Mikä tykki pääasiassa pelaamiseen

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Harkko, 30.08.2011.

 1. Harkko

  Harkko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.02.2006
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen hankkimasssa tykkiä pääasiassa pelaamiseen PS3:lla ja tilana on valkoseinäinen olohuone jota saa verhoilla kohtuullisen hyvin himmennettyöä. Sellainen lisäys, että kuinka paljon valovoimaa tuollainen tila arviolta vaatii, tykitysetäisyys on 3.8m ja valkokankaan koko n 100"

  Olen lueskellut jonkin verran käyttökokemuksia ja arvosteluja, mutta tykkien ominaisuuksista pelikäytössä on valitettavan vähän tietoa. Olisko suosituksia erityisen hyvin liiketoistosta suoriutuvista tykeistä hintaluokassa ~2k. Ja erityisen heikosti pelikäyttöön soveltuvista tykeistä voi myös varoitella.

  Optoman HD20:tä olin ajatellut mutta tarvitsen jonkin verran linssinsiirtoa ja tuosta tykistä sitä ei taida löytyä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2011
 2. juh4

  juh4 Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.01.2011
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos linssinsiirtoa tarvitset niin Epsonin mallisto on oikeastaan ainoa tuohon budjettiin sopiva. Joko eh-tw3200 tai sitten 4400.
   
 3. Gergo

  Gergo Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2004
  Viestejä:
  610
  Saadut tykkäykset:
  0
  En nyt mikään ammattilainen ole mutta KÄSITTÄÄKSENI oma tykkini (Sanyo Z4000) on pelikäytössä loistava 96/120fps ominaisuuksien puolesta. Lisäksi tykki on markkinoiden hiljaisimpia ja mustan tasokin parempaa keskitasoa. Hintaa jos kattelet niin noita saa saksanmaalta kevyesti budjettiluokkaan ja jää hilloa muuhunkin..

  Omat pelikokemukset ovat rajoittuneet autopeleihin ja urheiluun mutta ei mitään moitittavaa ole löytynyt.

  Niin ja linssinsiirto on pystyyn ja vaakaan todella reipas!
   
 4. Harkko

  Harkko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.02.2006
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sanyon mallistoa en ollutkaan tutkinut, pitää tarkastaa se. Epsoneja olen käynyt katsomassa, ja ne näyttävät hyviltä. 3200:ssa on ilmeisesti vähän enemmän potkua verrattuna tw4400:een ja 4400 hiukan sulavampi liiketoisto, mietin nyt riittääkö 4400:n valoisuus ei täysin himmennettyyn ja valkoseinäiseen huoneesen?
   
 5. yani

  yani Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.12.2001
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Liiketoiston ja konvergenssin puolesta yksisiruinen DLP-tykki on paras, mikäli pelit ovat todellakin ensisijaisessa asemassa. DLP ei hänni kovemmassakaan liikkeessä.

  Nuo parempipaneelisten LCD-tykkien sulavoittavat liiketoistomoodit (liike-interpolointi) ovat aika turhakkeita pelaajaa ajatellen. Ne vain tasoittavat liiketoistoa lisäämällä ekstraframeja. Sopivat mielestäni lähinnä urheiluun ja joidenkin mielestä istuu myös elokuviin tasoittamaan töksähtelyä esim. hitaissa kamerapaneeroinneissa.

  Esim. Panasonicin ae4000 -tykillä game-moodissa CFI:n päällekytkeminen lisää noin 25ms viivettä, normaalimoodissa n. 50ms. Ei sillä, että LCD/LCOS -tykillä pelaaminen olisi kauheaa, päinvastoin. Itse pystyin pelailemaan vuosia ihan hyvin ikiwanhalla Panasonicin PT-ae700-mallillakin, mutta DLP on pelikäyttöön kiistatta paras.

  Syksyn Cedia lähestyy ja vanhentuvia Optoman linssisiirrolla varustettuja DLP-malleja kuten HD82 ja HD87 saattaa alkaa samaan ihan hyvään hintaan.
   
 6. Anza1

  Anza1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2007
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei DLP-tykkikään pääse aivan puhtain paperein liikeresoluution suhteen, tuossa hieman testiä avsforumilta (Katso käyttäjien Peter_ ja Xenon2000 välinen keskustelu):

  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1165581&page=107

  Tosiaan noilla MCFI-tekniikoilla voi heittää vesilintua pelikäytössä, sillä ne lisäävät ns. input lagia, joka on erityisen turmiollista moninpeleissä joissa matala latenssi on toivottavaa.

  Harkko:

  Itseltäni löytyy juuri tuo HD20, joka soveltuukin pelikäyttöön oikein hyvin, vaikkei pystykään säilyttämään täyttä resoluutiota liikkuvissa kuvissa. Tästä vaan puuttuu tarvitsemasi lens shift, joten suosittelen kääntymään LCD-tykkien puoleen.
   
 7. yani

  yani Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.12.2001
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käsittääkseni juurikin kaikenlainen videoprosessointi vahvistimessa tai tykin omassa skaalaimessa ei tuota täydellistä liiketoistoa, mutta nämä eivät ainakaan PS3:lla pelatessa vaivaa, konsolihan pukkaa natiivia teräväpiirtoresoluutiota tykille. Varsinkin ylöspäin skaalatessa oli takavuosina havaittavissa pientä visuaalista fibaa.

  Aloittajalla oli tosiaan tarvetta linssinsiirrolle, mutta jos huonejärjestely taipuu kiinteälle, niin ehta 120Hz DLP-tykki on ainakin PC-käytössä aika nussakka. Sen lisäksi, että tuo 120Hz on oikein hyvä 2D-käytössä, niin se mahdollistaa Nvidia 3D Vision -kakkuloiden kera 3D-pelaamisen sitä tukevilla peleillä. Batham: Arkham Asylum ja Crysis 2:n alkukohtaus ovat aivan huikeita kolmiulotteisena.

  Siksipä tuleva Optoma HD33 on itselläni hankintalistalla, vaikkakaan 3Dvision-tukea ei nähtävästi ole natiivina. Muutamalla inf-hackilla proju valjastunee kuitenkin tähänkin käyttöön. 120Hz 1080p -kuvaan ei HD33 tule valitettavasti taipumaan, sillä HDMI 1.4 -speksi ei anna myöten kuin 24Hz kuvataajuuden tuolla resoluutiolla.

  Cedia on tässä ihan ovella tosiaan, sieltä pompsahtaa varmaan iso läjä tykkiuutuuksia. 3D-puolelta nyt ainakin Mitsubishin HC7800D ja Epsoniltakin on tulossa tykki, jossa on samat paneelit kuin Panasonicin uudessa lippulaivassa PT-AE7000:ssa (Epson valmistaa Panalle ko. paneelit.) Edellämainitut karkaavat taatusti tuosta mainitsemastasi kahden tonnin budjetista, mutta näiden edeltäjämallien hintoihin tulee pientä syöksykierrettä (esim. loistava Panasonic PT-AE4000.)

  Tai sitten ostat tuolta myyntiketjun puolelta minulta Optoma HD67N -projun pilkkahintaan ja tykittelet menemään (esitestattu Xbox 360, PS3 ja Nintendo Wii -konsoleilla.) ;)
   
 8. Harkko

  Harkko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.02.2006
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset vaan kaikille vinkeistä taas. Harmittavan huonosti saa tietoa eri tykkien input lageista, onko olemassa mitään sivustoa missä kohtuullisen järjestelmällisesti noita lageja testataan? Varsinkin noiden uudempien mallien input lageista löytyy lähinnä vertailuja joihinkin läppärien näyttöihin, ja siitä vertailusta ei ihan älyttömästi vielä kostu.
   
  Viimeksi muokattu: 02.09.2011
 9. Anza1

  Anza1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2007
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  0
  Öö...Mitä? :hitme: Olisikohan nyt menneet puurot ja vellit sekaisin?

  Jos ylläoleva väittämäsi pitäisi paikkaansa, niin silloinhan nyky-lcd:llä ei olisi mitään mahkuja 1080p liikeresoluutioon.

  Nyky LCD-telkut pääsevät 300-450 juovan pystyresoluutioon ilman kuvanparannuspiirejä ja juuri näillä prosessoinneilla liikeresoa voidaan kasvattaa. Ongelmaksi tässä tulee pelikäyttöä ajatellen juuri input lag, joka lisääntyy mitä enemmän prosessointia tarvitaan.

  Mitä tuohon PS3:n resoluutioon tulee, niin 1080p natiivireso on vain Mr. Kutaragin märkää unta suurimmassa osassa peleistä, monet pelit renderöidään jopa alle 720p, josta sitten pleikkari hoitaa skaalauksen 1080p resoluutioon. Mistään natiivi FullHD:sta ei kannata siis pleikkarin pelikäytössä puhua. Mutta skaalaus kannattaa ilman muuta tehdä jo konsolissa, sillä siten voidaan keventään tykin kuormaa ja näin ollen pienentää input lagia, joka on pelikäyttöä ajatellen huomattavasti tärkeämpi ominaisuus vs. liikereso.

  Harkko: Tykkien input lageista löytynee asiaa täältä http://72.9.159.100/avs-vb/showthread.php?t=1068844&page=11