Mitä vuosikertaviinejä omistat?

Keskustelu osiossa 'Viinit' , aloittajana ryback, 12.02.2005.

 1. ryback

  ryback Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on aika paljastaa ne kellarin kalleimmat aarteet. Itselläni on tällä hetkellä vain kaksi putelia, molemmat samppanjaa:

  Ruinart 'R' Vintage 1995 (helvetin hyvä viini)
  Tsarine Champagne Chanoine 1998

  Enemmän tulee luonnollisesti ostettua niitä ei-vuosikertaviinejä, mutta onko muilla jotain helmiä, mitä säästätte 'sitä suurta' päivää varten?
   
 2. mantere

  mantere Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.05.2004
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ihan vuosikertaviinitasoa, mutta samppanjaa on tullut ostettua viime vuosina jokaiselta lento/laivamatkalta. Siinä ne arvokkaimmat pullot taitaakin olla, 20-100e pullo, parikyt kappaletta. Tullut annettua lahjaksi, kihloihin, kastajaisiin, jne erikoisempiin tapahtumiin. Itse kai säästään parhaat palat johonkin omaan tapahtumaan joskus. Tosin ihan kivoja drinkkejä niistäkin on saanut tehtyä.

  Vuosikertatasoisena on muutama pullo punkkua kaferin viinikellarissa (ainakin pari Ch. Roc de Boisseaux, St. Emilion Grand Cru-luokan pulloa, '95 tai '96)
  Muutama sherrykin on, mutta niiden nimiä en muista edes enää, lahjaksi saatu joskus 90-luvulla.
   
 3. Mr. Mustard

  Mr. Mustard Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.05.2005
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo St. Emilion Grand Cru 95 ja 96 vuosikerrat ovatkin hyvää tasoa, kun esim. 90-luvun alussa taso oli heikkoa (91-92) tai "vain" normaalia (93-94). Ja 97 oli keskimääräistä heikompi vuosi. Joten hyvä valinta!:thumbsup:

  "Vuosikertaviinit" eivät automaattisesti takaa hyvää tasoa. Periaatteessa vuosikerta etiketissä kertoo vain viinin raaka-aineen sadonkorjuuvuoden, joten kaikki viinit ovat vuosikertaviinejä. Olennaistahan on tietää eri viinien osalta, mitkä vuodet olivat rypäleiden tason osalta loistavia eli hyvää/erinomaista vuosikertaa. Ja kaikkihan viinit eivät säilömällä parane, vaan pitää nauttia nuorena, pitää selvittää mitkä ovat varastoitavia viinejä.

  PS: en tarkoittanut sitä, että edellä olevat kirjoittajat eivät tätä itse tietäisi, mutta mielestäni teksteistä voisi joku tietämättömämpi saada sen kuvan, että vuosikertaviinit ovat automaattisesti laadukkaampia ja iältään vanhempia viinejä.
   
 4. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 393
  Saadut tykkäykset:
  31