Nykytekniikasta ihan pihalla

Keskustelu osiossa 'Laitteet' , aloittajana peku1968, 06.07.2013.

  1. peku1968

    peku1968 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2013
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joopas, eli aikaisemmin tuli itse rakenneltua kaikki koneet ja komponentit valittiin sen mukaan. 5-6:een vuoteen en ole enää seurannut yhtään tekniikan kehitystä.
    Nyt vanha vanha pc vetelee viimeisiään ja pitäisi kasata uusi. Kannettavaa en halua.
    Nyt kysyisinkin neuvoa teiltä tietäjiltä että millainen kokoonpano olisi ok.
    Kotelo löytyy mutta kaikki muut rojut sisältä tarvii uusia, vai voiko nykyisiä emoja enään kiinnittää vanhaan atx koteloon. Joku Chiefteckin iso tornikotelo toi on.
    Tuskin tulee mitään pelattua, mutta illulla aineistojen vääntöö ja videoiden käsittelyy.
    Mikä voisi olla sopiva paikka hankka komponentit?
    Olisi kiva saada ehdotuksia uuden koneen kokoonpanosta:
    Emo:
    Prossa:
    Näyttis:
    Muistit:
    Poweri:
    Jäähdytys:
    Emossa sais olla optinen liitäntä äänen ja kuvan siirtoon.
    näyttiksessä 2:lle näytölle liitännät.
    Aika hiljainen sais olla.
    t: Peku
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 767
    Saadut tykkäykset:
    489
    Kuule, kotelon hinta on murusia koko paketista, sen verran on vispilöinti kehittynyt aikojen saatossa, ettei wanhaa pienehköillä (alle 120) vispiläpaikoilla varustettua koteloa kannata säilyttää...
    Toki jos budjetti kusee, niin sitten on hyödynnettävä kaikki käyttökelpoinen...
    Kysy tuolta hiljaisempaa...
    Muuten mikä tahansa ATX-emo käy ATX-koteloon...
    Lähtisköhän se tuosta emosta ...

    T: Vesku

    Edittiä:
    Jos ei jo ole SSD:tä, niin sillä saat eniten paukkua vanhaankin kokoonpanoon tarvitsematta vaihtaa muita osia
     
    Viimeksi muokattu: 06.07.2013
  3. Euphemos

    Euphemos Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.05.2005
    Viestejä:
    1 267
    Saadut tykkäykset:
    11
    Vastahan nuo Intelin Haswell-prossutkin (LGA1150-kanta) nopeammalla integroidulla näytönohjainpiirillä (kyllä, nykyisin näyttikset integroidaan prossuun eikä emoon) tulivat markkinoille eikä hinnaltaan juuri eroa Ivy Bridgeistä (LGA1155), joten sikäli kannattanee investoida jo sellaiseen Z87-sarjan emoon, josta löytyy optinen TOSLINK-liitäntä (yleensä semmoinen löytyy vasta 140 eurosta ylöspäin). Toki jos ei omista jonkinmoista DACia, nykyisin ääni kulkee fiksuimmin HDMI:n tai DisplayPortin kautta kuvan ohessa digitaalisena, joten helpottaisi ehdotusten tekoa, jos aloittaja viitsisi kertoa, minkämalliset näytöt ja äänentoistovermeet on tällä hetkellä käytössä ja millä ohjelmalla ja resoluutiolla videoiden muokkausta harrastelee.

    Powerin ei tarvitse olla mikään übertehokas, mutta hiljaisuutta kaipaavalle Seasonic G-360 on erinomainen valinta jo pelkästään 90 prosenttia lähentelevän hyötysuhteensa vuoksi (löytyy myös SilentRigin valikoimista). Kotelopuolella Fractal Designin Define-sarja on jo vuosia ollut hinta/laatusuhteeltaan kärkikastia. Muistia videonmuokkaukseen kannattaa yleensä laittaa 8-16GB, halvinkin DDR3-1600 -speksit täyttävä 4GB kampoja sisältävä kitti riittää hyvin. Ja mikäli haluat järeämpää jäähyä prossulle, LGA1155:lle suunnitellut jäähdyttimet sopivat myös LGA1150-emoihin - halvemmasta päästä Thermalright True Spirit 120M lienee jo riittävän hiljainen sekä tehokas vaihtoehto.
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Tässä kohtaa tulee muistaa, että HDMI ääni kulkee pääsääntöisesti vain kuvan ohessa. Mikäli näyttö on erikseen suoraan koneessa ja vahvistimessa on kiinni esim TV 'kakkosnäyttönä', niin sen TV:n on pakko olla päällä jotta HDMI äänipiiri pystyy syöttämään mitään ääntä siihen suuntaan.

    Tällainen vaatimus on ainakin Atin parivuotiaalla näyttikselläni. Mikäli vahvarin perässä oleva videotykki ei ole päällä, niin HDMI ei saa kättelyä jolloin HDMI äänipiirikin näkyy vain 'disabled' merkinnällä varustettuna winukan ääniasetuksissa. Tästä syystä minulla menee vahvarille HDMI lisäksi myös perinteinen optinen laku.

    Vaatimusta voisi ilmeisesti kiertää jonkinlaisella 'hdmi edid ghost' laatikolla joka huijaisi näyttikselle olevansa päällä oleva näyttö, jolloin äänikin menisi läpi.. Helpompaa on vaan laittaa se optinen tai sitten kierrättää päänäytön kuvakin HDMI:llä vahvarin kautta.