Nettitikku toimii huonosti, vaikka kuuluvuus on hyvä

Keskustelu osiossa 'Tietoliikenne' , aloittajana boisman, 09.09.2011.

  1. boisman

    boisman Guest Guest

    Liittynyt:
    12.11.2008
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nettitikku toimii huonosti, vaikka kuuluvuus on hyvä


    3G-verkko on kesämökillämme hyvin huono. Puhelimen käyttö on hankalaa, ja nettitikku (Huawei E367) saa käytännössä yhteyden ainoastaan 2G-verkkoon. Hankin sitten suunta-antennin http://www.verkkokauppa.com/fi/product/32778/cttfc/Fuj-tech-suuntaava-GSM-3G-antenni-10-m-kaapelilla, jonka jälkeen kuuluvuus parani. Käytössä on Saunalahden Mobiililaajakaista, ja lisäantennin asentamisen jälkeen signaali on käyttöliittymän mukaan koko ajan maksimissa (3G ja ajoittain myös HSPA+).

    Netin käyttö ei kuitenkaan suju niin kuin pitäisi. Tyypillisesti käy niin, että nettitikku saa helposti yhteyden 3G-verkkoon, ja käyttöliittymän palkit kertovat täydestä signaalista. Kun sitten yritän avata nettiselainta (Chrome), en pääsekään internettiin. Selain veivaa hetkisen, jonka jälkeen tulee tämä virhe ilmoitus: http://s1216.photobucket.com/albums/dd371/LettutieteenVihtori/?action=view&current=netti_01.jpg

    Välillä käy myös niin, että selain onnistuu avaamaan kotisivun, ja surffailu onnistuu jonkin aikaa, mutta sitten tulee taas edellä mainittu virheilmoitus. Välillä tulee myös tällainen virheilmoitus: http://s1216.photobucket.com/albums/dd371/LettutieteenVihtori/?action=view&current=netti_03.jp

    Signaalin voimakkuus on siis koko ajan ”tapissa” ja yhteys ei pätki. Tästä huolimatta netin käyttö kangertelee edellä mainitulla tavalla. Virheilmoituksissa olevia keinoja olen kokeillut kaikkia muita, paitsi DNS-asetuksien tarkastamista. Mitenköhän ne voisi tarkastaa? Mistähän tästä kannattaisi lähteä liikkeelle? Käyttöjärjestelmä on Win7 Pro. Selain on Chrome, mutta ongelma esiintyy myös muita selaimia käytettäessä.
     
  2. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    tuo on yleinen harhaluulo että kun on 3g kentät tapissa niin voisi surffailla maximi nopeudella yms.
    käytännössä tuo 3g kentän voimakkuus kertoo juuri sen eli kentän voimakkuuden.
    se ei kerro sitä että onko yhteys häiriötön eikä siten kerro signaalin laadusta yhtään mitään.
    se ei myöskään kerro sitä että onko yhden tukiaseman alueella kaksi vai viisisataa 3g käyttäjää surffaamassa samaan aikaan.

    itselläni oli vastaava tilanne. ensin oli huono kenttä, sitten vaihdoin nettitikkua nokiasta huaweihin ja siitä zte:hen joka oli paras kuuluvuudeltaan ja netti ei pätkinyt. sitten kuuluvuus huononi ja vaihdoin takaisin nokian tikkuun.
    pätkiminen voi johtua siis myös tikusta ja sen laadusta vaikka 3g kuuluvuus olisikin hyvä/huono.

    siis kokeile kuitenkin sijoitusta toiseen paikkaan (pitempi usb johto) ja toisen merkkisiä nettitikkuja.
     
    Viimeksi muokattu: 09.09.2011
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 194
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    3G:n maksiminopeus on 384 kbps. HSDPA on se, millä se hyvä nopeus saadaan. Jos tikku vaihtaa jatkuvasti 3G:n ja HSDPA:n välillä, ei maksiminopeus ole teoriassakaan kuin 3G:n maksimi. Eli tuo HSDPA on se, minkä pitää olla jatkuvasti päällä. Yleensä siitä kertoo turkoosi väri tikun kyljessä. Tumman sininen on puolestaan normaali 3G. Väristä näkee helposti, mikä tila on päällä.

    Sen lisäksi nuo aiemmin mainitut tekijät vaikuttavat myös paljon. Mutta niilläkään ei ole väliä, jos HSPDA-yhteys ei toimi.
     
  4. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    On kyllä aika kinkkinen ongelma.

    Operaattorit pudottaa WCDMA:lle jos datasiirtoa ei ole. Jatkuvassa pitäisi pysyä hspa:ssa. Koska signaalit on tapissa, kaiken maailman usb kaapelit ja paremmat antennit voi unohtaa ihan suoraan. Tod näk myös laatu hyvä, varsinkin jos toi on elisan omalla softalla, jonka signaalipalkit ei kuvaa pelkkää voimakkuutta vaan myös laatua

    Oon viimeaikoina itse joutunut leikkimään aika tavalla huawei e367n ja 398n kanssa. Kun oon näiden kanssa vaihdellut, omasta mielestä koneessa on alkanut olla erilaista ongelmaa nimeomaan dns:n kanssa eli samalla tavalla kun sulla. Hassua vaan on, että ongelma koskee kaikki interfaceja, ei vaan huaweita. Voi siis olla, että huawein network interface toteutus on ihan kuraa

    Tässä on pari asiaa, joita kannattaisi kokeilla:

    1) laita windosissa huawein verkkoyhteyhden tcp/ip asetuksista manuaaliset dns osoitteet. dns serverit saat operaattorilta. Jos tämä ratkaisee ongelman, kyseessä on joko tikun ajuriongelma tai sitten operaattorin dns ylipäätään kusee.

    2) jos ongelma ei ratkea tällä, kokeile toista tikkua. Pitää olla joku vanhempi huawei, jossa sama antenniliitäntä, esim E169 tai E230. Jos toinen tikku toimii ja edellinen kohta ei auttanut, nettitikku on rikki. Vanhempaa mokkulaa kannattaa kysellä elisalta

    kokeile windosistsa laittaa myös pingiä, kertoo siitä miten netti ylipäätän toimii. Paina windowsnäppäin ja r kirjain pohjaan, kirjoita cmd, paina enter ja tässä komentorivillä vaikka ping -n 100 www.google.com. Kone lähettää nyt 100kpl pingejä, katso onko hävikkiä

    Jos pakettia häviää matkalla, kyseessä voi olla myös signaalin laatu tai sitten tosiaan mokkula rikki.

    ps: elisalla on tod näk mobiiliverkon ip osoitteet loppumassa ja sen takia itse yhteyden muodostus ei aina toimi. Tällainen teidote on ihan nettisivulla:

    http://saunalahti.fi/tiedote/tiedote.php?index=3783

    Kun ottaa tämän huomioon, en yhtään ihmettelisi jos dns kusee eli tolle ei vaan voi tehdä mitään (paitsi vaihtaa operaattoria)
     
  5. boisman

    boisman Guest Guest

    Liittynyt:
    12.11.2008
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia neuvoista ja myötäelämisestä.

    Suoritin PING-testin, ja sen mukaan hävikkiä ei ollut.

    Laitoin myös manuaaliset DNS-osoitteet http://i1216.photobucket.com/albums/dd371/LettutieteenVihtori/DNS_03.jpg, mutta tällä ei näyttäisi olevan vaikutusta. Mahtaako johtua siitä, että asetukset eivät pysy muuttumattomina. Eli kun muutan asetukset, ja kokeilen yhteyden toimimista, ja sen jälkeen taas katson asetuksia, ovat manuaaliset DNS-osoitteet hävinneet. Näin tapahtuu myös silloin, kun teen muutokset järjestelmänvalvojana. En siis saa DNS-asetuksia pysymään paikoillaan.

    Mainittakoon myös, että kesämökkipaikkakuntamme keskustassa nettiyhteys toimii ihan hyvin ilman lisäantennia. Ongelmat koskevat siis vain kesämökin sijaintapaikkaa, jossa 3G-yhteys ei siis synny kuin antennia apuna käyttäen.