Panasonic dmp-bdt220/320/500

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Mustatirri, 06.07.2012.

 1. Mustatirri

  Mustatirri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2011
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  En löytänyt ketjua pansun tämän vuoden blu-ray soittimille, joten tässäpä sellainen. Oma kysymykseni tässä nyt koskee lähinnä 220 mallia mutta varmaan tässä ketjussa voi muistakin ketjun nimen mukaisista malleista jutella, kun aika samanlaisia ovat. Itselläni on siis hakusessa ensimmäinen blu-ray soitin ja olisin päätymässä tuohon Panasonic dmp-bdt220 malliin. Ulkomaisilla forumeilla sitä varsinkin kehutaan levyjen latausnopeudesta, dvd levyjen hyvästä skaalaamisesta ja ylipäätään erinomaisesta hd-kuvanlaadusta. Levykelkka on ilmeisesti jotenkin äänekäs työntyessään ulos ja sisään mutta levyä pyörittäessä laitteen pitäisi olla hiljaisempi kuin sonyn. Jaottelu sonyn s490/s590/s790 ja näiden panasonicien mallien välillä menee lukemani perusteella siten, että jos kovasti haluaa streamata tiedostoja soittimella ja sovelluksia käyttää, niin tällöin sony on parempi vaihtoehto. Jos taas haluaa parempaa kuvaa tuottavan laitteen, niin se olisi sitten panasonic ja itse olen nimenomaan kiinnostunut paremmasta kuvasta.

  Alkuun katselin 320 mallia ja olin siihen jo päätymässäkin mutta laitetta kun kävin kaupassa koittamassa, niin kaukosäädin kosketuspintoineen oli aivan onneton viritys ja siihen meni jo siinä pienessä hetkessä hermot. Dmp-bdt220 ei juurikaan eroa isoveljestään muuten kuin ulkonäön perusteella ja alun perin olinkin päätymässä tuohon 320 malliin nimenomaan levyn slot-mekanismin takia. Kaukosäädin tosiaan karkotti tuosta vähän kalliimmasta mallista eroon ja ainoa asia mikä tässä halvemmassa nyt enää mietityttää on se, että tämänkään kaukosäätimessä ei ole subtitle nappulaa. Jääkö sitä kaipaamaan ja onko täällä muilla kokemuksia näistä pansun laitteista?
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tuo meikäläisen edellisvuotinen dmb-bd75 malli pitää huomattavasti kovempaa ääntä kuin porukoiden sony bdp-s490. Ääni on korkea ja sirittävä, mutta ei onneksi juurikaan kuulu tason lasiovien läpi. Toisinaan hiljaisimmissa kohtauksissa ja joskus kerrosten vaihtuessa ääni toki kuuluu.
  Erilliset tekstitystiedostot (.srt ja .sub) toimivat videotiedostojen kanssa usb-levyltä toistettaessa moitteetta, mutta eivät toimi DLNA yhteyden ylitse (serviio ja windows7) lainkaan. DLNA yhteydellä katsottujen matalatarkkuuksisten videoiden skaalausjälki on ala-arvoisen huono, mutta kelkkaan laitetut DVD lätyt näyttävät ihan kelvollisilta.
  Toiminta on tässä satasen mallissakin kelvollisen ripeää ja viiveetöntä. En muista kuin yhden kerran jolloin soitin olisi saanut itsensä boottausta vaativaan jumiin.
  Parempi kuva miten? SD-kuvan skaalaimissa saattaa eroja ollakin, mutta BD-kuva on markkinoiden kaikissa laitteissa identtinen. Levyltä luettu on vain bittejä, jotka menevät digitaalisesti näyttölaitteelle. Näyttölaite purkaa ja näyttää kuvan. Jos joku väittää sonyssä tai oppossa tai panasonicissa tai cambridge audiossa tai jossain muussa olevan paremman bd-kuvanlaadun kuin jossain toisessa, niin valehtelee. Digi-ajan ihanuus on, että jokainen halvinkin rupusoitin tuottaa aina täydellistä BD-kuvaa. Lisärahalla voi sitten saada lisäominaisuuksia, esim nopeamman toiminnan, kattavammat liitännät tai laadukkaammaan SD-materiaalin skaalauksen.
  Kaukosäätimen erilliset subtitle/audio/angle napit korvaa DISPLAY nappi, jonka alta löytyvästä alamenusta voi helposti valita haluamansa tekstit, ääniraidat ja kuvakulmat niin fyysisillä levyillä kuin tiedostoillakin. Ei tule kaivattua erillisiä nappeja.

  VieraLink ohjaus on kätevä; se ohjaa panasonicin plasmaruudun sekä denonin avr-1912 vahvarin oikeille inputeille kun soitin käynnistetään, ja palauttaa edelliset inputit käyttöön kun soitin sammutetaan. Esim tv-kuva arc-äänillä muuttuu soittimen käynnistyttyä automaagisesti telkkarin av-liitännälle ja vahvarin bd-inputille, sekä leffan loputtua takaisin..
  Kaukosäätimessä oleva volumenappi (joka ohjaa panasonicin telkkarin volumea) säätelee linkin kautta vahvarin volumea. Jos töllö sammutetaan, niin soitin ja vahvistin sammuvat myös. Pikkujuttuja, mutta helpottaa kapularallia.
   
 3. Mustatirri

  Mustatirri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2011
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Läppäri on niin vaivaton erilaisine video ja tekstitystiedostoineen kytkeä hdmi:llä telkkaan, että en tosiaan jaksa noista streamausjutuista kauheasti välittää.

  Tuolla paremmalla kuvalla viittasin nimenomaan siihen, että lukemani perusteella panasonic skaalaa paremmin sd-materiaalia kuin sony ja dvd leffoja kuitenkin sen verran on kertynyt, että niitä en kovin suurella vimmalla blu-rayksi vaihda ja se on sitten ihan mukava ominaisuus, että soitin skaalaa ne hyvin. Juttuja olen jonkun verran lukenut kyllä siitäkin, että blu-ray kuva vaikuttaisi myös jotenkin kirkkaammalta ja terävämmältä sonyyn verrattuna mutta tiedä siitä todenperästä sitten.

  Panasonicin ST50 plasma olisi tässä soittimen kaverina ja kirjoittamasi perusteella ihan mukavasti helpottaa elämää, että soitin ja telkka on samaa merkkiä. Ihan hyvä tietää. Vahvari on tosiaan tulossa ehkä vähän myöhemmin.
   
 4. 0200764

  0200764 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.10.2005
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on käytössä tuo huippumalli Panasonic DMP BDT500. Olen kyllä ollut tyytyväinen soittimeen. Erityisesti soittimen päällä olevat käyttökytkimet ansaitsevat kiitoksen. Kuvanlaatu on erittäin hyvä myös dvd käytössä erinomaisen skaalaimen ansiosta. Myös kaksi hdmi liitäntää on tulevaisuutta ajatellen hyvä olla, kun en meinaa vahvistinta vaihtaa aikoihin. Saan siis kuvan ja äänet eri piuhoja pitkin tarvittaessa.
   
 5. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 080
  Saadut tykkäykset:
  111
  Onkohan tuosta Panasonic dmp-bdt220:stä ehtinyt kertyä kertynyt kokemuksia kellekään?
  Itse tilaan 221:sen harmaan värin vuoksi, mutta sama laitehan on kyseessä.
   
 6. Muikster

  Muikster FullHD 3D Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.11.2002
  Viestejä:
  283
  Saadut tykkäykset:
  1
  BDT-220 haettu eilen Gigantista. Joitakin ongelmia on:
  - joidenkin .avi tiedostojen kuva aika kummallista, sellaista epätarkkaa. Samat tiedostot toistuvat tietokoneelta toistettuna moitteetta.
  - network drive : Buffalon verkkolevylle (NAS) pääsen hienosti selaamaan tiedostoja mutta useimmiten lähes mikä vain avi tai mkv jumittaa laitteen. Laitteen sammutus ja uudelleenyritys yleensä auttaa.
  - srt tekstitykset: avi-tiedostoilla tekstin koko naurettavan pieni ja ihmeellisellä sinisellä taustalla!

  Lisäksi tykillä (AE-3000) kuva kipinöi/lumisadetta 1080p tilassa. Kaapeli 10m HDMI ja menee vielä kytkimen kautta. Silti muut laitteet toimivat moitteetta samoilla kaapeleilla kuten sonyn bluray-soitin BDP-S550. --> tähän auttoi kun laitoin piuhan tykissä HDMI3-paikkaan HDMI1-sijasta. Nyt häiriöitä on hyvin vähän eivätkä ne enää erotu katselupaikalle.
   
  Viimeksi muokattu: 24.09.2012
 7. Tuike

  Tuike Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.05.2004
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tuli ostettua bdt500 reistailevan Pansun bd55:n tilalle. Kuvan ja äänenlaatu on ihan yhtä hyvä uudella soittimella kuin vanhallakin. Uuden soittimen levyasema kehrää nätisti ja blu-rayt latautuvat nopeammin. Valintakriteerinä oli että pitää löytyä monikanava analogiliittimet niin saa 11 vuotta vanhasta vahvistimesta hd-äänet ulos.

  Ainiin,
  Netflix tulee saataville Panasonicin vuoden 2012 malliston Smart Viera -televisioihin, Blu-ray-soittimiin ja kotiteatterilaitteisiin Viera Connect -viihdeportaalin sovelluksena.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2012
 8. Tuike

  Tuike Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.05.2004
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  7
  Jos käytätte otsikossa olevia blu-ray soittimia ja niiden netti ominaisuuksia, niin suosittelen menemään heti ensitöiksi Viera Connectin asetuksiin ja tarkastakaa että maa asetuksessa lukee Finland, muuten Netflix ei tule näkyviin. Asetuksista saa myös valikoissa olevan ärsyttävän piip äänen pois.
   
 9. Tuike

  Tuike Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.05.2004
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  7
  DMP-BDT120/220/221/320/500 Firmware Download (Europe/UK/CIS)
  Update Version: Ver 1.49
  Update Date: 2012/10/29
  Description: Wireless LAN connectivity

  Huom!
  On siinä muutakin eroa mitä descrtiptionissa lukee, kun menee Viera Connectiin niin kone sanoo että 6. marraskuuta nettipalvelu päivittyy ja jotta Viera Connectia voi käyttää tuon päivän jälkeen niin joutuu asentamaan päivityksen.
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2012
 10. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
 11. kaputti

  kaputti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.09.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  En jostain syystä saa tekstityksiä näkyviin eokuvissa jotka käynnistän verkkojaon kautta, laite on siis DMP BDT-320. Tekstit kyllä näkyvät pc:n ja ps3:n kautta joten niissä ei mitään vikaa ole joten onkohan tuohon joku kikka olemassa millä ne sais myös blueraylla näkyviin ?
   
 12. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 966
  Saadut tykkäykset:
  293
  "Oikea" verkkojako vai joku DLNA-viritys?
  Jälkimmäisessä ei irtotekstit toimi.
  Muutenkin voi joutua painaan tekstit päälle erikseen joka kerta joka tiedostolle....

  T: Vesku
   
 13. kaputti

  kaputti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.09.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oikea verkkojako, DLNA:n kautta oli niin huonotasoinen kuva että ei kiitos.

  t. Kapu
   
 14. Silencia

  Silencia Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2005
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
  jos ostaisn tuon Panasonic DMP-BDT500, niin saanko siihen kovalevyn kiinni josta voisin toistaa musiikin flac muodoissa? Tässä on varmaankin niin laadukkaat dacit, että voisin hyödyntää niitä ja vetää äännet rca piuhoilla vahvistimeen. Samalla saisin päivitettyä laitteet 3d aikaan kahden hdmi ulostulon ansiosta. Vai kuinka?
   
 15. Tuike

  Tuike Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.05.2004
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  7
 16. Tuike

  Tuike Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.05.2004
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  7
 17. Tuike

  Tuike Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.05.2004
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  7
  500 malli tuppaa olemaan hieman herkkähipiäinen vuokra blu-ray:n suhteen. Kuva pysähtyy ja jatkaa vähän matkan päästä. Täytyy pyyhkiä rätillä aina sormenjäljet levystä ennenkuin laittaa pyörimään. Omat hyvin pidetyt levyt se toistaa ongelmitta. Sitten tässä on sellaista bugia, että välillä kuvaan tulee näkyviin sellainen harmaa ruutu, joka on avuksi kun käyttää alkuperäisen kaukosäätimen kosketuslevyä. Se ei meinaa mennä millään pois. Sen saa lähtemään kun menee esim. Viera Connectiin ja pois tai sitten jos se ei auta niin vetää töpselin irti seinästä.
   
 18. nurr3

  nurr3 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.07.2013
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omistan itse Panasonic BDT120 ja jostain syystä soitin ei tunnista subeja kun USB-tikulta katson (.srt tai .sub), vaikka niillä on sama nimi kuin videolla, mistäköhän mahtaa johtua vai teenkö jotain väärin?
   
 19. Tuike

  Tuike Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.05.2004
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  7
 20. Tuike

  Tuike Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.05.2004
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tuntuu että Panasonicin Viera Connect älypalvelu alkaa tyhjentymään sovelluksista. Youtube kuvakkeen kohdalla luki jotain että "Youtube will be terminated 20. april". Sitten sovellusvalikossa on joissain väleissä tyhjiä ruutuja. En muista mitä niissä oli. Pääasia että Netflix sovellus löytyy yhä.