kertaa päivässä.
   
 8. matarvai

  matarvai Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.12.2000
  Viestejä:
  1 466
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tilasin tuon Popcorn Hour A400 ja torstaista asti ollut käytössä. Netflix tuen puutos on ikävä, mutta eipä ole Plex toiminut millään muulla soittimella noin nopeasti kuin tällä. Tekstityksien fonttia ja kohtaa pitäisi päästä vaihtamaan, todella rasittava kun ei onnistu. Ja laite tosiaan jumittuu silloin tällöin ja joutuu käyttämään virtajohtoa pois että toimii taas.
   
 9. setae

  setae Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  1 276
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oma A-210 on alkanut nykimään, noin puolen tunnin välein jumahtaa 10-15s ajaksi, ja sitten pikakelaten kirii kiinni, 720p:llä. 1080p on vähän useammin ja vähän pidempiä pykimisiä. Uusin firmis, samba pelaa (läppäriään ei vastaavia ongelmia, eikä iPadilla). Taitaa olla eläkeiässä.

  Olisiko A400 nyt sitten oivallisen korvike? Prioriteetit 1-5 ovat mkv toisto sambasta, 6 käyttöliittymä, 7 rivakkuus, 8 kaukosäätimen tuntuma, 9-400 mkv toisto sambasta ja 401 voisi olla YouTube.

  A400 arveluttaa kun A410 on ilmeisesti ei-euromaailmassa jo vanha laite, tuplasti muistia A400 nähden, mutta täällä ei näy?

  A410 pro on sitten eri juttu, täysin turha viritys omasta perspektiivistäni.
   
 10. petrive

  petrive Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2005
  Viestejä:
  126
  Saadut tykkäykset:
  6
  Semmoisen pikkujutun huomasin A210:lla että levy defragmentointi voi auttaa. Itsellä nyki kuva jatkuvasti ja piti melkein pysäyttää vähän väliä. Kovalevyn defragmentointi korjasi ongelman kokonaan.
   
 11. vrinne

  vrinne Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.02.2001
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  3
  Minä luulin jo päässeeni A400:sta eroon Samsungin uuden telkkarin myötä. Telkkarista kun löytyy myös Plex-clientti. Valitettavasti tuo Samsungin Plex-clientti ei osaa toistaa DTS-ääniä järkevästi vaan ääniä pätkii muutaman minuutin välein. Näin ollen Popcorn Hour jauhaa edelleen Plex-clienttinä. Itsellä ei ole sen kanssa kyllä ollut paljoakaan ongelmia. Ei hirtä kiinni kovin usein (ehkä parin kuukauden välein). Eipä tässä tuotekategoriassa taida kovin paljoa parempaakaan laitetta olla tarjolla. Sääli vain koska tilanne jossa ei tarvita muuta kuin televisio oli todella lähellä.