Musiikkiuutiset

Keskustelu osiossa 'Musiikki' , aloittajana Tommy-H, 18.02.2007.

 1. Tommy-H

  Tommy-H Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  1 808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko moista topicia jo olemassa? Pikaisella selauksella ja haulla ei löytynyt.
  Kerätään tänne sitten musiikkiaiheisia uutisia ja keskustelua. :)

  Reilun puolen vuoden päivät olen pitänyt suuresti Audioslaven musiikista. Tänään kaveri pisti messengerissä linkkiä seuraavaan uutiseen: Cornell Splits Audioslave.
  Melko yllätyksenä tuli tuo uutinen. Kolme loistavaa levyä kerkesivät tekemään ja eniten jäi harmittamaan se, etteivät koskaan päässeet Suomeen asti keikkailemaan. Sitten odotellaan Rage Against the Machinen kolmatta Suomen keikkaa, kunhan bändi saadaan takaisin kasaan - toivottavasti tulisi tuosta paluusta pitkäaikainen. Cornellilta odottelen toista sooloalbumia.

  R.I.P. Audioslave. :(
   
 2. Lazze

  Lazze a world of pain Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.04.2002
  Viestejä:
  669
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei muuten pidä paikkaansa, olin itse todistamassa keikkaa Provinssirockissa 2003 :).

  Itselle Audioslave ei ikinä oikein lunastanut (kohtuuttoman suuriakin) odotuksia, RATM ja Cornellin Soundgarden olivat enemmänkin lähellä sydäntä. Mutta eipä siinä, ihan laadukasta perusrokkia.
   
 3. Tommy-H

  Tommy-H Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  1 808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jopas jotakin.. Juuri tehtiin esitelmä ks. bändistä, mutta ei osunut silmään mainintaa Suomen keikasta.

  Itse olen alkanut kuuntelemaan myös Soundgardenia, joka vaikuttaa jo pikaisella tutustumisella varsin hyvältä, minun makuuni sopivalta rokilta. Myös RATM on alkanut tehdä vaikutusta minuun. :thumbsup:
   
 4. Jeukkuli

  Jeukkuli Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2004
  Viestejä:
  1 865
  Saadut tykkäykset:
  7
  Olisihan tämän voinut pistää Musa DVD -ketjuunkin, mutta menköön nyt tähän:

  www.mokoma.com:
  "14-2-2007 Sakara Records julkaisee Sakara Tour 06 DVD:n - katso traileri!

  Sakara Records julkaisee live-DVD:n, jolle on taltioitu parhaita paloja viime syksyn Sakara-kiertueelta. DVD:llä esiintyvät kaikki Sakara Recordsin yhtyeet eli Mokoma, Stam1na ja Rytmihäiriö. Live-otoksien lisäksi DVD:llä nähdään asiaankuuluvia dokumentaarisia osuuksia lavantakaisesta kiertuelämästä. DVD:n julkaisupäivä on 23.5., ja sen tarkempi sisältö ilmoitetaan myöhemmin. Katso DVD:n traileri!: MPEG4 | Windows Media. Sakaran bänditroikka kiersi yhdessä marraskuun alussa otsikolla Sakara Tour 2006. Seitsemän keikan klubikiertueen aikana bändit esiintyivät Helsingissä, Jyväskylässä, Seinäjoella, Lahdessa, Kuopiossa, Oulussa sekä Rovaniemellä, ja maksanutta yleisöä keikoilla oli kaikkiaan noin 5000 henkeä."

  Eli toukokuussa musiikkiDVD -kauppaan...
   
 5. Stormlord

  Stormlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.02.2006
  Viestejä:
  677
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei varmaan tullut kovin hyvää arvosanaa, kun tuon Provinssin keikan lisäksi heittivät 2005 jäähallikeikan Helsingissä. Jopa minä muistan sen, vaikka mielestäni ks. bändi on varsin turha.
   
 6. Tommy-H

  Tommy-H Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  1 808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Arvosana oli kiitettävä, mutta työ tehtiin melko hosumalla - tapana jättää aina työt viimeiseen iltaan. Kiitos korjauksista.

  Googelilla löytyikin keikoista tietoa. Puutteelliseksi jäi työ.
   
 7. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 472
  Saadut tykkäykset:
  75
  GN'R:n uusi levy ei sitten ilmestykään ensi kuussa, yllättäen. Ihan pellehommaa koko levyn teko. Onneksi itselle on kyllä paskan hailee, julkaistaanko kyseistä lättyä edes ikinä. Voisi alkaa mennä hermot... jotkuthan tuota tietysti odottaa paljonkin.

  Queens Of The Stone Agen uuden levyn ilmestyminen tänä vuonna sen sijaan on oikein mukava uutinen. Eiköhän sieltä taas hieno levy ole tulossa... siihen ei GN'R välttämättä enää pystykään. Misfitsiltäkin kai pitäisi ensimmäistä kertaa tällä vuosituhannella tulla uutta matskua, toivottavasti kelpo kamaa.
  Henk. koht. odotetuin kotimainen on Tuvalun kakkoslevy. Hyväntekeväisyyteen lahjoitettu Varjoeläimet on kova ralli, niin jos tuollaista materiaalia on varaa antaa pois, se lupaa hyvää :thumbsup:

  Ai niin, Metallican uutta tosiaan aletaan kai jo ensi kuussa äänittämään. Ei ehtine levy kuitenkaan kauppoihin vielä tänä vuonna... (?)
   
 8. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mitä itse luin viimeksi, niin Metallica toivoo saavansa levyn jo tämän vuoden puolella kauppoihin.
   
 9. Tommy-H

  Tommy-H Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  1 808
  Saadut tykkäykset:
  0
 10. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 554
  Saadut tykkäykset:
  489
 11. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sama täällä, em. hehkutuksen perusteella odotin joko teknisesti taikka musiikillisesti jotain vallan erinomaista, tai jotain aivan uutta tyyliä, rytmiä taikka ihan vain persoonallista esiintymistä. Mutta videolla olikin joku ainakin itselleni nevöhööd-ukko rämpyttelemässä akustista kitaraa melko kauheilla soundeilla, itseäni ainakin jatkuva "kielen särähtely" häiritsi, oli se tahallista tai ei. Nuo pelleilytkään eivät ainakaan minua naurattaneet, niin huonosti ne istuivat kokonaisuuteen. Lava-shöykaan ei oikeen minun makuuni toiminut. Oma kokemukseni rajoittuu tosin pelkästään em. videonpätkään, sekin läppärini "kaiuttimien" kautta kuunneltuna...

  Makuasiat ovat aina makuasioita, eikä niistä tappelu varmaankaan johda mihinkään. Mutta tulipahan kuitenkin itselleni mieleen, että jos tuota pitää "aivan uskomattomana", niin sitten on varmastikin paljon vielä todella paljon uskomattomampia kitaraelämyksiä vielä edessä, niin sähköisen kuin akustisenkin kitaran osalta :)
   
 12. Tommy-H

  Tommy-H Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  1 808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiireessä tuli pistettyä toinen favouriteista, joita tältä mieheltä on minun YouTube accountin alla - pahoitteluni.

  http://youtube.com/watch?v=Uv9ju0YjpyM - Tuossa alkaa olla soitannollista tekniikkaa. Mies soittaa uskomattoman hyvin ja pysyy aivan loistavasti timessa.

  Tsekatkaas tuo pojat! Itseeni teki suuren vaikutuksen. 3 minuutin paikkeilla alkaa tapahtua. :thumbsup:

  Edit: http://youtube.com/watch?v=adfEjIZpqNE&mode=related&search= - Tässä lisää. Soittaa monenmoista musiikkia.
   
 13. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei kyllä vaan nappaa tollanen "soittaminen", pitää olla sävellystäkin musiikissa.
   
 14. Tommy-H

  Tommy-H Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  1 808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toisiin nappaa toisiin ei, lähinnä kitaristipiireissä tätä miestä on kehuttu. Klassisella puolella soitetaan monesti ilman säestystä ja tämäkin mies on ottanut vaikutteita selvästi klassisesta soitosta. Erona vain, että klassista yleensä soitetaan nylonkielisellä kitaralla. Toki Emmanuel soittaa bluesin kaltaista musiikkiakin ja mm. Beatlesin omia sovituksia. Kovin tarkasti en ole vielä miehen tuotantoon perehtynyt, mutta innostus on kova. On kuulemma loistava livenäkin, kitaraopettaja sanoi. Muutkin ovat kehuneet, jotka ovat olleet miehen keikalla. Mukavaa olisi päästä katsomaan Turun Konserttitalolle kyseistä miestä.

  Miksi soittaminen oli viestissäsi lainausmerkeissä? :rolleyes:
   
 15. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoitin lähinnä sitä, että se kuulosti soittimen soittamiselta eikä musiikin soittamiselta:)
   
 16. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Yksi tykkää tyttärestä, toinen isoisästä jne. Itse en kyllä vieläkään kunnolla lämmennyt, vaikkakin nuo kaksi seuraavaa pätkää paljon parempia olivatkin. Tuskin silti puolta tuntia pidempään jaksaisin livenä häntä katsella. Teknisesti vaikuttaa kyllä oikein pätevältä ja on takuuvarmasti erinomainen soitonopettaja, mikäli moista harrastaa. Loput höpinät laitan suosiolla spoiler-tagin taakse (vasta lopuksi hokasin, että uutisistahan täällä piti keskustella...). Lukekoot ne ketä kiinnostaa YouTuben esimerkkivideot arvostamistani omaperäisistä kitaristeista/artisteista. Noitakin saa haukkua vapaasti, jos siltä tuntuu :)

  Eli se jokin olennainen Tommy Emmanuel:sta kolmen lyhyehkön videopätkän perusteella puuttuu, olisikohan omaperäisyys, tunnelma, outous, erikoisuus, joku oma juttu, tyyli, soundi, rytmi tms. muista erottava tekijä. Monet temputkin näyttävät vaikeilta, mutta kuulostavat ilman kuvaa enemmänkin virheeltä, vaikkeivat sitä varmaankaan ole. Muutenkin tuntuu hieman kuin hän soittaisi koko ajan mahdollisimman nopeasti ja vaikeasti, sen sijaan että miettisi kappaleen tunnelmaa, omaa tyyliään jne.
  Ja koko planeetan kitaristeista puhuttaessa se ei vielä aivan huipulle riitä, että osuu kieliin, pysyy timessä ja pitää instrumenttiaan sylissä oikein päin. Eikä saa nyt suuttua, erittäinkin pätevä ukkohan tuo tekniikaltaan selvästikin on, mutta fiilispuoli ei minun makuuni vielä tarpeeksi toiminut.

  Nykyään itseäni kiinnostaa se miltä joku tuntuu, nuorempana tekninen tilutus ja hurjat asusteet yms. ulkoiset tekijät kiinnostivat enemmän. Nyt itse musiikki ja sen esitystapa on noussut pääosaan. Toki edelleenkin saa olla hirmuisesti nuotteja sekunnissa, vieläpä hurjilla efekteillä varustettuna, kunhan homma vain toimii. Omaperäisyys, rohkeus ja oma tunnistettava tyyli ja soundi on omaan makuuni iso plussa. Alla esimerkkejä joita YouTubesta pikaisesti löysin (en kaikkia haluamiani, mutta ihan hyviä esimerkkejä nuokin ovat). Esiintymistyyleissäkin noilla on hurjat erot. Moni aivan varmasti vihaa osaa näistä, mutta joka tapauksessa ao. artistit herättävät vahvoja tunteita puolesta ja vastaan, eikä useimpia näistä sekoita kehenkään muuhun artistiin koko planeetalla, sillä he ovat kehittäneet aivan oman juttunsa:
   
 17. Zardoz

  Zardoz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.03.2004
  Viestejä:
  827
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikuttaa mielenkiintoiselta kuviolta tuo Nightwishin syksyn Ameriikanprojekti.
   
 18. kaarlos

  kaarlos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2005
  Viestejä:
  816
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dream Theater on lyönyt hynttyyt yhteen Roadrunner Recordsin kanssa ja uutta levyä pukkaa kesäkuussa. Luvassa on kuulemma DT:lle ominaisia komeasti soitettuja biisejä, odotus on kova..
   
 19. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 979
  Saadut tykkäykset:
  429
  Alku vuoden paras musiikkiuutinen on se, että The Gathering tulee esiintymään Ankkarockissa... :)

  Sinne on pakko päästä
   
 20. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 472
  Saadut tykkäykset:
  75