Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

 1. suorastas

  suorastas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2011
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä idea tuossa Samsungin HBO appsissa on? Miten katsotaan seuraava jakso sarjassa?
   
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 936
  Saadut tykkäykset:
  777
  Jep.

  12345678910
   
 3. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
  Mistä johtuu että tietokoneiden lähtötaajuus on maksimissaan 60Hz? Onko siihen jokin tarkoitus vai tekninen osaaminen ei vieläkään riitä? Kun tv:t näyttää 100Hz ja monet 200 tai jopa 600Hz..
   
 4. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä DVI:stä lähtee usein vaikka 120 Hz. Tuki riippuu tietty näytöstä ja näyttiksestä.

  Jep, mutta tämä vain välikuvien interpoloinnilla. Tavallisesti se maksimi hdmi:n kautta on 1080p60.
   
 5. Jan

  Jan Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.09.2002
  Viestejä:
  1 602
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko mitään keinoa millä saada roudarinteipistä jääneet jämähtäneet jäljet irrotettua puisesta pinnasta? Vai onko hiekkapaperi ainoa keino?
   
 6. mdk 5.1

  mdk 5.1 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  98
  Kannattaa varmaan aloittaa tärpätillä/lakkabensiinillä. Ellei puu sitten ole erittäin huokoista, jolloinka tärpätin pehmittämää liimaa voikin olla jo aika vaikea poistaa niistä huokosista.

  Ja jos tärpätin haju häiritsee niin liuttimenahan toimivat myös sytkärinesteet (esim. ronsonol), jotka eivät niin pahasti lemahda.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2013
 7. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 959
  Saadut tykkäykset:
  292
  Aika "ärjyjä" litkuja, noin äkkiseltään....
  Mihin ei PRF:ltä sopivaa löydy, sitä tuskin tarvitaan...

  T: Vesku
   
 8. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Miten windows 8:ssa salataan yksittäinen kansio (joko järjestelmälevyllä tai muistitikulla) siten että sen sen sisältö (edes tiedostojen nimet tai preview kuvat) ei näkyisi ulospäin ilman erillistä salasanan syöttämistä? Tuo vakiosalaustoiminto (oikealla napilla kansion päältä properties -> general -> advanced -> encrypt content) jättää tiedostojen nimet ja tyypit näkyviin kenelle tahansa ja tiedoston avaamiseen riittää pelkkä koneeseen oikealla tilillä kirjautuneena olemisen.
  Mitään valtionsalaisuuksia ei tässä olla säilömässä, mutta joku perus-kryptaus ja tavallinen kevyt salasanasuojaus olisi hakusessa. Ja siis siten että ilman salasanaa ei heru muita tietoja kuin korkeintaan kansion nimi sekä kokonaiskoolle tehty tilavaraus levyltä (etteivät muut ohjelmat kirjoittele vahingossa tyhjäksi luulemaansa tilaan?).
   
 9. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Tekoälyohjatulla näkevällä jyrsimellä saisi teippiliimatahrat poistettua, oli pinta sitten sileä tai kuoppainen. Jyrsin katsoo työstettävää pintaa, poistaa "likaisista" kohdista vaikkapa nanometrin paksun kerroksen ja katsoo uudestaan. Sitä mukaa kun likainen alue pienenee, pienennetään jyrsittävää aluetta. Ei siis jyrsitä pois mahdollista lakkaa tai maalikerrosta, vaan ainoastaan määritelty poikkeava likakerros. Käytännössä kuitenkin annetaan lakan/maalin pinnasta poistaa vanhaa pinnoitetta hieman, jotta saadaan puhtaampi sävy esille, tehdään tavallaan naarmunpoisto. Loppukiillotus vaikka käsipelillä ja tuote on entistäkin ehompi.

  Mitä muhkuraisempi työstettävä pinta on (antiikkinen urainen puupinta), sitä pienemmällä kärjellä työstö pitää tehdä, esim. 100 mikrometrin paksulla kartiokkaalla terällä. Ja jos pinta mitataan riittävän sileäksi, tai sallitaan pinnoitteen ohentua, terä voi olla usean millimetrin paksuinen, jopa desimetrin levyinen möhkäle. Mitä isompi terä, sitä nopeampi työstö.

  Koska on olemassa jyrsimiä, joilla mm. sormukset muotoillaan materiaalia poistamalla, niin samoilla laitteilla voidaan pintalikakin poistaa. Helpoin tilanne on se, jossa käytetään alkuperäistä tuotteen mallinnusfilettä, eli jyrsitään valmis tuote uudelleen, mutta tällä kertaa ei ulos umpikullasta, vaan ainoastaan tuotteen päällä oleva lika poistaen. Käytössä ollut tuote, esim. sormus, vääntyy ikääntyessään ja ohenee pinnnanhuippujen kohdilta, joten uusi työstö ei tottele orjallisesti tuotantovaiheen pinnanmuotoa, vaan vääntymä+kuluma mitataan ja korjataan uusi työstö seuraamaan nykyistä todellista pinnanmuotoa.

  Loppukiillotuskin voidaan jyrsiä kumi- tai kuituterällä, mutta sillä ei päästä aivan pienimpien urien pohjalle, joten kiilto muodostuu vain näkyvillä oleviin kohtiin, ei syviin uurteisiin. Vaikka uurteista saatiin varsinainen lika jyrsittyä pois timanttiterällä, sinne pohjalle saakka ei saada palautettua peilikiiltoa, koska ei ole olemassa tarpeeksi pehmeää ja silti tukevaa kiillotuskärkeä 100 mikrometrin kokoluokassa.

  Halvinta on tehdä tällainen työstöpuhdistus omalla ohjelmoitavalla 3...5-akselisella pienoisjyrsimellä, johon ympätään konenäkö halvan nettikameran/mikroskoopin avulla. Palveluna työstö maksaa maltaita, siksi sitä varmaan käytetään lähinnä korujen ja muiden pikkuesineiden restauroinnissa, ja ehkä F1-moottorikomponenttien mittaamisessa+viimeistelymuotoilussa. Kone kykenee työstämään pintoja toistettavammin ja tarkemmin kuin ihmiskäpälä.  --------------  Puhallusmetodit eivät nyt toimi. Sooda- tai hiilihappo siis. Saati vielä kovemmat jakeet (pähkinä, lasi, metalli...). Siksi, koska kovettunut liima on kovempaa kuin puu! Kävisi niin, että mediapuhallus poistaisi ympäröivää puuta, mutta jättäisi kovat liimatahrat aloilleen.

  Minulla on ikivanhoja teippiliimatahroja lasissa ja puussa ja metallissa ja ties missä. En ole tähän päivään asti kyennyt tahroja poistamaan, koska en edelleenkään omista ylläkuvailemaani miljoonahintaista työstörobottia. Enkä salli nestepesukemikaalien imeytyä pilaamaan puuta tai maalipintaa. Vaikka liuotin ei ensinäkemällä vaikuttaisi turmelevan hyötypinnoitetta millään, niin pinnoite voi silti olla pilalla, eli siihen ei enää tartukaan uusi maali/lakka, tai sitten pinnoite kuplii/lohkeilee irti vuoden päästä viiveellä. VAIN silloin kun tietää millaista maalia/lakkaa/hartsia/puuta tahran alla on käytetty, JA tietää millaista puhdistuskemikaali on, JA ymmärtää kemiallisen yhteisreaktion noiden välillä, SILLOIN voi käyttää nestekemikaaleja tuhoamatta pinnoitetta tai pohjamateriaalia.

  Jos sokkona haluaa ottaa riskin ja käyttää jotain nestelitkua, niin siinä tapauksessa suosittelen asetonia tai tinneriä. Ne ovat puuystävällisiä, eivät tuhoa puukuituja, joten pystyy maalaamaan/lakkaamaan puuta normaalisti litkupesun ja kuivauksen jälkeenkin. Tahran lähellä oleva maali tai lakka luultavasti lähtee kävelemään järeän liuottimen vuoksi...

  Kaikki öljyiset tai "pesevät" pesuaineet, tai ph-arvoltaan poikkeavat (happo tai emäs) ovat kiellettyjä. Niitä mömmöjä jos imeytyy puun solukkoon, peli on menetetty. Tai siis puuta pitää vuolla pois muutama milli, että saa terveen puhtaan puun esille. Myös vesi tai vesiliukoinen neste on kielletty, vesi kastelee ja turvottaa puun!

  Lasista tahrat on helpoin putsata, mutta annan senkin työrupeaman vielä odottaa, josko jokin uusi helppokäyttöinen teknologia (nanorobotit) tulisi kuluttajahintaiseksi puhdistusmetodiksi. Siveltävässä mönjämuodossa. En salli mitään pulverimaista eli hengitettävää nanomateriaalia, koska kaikki aerosolityyppinen päätyy 100% varmuudella keuhkoihin ja sieltä verenkiertoon.  --------------  Putsaustavasta riippumatta kannattaa työstöalue rajata, siis suojata ympäröivä tahraton alue vaikka hyvälaatuisella maalarinteipillä (halpahallien merkittömät teipit ovat kiellettyjä, ne on vaikea poistaa ja niistä jää liimatahroja). Sitten voi vaikka santapaperilla raapia tahraa pois, teippi suojaa ympäröivää pintaa. Naarmuja tulee vain rajatulle alueelle, joka voidaan lopuksi kiillottaa (2000-hiomapaperilla tai sitä hienommalla hiomatahnalla) tai maalata uudelleen.

  .
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2013
 10. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
 11. Kipee

  Kipee Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mites sellainen kun truecrypt?
   
 12. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tämä olikin tiedossa ja harkinnassa, mutta tällä voi salata vain kokonaisen levyn kerrallaan. Tarkoituksena olisi säilyttää kone jatkossakin (vaivattomamman/nopeamman käynnistyksen vuoksi) ilman salasanaa, mutta suojata urkkijoilta vain tietyt kansiot kuten taloustiedot jne.
  Onnistuu truecryptilla yksittäiset kansiot?

  Ideaalitilanne olisi levyllä (tai työpöydällä tai muussa vapaasti valitussa paikassa) näkyvä tyystin tavallisen näköinen kansion kuvake, josta klikattaessa tiedusteltaisiinkin salasanaa ennen kansion sisällön (tai tarkan tiedostolistauksen) näkemistä. Ulos päin saa huoletta näkyä kansion nimi sekä tilavaraus/yhteiskoko.
   
 13. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 124
  Saadut tykkäykset:
  187
  Eikö ihan Winrarilla pakkaamalla tiedostojen nimet jää näkemättä ellei tiedä salasanaa?
   
 14. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tietääkseni jäisivät. Tiedostojen tulisi kuitenkin olla avattavissa ja muokattavissa (eli päivittäiskäytettävissä) ilman purkamista ja uudelleenpakkaamista. Ainakaan käyttämäni 7zip (sekä käytetyn ohjelman nimi että testaamani pakkausmuoto) ei osaa avata paketeissa olevia tiedostoja purkamatta niitä ensin.
   
 15. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Ei, mutta voit tehdä vaikka 1GB (tai kuinka paljon kryptattavaa onkaan) TrueCrypt containerin, joka sisältää halumasi hakemistot, koko levyä tai partitiota ei tarvitse kryptata.
   
 16. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 184
  Saadut tykkäykset:
  36
 17. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
  Viimeksi muokattu: 17.04.2013
 18. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tee piilotettavista tiedostoista/kansioista piilotiedostoja (oikealla napilla tiedoston/kansion päältä properties -> general -> hidden, rasti ruutuun) ja ota piilotiedostojen näyttäminen pois päältä (res.hallinnassa: Tools -> Folder options... -> View -> Hidden files and folders, rastia ruutuun).
  Toimivuus riippuu siitä paljonko "urkkija" tietää Windows -käyttiksen ominaisuuksista ja kuinka pitkäksi aikaa hän saa jäädä valvomattomana konetta ropeltamaan.  Muita jo ehdotettuja tapoja ja pari muuta:

  -tiedostot verkkoon salasanan taakse (NAS, muu palvelin tai virtuaalikone), Windowsista EI PÄÄLLÄ sen verkkoresurssin salasanan muistaminen

  -tiedostojen tai levyosion salakirjoittaminen (esim. TrueCrypt, BitLocker)

  -kokonaiset fyysiset salakiintolevyt; kovon disablointi BIOS:sta, Windowsin laitehallinnasta tai fyysinen irrottaminen & piilotus

  -muu helposti irrotettava & piilotettava muistiväline l. muistinekku tai -kortti


  Jokerina salaiset tiedot voi opetella ulkoa ja tuhota kaikki dokumentit. Saattaa vaatia übermensch -levelin valokuvamuistia/>200 pisteen ÄO:ta, tosin. Kannattaa soveltaa varoen. Tai sitten lopettaa kokonaan ulkopuolisten päästämisen koneensa ääreen. Tämä on se kaikista suositeltavin tapa, vaatii vain terveen epäsosiaalisen luonteen.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2013
 19. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  Unohdin salasanan tänne foorumille. Nyt en voi uusia, koska en muista mikä se sähköpostiin lähetetty salasana oli (poistin jo sen).

  Miten tänne nyt saa uuden salasanan?
   
 20. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  Ööö? No mites olet ilman salasanaa kirjautunut kun kerta olet tuon viestinkin kirjoittanut?

  E: Firefoxissa tallennetut salasanat saa kaivettua: Preferences > Security > Saved passwords > Show passwords
  Muista selaimista en tiedä, mutta tokkopa kovinkaan paljoa eroavat tuosta.
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2013