Onko 4K HDR Passthrough tärkeä soundbarin HDMI ARC-käytössä

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana Hapero, 30.11.2019.

 1. Hapero

  Hapero New Member

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kun kytken soundbarin (H/K Omnibar+) televisioon (LG OLED65C9) HDMI-piuhalla television ARC-tuettuun liittimeen, onko passthrough-ominaisuuksilla tai HDMI-piuhan laadulla merkitystä?

  Eli toisin sanoen, kulkeeko kuvasignaali tässä tapauksessa mitenkään kaapelin ja soundbarin läpi vai kuljettaako kaapeli pelkän äänisignaalin soundbarille?

  Jotkut soundbarit mainostavat tätä 4K HDR Passthrough- ominaisuutta, mutta missä tilanteessa se on tarpeellinen?
   
 2. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 387
  Saadut tykkäykset:
  119
  Esim oma Denon X4000 viritinvahvistin ei tätä tue, josta syystä joudun kytkemään PS4:sen televisioon ja menetän LPCM 7.1 äänimahdollisuuden koska TV ei tätä tue ja vaikka se päivityksellä korjataan ensi keväänä, niin vahvistin ei myöskään tue eARC eli joka tapauksessa ääni kulkee bitstreamina kunnes ensi vuonna päivitän uuteen vahvistimeen joka sitten PS5:sen ohella tukee myös HDMI2.1:stä.
   
 3. Hapero

  Hapero New Member

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jees juurin noin, kun kyseessä erillinen viritinvahvistin.
  Mutta mites tällaisen HDMI ARCin kautta kytketty soundbar? Meneekö tossa HDMI-kaapelissa vain ääni- ja ohjaussignaalit soundbariin?
   
 4. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 378
  Saadut tykkäykset:
  145
  Jos haluat HD-laatuiset äänet täydellä laadulla soundbariin, niin sitten soundbarin pitää olla soittimen ja telkkarin välissä, jolloin kuva menee soundbarin läpi. ARCin kautta ei saa ääntä täydellä laadulla. Tosin koska soundbareissa ei muutenkaan ole yleensä niin hifi äänenlaatu, niin tämä ei välttämättä ole mikään ongelma. Jos käytät striimauspalveluita kuten Netflixiä, niin niissä äänet eivät muutenkaan ole HD-laatuisia, eli ARCin kautta tulee niin hyvällä laadulla kuin käytännössä voi tulla.