Tuli tuossa Italian matkalla mukaan tuollainen kokonainen Parman kinkku 9,1kg... sellainen probleema nyt vain tuli, että mistähn löytäisi arpeeksi järeen viipalointikoneen, jolla saisi nuita ohuita sliceja...joku suositteli sellaista merkkiä ja mallia kuin Essedue 300c... hinta oli varmaan englanninkielisessä nettikaupassa rapiat 900e ja Italiassa sellaisen saisi 400 egeen...
Taisi tulla aika kallis kinkku, jos sen takia täytyy leikkuri hankkia . Ammattilaismallit ovat varmasti hyviä, mutta hinta on kova ja säilytystilantarve suuri. Tarvitsetko välttämättä 300 mm:n terän? 195 tai 220 mm riittää melko pitkälle. Kodinkoneliikkeissä ei yleensä ole kunnollisia leikkureita, vaan ainostaan leivän leikkuuseen tarkoitettuja muovisia rimpuloita. Gigantti tekee tässä poikkeuksen. Sieltä löytyy tukevampia metallirunkoisia laitteita kuten Wilfa FS3 ja Siemens MS70002 (Bosch). Ohuita viipaleita leikattaessa on vasteen (se säädettävä osa terän vieressä) tukevuus tärkeä. Sitä kannattaa kaupassa kokeilla ennen ostopäätöstä. Mikäli et välttämättä tarvitse omaa leikkuria niin kinkun voi käydä leikkauttamassa muualla, esim. lähikauppa, pitopalvelut, ravintolat, lihan pienjalostamot ja kauppahalli. Tai sitten leikkaat perinteisesti veitsellä. Alussa voi tulla muotopuolia siivuja, mutta kyllä taito siitä kehittyy.