Tuossa laittelin Winamppiin Kernel streaming pluginin ja kylläpä tämä halpis ALC883 soittelee DTS cd:tä ihan virheettä suoraan koneen romppuasemalta. Heti sen jälkeen kun kävi pakottamassa SPDIF ulostulon 44kHz:iin Realtekin paneelista. Eli bitit ovat järjestyksessä VLC soittelee samoin ilman mitään erikoisempia plugineja samaa levyä. Edit: tosin tuntuu sekoavan kapaleen vaihdossa jonka jälkeen täytyy käydä räppäämässä 44kHz namiskaa uudestaan.
ikävä kyllä X-Fi kortitkin resamplaavat äänen 48khz paitsi niissä malleissa joissa valikossa on valittavana "music creation mode" tuon alle kätkeytyy valikko josta saa säädettyä "master clockin" 44.1khz ja ruksi vielä bit matched kohtaan niin kortti ei käytä mitään korjauksia yms äänelle vaan silloin kortti toimii täysin "direct" tilassa. Näillä asetuksilla kortti myös tarjoaa parasta ääntään. Itellä oleva elite pro on melko hyvä ääneltään. Itse kortti on laadukas mutta ajurit kuseksivat vielä pahemman kerran... potentiaalia kortissa olisi vaikka mihin kunhan saisivat tuon ajuripuolen kuntoon. Normaalista musiikinkuuntelu moodista puuttuu kokonaan nuo valikot josta pääsee säätämään kortin näytteistyksen. Kallishan tämä kortti on verrattuna vaikkapa m-audion kortteihin... niissä varmasti äänenlaatu samaa luokkaa.
Juu, tuota music creation modea juuri tarkoitinkin. Luulin, että se löytyy kaikista X-FI. Ei varmaan raudan puolesta ainakaan ole mitään estettä?
Minäkin olen pähkäillyt minkä ulkoisen äänikortin hankkisin kannettavaan että saisin äänet stereoihin. Pää vain on mennyt sekaisin kun olen eri puolilta lukenut tosta resampläyksestä ynnä ASIOsta jne. Mistään ei tunnu voida olevan varma. Nytten olenkin päättänyt että hoidan musiikkidatan kannettavalta langattomasti WLANia pitkin. Pistinkin tilaukseen Applen AirPort Expressin. Mutta tuli mieleen että periaattessahan tuo AAE toimii 'äänikorttina' ja sen täytyy tehdä DA-muunnos, mutta kuinka laadukkaasti? Parempi on varmaan käyttää AAE:n digilähtöä, vai voiko sekin olla jotenkin huono?
Analogisena äänikortilla on kaikki tekeminen äänen laadun kanssa, korreloituvat suoraan. Paskalla kortilla heikkoa siirtotietä käyttäen (5-10m minijakki-rca) saat suorastaan paskaa ääntä, sillä oletuksella että laitteisto ei ole suorastaan tyrmäävän heikko. Digitaalisena tosiaan äänenlaadut määrittelee itse vahvistin.
Mnijakki-rca:ta ton kanssa minun täytyy ensin käyttää. Tosin 1-1,5m piuhalla. Musiikin tuomiseen digitaalisena olen kuitenkin ennen pitkää siirtymässä. Mutta taitaa olla niin, että 2.1-kanavavahvareita ei pahemmin taida olla digituloilla, ainakaan kohtuullisessa hintaluokassa (300-500e) vai onko? No ehkä onkin parempi ostaa monikavavahvistin. Kaipa alakertaankin television ympärille vois jossain vaiheessa monikanavasysteemin rakentaa. Tosin yläkerrassa sellainen jo on DVD+tykki systeemissä.
Osta tällainen, niin et tarvitse edes erillistä äänikorttia ja soundit ovat parasta mahdollista A-luokkaa
Monesta muusta kyllä jumittuu, mutta ei PDF:stä. Adoben saa heittää vaikka seinään, Foxit Reader ei tahmaa.
Foxitilla minä nyt toiminkin, toistaiseksi, koska Adobe jotenkin sekoili päivityksessään, alkoi resetoida konetta kun pdf-filettä avasi. Minä siis varoitan niitä muita, joilla ei ole 999999 euron pelikonetta nettikoneena, eli kun prossuteho ja emolevy ovat kivikautisia tai vähän tehoa syöviä. Näillä "alikellotetuilla" koneilla pdf tarkoittaa katastrofia, monen (kymmenen) sekunnin totaalijumiutumista. Eli file pitää ensin Save Assata talteen, vasta sitten avata. Silloin sen selaaminen on nopeaa. Jos siis kiinnostaa brassailla, että oma 4-ydinkone 5 GHz nopeudella "ei hidastu" pdf-sivulle nettiselaimen kanssa mentäessä, tämä tieto ei auta köyhempiä. Sen sijaan pdf:stä varoittaminen auttaa. Osaa etukäten seivata sivun levylle, jottei selain siihen kaadu. Tavallisen nettisivun avaamisessa ei ole viiveitä, mutta pdf-sivun avautumisessa menee saatanan kauan. Jona aikana kone ei tottele mitään. Ainokainen ydin (CPU) on jumissa.
Tarkoituksena olisi ostaa vähän parempilaatuiset kaiuttimet tietokonekäyttöön. Koska emolevystä löytyy yksi Coaxial SPDIF out niin sitä on tietysti hyödynnettävä. Aktiivit on haussa ja hintana noin 100-150 euroa. Tuolta etsin, mutta jos joku tietää paremman paikan niin vinkki ei olisi pahitteeksi.
Mikähän olisi kannettavaan edullinen USB-äänikortti (miel. alle 60e), joka ei resamplaa optisen lähdön kautta käytettynä? Eli tarvitsen vain optista lähtöä viedäkseni äänet D/A-muuntimelle. Esim. http://sounden.terratec.net/modules...Sections&file=index&req=viewarticle&artid=480 http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=26575
Mielenkiintoista tekstiä... Ostin tuossa EMU 0404 USB. Välikaapeliksi ostin http://www.beatman.fi/product_details.php?p=129 joka menee AUX IN (Denon 1509) Voinko tästä vielä parantaa äänenlaatua jotenkin vai olisiko digitaali lähtöinen äänikortti ollut laadukkaampi ratkaisu parhaan äänen saamiseksi Äänilähteenä toimii pari Usher 520II
http://www.audiophilechina.com/cp-show.asp?C_id=103&S_id2=65&s_id=73 plus http://www.audiophilechina.com/cp-show.asp?C_id=60&S_id2=37&s_id=42 Itse ajattelin jotain tältä pohjalta,läppärin kaveriksi.
Stereovahvistimen voi ainakin laittaa av-vehkeen tilalle jos stereona aikoo jatkossakin kaiken kuunnella. Kaiken kaikkiaan päivittäisin joka tapauksessa kaiuttimia tai vahvistinta seuraavaksi. Digilähtö olisi luultavasti huonompi vaihtoehto mutta on tuossa emu:ssa sekin eli sen kuin kokeilet miltä kuullostaa.
Voidaan lapanen pumpulla sanoa että äänenlaatu ei sourcen l. äänikortin puolesta enää tuosta parane millään rahalla kunhan ASIO-ajurilla ajetaan ja E-MU taipuu pätkimättömään yhteistyöhön emolevysi piirisarjan kanssa. Ainut kuviteltavissa oleva parannus voisi olla E-MU:n balansoinnin ottaminen käyttöön linjalähdöissä. Mutta se taas vaatii vastaanottopään päivittämistä; Denon 1509:ssa ei ole balansoituja linjaottoja ja on muutenkin turhaa jos linjalla nyt ei häiriöitä kuulu balansoimattomanakaan.
Eipäs tehdä uutta threadia, niin laitetaan samaan. Olen miettinyt, että voisinko kalliin CDee soittimen oston ohittaa ostamalla laadukkaan DA-muuntimen. Tulee siis audiota yleensä aika paljon syötettyä ulos koneelta, playlistit ovat kivoja ja jatkuva CDeiden vaihtelu väsyttää. FLAC ja WAV ovat ystäviäni. Tilanteessani CD-soitin näyttää turhalta, kun voin saada laadullisesti yhtähyvin lopputuloksen DA-muuntimesta riippuen? Onko USB-parempi vaihtoehto verrattuna optiseen? Laitteisto: Musical Videlity A5 Magnepan 1.6 Asus P5K-E / digital optical out Olisi myös mielenkiintoista tietää, millaisia laadullisia eroja esim H/K HD970 CD-soittimessa olevalla D/A-muuntimella on verrattuna bachmark DAC1:seen.
itsellä tähtäimessä seuraavaksi kortiksi RME fireface. Hintava, mutta ah niin laadukas vehje Toisaalta creativen X-Fi kiinnostaa, sehän muuntaa minkä tahansa sihahduksen korvia hiveleväksi sinfoniaksi, kuten kuvasta näkyy: