Onkyo PR-SC5508

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Joe, 12.10.2009.

 1. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^Vastaus kysymykseesi ja kyllä a/v-vahvarit ovat aika kankeita musiikin striimauksessa ja/tai usb-toistossa. Kyseessä on tosin varmasti enemmän dlna:sta tai muusta median jako-ohjelmasta/-protokollasta johtuva kankeus...

  Toiseksi tuo cd-toisto vs. usb, niin tuntuu aika oudolta, että cd:n ääni olisi noin paljon huonompi, sillä sama d/a-muunnin on kuitenkin vahvarissa käytössä... Oletko muuten kokeillut kytkeä cd-soittimen kiinni analogisesti rca-piuhoilla ja antaa soittimen huolehtia d/a-muunnosta? Tietenkin voi olla, että soittimessasi on vikaa, eivätkä bitit kulje kuten pitäisi. Toisaalta pelkkänä transporttina soitinta käytettäessä ei noin suurta eroa pitäisi tulla, vaikka olisi minkä verran jitteriä (aika taikuri saa olla muutenkin sen havaitakseen :rolleyes:). Tulee myös mieleen, että voisiko jommassakummassa tulossa olla päällä (tai poissa) jotain äänenkäsittelyä, jota et ole huomannut ja näin heikentäisi/parantaisi signaalia... :confused:
   
 2. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 178
  Saadut tykkäykset:
  167
  Ei, soitin ei ole huono, kyseessä on Audiolab 8200CD. Siinä on vaan melko erilainen lukutapa, kun luetaan cd:ltä tai massamuistista. Massamuistissa yksi tiedosto on yhdessä kohtaa, cd-levyllä lievästi hajasijoitettuna. Toisin sanoen, cd:tä pitää lukea enemmän realiajassa, lukupää seuraa "luku-uraa", jossa bitit ovat. Massamuistissa lukija vain lukee yhtä tiedostoa, joka on yhdessä kohtaa "muistia".

  Olen kuunnellut monia cd-soittimia digitaalipiuhan kautta ja analogisilla piuhoilla. Varsinkin coax tai opt -piuhoilla esim bassopäässä tuntuu olevan outoa kumua jossakin kohdassa, mitä ei niin hyvin huomaa rca/xlr-piuhoilla. USB-tikun kanssa tätä ongelmaa ei ilmene ollenkaan. Jostakin tuo kumu johtuu. Tämä huomattu melko usealla av-vahvarilla, joissa on ollut laadukkaat Burr Brownin DA-muuntimet. En keksi tuolle kumulle syyksi muita kuin jitterin tai sen, että vahvarin da-muntimen "kello" ei ole samassa "virityksessä" kuin cd-soittimen. Sinänsähän tuo soundinparannus on täysin ymmärettävää: mitä vähemmän kikkaroita välissä (USB-tikku -> FLAC-purku - >DA-muunnin .. nämä kaikki yhden laitteen sisäll'), sitä parempi lopputulos (verrrattuna: CD-soitin -> digilähtö -> johto -> digitulo -> DA-muunnin).

  Sellaisenkin huomasin, että joillakin levyillä ero on suurempi ja joillakin pienempi. Ehkä tällä on jotakin tekemistä cd-levyjen datan "laadun"/valmistuksen kanssa

  Paras hyötyhän tällaisella AV-vahvarilla saisi siitä, jos levyjen julkaisu FLAC 24bit/96kHz -formaatissa USB-tikuilla alkaisi/yleistyisi. Ja jos tiedostoina haluaa kuunnella musiikkia, niin mielestäni tämä päihittää tietokone -> coax/opt -> Onkyo tai tietokone -> usb -> Audiolab -> Onkyo -tsydeemit mennen tullen soundeillaan. Koneelta päinkin ASIO käytössä..
   
 3. temppinen

  temppinen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2005
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Herätetään vähän vanhaa threadia.
  Hommasin tuon 5508:n käytettynä ja aika vähillä käyttökokemuksilla vielä mennään. Eilen kokeilin mielenkiinnosta tehdä Audysseyn ja menikin varmaan ok, mutta varsinainen kysymys on että eikö tuossa todellakaan saa tehtyä niin että musiikki/leffa kuuluu ja saisi online napsaistua Audyssey-asetukset päälle ja pois? Ihan lievästi sanottuna idioottimainen softa jos/kun pitää mennä valikon kautta jolloin musiikki katkee! :( Saisiko tuota jotenkin makroiltua yhden napin taakse päälle ja pois? Tulipas nyt mieleen että saisikohan sarjaportin kautta tehtyä jotakin temppuja, jolla tuon saisi hoidettua ilman valikkohelvetin läpikäyntiä? Tuo pitääkin tsekata!

  Edit: Jee, tuolta rs232:n kautta sen saakin napsaistua päälle ja pois yhdellä komennolla. Pitääkin valjastaa vaikka Raspberry tuohon hommaan.
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2014