Monikanava äänet Onkyolle...

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana juppepuputti, 01.08.2017.

 1. juppepuputti

  juppepuputti Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2001
  Viestejä:
  214
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli hommattua Sampan 6075 55" 4k televisio Onkyon 7-sarjan vahvarin ja Asrockin J3160 DC-ITX emolevyyn kasatun media Linux pohjaisen media PC:n kaveriksi..
  Ongelmaksi tuli monikanavaäänet PC:ltä vahvarille, lähinnä siksi että harvemmin haluan PC:ltä katseltaessa äänet vahvistimille , mutta haluan ne sekä telkkariin että vahvarille ilman isompia kikkailuita.
  - Ekalla kerralla HDMI PC:ltä vahvarille ja sieltä telkkariin , ei tuottanut kuvaa ollenkaan. Ilmeisesti tuo 30hz kuva ei taivu kunnolla vahvarin HDMI:lle. Toiseksi aktiivinen passthru polttaa vahvarin aikaa myöden, kerran jo takuukorjauksessa käynyt (käy helvetin kuumana vaikka vahvari ei edes ole päällä).
  -HDMI PC:ltä suoraan telkkariin ja kuidulla TV:ltä vahvariin ok , mutta 5.1 äänet ei toimi. Telkkari vääntää äänet joksikin v..n porologiikaksi.
  - Tuplanäyttö ei toimi PC:ltä 4k , ainostaan 1080p.
  -PC:tä puuttuu optinen lähtö , SPDIF ei ainakaan valintojen mukaan taivu 5.1 , ainostaan PCM.

  Jääkö vaihtoehdoksi jokin HDMI jakaja/audio extractor ? Mitkä toimis kunnolla 4k kuvalla, halvimmat näyttää ainakin spekseissä vain 1080p kelpoisilta..
   
 2. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 457
  Saadut tykkäykset:
  242
  Ihan ensin kannattaa tarkistaa, että TV tukee 1080p30hz, ja sen jälkeen kokeilla toista HDMI-kaapelia. Myös Linuxit osaavat olla kenkkuja näissä asioissa.

  Ainoa järkevä ratkaisu tuossa on se, että vahvarin ollessa päällä, äänet jää sinne, vahvarin ollessa poissa päältä ne jatkavat matkaansa TV:lle. Se Onkyo kannattaisi nyt ehkä vaihtaa, jos on hiljattain huollettu. Esim. oma Denon AVR-X3300 ei lämpene pass-throug tilassa lainkaan.
   
 3. juppepuputti

  juppepuputti Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2001
  Viestejä:
  214
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuh, siis 2160p30hz tulee hienosti suoraan telkkarille, kuvassa ei ongemia , ainostaan tuossa äänessä..


  Kaapeleissa ei mitään vikaa, ainoa on toi onkyo, joka ei paperilla tuo kuin 2160p 30hz.. Vaan eipä tuo PC:n emokaan 60hz anna

  Joo. mielessä käynyt tuo vahvarin vaihtokin... Hyvä vahvari, Onkyolta kesti vaan turhan kauan huomata noitten ongelmat...
   
 4. juppepuputti

  juppepuputti Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2001
  Viestejä:
  214
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se tässä ihmetyttää miksi toi televisio ei osaa jatkaa valokuidulla monikanavaääniä vahvarille , vaan vääntää sen aina PCM:ksi, vaikka DD5.1 valittuna äänilähdölle. Tyhmä laitos...
   
 5. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 457
  Saadut tykkäykset:
  242
  Lienee joku lisenssointikysymys - eli TV:seen kytkettyjen laitteiden lähettämää DD/DTS ei ole lupaa lähettää bitstreamina eteenpäin.

  Paljon pituuttaa kaapeleilla PC-Onkyo ja Onkyo-TV? HDMI-linkki alkaa helposti kenkkuilemaan, kun on välissä laitteita ja kaapeleilla pituutta. Jos kaapelit on luokkaa Clas Ohlson, suosittelen parempia. Se, että kaapeli toimii suoraan PC-TV, ei tarkoita, että PC-Onkyo-TV toimii sen kaapelin ollessa mukana kytkennöissä.
   
 6. juppepuputti

  juppepuputti Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2001
  Viestejä:
  214
  Saadut tykkäykset:
  0
  joo.. Toi vahvarihan ei kykene kuin 1080p:n ja tottakai haluaisin ajaa kuvan natiivi resolla TV:lle.
  Ja kuten sanoin , HDMI passthrun kytkeminen vahvarista pitää vahvistimen lämpöisenä stanby tilassakin.
  Toisaalta joutuu yhä edelleen kikkailemaan PC:n päästä tuon äänilähdön kanssa, koska TV ei osaa toistaa stereona 5.1 ääntä, samahan kait se sitten on jos kytkee vahvarin kautta 2. näyttönä displayportista ja kikkailee äänten lisäksi näyttöjenkin välillä.
  Vähän arvelinkin että kaikki ei mene ihan putkeen kun emosta puuttuu optinen lähtö.
  Muuten kaikinpuolin hyvä emo. Vähänvirtainen (90W läppärin poweri) ja hiljainen (ainoa ääntä pitävä on kiintolevy ), pysyy passiivijäähyillä viileänä videoitakin toistettaessa. Kone on 24/7 päällä , joten täytyy hieman kiinnittää huomiota sähkönkin kulutukseen.