Onko edulliset full hd tykit epätarkkoja?

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana poletti, 25.03.2010.

 1. poletti

  poletti New Member

  Liittynyt:
  15.10.2009
  Viestejä:
  185
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole koskaan luonnossa nähnyt Full HD tykkiä niin onko näiden tykkien tarkkuus selkeästi huonompi ku Full HD taulutelkkareiden?
  Että onko tykin kuva jotenkin sumea ja epätarkka ja lattea verrattuna taulutelkkuun?Eikä ole mitään "100hz" tilaa että liike olis sulavaa?
   
 2. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 127
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joistakin uusista tykeistä löytyy myös ns. 100Hz tila ja aivan uusimmista hieman vastaava näyttötila jota tarvitaan 3D-materiaalin näyttämiseen. Full HD -tykkien resoluutio on sama kuin Full HD -televisioissa, mutta heijastetun kuvan mahdollisen suuren koon takia kuva voi näyttää "epätarkemmalta" (pikseliverkon, pikselit tms. voi nähdä). Kuva voi olla myös "latteampi", jos tila ei ole tarpeeksi hämärä, mutta sopivassa tilassa päästään samassa kuvakoossa (ja suuremmassakin) jo aika lähelle televisioiden kuvanlaatua - jopa selkeästi parempaan, jos verrataan hieman edullisempia televisioita ja kalliimpia tykkejä.

  Halpojen tykkien kuvaa voisi kuvata "sumeaksi", mutta ehkä parempi sana olisi haalea. Jos tykki on kunnossa, niin kuva ei kyllä ole varsinaisesti epätarkka resoluution osalta (ei kohdistusvirhettä paneeleissa tai hajonneita pikseleitä), mutta värien, värilämpötilojen ja gamman sekä muiden osa-alueiden osalta kyllä voi hyvinkin olla. Tämä sama pätee kyllä myös televisioihin.
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2010
 3. poletti

  poletti New Member

  Liittynyt:
  15.10.2009
  Viestejä:
  185
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä mieltä olet hd20 ja mitsu hc3800 tykeistä?
  Eli näissä on samaa blurria/kuvan kahdentumista kameran panoroinneissa kuin vaikka 50HZ LCD-tv:ssä?
  24p nykiminen ei haittais(olis suotavaa ku kuva luonnollinen) mutta toi blurraus vie fiiliksen.menee liikkuva kuva niin latteeks.
  Onkohan noissa kummassakin 5:5pulldown?
   
 4. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 127
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole tainnut kumpaakaan tykkiä nähdä toiminnassa, kalliimmissa Optoman tykeissä itseäni on eniten häirinnyt kova ääni ja sateenkaaret joille olen herkkä. Muuten DLP-tykit ovat mielestäni tuoneet aivan viime vuosiin saakka hieman paremman kuvanlaadun kuin LCD-tykit - siis samasta hintaluokasta puhuttaessa. Nykyisin kaikki hieman arvokkaammat tykit tuovat mielestäni hyvin pimennettyyn tilaan ja kohtuulliseen kuvakokoon ns. riittävän kuvanlaadun - kunhan ei vaan erehdy naapuriin katsomaan tuplaten kalliimman tykin kuvaa tai muutaman vuoden uudempaa mallia ;)
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2010
 5. Collusion

  Collusion Active Member

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 820
  Saadut tykkäykset:
  5
  DLP-tykeissä jos jossain on hyvä liiketoisto - liikkuva kuva ei blurraannu käytännössä ollenkaan. Muutenkin DLP-tykissä on mallista riippuen terävämpi kuva kuin LCD-televisiossa, LCD-tykeistä puhumattakaan. Omistin DLP-tykin kahden vuoden ajan ja tämän aikana/jälkeenkin LCD-laitteet näyttävät jossain määrin epäteräviltä ja latteilta. Mutta tämä onkin vain minun henk. koht. mielipiteeni.

  Optoma näyttää 24p kuvan muistaakseni 2x taajuudella, eli 2:2 pulldownilla.
   
 6. kkuula

  kkuula Member

  Liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  225
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on tuommonen optoma hd700x (halvimmasta päästä) ja ei silläkään mitään blurria/kuvankahdentumista näy ollenkaan. Kuvan nykimistä voi ilmaantua jos lähdevideomateriaalin, toistimen ja tykin kuvanopeudet ei satu jostainsyystä kohdilleen mutta tätä tapahtuu kyllä hyvin harvoin. Ja kuvanlaatuun olen enemmän kuin tyytyväinen (juu paremmasta on vain muutaman minuutin katselukokemus) mutta mielestä pesee mennentulle parinvuoden takaiset ldc ym tv:t

  edit:
  Lisättäköön vielä että kyllä se on käytävä itse koekatsomassa jossain asianmukaista laitteistoa jotta voi tehdä minkäänlaisia päätelmiä tykkääkö tykkien kuvasta. Itse ainakaan en ihan helpolla luovu vajaan 100" kuvasta on se niin mukava, ja on ihan telkkarin korvikkeena ja tunteja tykille tuleekin vuodessa varmaan lähemmäs 3000. Ainut miinuspuoli hommassa on että tykistä riippumatta se vaatii vähintään hieman hämärretyn tilan, jos huoneessa on auri9ngon puolella ikkuna niin pelkät sälekaihtimet ei päiväsaikaan riitä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.04.2010
 7. Jarski61

  Jarski61 New Member

  Liittynyt:
  22.11.2007
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä minäkin kuittaan, että Mitsun HC3800:ssa on älyttömän hyvä liiketoisto, ei ainakaan minun silmiini näy minkäänlaista blurria. Enkä ole muitakaan epäkohtia löytänyt tuosta laitteesta. Edes sateenkaaria. Mutta sateenkaariherkkyys on jokaisen käytävä itse testaaamassa. Lisäksi kolmiulotteisuus on vaikuttava. Mutta se lienee kaikkien dlp-tykkien hyvä puoli.