Pieniä asioita, jotka pitäisi kieltää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Johnny Fortune, 25.04.2004.

 1. TheJambo

  TheJambo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  2 272
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mummot kauppojen kassajonoissa. Etuilevat, hidastelevat, seurustelevat tuttaviensa kanssa ja ovat kaiken lisäksi nyrpeän näköisiä. Tänäänkin joku mummo näytti minulle keskisormea kun en päästänyt tätä etuilemaan ohitseni. Minun edessäni oli ilmeisesti joku hänen kaverinsa.

  :grr:
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 628
  Saadut tykkäykset:
  168
  Vai mummot kauppojen kassajonoissa banniin... :D No minua eivät ne mummot kauheasti rassaa, sillä joko heitä on yleensä korkeintaan yksi jos sitäkään jonossa ja muutenkin yleensä etsin sen jonon, joka näyttää nopeiten liikkuvalta.

  Sen sijaan banniin laittaisin suurimman osan kaupoissa käyvistä ihmisistä. Jos vaikka liikun Stockmannilla niin se on aivan käsittämätöntä miten kaiken ikäiset, miehet ja naiset, tukkivat kulkukäytäviä ja hidastelevat. Se on aika tuskallista, kun pitää kiiruusti käydä joku tuote ostamassa ja sitten vaikka joku pari siinä edessä kapealla käytävällä kävelee hiljaa käsi kädessä ja juttelee, välillä pysähtelee, eikä yhtään huomaa, että he eivät jätä tilaa ohittamiseen ja liikkuvat todella hitaasti. Sekin on ärsyttävää, kun jotkut ihmiset jäävät rinkiin juttelemaan keskelle kulkukäytävää vaikka kaupassa on monta nurkkausta ja aluetta, johon voi mennä juttelemaan.

  Eihän se niin tietenkään mene, että minun tai kenenkään muun kiireisen ihmisen ehdoilla pitäisi mennä, mutta kyllä sitä toivoisi, että ihmiset tajuaisivat, että kaupassa on muitakin ihmisiä, ja että tuotteita voi katsella rauhallisesti ilman, että tekee sen tukkien kulkukäytävät.

  Kyllä ne mummot on pientä tähän verrattuna! :D
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 628
  Saadut tykkäykset:
  168
  Mikset antanut tälle edessäsi olevalle mummon kaverille lupaa takailla sinua? :rolleyes:
   
 4. Crannog

  Crannog Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.10.2005
  Viestejä:
  1 344
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nimenomaan tämä rassaa minuakin ja siksi pyrinkin välttämään noissa paikoissa vierailuja viimeiseen asti ja jos mahdollista, asioin verkossa tai laitan vaimon asialle.

  Mutta tämä kahden ihmisen aikaansaama ruuhka on ilmeisesti melko suomalaiskansallinen ilmiö, sillä esimerkiksi muutamissa Kaakkois-Aasian ostoskeskuksissa käydesssäni havaitsin, että siellä samaan tilaan mahtuu noin kymmenkertainen määrä ihmisiä ja silti liikkuminen sujuu, enkä muista Lontoossa ja Pariisissakaan ohimosuonten pullistuneen tämän takia. Eikä ilmiö ole todellakaan pelkästään mummojen aiheuttama: verkkokauppa.com:in myymälässä saa yleensä väistellä kaikenlaisia hortoilijoita, joista yksikään ei ole lähelläkään eläkeikää.
   
 5. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tähän hidastelukysymykseen lisäisin, että
  paikallaan seisominen liukuportaissa.
  Joo, ei niissä riehua tietenkään saa, mutta minusta liukuportaissa pitää kävellä samalla tavalla kuin normaaleissakin portaissa. Järkyttävää yrittää mennä nopeasti johonkin kauppaan, kun edessä seisotaan ja kokonaisnopeus on jotain 0,5 m/s tyyppistä...
   
 6. Crannog

  Crannog Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.10.2005
  Viestejä:
  1 344
  Saadut tykkäykset:
  0
  No, ei kai ole pakko kävellä mutta siinä tapauksessa olisi asiallista seisoa (oikeassa?) reunassa niin, että kiireisemmät voivat mennä ohi.
   
 7. DTSMan

  DTSMan Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  3
  Olisin voinut lyödä vaikka 100e vetoa että tämän postauksen kirjoittaja asustelee etelässä. Nimittäin eipä täällä pohjoisessa (?) ainakaan ole kenelläkään kiire noissa portaissa ja jos on niin sitten päästetään ohi.

  ja en asu varsinaisesti Sodankylässä vaan Oulussa
   
 8. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Portaissa kiirehtiminen, liuku tai tavallisissa, on hengenvaarallista. Hölkkääjä voi tappaa viattomia mennessään, esim. miljoona kilometriä pitkissä Kampin Metron portaissa, joissa kompastuminen tarkoittaa varmaa kuolemaa, kun kuuden tuhannen voltin kautta niskat taittaen päädytään sinne alatasanteelle.

  Jos joku yrittää hölkätä minun ohitseni liukuportaissa, jalkani sattuu horjahtamaan "vahingossa", kiirehtijä kompastuu siihen ja kuolee pomppiessaan päistikkaa portaat alas mukkelis makkelis ja läts. Saapahan ruumiin sukulaiset sitten opettaa tapoja idioottikersoilleen, kun eivät tajua, että portaissa kuuluu seistä paikallaan ja olla häiritsemättä muiden tasapainoa. Vanha Mummo™ ei kestä pientäkään tönäisyä, joten pitää karsia niitä kiire-murhaajia pois omin keinoin, jotta mummoille taataan turvallinen kyyti.

  Liukuportaat ovat joukkokuljetusvälineitä, ja erittäin vaarallisia vieläpä. Ei lentokoneen käytävilläkään saa juosta ja töniä viattomia mummoja tieltään, vaikka olisi miten kiire perille.

  Ajatellaanpa hyötysuhdetta. Jos muita tönimällä säästää kallista aikaansa vaikkapa 5 sekuntia, verrattuna liukuportaissa paikallaan seisomiseen, ja kiirehtiessään sitten tappaa 5 mummoa ja joutuu siitä vankilaan, oliko sen arvoista?

  Tulkaa yrittämään minun ohitustani, niin minimissään ilman hampaita sitten 5 sekuntia säästätte, pirun kiirehtijät, kun "vahingossa" en huomannut, että joku olikin tulossa takaapäin kimppuuni, ja refleksinomaisesti pelästyin ja puolustauduin hyökkääjää vastaan.

  Jos elämä on niin vaikeaa, että on valmis massamurhaamaan viattomia mummoja liukuportaissa, viiden sekunnin säästämisen takia, eikö silloin kannattaisi siirtää kelloaan 5 sekuntia taaksepäin, jolloin tulisi lähdettyä liikkeelle 5 sekuntia aiemmin, ja saapuisi täten perille täsmälleen samaan aikaan kuin kiirehtiessäänkin, ja mummot säilyisivät hengissä.

  Samat idiootit varmaan ruuhkaliikenteessä tekevät toistuvia ohituksia, ja pääsevät 5 sekuntia aiemmin perille. Kyllä kannattaa puikkelehtia moisen huikean ajansäästön takia.

  Mitä viidellä säästetyllä sekunnilla sitten tekee? Lukee yhden rivin tätä minun höpötystäni. Hah! Kiirehtijä-murhaajien aikaa on nyt kulunut hukkaan useampi minuutti tätä lukiessa, he joutuvat murhaamaan arviolta tuhat mummoa liukuportaissa, saadakseen hukkuneen ajan takaisin!

  Tai sitten pitäisi lähteä liikenteeseen muutama minuutti aikaisemmin. Mutta se taas vaatisi älyn käyttämistä, ennakointia, valmistautumista, ja sitä taitoa kiiremurhaajilla ei ole. Ne häsläävät kaikessa mitä tekevät. Ovat myöhässä joka paikasta. Eivät saa mitään valmiiksi aikataulun mukaisesti. Siispä joutuvat läpi elämänsä tönimään viattomia ohikulkijoita, sekoilemaan liikenneruuhkissa, kolhimaan parkkipaikalla muiden autoja. Kirveelle olisi töitä.

  Kiire pois tai otan hampaat pois.
   
 9. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heh, no Turussa ollaan, kuten Location kertoo myös...

  Saanko anteeksi olemassaoloni?
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 628
  Saadut tykkäykset:
  168
  Olen samaa mieltä DVB-G:n kanssa -- joskaan en suhtaudu asiaan yhtä intohimoisesti. :rolleyes: Liukuportaat voivat olla vaarallisia ja siksi niissä tulisi ottaa mahdollisimman rauhallisesti. Ne ovat teräväreunaisia, teräksenkovia ja matka on pitkä, jos kaatuu ja kuperkeikoilla vyöryy alas.

  Kuitenkin homman tekee eniten selväksi jälleen kerran ystävämme puhdas logiikka. Ajatelkaapa liukuportaita. Voin olla väärässä mutta korkeusero liukuportaiden portaiden välillä on suurempi kuin tavallisten portaiden portaiden välillä. Kyllähän se järkikin sanoo, että esim. vanhuksien on lähestulkoon mahdoton alkaa edes kävelemään liukuportaita ylös. Ja itse asiassa alaskäveleminen voi olla vielä vaikeampaa ja ennenkaikkea vaarallisempaa, koska korkeuseron takia siinä helposti jalka tulee sellaisella vauhdilla seuraavalle portaalle, että muu kroppa ei sitä kestä, ja niimpä jalka pettää ja omaiset voivat alkaa shoppailemaan arkkua.

  Noh, täytyyhän mun myöntää, että itse kyllä kuulun liukuporras-hurjapäihin. Mä vaan olen sellainen kikkailija, että jos liukuportailla ei ole kauheasti jengiä, niin mä harpon ne ylös ja alasmenomatkalla ennen tasaista lattiaa mä tartun liukuportaiden kaiteista kiinni ja noin metrin korkeudelta heivaan itseni alas. Mutta eipä ole vielä silti EtP:tä sattunut leukaan. :D

  Kyllähän se sääntö liukuportaissa on, että pitäisi olla toisessa laidassa, että kiireiset ihmiset pääsevät ohi, mutta olen kyllä huomannut, että kovin moni ei tätä sääntöä noudata. Kyllä musta käveleminen on täysin sallittua, mutta minusta on outoa sanoa, että liukuportaissa pitää kävellä.
   
 11. Crimson

  Crimson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  2
  Voi dziisus! Ja minä kun luulin olevani hätäinen... :hitme:

  Mihin ihmeessä ihmisillä on niin helevetinmoinen kiire valmiissa maailmassa? :confused:
   
 12. Sgt.Granite

  Sgt.Granite Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.10.2004
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  0
  I hear ya!
  Perkele, parin tunnin päästä pitäisi jo nousta töihin eikä pysty nukkumaan. Joskus 2:00 heräsin siihen että on niin kova nälkä ja vatsa kurnii niin kovaa ettei pysty nukkumaan. Kovin keittiössä vetämässä hiukan yöpalaa koneeseen, mutta eipä sitä unta sitten enää saatukaan. Tässä sitä nyt sitten istutaan.
   
 13. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Vetele kofeiinipillereitä pari-kolme vuorokaudessa, että pääset masentavimman vaiheen ylitse.

  Minä jouduin valvomaan 2 vuorokautta putkeen viikonloppuna, tai koska se nyt olikaan, en muista, kovin sekaista aikaa oli hän, usvaista. En ehtinyt nukkua, piti tehdä tilaa kiintolevylle ja ihan zombina meni se toinen vuorokausi.

  Kun siis pääsee ylitse sen väsyvaiheen, niin loppupäivä menee jo omalla painollaan, aavistus hitautta liikkeissä on, eikä lanttu leikkaa terävästi, mutta tolpillaan sitä kyllä pysyy.

  Ja kofeiini siis on mielialalääke tässä tapauksessa, unta se ei todellakaan korvaa, päinvastoin, se väsyttää mielettömästi, eli kun piristeen vaikutus on loppunut, sitä nukkuu ihan koomassa pitkään. Joutuu luultavasti ainakin 2 nukkumisrupeamaa latailemaan akkujaan, että kunto palaisi ennalleen.  Päässä asuu pankki, johon on tallennettu valverahaa. Nukkuminen panee tilille valuuttaa, valvominen nostaa valverahaa pois tililtä.

  Kun tili alkaa tyhjentyä liikaa, rahasäiliön pohja pilkistää, silloin pitää joko mennä nukkumaan, tai ottaa "kofeiini-pikaluottoa", joka pikaisesti lataa muutaman valvekolikon tilille, mutta ei sekään kauan kestä, saldo jatkaa alenemistaan kun valvominen jatkuu.

  Ja kofeiiniluottokin on erikseen maksettava pois, eli kofeiinin käytön takia syntynyt ylimääräinen velka kuitataan nukkumalla normaalia enemmän, että tili saavuttaisi normaalin katteensa. Mitä enemmän valvoi ja kofeiinia nappasi, sitä useampi nukkuminen tarvitaan tilin vakauttamiseksi.

  Viikon verran minä pystyn kofeiiniluottoa käyttämään, sen jälkeen sen teho on hävinnyt, ja univelka aivan käsittämätön. Menee vähintään viikko toipumiseen, eli tulee nukuttua erittäin paljon, joskus jopa vuorokausia putkeen, välillä vain operoin DVB-tallennuksia ja taas palaan nukkumaan. Oikeastaan sitähän se minulla on, että kofeiinikausina hypin seinille, teen edes jotain, ja sitten perään talvihorrostellaan viikko tai kaksi, pelkkää nukkumista ja DVB-tallennepinon kasvattamista. Eli taas tulee kiire valvesession aikana käsitellä kertyneet leffat ja sarjat. Unohtuu nukkuminen, pilleripurkin pinta alenee, velka kasvaa, jne.
   
 14. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 422
  Saadut tykkäykset:
  441
  DVB-G, ota rennosti! Jos minä olisin varhaiseläkkeellä niin ottaisin kyllä niin rennosti ettei mitään rajaa, nukkuisin puolet vuorokaudesta. Alat vaan vähentämään sitä mediariippuvuuttasi pikku hiljaa ja kohta et viitsi tallentaa kovalevylle paljon mitään. Ei tässä muutakaan voi neuvoa, se verran karmivia (ja hauskoja mikäli ei koe niitä ihmiskohtalona) sun jutut ovat.
   
 15. Crannog

  Crannog Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.10.2005
  Viestejä:
  1 344
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nykyisin laajalti viljelty sanan tähti käyttö täysin mitättömistä kuvaruutuolioista tai edes sinänsä hyvää työtä tekevistä tavallisista riviesiintyjistä. Esimerkiksi Big Brotherin apinahäkin asukit eivät ole (eivätkä tule olemaan) tähtiä sen enempää kuin useimmat tv-toimittajat tai muutkaan tv-esiintyjät. No, inflaatio on tuohonkin sanaan tietenkin iskenyt ja ei varmasti tarvitse pitkään odotella, että Suomestakin kohta alkaa löytyä puhtaasti kotimaassa vaikuttavia supertähtiä (jokunen ulkomailla vaikuttava urheilija, oopperalaulaja, kapellimestari ja pop/rock-muusikko/yhtye tuollaista titteliä kantaneekin) ja maailmalta varmaankin sitten hypertähtiä - vai jokohan niitäkin on nimetty?
   
 16. Mr Monk

  Mr Monk Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitäisi saada takaisin wanhat manuaaliset raput joissa nuoriso (ja eläkeläiset) saavat sitten juosta. Me kiireettömän elämänrytmin omaksuneet voimme sitten mennä liukuportaissa omaa rauhallista tahtia, vailla suurempia rasitusvammoja.
   
 17. savoc

  savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  969
  Saadut tykkäykset:
  6
  Lenkin jälkeen suihkussa huomaa lämmitysöljyn loppuneen... :eek:

  Nimim. Kokemusta on
   
 18. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Maanantai

  sekä

  The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 10 characters - viesti.
   
 19. Klingsor

  Klingsor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2006
  Viestejä:
  170
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noista liukuportaista/-tasoista vielä. Itse -opiskelun ohella- työskentelen marketeissa ja kauppakeskuksissa sellaisessa ammatissa, jossa voi ihan oikeasti tulla välillä aivan helvetillinen kiire... eli kun parkkihallissa ilmiliekeissä oleva auto uhkaa sytyttää loputkin autot, halli täynnä savua ja häkää, niin olisi todella kiva päästä sitä alkusammutusta tekemään NOPEASTI!! Mutta kun on mummot ja suurperheet järjestäytyneet valtavaksi ihmistulpaksi liukutasojen/-portaiden koko leveydelle, niin eihän se onnistu(ainakaan ilman jumalatonta huutamista):OI

  Eli jos ette halua niitä rulliksia harppoa, niin seiskää nyt ihmeessä siellä oikealla, että jos jonkun vaikka oikeasti pitäisi kiirettä pitää niin hän voi sieltä vasemmalta ilman huutamista ja tönimistä teidät ohittaa.
   
 20. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 400
  Saadut tykkäykset:
  17
  Liikkeet jotka myyvät eioo:ta. Esim. lauantaina olimme menossa ostamaan minulle uutta puhelinta ja käytiin useammassa liikkeessä. Ja kaikissa sama tilanne, puhelimia ei ole, mutta kyllä löytyy heti mukaan, jos ottaa operaattorien kytkyluurin.

  Pikkasen pisti vihaksi :OI ja edelleen jatketaan vanhan luurin akun laatamista päivittäin :D