Tuo on mitattu matalalla tasolla (60 tai 70 dB, illalla) ilman SPL-kalibrointia, mutta raapaisen tänään uudet mittaukset reilummalla tasolla. Tulokset ovat vaan 'liian hyvät'. Ei siinä muuta. Ja käyrässä tapahtui muutos 45 Hz:n kohdalla, kun säädin BFD:stä, joten periaatteessa mittauksen pitäisi toimia.
Ettei sinulla sitten ole liikaa vaimennuksia päällä jossain asetuksissa? Miltä pelkkä taustamelu näyttää?
Ei kyllä näytä oikealta... Taso on liian pieni ja käyrissä näkyy selkeästi vain korjaustiedoston korjaukset, muutenhan käyrä olisi melkein suora (lukuunottamatta kohinaa). Eli jossain kusee. -Muistithan että kalibroinnin aikana ei saa olla mikin korjaustiedosto ladattuna? -Mittari 70dB asteikolla ja kohina mittarista katsottuna noin 70dB voimakkuus, tai 80dB asteikko ja 80dB kohina. -Tarkista että recording puolelta line-in liuku on täysillä (jos vaan kestää säröytymättä) -Kokeile vaihtaa Windowsista nauhoittavaksi tuloksi wave/mp3 ja laita generaattori päälle ja paina Go nappia. Kohinasta pitäisi tulla melko suora viiva (jos ei korjaustiedosto päällä). Muuten seurailee korjaustiedoston korjauksia. Taso pitäisi olla jossain 80dB kohdilla. -Mikin kautta tuleva signaali nostaa tason noin 45-50dB tasolle -Kokeile myös yksittäisiä sinitaajuuksia, niiden taso nousee huomattavasti korkeammalle samalla voimakkuudella, 70-80dB
Ei tosiaankaan vaikuta oikein hyvältä. Ohjelma jumii ja kaatuilee melkein joka mittauksen jälkeen. Sitten ei mittailut onnistu, ennenkuin kone on buutattu. Täytyy asentaa ohjelma uudestaan ja mittailla vielä illansuussa koko revohka. Ei mitään uutta auringon alla, meikäläinen ei vaan kertakaikkiaan ole yhteensopiva tietokoneiden kanssa. Olisi kiva, jos edes kerran joku ****n ohjelma toimisi kerta-asennuksella. Ja SVS ei ole kommentoinut vieläkään mitenkään SPL-mittarin poisjäämistä. Täytynee pistää hieman tiukempisävyinen maili, jos ei ole keskiviikkoon mennessä kuulunut mitään.
Tarkistahan että äänikortin ajurit yms on asennettu oikein ja löytyy uusimmat versiot. Kuulostaisi vähän sen suuntaisilta ongelmilta. Itse ohjelma on kyllä vakaa, itsellä ei ole kaatunut kertaakaan.
Asensin TrueRTA:n uudestaan, Audigyn uudestaan ja ei toimi enää laisinkaan. Voi sanonko mikä näitä ohjelmia :OI Kalibroinnin tuloksena vilahtaa näytöllä liitteen mukainen käyrä, kun aiemmin tuloksena oli ensin vähän mutkittelua ja sitten hetken päästä suora viiva. Läppärin omalla äänikortilla tulee sentään kalibroitu käyrä, vaikkei se ole lähelläkään suoraa, joten Creative kusee. Meni taas yksi päivä ihan hukkaan konetta käynnistellessä. Teenpä säädöt ihan perinteisellä menetelmällä pistetaajuuksilla ja dB-mittarilla.
Juuri tätä tarkoitin taannoisella kommentilla: "Riippuu siitä kauanko joutuu tappelemaan koneen kanssa, että saa mittaushomman toimimaan."
Pitäisiköhän vielä yrittää ensi viikonloppuna vai veisinkö Audigyn takaisin kauppaan? Taidan kuitenkin sitten vielä vääntää, kunhan olen ensin tehnyt säädöt perinteisemmällä metodilla.
Eiköhän SVS:n pojat ole lomalla kuten kaikki muutkin, joten aivan ymmärrettävää että ei mailia vielä ole tullut.
Onhan ohjeet luettu? Ja tarkista vielä että perus säädöt on oikein, eli recording puolelta line-in ruksattu, play puolelta muut mutella paitsi master ja wave/mp3.
Siellä ohjeessahan se pilkisti ihan samanlainen käyrä kuin tuli jossain vaiheessa mittauksia. Nyt täytyy sitten vielä testata. Mutta 'perinteisellä menetelmälläkin pääsee kohtuumukaviin tuloksiin. Liitteenä säätämisen tulos RS:n korjauksen kanssa 100-20 Hz.
Jep, näyttää tasaisemmalta kuin se TrueRTA mittaus, eli tämä on oikea. Melko samanlainen myös vanhojen subien kanssa. Tasaisempi toki BFD:n ansiosta? Oletko kokeillut mitata alle 20Hz taajuuksia, yleensä nuo PB10:t ovat menneet vielä hyvän matkaa allekin sen. Jätätkö ihan tarkoituksella tuon alle 30Hz korostuman (nousun)? Jos housecurvea meinaat tehdä, niin yleinen suositus on että nousu tehdään 30Hz:n mennessä ja loppu on sitten taas suoraa. Musalle voisin kyllä suositella täysin suoraa vastetta. Niitähän voi tehdä vaikka 10 kpl BFD:n muistiin.
Tuota nousua olen jo vähän tasoittanut BFD:llä, mutta korostuma tulee mittarin korjaustiedostosta. On jotenkin hankala ajatella, että tietyllä taajuudella pitäisi olla x desibeliä pienempi lukema. Mittarin lukemat ovat siis tasoissa ja ajattelin kokeilla myös 'high density foam' -ratkaisua refleksiputkiin ensi viikonloppuna, kun on ehkä jo aikaa perusteellisiin koekuunteluihin.
Tänään vastaus kaverin ostokseen: d-t-d kouvolaan 225$, aika kova on ollut hinnan nousu rahdin osalta. EDIT: ylläoleva on siis kysytty joulukuussa -04 (paikkakuntaa ei tiedossa tai muistissa, mutta ketjun käynnistäjälle diamond:ille d-t-d oli 170$ tulikohan nuo vehkeet sitten lpr kentälle?)
tännepäin ainakin liikku hienosti mailit koko viikonlopun ajan ja nyt odotellaan pc ultran saapumista
Lähetin aiemman mailin sitten kuitenkin uudestaan ja vastaus tulikin 15 minuutissa: Toimii se asiakaspalvelu sittenkin edelleen hyvin, vaikka paha aavistus nosti jo päätään.
Säädöt on tehty BFD:llä alusta lähtien uusiksi TrueRTA-mittauksien jälkeen. Juu, ne 70 ja 45 Hz:n nyppylät ovat hankalimmat, mutta BFD:llä ne on saanut mukavasti kuriin. Noita 20 Hz:n alle meneviä taajuuksia en ole juuri mittaillut, kun RS on melko epätarkka sillä alueella ja en ole vielä saanut TrueRTA:ta toimimaan 'kunnolla'. Mutta jospa se Audigy alkaisi jossain vaiheessa toimimaan. Mitä mahtaa vaikuttaa se, että asennusohjeessa käsketään tyrkkäämään äänikortti usb-väylään kiinni ja odottamaan, että winkku tunnistaa laitteen, kunnes winkku kysyy audio-ajureiden asennusta, jolloin pitää tyrkätä cancel ja asentaa cd:ltä. Mutta XP tunnistaa äänikortin ja hetken päästä kortti on 'valmis käytettäväksi' ilman mitään audiopuolen asennuksien kyselyjä. Olen sen jälkeen kuitenkin asentanut Audigyn oman ohjelman cd:ltä ja kaikki äänet kuuluvat digiulostulosta muuten ok, mutta TrueRTA:lla ääni alkaa kiertämään helposti ja äänikortti leikkaa signaalia melko pienillä tasoilla. Mic/line in pitää pudottaa n. 50 %:iin, ennen kuin signaalin leikkaus loppuu. Sain kuitenkin mitattua kaksi käyrää, joissa näkyy selvästi sub outin 10 dB:n tason korotus (siis toinen käyrä on muuten samanlainen, mutta alle 100 Hz:n taajuuksilla n. 10 dB korkeammalla tasolla) En vaan saa tiedostoja auki, kun puuttuu se äänikortin kalibrointitiedosto, jolla sain suoran viivan. Jippi-kai-jee-....
Kyllä se RS melko hyvin 15Hz:iin asti näyttää oikeaa. Windowsissahan on itsessään melko mahtava kokoelma ajureita yms. tavaraa, jotka se sitten asentaa suoraan sen enemmälti kyselemättä. Nämä ovat kuitenkin melko vanhoja (silloin kun XP ilmestyi), eli uudempia löytyy lähes varmasti netistä. Niin myös Audigyn tapauksessa. Creativen sivuja siis selaamaan ja uudet ajurit asennukseen. Yleensä voi asentaa melko huoletta vanhojen päälle. Jos vaan mahdollista niin suosittelen käyttämään analogista ulostuloa. Saattaa auttaa ongelmiin. Kiertoon pitäisi auttaa line-inin mutetus play puolelta. Miksi sinulla on sub-outissa 10dB:n korostus? Eikös BFD leikkaa melko pienillä tasoilla? Tee uusi kalibrointi?