Peruna (2020) (Joonas Nordman, Kari Ketonen, Tommi Korpela)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Super-J, 05.09.2020.

 1. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 544
  Saadut tykkäykset:
  263


  Tulipa nähtyä tämän kotimaisen uutuuden teaser ja traileri ja täytyy sanoa että mielenkiinto heräsi. Ihan puskista pääsi yllättämään että tämmöinen on tulossa, ja trailerin perusteella tässä on pikästä aikaa potentiaalisesti hyvä kotimainen komedia, ainakin näyttää että vaivaa on nähty tavallista enemmän.

  Kyseessä on 1600-luvulle sijoittuva komedia perunan tulosta Suomeen, tähän nauriinpurijoiden maahan.
   
 2. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 544
  Saadut tykkäykset:
  263
  Free Guy oli loppuunmyyty joten tulipas nyt sitten käytyä tämä katsomassa sen sijaan. Ja mikäs tässä, ihan hassu komediahan tämä. Tekijöillä on selvästi ollut paljon ideoita, ehkä vähän liikaakin... ja ovat tunkeneet kaiken tähän sillä seurauksella että minulle ainakin tuli vähän ylikuormittunut olo. Kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaankin tuntuu sisältyvän jokin vitsi. Vähän kuin Mies ja alaston ase leffoissa mutta suomalais-metsäläiseen tapaan.
  Tapahtumat tosiaan sijoittuvat 1600-luvun Suomeen, enimmäkseen jonkinlaiseen kuvitteelliseen pikkukaupunkiin vaikka Turussakin käydään. Linnan puhtaanapidosta vastaava Untamo saa sattumalta käsiinsä perunan ja ryhtyy moderniin startup-henkeen yrittämään tehdä bisnestä sillä. Ja nauriskauppiaathan eivät sellaista hyvällä katso...

  Tämä on selvästi suunnattu omasta yrityksestä haaveileville, ikäänkuin oppimateriaaliksi. :D

  4/5
   
 3. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 221
  Saadut tykkäykset:
  155
  Peruna (Potatis med svensk text) on anakronismeihin perustuva komedia, jossa nykyajan yrityskulttuuria tarkastellaan ilkikurisesti sijoittamalla se näennäisesti keskiajalle. Vertauskohtia tällaiselle löytyy Ritarin tarinasta alkaen, joskin Peruna on lähempänä Jappervokkia kuin Monty Pythonin hullua maailmaa. (Mieleen voi tulla myös ”Njorl’s Saga” Pythonin TV-sarjasta.)

  Elokuvassa kerrotaan maapäärynäyrittäjän vaiheet. Luutapoika Untamo (Joonas Nordman) ratkaisee suurin piirtein kaikki ongelmat, joita kohtalo hänen menestyksensä esteeksi heittää, ja niitähän riittää.

  Välillä Peruna on hiukan tekemällä tehty, mutta nokkelaa huumoria, omalaatuisia ratkaisuja ja hupaisia hahmoja (mm. bisnesenkeli) riittää niin että yleisö nauroi ääneen tämän tästä. Sali oli täynnä monenikäistä väkeä (siis niin täynnä kuin rajoitukset sallivat).

  3¼/5

  Tennispalatsi 10:n esityksessä kuva ja ääni olivat epäsynkronissa — mainoksissa tämä oli vielä selvempää, mutta valitettavasti myös elokuva kärsi siitä jonkin verran.
   
 4. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 146
  Saadut tykkäykset:
  269
  Pitkästä aikaa kävin Plazassa (Oulu) katsomassa leffan ja ihan "järjestyi" yksityisnäytös toiseksi suurimpaan kakkossaliin. Kyllä Finnkinolla kassa kilisee. En nähnyt ketään muita asiakkaita aulatiloissa, mutta kolme työntekijää oli hommissa.
  Leffa oli ihan hauska ja näppärää dialogia, mutta pidemmän päälle moderni yrittämiseen liittyvä teksti alkoi tuntua rasittavalta 1600-lukulaiseen kuvastoon yhdistettynä.