Oppo BDP-83

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana rez, 06.09.2008.

 1. rez

  rez Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2002
  Viestejä:
  731
  Saadut tykkäykset:
  8
  Huhuja Oppon tulevasta soittimesta.. CEDIAssa DVDO/Anchor Bayn osastolla on bongattu Oppon tulevan BDP-83:n prototyyppi. Soitin ei ole vielä käyttökunnossa.

  Kuvia löytyy esimerkiksi AVS Forumin ketjusta.

  Osaston valinta ja VRS-logo soittimen takapaneelissa ovat lupaavia merkkejä. Soittimen etureunassa näyttäisi olevan SACD-logo ja myös DVD-Audiosta on huhuttu. :cool:

  HDTV Magazine raportoi Oppon tähtäävän joulumarkkinoille.
   
 2. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oppo on ollut merkkinä aika luotettava tapaus, joten nyt odotellaan vain hintatietoja. Kun esim. Panasonic DMP-BD55EG näyttää nyt saavan halvimmillaan 399 eurolla, niin tuolle Opolle voisi povailla jotain 599 euron hintaa. Jos se soittaa SACD, DVD-A, DivX (yms.) ja toistaa DVDt kuten 983 ja BDn nykyisten soittimien tasolla, niin eiköhän tuosta kaupat synny. Tämä on kuitenkin sellainen hankinta jolla mennään pitkään.
   
 3. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos tosiaan SD DVD-toisto on samanlaista kuin tämänhetken SD Oppoissa, niin tuo saattaa olla lähtölaukaus BD-aikaan. Tosin kun ajankohta lähenee voi kiikarissa olla jos jonkinlaista uutuutta Oppolta...
   
 4. rez

  rez Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2002
  Viestejä:
  731
  Saadut tykkäykset:
  8
  Gizmodo on saanut lisätietoja Oppolta.

  Aika kohtuullisesta hinnasta puhuvat, itse olisin odottanut hinnan nousevan lähemmäs tuhatta kuin viittäsataa.
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  No onhan se viisisataakin nykyään mistä tahansa soittimesta jo aika paljon. Itsellä kulkee kipuraja 399 eurossa, eli sitten kun Oppon bluray-soitin maksaa sen verran tai vähemmän, niin EtP sen hankkii. :)
   
 6. Vox

  Vox Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2003
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  5
  Oppo on lisännyt sivuilleen mahdollisuuden ilmoittautua potentiaaliseksi BDP-83-asiakkaaksi:

  http://www.oppodigital.com/blu-ray-bdp-83/

  Olisihan se hienoa jos tuohon "markkinatutkimukseen" kertyisi runsas osanotto myös Euroopasta.

  WidescreenReview arveli näköjään jo viime kuun puolella Oppon BD-suunnitelmista seuraavia:

  http://www.widescreenreview.com/blog_detail.php?id=61
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2008
 7. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 131
  Saadut tykkäykset:
  262
  Tätähän ei kyllä kukaan vielä tiedä tässä vaiheessa, mutta onkohan yhtään realistista odottaa, että Oppon soittimessa olisi helppo tapa (=kaukosäädin) tehdä soitin BD-aluekoodittomaksi. Tämähän on ollut aina mahdollista heidän dvd-soittimissaan (ja nykyään melkein merkillä kuin merkillä). Taitaa kuitenkin BD-foorumilla olla tiukka kuri asian suhteen.
   
 8. JuKo

  JuKo Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2004
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hienoa nähdä että tuossa on SACD-logo etupaneelissa!
   
 9. matti lammikko

  matti lammikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  397
  Saadut tykkäykset:
  3
  Onko Oppon BR tulossa Eurooppaan? Tähän asti olen ymmärtänyt, että se jäisi vain Region A soittimeksi. Korjatkaa, jos olen väärässä.
   
 10. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin DVD puoli on varmasti helposti vaihdettavissa aluekoodittomaksi, mutta BD:n kanssa asia voi olla juridisesti hieman hankalampi.

  Tietoja Opolta kun laite ilmestyy/julkaistaan ja pari kuvaa laitteesta.
  http://www.oppodigital.com/blu-ray-bdp-83/

  Alustavasti ovat luvanneet vain USA version, mutta jos virtalähde on universaali niin...
   
 11. Tema

  Tema Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2003
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  5
  Oppo lähetti tiedotteen uudesta soittimestaan.

   
 12. jojala

  jojala Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.04.2001
  Viestejä:
  584
  Saadut tykkäykset:
  0
  :eek:, Näyttäisi olevan meikäläisen uusi soitin kun ilmestyy. Tosin odottelen aluksi lastentautien poistumista ennen hankintaa. Nykyinen Sonyn BDP-S350 on tarpeeksi hyvä blu-ray -soitin, mutta DVD toistoon olisin kaivannut vielä parempaa. SACD-toisto on hyvä, koska pääsen siten vanhasta DVD/SACD-soittimestani eroon.
  Ja hintakaan ei ole paha jos vaan toteutuu. Kaikenkaikkiaan lupaavat speksit soittimella!
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Miksi näin? Tunnetusti Opoltohan tulee nuo firmware-päivitykset tarpeen mukaan suhteellisen tiuhaan tahtiin, ja käsittääkseni jos on noita Oppoja ennakkotilaillut, niin hintakin on hieman alempi kuin mitä sitten, kun laite on ilmestynyt.

  $499 + toimituskulut olisi meikäläiselle kyllä vielä passelihinta. $599 alkaa mennä sitten jo sellaiseksi, että laitteesta irti saatu hyöty ei oikeuta enää hintaa.

  Itse en ole innostunut siitä, että tähän soittimessa on painotettu myös SACD- ja DVD-audio -ominaisuuksia. Ensinnäkin Oppon ostajakunta käsittääkseni on ollut enimmäkseen enemmän tai vähemmän alan harrastajia ja nimenomaan hintatietoisia sellaisia. Nuo ominaisuudet nostavat tämän laitteen hintaa, ja minusta olisi ainakin suuri harmi, jos esimerkiksi noiden ominaisuuksien takia esimerkiksi alle 400 euron hinta pomppaisi yli 500 euron hintaan (mikä on kuitenkin jo aika paljon highendistejä lukuunottamatta). Toinen pointti tässä on se, että enemmistö himoaa Oppoa nimenomaan elokuvia toistamaan. Jälleen kerran olisi typerää, jos ominaisuuksien, joita vain murto-osa hyödyntää, takia hinta painuu monen budjetin yli.

  No, katsotaan nyt mihin hinta asettuu, kunhan laite tulee ennakkotilattavaksi (sitähän voi siis rekisteröityä vastaanottamaan tiedon tästä ajankohdasta sähköpostiin). Jos hinta alkaa olla lähempänä esimerkiksi Denonmaista hinnoittelua kuin Sonymaista hinnoittelua, niin ehkä Opon olisi ollut viisainta ensin tehdä BD-soitin ilman tuollaista all-in-one -strategiaa.
   
 14. JuKo

  JuKo Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2004
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä taas innostun tuosta Opposta ainoastaan jos saavat kunnollisen SACD-toiston mukaan. Muilta osin se ei eroa kilpailijoistaan niin paljoa että ostaisin. SACD ei ole mielestäni niin marginaalinen ominaisuus kuin täällä annetaan ymmärtää. Klassista musiikkia julkaistaan yllättävän paljon SACD:llä ja täältä varmasti löytyy paljon porukkaa, jotka arvostavat hyvää ääntä. Itse arvostan hyvän äänen hyvän kuvan ohi. Kuvajulkaisut on pitkälti sellaisia että ne katsotaan korkeintaan muutamaan kertaan, äänijulkaisut taas jauhetaan läpi uudestaan ja uudestaan, jolloin pienetkin puutteet niissä huomataan ja ne ärsyttää.
   
 15. jojala

  jojala Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.04.2001
  Viestejä:
  584
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, tuleehan noita firmis päivityksiä muihinkin laitteisiin mm. nykyiseen blu-ray-soittimeeni ja Topfieldin digiboksiini, mutta kun niissäkin on yleensä aina omat buginsa ja monesti tällaisia päivityksiä erilaisiin laitteisiin tehneenä sitä oppii odottamaan firmiksen "stabiloitumista" ennenkuin hankkii laitteen. En erityisemmin enää halua olla laitetestaaja, sitä on tullut tehtyä parin viime vuosikymmenen aikana ihan riittävästi.
   
 16. MovieFreak

  MovieFreak Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  4
  Jos ei all-in-one -ominaisuudet kiinnosta niin sitten voi ostaa jonkun toisen merkkisen soittimen. Onhan tuo kuitenkin jo perinteistä OPPOlle että soittimet tukee kaikkia mahdollisia formaatteja. Hattua on OPPOlle nostettava tuosta että vihdoinkin olisi laadukas universaalisoitin Blurayllekin saatavilla. Odotellaan nyt vielä pelko p****ssä miten nopeatoiminen tuosta laitteesta tulee... Olishan se kiva heittää PS3:lla vesilintua. :p
   
 17. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  854
  Saadut tykkäykset:
  7
  Joka sekään ei oo järin nopea bluray:n lataamisessa.
   
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Perinteistä OPPOlle on myös se, että turhuudet karsitaan pois hinnan saamiseksi sen verran alhaiseksi, että saavutetaan tämä "lähes highendimäinen suorituskyky mid-end -hinnalla", josta merkki eniten tunnetaan. Kun hintaakaan ei vielä nyt ihan tarkkaan tiedetä, niin en minäkään tässä sotajalalle vielä lähde. Sanonpahan vaan, että minusta tuo olisi tyhmä veto, jos esimerkiksi hinta olisi euroissa yli 500, ja se johtuisi siitä, että piti SACD:t ja DVD-Audiot ottaa mukaan. Totta kai niille on kysyntää, se on päivänselvä asia... Toisaalta, eiköhän plazan klassisen SACD-musan kuuntelijatkin voi myöntää, että ylivoimainen enemmistö on suosinut Oppoa nimenomaan vain ja ainoastaan leffojentoistomasiinana. Toisin sanoen, ylivoimaisen vähemmistön halujen takia hinta rajaisi monen pois.

  Mutta kuten sanottua, odotellaan ja katsotaan nyt mikä se lopullinen hinta on.
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2008
 19. tomij

  tomij Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.01.2002
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Henkilökohtaisesti olen valmis maksamaan helposti tuon 100 egee enemmän, jos laite sitten vastaavasti on hyvin toteutettu moninormisoitin. Mekaanisesti ja sähköisesti kunnolla tehty laite, joka osaa toistaa laadukkaasti ilman turhia kikkailuja niin BD, DVD, SACD kuin CD-levytkin, ja on mielellään vielä tehty metallista ja näyttää hyvältä. Sellaista laitetta ei taida vielä olla järjellisissä hinnoissa (<1000€) saatavana. Tuossa Oppossa on nyt noiden ym. speksien puitteissa ensi kertaa todellista potentiaalia. Vielä jos hinta jää luokkaan 500-600 egeä, niin onhan se lupaava tuote.
   
 20. tarking

  tarking Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.10.2007
  Viestejä:
  118
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä kiinnostaa jos hinta on järjellinen ja laite on hiljainen. Juuri tällaista soitinta joka olisi hyvä sekä leffa- että musiikkikäytössä on odoteltu.

  Musiikkiominaisuuksista (erityisesti SACD ja DVD-A) ei juuri ole iloa jos tuuletin puhisee ja surisee kuuluvasti hiljaisissa kohdissa eli toivottavasti Oppo älyää musiikkitilassa pistää videopuolelta virrat pimeäksi ja tuulettimen virrattomaksi.

  SD toistossa laitteen pitäisi olla huippuluokkaa ABT102 lomituksenpoistopiirin ja ABT1018 skaalaimen ansiosta (samat kuin DV-983H:ssa).

  Mielenkiintoinen laite!