Pioneer VSX-921

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana pietari, 13.07.2011.

 1. pietari

  pietari Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2002
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Avataampa uusi ketju Pioneerin uutus vahvarille.
  AirPlay, DLNA, nettiradio ym ominaisuuksia näyttäis löytyvän.
  Olen ostamassa uutta vahvistinta ja haluaisin käyttökokemuksia.
  Myös vertailu Denon AVR-1912 kiinnostaa koska siinä on samoja ominaisuuksia.
  Eli Denon tai Pioneer vai joku muu? Käyttö 80% leffa/TV ja 20% musiikki.
   
 2. sijk

  sijk Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä ole tuosta tietoa, mutta pykälää paremman VSX-1021-mallin CNET on arvioinut äänenlaadultaan hitusen Denonia huonommaksi. Toisaalta Pioneerin käyttöliittymä on Denonia parempi.

  Harmillisesti kumpikaan noista ei tue videon näyttämistä Airplayn yli kuten Apple TV. Huhujen mukaan asia saattaa muuttua tulevaisuudessa (Bloomberg), joten minä ainakin odottelen vielä. Löytyisiköhän väliaikaiseksi ratkaisuksi jotain kohtuuhintaista Airplay-vastaanotinta, josta saisi äänen vaikkapa optisena vahvistimelle?
   
 3. skvi

  skvi Guest Guest

  Liittynyt:
  01.07.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  AirPort Express:llä (n. 90€) saat äänet AirPlay:llä optisesti vahvariin tai vaihtoehtoisesti AppleTV:llä (n. 110€)
   
 4. delenn

  delenn Guest Guest

  Liittynyt:
  22.03.2005
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli ostettua tuo 921-k korvaamaan vanha technics:n sa-dx930 kun se ei enään hanskannut noita uusia blueray levyjen ääniraitoja.

  Aikamoinen ero on kyllä tuohon vanhaan verrattuna eikä välttämättä ihan kaikissa asioissa positiivisessa mielessä. Tämä pioneeri on aika monimutkainen värkki. Techniksessä kaikki oli selkeää ja simppeliä niin tämän pioneerin uutukaisen kanssa meinaa ajoittain mennä pienen ihmetyksen puolelle, sellaista varmaa fiilistä ei tule että onkohan nyt varmasti joku säätö mennyt tuolle laitteelle perille asti.

  Aloitetaan vaikkapa käyttöönotosta, perinteisestihän ensiksi kun laite otetaan paketista niin mitään manuaaleja ei tietenkään lueta vaan vuosien kokemuksella ruuvataan vain piuhat paikoilleen ja kovaa ajoa. Minulla on ihan jees OR:n 5.1 setti kaiuttimia eikä ole ihan heti tarkoitus niitä lisätä joten kun tässä uudessa on takana liittimet surround kanaville oikea, vasen ja taka-oikea&vasen ja vielä teksti että zone 2 niin oletuksena varmaan tulee mieleen että nuo takakajarit lyödään tuohon taka-oikea ja vasen liittimiin kiinni mutta ei näin vaan noihin sivu-surroundeihin ne sitten kuitenkin lopuksi piti laittaa. Suoraan OSD-valikosta ei löytynnyt sopivaa 5.1 asetusta jolla tuo MCACC mikälie setuppi piti tehdä sen mikrofonin kanssa vaan lopulta tämä asia saatiin kuntoon kun tuo laitettiin verkkoon kiinni ja otetaan asennus-cd lyödään se läppäriin ja softat perään ja sieltä nälkävuoden pituisen asennusdialogin jälkeen löytyy tuo oikea 5.1 asennus ja automaattinen setuppi voi alkaa.

  Tässä autosetuppi setissä kysellään kaikki laitteetkin joita meinaat tuohon kiinni laittaa ja auta armias jos joku unohtuu mainita niin siitäpä ei sitten mitään ääntä ulos saa koska tuo sulki pois käyttämättömät liitännät ja vaikka kuinka jälkeenpäin kaukosäätimellä koitit valita oikeaa äänilähdettä niin mitään ei kuulunnut ennenkuin olit tehnyt tuon asennuksen cd:ltä uudestaan.

  Lopussa kiitos kuitenkin seisoo ja hieno tuo kyllä on, iso miinus kaukosäätimestä jossa on paljon pieniä nappeja joista ei tapahdu yhtään mitään jos et ole oikeassa "moodissa" esim setuppiin ei pääse jos ei ole se asetusmikki kiinni etupaneelissa.

  Parhaiten tuota säätää kun on käytössä ipod/iphone/ipad sillä se icontrolav2 on aivan ehdoton peli tuon käyttämisessä, sieltä ne säädöt milteinpä parhaiten saa tehtyä kunhan on ensin käynnyt sen alkusetupin cd:ltä läpi, se on kyllä havainnollinen mutta onneksi tarvitsee vain kerran tehdä. Tosi hieno on myös se MCACC säätösysteemi kun se mittausten jälkeen tuo läppärin näytölle hienon 3d-kuvan taajuusvasteista.

  Äänenlaatu on vähintään yhtä hyvä kuin tuossa vanhassa technicksessä joka aikoinaan oli myös hyväksi haukuttu. Tuossa on järkyttävä määrä erilaisia tilaefektejä jotka parhaiten hoituu tuon ipodin kautta, tässäkin tuo kaukosäädin on aika hirveä käyttää. Se mikä vähän ärsyttää on että esim kun soittelee jotain blueray leffaa niin ei oikein voi tietää että mikä tuohon pioneeriin pitäisi laittaa efektiksi vanhassa soittimessa luki suoraan näytössä että "dts" tai "ac-3" kun muuta ei ollut tarjolla ja ne tuli automaagisesti ruutuun, tässä pioneerissä varmaan paras on kun laittaa vaan pure direct mutta suoraan mistään ei löydy noita maagisia kirjaimia "dts" tai "ac3" jotka rauhottaisivat mielen, pioneerin ruudulla ei myöskään aina riippuen moodista näy myöskään mitenkään se että mitkä kaiuttimet ovat käytössä.

  Sellainen ärsyttävyys tuli tänään että kun laitoin tuon digiboxin optisella piuhalla kiinni niin en tiedä että käyttääkö se sitä piuhaa oikeasti vai käyttääkö se edelleen analogista rca-liitintä ääntä varten, ainut konsti taitaa olla nypätä nuo analogiset langat pois, näytöltä tätä infoa en suoraan nähnyt mistään. Digiboxi on liitetty pioneerin tv/sat analogiseen rca sisään tuloon ja tv/sat optiseen tuloon ja kuva menee scartilla suoraan telkkariin, taitaa joutua tässäkin tekmään päivityksen hdmi aikaan.

  Airplay, icontrol, vtuner-nettiradio ja muukin streamaus kotiserveriltä toimii ihan kivasti mutta tuo käyttöliittymä-osd on melko karu, mieluummin käyttää noihin streamailuihin ja popitteluihin pleikka 3:sta.

  Vähän on sellainen fiilis että "et vaan osaa" varmaan tämä on hyvä hankinta mutta vie vielä jokusen viikon säätämistä ja kokeilua ennenkuin tuon kanssa ollaan kavereita.

  Sen mitä testailin tuossa muutamalla leffalla niin dynamiikka on kyllä huikea verrattuna vanhaan vahvariin eikä äänenlaadussa ja tehoissa ole kyllä valittamista, käyttölogiikka vaatii vähän vielä opettelua ja ilman ipodia olisi kyllä aika tuskaa. Logitech:n harmony on nyt tähän konffattu mukaan ja alkuperäistä kaukosäädintä ei varmaan enään tarvitse mutta katsotaan miten se sitten tuon kanssa toimii alku vaikuttaa ihan lupaavalta.

  Rohkeesti vaan hankkimaan kenellä intoa riittää näprätä asetusten kanssa, valinnassa oli mukana myös minullakin tuo onkyon 609 mutta se jäi kauppaan tuon tuulettimen ja lämpiävän käytöksen vuoksi. Hieno homma että nämä saa nykyään liitettyä verkkoon ja on kaikkia kivoja juttuja mutta oikeasti niistä kaikista ei vaan ole aina hirveästi käytännön hyötyä.

  Tulipahan stooria, kysykää lisää juttuja jos joku juttu jäi ihmetyttämään. :naminami:
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2011
 5. delenn

  delenn Guest Guest

  Liittynyt:
  22.03.2005
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
 6. Kantopommi

  Kantopommi Guest Guest

  Liittynyt:
  29.08.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Delenn

  Kerros miten saan ton iphonen laitettua yhteistyöhön ton vahvarin kanssa? Eli ton icontrolAV 2 pitäs saada yhteistyöhön vahvarin kanssa mut en kyl onnistunut siin. :hitme:
   
 7. sijk

  sijk Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Enpä tuollaista vahvistinta omista, mutta käsittääkseni tuo ohjelma löytää vahvarin ihan automaattisesti. Molemmat laitteet pitää tietysti olla samassa aliverkossa, eli iPhone wlanissa ja samaan nat-purkkiin kiinni vahvistin ethernetillä.
   
 8. Kantopommi

  Kantopommi Guest Guest

  Liittynyt:
  29.08.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  huh huh:hitme:
  että mä voin olla aasi:hitme:
   
 9. delenn

  delenn Guest Guest

  Liittynyt:
  22.03.2005
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juurikin näin :thumbsup:
   
 10. sijk

  sijk Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilmeisesti asennus-cd:n käyttäminen on kuitenkin vaihtoehtoinen tapa asennukseen, eli kaiken voi hoitaa myös OSD:n kautta?

  Selailin huvikseni Pioneerin käyttöohjetta ja siellä oli tosiaan hieman sekavasti kuvattu nuo eri moodit. Sellaisin käsityksen sain, että auto surround- ja direct-moodi ei monikanavaäänillä eroa mitenkään. Pure-moodissa sitten kytketään kaikki ylimääräinen tietotekniikka pois päältä. Näytössä joka tapauksessa pitäisi näky DD-, DTS-, TrueHD- tai DTS HD -logo vastaantotetun signaalin mukaan.

  Ohjeen mukaan etupaneelin vasemmassa ylänurkassa näkyy myös mitkä kaiuttimet ovat käytössä ja vastaanotetun signaalin tyyppi (hdmi, digital tai analog).
   
 11. delenn

  delenn Guest Guest

  Liittynyt:
  22.03.2005
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun tuota on jo puoli viikkoa tässä käpistellyt niin kyllä kaiken voi hoitaa myös OSD:n kautta.

  Vielä en ole saannut kertaakaan näkymään DD-,DTS- tai muitakaan logoja ainoastaan PCM:n. Käytän soittimena Playstation 3:sta joka on hdmi:llä kiinni tuossa pioneerissa. Pleikassa on valittu audioulostuloon HDMI ja automaattiset asetukset. Kokeilin silleenkin että laitoin tarjolle myös tuon optisen piuhan ja yritin laittaa äänet sen kautta mutta ei onnistunnut vaan pioneeri haluaa käyttää sitä HDMI:tä ja lopputulos oli että äänet ei kuulunnut tai että ei tule kuvaa mutta äänet kuuluu :)

  Noiden asetustoimintojen tekeminen on melkoisen ihmeellinen prosessi pioneerin kaukosäätimellä tehtynä. Onneksi minulla on tuo yleiskake Logitech:n harnony one joka tuntuu helpoiten osaavan tuota ohjata.

  Tuolla Pioneerin ohjaimella pitäisi painaa aina jotain näppäin yhdistelmää että tietyyn astusmoodiin pääsisi ja jotenkin tuntuu aika vaikeaselkoisesti olevan selitetty nuo asiat manuaalissakin. Logitech Hamornyssa on oletuksena suoraan "setup" joka avaa OSD:n setupin ja siitä pääsee sitten aika mukavasti laittelemaan asetuksia. Pioneerissa pitäisi painaa "reciever ja home" näppäintä yhtäaikaa mutta tuo "reciever" nappi vain sammuttaa laitteen ja jotenkin tuntuu että komennot ei vaan mene perille :sick:
  Logitech vie yleensä voittoon. Kyllä tässä vielä varmaan jokunen hetki menee ennenkuin tuon pioneerin kaikki salaisuudet on minulle valjenneet :rolleyes:

  Kyllä tämä vehje on varmaan viikon päästä selätetty. Äänenlaatu on kyllä loistava ja airplay ipod touchilta suoraan on mahtava ominaisuus.
   
 12. sijk

  sijk Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Veikkaan, että Pleikkarisi noilla asetuksilla muuttaa äänet PCM-muotoon, joten siksi logot jää pois. Siihen varmasti voi säätää bitstream-muotoisen ulostulon, jolloin vahvistin hoitaa äänen purkamisen itse.
   
 13. delenn

  delenn Guest Guest

  Liittynyt:
  22.03.2005
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näinhän se taitaa olla, väliäpä tuolla äänenlaatu on kyllä loistava näinkin. Mistä tuo bitstreamaus laiteaan päälle??
   
 14. Petri94

  Petri94 Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  30.06.2009
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asetukset -> Videoasetukset -> BD/DVD-ääniulostulon formaatti (HDMI) -> Bitstream

  Tai sitten vaihtoehtoisesti toiston aikana kolmio -> AV-asetukset -> Audioulostulon formaatti -> Bitstream

  Onhan sinun PS3 slim-malli? Sillä vain slim pystyy bitstreamaamaan HD-äänet ja fat-mallista saadaan edellä olevilla asetuksilla vain DD/DTS äänet ulos.
   
 15. delenn

  delenn Guest Guest

  Liittynyt:
  22.03.2005
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vinkistä täytyy testailla jokusen kerran etsinnyt tuota noista audioasetuksista, ei tullut pieneen mieleenkään että videoasetukissa tuommoinen olisi. Slimmi on :)
   
 16. gestapo

  gestapo Guest Guest

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Gigantin uusimassa Synttärit tarjouslehdessä hintaa 399€ taitaa vaihtua denon 1912 (549€) tuohon. "vain" 4 hdmi:tä mutta 2x optinen ja 2x componentti
   
 17. tub

  tub Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.12.2007
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse innostuin laitteesta jo uusimmassa TM:ssä olleen tämän luokan viritinvahvistinvertailusta, jossa Pioneeriä kehuttiin aika paljon. Perjantaina tullut Gigantin tarjous sitten sai tämän fiiliksen siirtymään siihen, että luottokorttia oltiin jo vetämässä lompakosta. Mutta... sitä ennen haluaisin kuitenkin varmistaa, miten tämä soveltuu omaan TV + Videotykkikombinaatioon, sillä HDMI lähtöjä on vain yksi samoinkuin komponettilähtöjä.

  1. Toimiiko ylösskaalaus sekä analogiselle signaalille digitaalisen lisäksi? Manuaalista löytyikin vastaus, että toimii kaikille signaaleille, mutta signaali menee vain HDMI ulostuloon. Ei komponenttiulostuloon.
  2. Antaako vahvistin samaan aikaan ulos samaa kuvaa sekä komponentista että HDMI:stä? Tämä olisi toivottavaa, ettei tarvitsisi alkaa irroittelemaan kaapeleita / ohjelmoimaan portteja uudestaa riippuen siitä katsotaanko tykkiä vai telkkaa. Tähänkin löytyi manuaalista vastaus, että kaikki sisääntulot menevät HDMI ulostuloon, mutta komponenttiulostuloon tulevat kaikki muut signaalit paitsi HDMI liittimestä sisääntulleet.

  Miten ylipäätään ihmiset ovat ratkaisseet TV + tykkikonfiguraation, sillä 2 HDMI ulostuloa alkaa olemaan vasta siinä +600e vahvistimissa.

  EDIT: Huomasin muuten, että esim. Hifikulma on heti vastannut Gigantin tarjoukseen. Eli 399e myös sieltä. Mielummin tuen itse kyllä sitä kuin Giganttia.
   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2011
 18. hifipinko

  hifipinko Guest Guest

  Liittynyt:
  28.11.2010
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Miten ylipäätään ihmiset ovat ratkaisseet TV + tykkikonfiguraation, sillä 2 HDMI ulostuloa alkaa olemaan vasta siinä +600e vahvistimissa."

  Tähän vastauksena. Itselläni oli ensin se johtojen irrottelu ja kytkentä tykin/töllön välillä. Seuraava versio oli pitkän etsinnän jälkeen Clasulta löytynyt HDMI 4in2out kaukosäädettävä palikka (joka on joutilaana ja voisin siitä luopua kohtuu korvausta vastaan). Viimein hankin Jammun 3067 vahvarin jossa 2 HDMI ulostuloa. Yamahan edullisemmissakin laitteissa on tuo 2 x HDMI out, esim 767 mallissa.
   
 19. delenn

  delenn Guest Guest

  Liittynyt:
  22.03.2005
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  alle kuukausi sitten ostin tuon gigantin nettikaupasta 499€, pitäisköhän tuo palauttaa, ottaa rahat ja ostaa uudestaan tuolla 399€ hinnalla, mahtaisko onnistua?

  Tuossa TM:n jutussa oli kertoiltu että tuo MCACC kalibrointi tekee jotain outoa noille yläpään taajuuksille ja nyt vasta itsekkin huomasin mennä katsomaan tarkemmin että mitä se on mulla tehnyt, olihan se vähän ihmeellisesti säätännyt niitä. Nyt on kyllä paljon parempi ääni varsinkin stereona kuunnellessa, kaiutin etäisyydetkin oli vähän hassusti, eipä ihme että stereo kuva tuntui hieman toispuoleiselta, nyt on hyvä. Tuo oli nostannut yläpään diskantti taajuuksia reippaasti ja tiputtannut vastaavasti noita 1-2khz taajuuksia, samaten bassoja oli pää-kaiuttimista aika reippaasti tiputettu, jätin nuo seisovien taajuuksien korjaukset paikoilleen mutta muuten vedin aikalailla nollille.

  Sori vaan edelliselle postaajalle, mulla kun ei satu olemaan kun vaan toi tv tuossa kiinni niin vähän hankala testata tuota kuvajuttua :(
   
 20. Hahmo

  Hahmo Guest Guest

  Liittynyt:
  29.12.2007
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pakko kommentoida tähän ihan selkeyden vuoksi, että ei slim mallilla HD äänet saa vahvarille linear PCM:llä, mutta vahvari kun ei silloin dekoodaa mitään niin ei lamputkaan syty kyseiselle HD äänelle. PS3 asetukset : http://www.engadget.com/2009/04/21/hd-101-how-to-use-dolby-truehd-and-dts-hd-with-your-ps3/

  Nimimerkkki: Ihmettelin miksei logo lamput syty :D