Onedrive ja oma musiikki

Keskustelu osiossa 'Käyttöjärjestelmät ja sovellukset' , aloittajana pede, 12.08.2015.

 1. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  Huomasin tuossa viime viikolla sattumalta että keväällä mikkisofta on lisännyt ihan mielenkiintoisen ominaisuuden OneDrive toiminnallisuuteen.

  Voit ladata Musiikki kansioon 20 GB omaa musiikkia, ja striimata sitä alas eri laitteilla. Mulla sattuu olemaan Lumia puhelin, ja sen oma musiikkisoitin on (vielä?) nimeltään Xbox Music, muilla alustoilla (Android ja Win 10) soitin onkin jo Groove.

  Kotimaassa ja tulevaisuudessa myös muualla EU:ssa kun roamingmaksut poistuvat, ei siis tarvi ladata omalle puhelimelle omaa musaa jota haluaa kuunnella, vaan jos kaistaa löytyy ja patterit sietävät, sen saa pilvestä.

  Olenkin jo ladannut noin 80 albumia ylös. Tämänhetkisen tilankäytön mukaan tuonne mahtunee noin 200 albumia.

  Pöytäkoneella/läppärillä, jollei musiikkikansiota ole synkannut onedriveen, jota en ole tehnyt koska mun musat on NAS:illa, menee OneDriven saitille ja kirjautuu sisään, sen jälkeen siihen Musiikki kansioon ja sen jälkeen lataa ylös.

  Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että mikkisofta kertoo että voi myös vetää ja pudottaa tiedostot/kansiot tänne. No se toimii Chromella, muttei Edgellä, joten Chrome on helpompi käyttää. Kansioita voi myös laittaa esim artisti/albumi ja soitto-ohjelmat tunnistavat albumit.

  Yhden albumin kansa oli ongelmia, koska ilmeisesti filuissa ei ollut metatietoja ollenkaan.

  Tunnistaa ainakin mp3 ja wav tiedostot. Flac:ia ei tunnista. Olen jonkin verran flac muodossa olleita albumeita muokannut FlacSquisher nimisellä pijkkusovelluksella mp3:ksi ja on toiminut, kunhan flaceissa on ollut metatietoa.

  Jos haluaa puhelimelle varmistaa kuvia, laittaa kansioon albumin kuvan, joka sitten puhelimella näkyy. Tuo Androidin appi näyttää etsivän omia kuvia ja Win 10 Groove taas käyttää mun sinne laittamia kuvia, muttei kaikkia. Hmm.. Pitää tutkia.

  Soitossa systeemi soittaa samaa bittivirtaa mitä biisi antaa.
   
 2. Arttu78

  Arttu78 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 453
  Saadut tykkäykset:
  85
  Kiinnostavaa...
  Tätä täytyy testata.
   
 3. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  854
  Saadut tykkäykset:
  7
  Vähän vastaava kuin Google Music (tai jopa Google Drive). Musiciin saa siis ilmaiseksi laitettua 50 000 biisiä (eli riippuen hieman pakkaustavasta, pari sataa gigaa musaa). Ja esim. iTunesin, Windows Media Playerin ja folderit tms. saa automaattisesti synkronoitumaan sinne ilman mitään drag-and-dropeja (joskin sekin toimii myös). Ja puhelimeen sitten Google Music clientti.

  https://play.google.com/music/listen?u=0#/manager
  https://chrome.google.com/webstore/detail/google-play-music/fahmaaghhglfmonjliepjlchgpgfmobi
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.music&hl=en
  https://itunes.apple.com/us/app/google-play-music/id691797987?mt=8
  https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/player-for-google-play-music/9wzdncrcwrr1
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2015
 4. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  Hm..

  Tuokin mennyt ohi. Ehkä siksi että tuo tarjoaa niin voimakkaasti sitä 10€/kk (koekuukauden jälkeen), mutta siitähän pääsee eroon klikkaamalla tuon "Ei kiitos" vaihtoehdon. No nyt sitäkin kokeilemaan.

  --------

  No pientä säätämistä. Tuo puhelinsofta ei osaa turvallista kirjautumista, joten kun on kuukkelilla kaksivaihekirjautuminen, sille piti käydä luomassa oma appisalasana.

  Sitten tuo google play chromen käyttä käytettynä ei oikein suostu latamaan kokoelmaa NASilta kun Windows pöytäkoneella ja Chromella yritän.

  Kaksivaihehyökkäys:
  1) Päivitän sen NASilla olevan Windows Music Playeriin, jota en ennen ole tehnyt, koska en ole sitä roiskaa koskaan käyttänyt. Se onnistuu, mutta hidasta on. Kesken.
  2) Koitetaan tuolla googlen Music manager ohjelmalla.

  ---------

  No tuolla Music manager ohjelmalla lähti NASiltakin kappaleet tunnistumaan. Tälle kelpaa Flac filutkin, tosin muuntaa ne mp3:siksi.

  Hm.. Error 16 näyttää NAS:in osalta poistuvan tällä

  Tulee tälläkin kyllä päivityminen kestämään, mutta eipä tarvi väsätä. .
   
 5. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  854
  Saadut tykkäykset:
  7
  Androidilla ainakin toimii ja myös muistaakseni iOS:lla. WP:een on vaan tuo epävirallinen.

  Kuville vastaava homma joko Flickr:iin:
  https://www.flickr.com/tools/
  Tai Googleen:
  https://photos.google.com/apps

  Synkkausappi. Googleen ei maksa mitään, jos ei halua original resoa ja Flicrk on myös halpa tai maksuton riippuen määristä (itselläni se original Pro-flickr). Muistaakseni ilmaiseksi menee about 4000 px resosta Googleen.
   
 6. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  Kyllä se sen appisalasanan luomisen jälkeen toimi tuo epävirallinen WP 8.1:seen. Androidilla toimii ja Applen vehkeisiin en koskekaan. Syövät elävältä ;)
   
 7. Snpp

  Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.03.2001
  Viestejä:
  965
  Saadut tykkäykset:
  3
  Saako Googlen musapalvelusta sinne ladatut tiedostot tarvittaessa myös takaisin alas (alkuperäisessä muodossaan)? Eli toimiiko mp3:sten varmuuskopiointipaikkana? Sellaiselle olisi tarvetta.
   
 8. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  854
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tuonne ei käsittääkseni voi laittaa missä muodossa vaan (Drive on siihen parempi), mutta saa sieltä ladattua biisejä, albumeja, playlistoja ja tuolla Managerilla saa synkronoitua toisaalle tai downloadattua koko my libraryn.
   
 9. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  Muistaakseni voit 2x ladata alas mp3:set. Jag muodoista tarkemmin, hae netistä, mutta mp3:set tallennetaan sellaisenaan max 320kbps muodossa. Flac:it alaskonvertoidaan 320kbps mp3:siksi.