Pippuria Teehen

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana DVB-G, 17.10.2012.

 1. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  Ripottelin kajannepippuripulveria teehen. Yllättävän hyvä yhdistelmä. Tee saa ihan uuden ulottuvuuden kun jälkimakuna hiipii mukava polte eli kapsaisiini.

  MITÄ PIPPUREITA/CHILEJÄ teehen kannattaisi pulverina ripotella? Onko nestemuotoisia polttavia mausteita, joita voisi tipoittain annostella? Ylipäänsä jotain hullua maustetta, joka muuttaa teen olemuksen toisenlaiseksi.

  En tiedä onko "polttavan teen" harrastajia enemmänkin, en löytänyt tältä osastolta asiaan liittyviä viestejä.  Litkin teetä nykyisin kuin pähkähullu, dieetillä ollessa kun ei saa syödä mutustella mitään, niin litkitään korvikkeeksi erilaisia teemakuja pitkin päivää.

  Tarvittaessa tiputtelen muutaman pisaran Stevianestettä makeuttimeksi jos makeus sopii yhteen teelaadun kanssa.

  Paras musta maustamaton tee (ainoa mikä minulle kelpaa) on Keemun Congou De Luxe
  http://www.nordqvist.fi/web/index.php?id=194
  joka ikävä kyllä on toistaiseksi loppu, tuotannossa on ollut jotain ongelmia kuukausien ajan. Joka tätä maistaa, ei voi enää muihin mustiin teelaatuihin päin edes katsoa saati kuseksiakaan.

  Kymmenittäin kyseisen firman muitakin teetyyppejä olen testannut, en ala luetella kokemuksia niistä sen laajemmin.

  Nyt on menossa kilpailijan (Forsman Tea) maustettu musta Lakritsi Tee (K-kaupoissakin tätä myydään), jossa ei ole läheskään tarpeeksi lakun makua, mutta on edes aavistus. Juuri tähän panin sekaan pippuria ja se paransi elämystä. Vielä kun löytäisi jostain makeuttamatonta lakritsitiivistettä niin saisi kunnon lakumakua juomaan.

  Yleisesti ottaen tykkään enemmän vihreistä ja valkoisista maustetuista teelaaduista, ne eivät kaipaa makeutusta eivätkä tahraa astioita ja hampaita. Mutta kaipaavatko nekin kaverikseen pippuria, se puoli on vielä testaamatta. Kaikki lempparit teelaadut pitää käydä uudelleen läpi; pippuroituna.
   
 2. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 516
  Saadut tykkäykset:
  8
  Pippuri (Piper nigrum) on täysin eri kasvi kuin paprikat (Capsicum-suvun lajeja). Musta-, valko- ja viherpippurit ovat samoja marjoja eri aikaan poimittuna ja eri tavoilla käsiteltynä. Pippurien tulisuus tulee piperiini-nimisestä kemikaalista. Chilit tai chilipaprikat taas ovat laaja joukko eriasteisesti tulisia marjahedelmiä tuottavia kasveja. Paprikakasvit voidaan jakaa 5 eri lajiin: Capsicum annuumeihin (sisältää yleisesti viljeltävät tulettomat paprikat), Capsicum chinenseihin (sisältää maailman tulisimpia viljeltyjä lajikkeita kuten Naga Morich, 7pod), Capsicum baccatum (mm. Aji Amarillo ja Lemon Drop), Capsicum pubescens (mm. Rocotot) ja Capsicum frutescens (mm. Tabasco). Chilien tulisuus on peräisin kapsaisiineista - alkoholiin hyvin liukenevista yhdisteistä, jotka stimuloivat nisäkkäiden suussa ja muualla sijaitsevia lämpöreseptoreita. Termit "Cayenepippuri" ja "Turkinpippuri" sekoittavat näitä kahta kasvisukua tarpeettomasti keskenään.
   
 3. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 516
  Saadut tykkäykset:
  8
  Suosittelen vilpittömästi tutustumaan http://chilifoorumi.fi/ , jos tuliset herkut kiinnostavat enemmänkin. Siellä on kasvatusvinkkejä, lajiketietoutta yms.
   
 4. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  Chilipippurijauhettakin löytyy. Mikähän kasvi se mahtaa olla, ehkä juures?

  En ala kasvattaa enkä jauhaa tai muutenkaan käsitellä mitään. Mausteen pitää löytyä kaupasta käyttövalmiina ripoteltavana tai tiputeltavana aineena. Juuston paloittelu on monimutkaisin käsittelymenetelmä minkä osaan. Siksi ostankin mieluiten valmiiksi viipaloituina juustot ja lihatuotteet. Kasvattajat yms. multasormet ovat oma rotunsa, johon en lukeudu. Vakuumipaketti tai karkkipussi auki ja kama kaadetaan suuhun, siihen lahkoon kuulun.
   
 5. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 516
  Saadut tykkäykset:
  8
  Hae lähimmästä isosta kaupasta Fatalii Gourmetin Naga Morich -tuotteita. Niillä saat suun tuleen. Netissä mm. Poppamies.fi myy tulista tavaraa. Kastikkeita, tahnoja ja jauheita löytyy kyllä.